:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 455
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
Кариера

Шоуто на Кондолиза Райс

Президентът Буш се вслушва в мнението й, тя има влияние и авторитет, остава й да покаже резултати
Снимка: РОЙТЕРС
Президентският поздрав на Кондолиза Райс, преди да отпътува от Сеул в края на визитата си там през март м.г.
През 2003 г. Кондолиза Райс, която по онова време е съветник по националната сигурност на президента Буш, решава, че планът на временния администратор Пол Бремър за създаване на иракско правителство е неосъществим. Без да казва на Бремър и на шефа му - министъра на отбраната Доналд Ръмсфелд, веднага след лятната си ваканция тя отива направо при президента Джордж У. Буш, за да се опита да озапти Бремър. Райс знае, че президентът е прекарал доста време с Бремър, докато е бил във Вашингтон, че цени високо католическата му вяра и че се отнася към него като към член на кабинета. Тя обаче се осланя на още по-тесните си връзки с президента. Бавно прокарва мнението си за политиката и позициите на Бремър, прави го внимателно, за да не изглежда, че има нещо лично срещу него и в крайна сметка успява да наложи себе си като "отговорник" за политиката в Ирак.

Този епизод, предшестващ маневрите, с които Райс



успя да заобиколи хардлайнерите около Буш,



за да стане държавен секретар, е описан в книга на бившия шеф на бюрото в Багдад на "Вашингтон пост". Подробностите бяха потвърдени и от официален представител, който дори добавя, че Бремър всъщност бил доволен от това развитие на събитията, защото "щял да си има работа с Конди, а президентът внимателно се вслушва в думите й". Сега надеждите на Буш да стане умиротворителя на Близкия изток се осланят на невъзмутимата и понякога неумолима пианистка и детска шампионка по фигурно пързаляне, която разрешава и най-неразрешимите проблеми.

Преди да отиде в Близкия изток преди десетина дни, Райс обяви, че не търси "временно решение" за ужас на арабските и европейските съюзници на САЩ. Целта й е по-мащабна от постигането на незабавни резултати, за които настояват критиците й. Тя казва, че не я устройва нищо друго освен един променен Близък изток, а това означава нещо повече от примирие, което лесно може да бъде нарушено. Както бе формулирано от прессекретаря на Белия дом Тони Сноу, целта е "създаване на условия, за да се получи в крайна сметка не просто някакъв документ, а мир".

Райс се радва на по-широк достъп и свобода на действие от който и да било държавен секретар на САЩ след Хенри Кисинджър и се възползва постоянно от това. Досега



печели отлични оценки за успехите си,



сред които са и първите значими преговори с Иран за последните 27 г. Някои от съветниците на Буш обаче се цупят, задето се е превърнала в звездата на това, което самите саркастично наричат "Шоуто на Конди Райс". Първият й дипломатически опит в разрешаване на конфликта между Израел и "Хизбула" се определя като провал, а самата Конди излезе напълно изтощена от срещата на световните суперсили за кризата в Рим, където повечето от съюзниците натискаха да се отправи призив за незабавно прекратяване на огъня.

Преди няколко седмици Райс заведе екипа си в конферентния център на Уай Ривър в Мериленд, за да планират задачите за есента, включително и визитата на президента в централата на ООН. В бившата плантация президентът Бил Клинтън води преговорите с израелци и палестинци. Едно повторение на историята там едва ли е възможно. Въпреки това приятелите на Райс твърдят, че 51-годишната дама цъфти във високопоставената си роля: работи от 6.30 сутрин до 7.30 или 8 часа вечер, после отмаря с тенис, в Кенеди Център и с компании приятели през уикендите. Веднъж месечно в неделя тя събира малката хорова група, в която пее, в апартамента си в комплекса Уотъргейт.

Екипът й признава, че спекулациите за политическото й бъдеще може да се окажат полезни. Във Вашингтон тя



позира за снимка със световни лидери



пред камина, която много напомня на тази в Овалния кабинет на Белия дом. В чужбина я фотографират, докато слиза по стълбичките на самолета и помахва с ръка по президентски маниер - нещо, което никога не си позволиха в екипа на Колин Пауъл.

Неотдавна сътрудниците й поискали от историците на Държавния департамент досиетата на успешните държавни секретари. Една от характеристиките, присъща на всички тях, е влиянието, което са имали. Сега и тя може да се похвали със същото. Остава й само да покаже, че може да го използва.
60
2665
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
60
 Видими 
10 Август 2006 00:11
Конди Раис отлично представя Америка.Американският социален строй, американската свобода, равноправие, неограничените възможности за всяки са добре представени от Конди Раис.
Всеки, независимо от раса, религия, пол, ссоциален произход може да стигне върховете.
Трябва да си работлив и способен.
10 Август 2006 00:13
С нищо не пада по-долу от Олбрайт - в отрицателен смисъл, пазбира се..
10 Август 2006 00:23
ФеЛе, забравил си да добавиш - и голяма свиня.
10 Август 2006 00:39
Усойна, безсърдечна, неискрена, арогантна... олицетворение наистина
10 Август 2006 00:50
Райс успя да заобиколи хардлайнерите около Буш

Като стане дума за хардлайнер, то се си го представям като човек със запек
Па Райс щом ги е заобикаляла - она напротиф тям требе да е голема дрисня
10 Август 2006 01:18
В действителност този път Конди игра като борсов играч, но както е известно на борсата не само се печели , но и се губи...Мисля , че в този случай е обречена на неуспех, който за жалост ще е съпроводен с огромни човешки и материални жертви от двете страни на фронтовата линия.
10 Август 2006 01:28
А след 7, 30 КОНДОМиса се труди в оралния кабинет с недорасляка Буш
10 Август 2006 01:46
Тук и сега е мястото и времето да се появи форумният ЧИЧО ФИЧО!
10 Август 2006 01:48
In June 1999, she completed a six year tenure as Stanford University's Provost, during which she was the institution's chief budget and academic officer. As Provost she was responsible for a $1.5 billion annual budget and the academic program involving 1, 400 faculty members and 14, 000 students.

Оппа, червените лайномемети. Когато вие в жалкия си животец постигнете и 1 % от това което е постигнала доктор Райс, тогава може да писукате. Дотогава засрамете се, замълчете и се наврете някъде, където слънце не огрява.
10 Август 2006 02:06
*****

Редактирано от - bot на 10/08/2006 г/ 09:31:27

10 Август 2006 02:22
Оппа, червените лайномемети. Когато вие в жалкия си животец постигнете и 1 % от това което е постигнала доктор Райс, тогава може да писукате. Дотогава засрамете се, замълчете и се наврете някъде, където слънце не огрява.

*
KNIGHT TEMPLAR, взе ми думите от устата, приятелю! Кондолиза Райс е ярък пример на безспорно талантлив човек, който е направил забележителна кариера с цената на огромен труд и лични лишения. За разлика от лицемерната Европа, в Америка всеки, дори и дете на цветнокожи емигранти като Конди, може да стигне до върха, стига да притежава интелект, трудолюбие и амбиция.

Редактирано от - cynepcmap на 10/08/2006 г/ 02:27:14

10 Август 2006 02:24
*****

Натиснете тук, за да разберете как да кирилизирате мнението си

Редактирано от - bot на 10/08/2006 г/ 09:32:05

10 Август 2006 02:31
КНАгхт-Темплар По какво е доктор КОНДОМиса ?
Засега не се е афиширала като доктор ти дане си и член в фан клуба?
Ние не сме червени лайномети със сигърност но ти си Американска подметка и това го пишеш защото знаеш че те подслушват в страната с най-голяма демокрация само да се подмазваш на КОНДОМиса!
10 Август 2006 02:31
cynepcmap:
KNIGHT TEMPLAR, взе ми думите от устата,

Въх, ни думай!!!
Таквиз неща, като на темплъра - те не излизат от остата, *****

Редактирано от - bot на 10/08/2006 г/ 09:33:42

10 Август 2006 03:05
KNIGHT TEMPLAR , струва ми се че не си анализирал внимателно биографията на Кондолиза и поради това си цитирал данни , които нямат особено значение за кариерата и.И разбира се си пропуснал същественото - Rice spent a decade on the board of Chevron Corporation (now ChevronTexaco)И така , Chevron, Arbusto, Halliburton - от цялата тази банда бушмени мирише на петрол.Тази обща за тримата миризма е причината за множество събития , включително политическата кариера на Райс.
10 Август 2006 05:40
Посредствеността и некадърността никога не са могли да преглътнат интелекта и таланта у другите. Като сложим към това и дребнодушната балканска завистливост, бурните реакции на някои наши форумни колеги тука ни стават напълно ясни.
10 Август 2006 07:16
г.жа райс е висок интелект, отказва да посети либия, докато не освободи сестрите ни, и кой може да премахне причините за войната в близкия изток, елементарна конструкция на мисленето е, че г-жа райс може да спре войната като принуди израел да спре да воюва, те са само едната страна, там не искат да живеят заедно, жалко за невинните жертви

Редактирано от - Пейчо Пеев на 10/08/2006 г/ 07:54:34

10 Август 2006 07:19
Параграфе,
не го търси Фичо в тези смутни времена. Той е напълно объркан и избягва да взема отношение по въпросите на войната срещу тероризма и радикалния ислям. От началото на войната в Ирак с него доста пъти сме спорели, като аз защитавах тезата, че ислямският тероризъм се дължи на настъплението на радиалния, войнстващ ислям, на средновековното тълкуване на исляма като религия, който се използва като идеологическо и пропагандно оръжие от радикалните ислямски кръгове. Докато Фичо твърдеше, вярвам искрено убеден, че ислямският тероризъм се подхранва от социали поблеми, бедността, неграмотността и т.н. Обяснявал съм му, че и в България има бедни хора, които предпочитат да умрат от глад, но не и да отидат да гръмнат някого. Както и да е. Вече ясно се очерта замисълът, целите и подходите на радикалните ислямски кръгове- ислямки халифат и настъпление на Запад, използване на населението, изповядвао исляма като пета колона. Ислямът е настъпление. Ислямът обединява хора, които не знаят къде се намират държавите на останалите единоверци в една цел. От хора, отдавна приобщени към западните ценности, отдавна натурализирани в западните общества, ислямът ги прави врагове на тези държави. Ислямът не е просто религия.
10 Август 2006 07:56
Нима си въобразявате, че САЩ искат да има мир и да спасяват Ливан от Израел. Буш просто изнесе войните извън Америка и ще ги остави да се бият дълго. Има само едно нещо по-гадно от войната. Дългата война. Това изтощава държавите. След това схемата е позната - вие давайте петрола, ние ще ви въстановяваме. Много правилно........
10 Август 2006 08:19
cynepcmap,
разбрахме що ти е на тебе ясно.
А за мен са невнятно неясни онез дето се напинят да цаливат ***** Райс

Редактирано от - bot на 10/08/2006 г/ 09:34:34

10 Август 2006 08:23
Според мен Кондолиза Райс произхожда от етиопските юдеи. Вгледайте се в тялото , главата, изобщо в биологичната антропология на съществото и ще се убедите, че може и така да е.
10 Август 2006 08:49
cynepcmap,
разбрахме що ти е на тебе ясно.
А за мен са невнятно неясни онез дето се напинят да цаливат ***** Райс


Посредствеността и некадърността никога не са могли да преглътнат интелекта и таланта у другите. Като сложим към това и дребнодушната балканска завистливост, бурните реакции на някои наши форумни колеги тука ни стават напълно ясни.

Редактирано от - bot на 10/08/2006 г/ 09:42:28

10 Август 2006 08:59
около 12 милиона деца в африка са с хив вируса, пропагандене трябва, а не лекарства на империалистите от запад, и нефта, много разбирачи бе, кой го е правил, сигурно дедовците им, повишаваш цената, добро е, така ли, ами утре ще е същото с водата, живот заедно е простото нещо, което трябва да се разбере

Редактирано от - Пейчо Пеев на 10/08/2006 г/ 09:13:46

10 Август 2006 09:47
Кондом - Близа Раиз
10 Август 2006 10:24
Пейчо, голяма илюзия е, че Израел воюва сам. Това, дето го показват в хрониките, е работа на последно поколение боеприпаси и технологии. Което не е по силите на малка държава, на която половината население е от лениви изселници от съветските губернии. Много пари струва тая война и те явно не се плащат от дребния израелски данъкоплатец.
10 Август 2006 10:42
1. Изключително точен постинг на Зую. Трябва да си напълно сляп за да не виждаш радикализацията на исляма и действителните му дългосрочни цели. Става въпрос за идеология проповядваща открито превъзходство над ВСИЧКИ останали, облягаща се на извратена трактовка на и без това агресивния към различните Коран. Става въпрос за практики, които ако им се даде мегдан, офанзивите в Ирак и Ливан ще изглеждат като кротка семейна сбирка.
2. Късмет за всички нас е разцеплението в ислямския свят на ниво държавен елит (щото простолюдието вече е радикализирано) и липсата на силна държава-лидер. Та за това най-напред ще си проведат собствена "гражданска война" и от изхода й зависи какво ще се случи по сетне. По традиция в ислямския свят силна роля играят племенни и родови вождове (шейхове в арабския вариант)), които са били винаги автономни от "центъра". Именно там е разковничето за обезглавяване на радикалния елит.Там е кладенеца с водачи и спонсори.
3. Социалният елемент, свръхраждаемостта, свръхнаселеността и прочие социални аспекти са фактор, но не и първостепенен.
4. Най-глуповатата грешка на САЩ би била да се оттеглят от близкия и средния изток. Това ще бъде прието като грандиозно поражение и ще отключи повсеместна касапница (в т.ч. радикализация на европейските мюсюлмански малцинства), както и нови шериатски държави от Алжир до Пакистан. Само пълен ттъпанар или добър човек-будала не би видял това. Изнасянето на конфликта извън Европа и САЩ в Ирак, Афганистан, Ливан и пр., събирането на радикалния ислям във война на тяхна територия е единствено правилния стратегически ход, който можеше да предприеме администрацията във Вашингтон. Другото биха били половинчати и объркани ходове, непоследователност, лицемерие, глупост и слабост.
5. Аз досега съм чел само заклинания, хуманитарни експозета и просташки лозунзи за ситуацията в Близкия Изток и изобщо за американското присъствие там, както и за еврейско-арабския конфликт. Но никъде не прочетох алтернативно предложение за решение, подкрепено с реалистични аргументи.
6. Изказванията за Конди за типично просташки изцепки на изоглавени тъпанари.
10 Август 2006 11:11
не знам причините за войната, от библейско време има проблеми още, а и като пиша комунистите от дс много ме алармят
10 Август 2006 12:13
Всеки път като покажат Конди по тивито, след нея се появява някоя говорителка и почва: "днес тук-и-там бяха убити толкова-и-толкова цивилни, от тях еди-колко-си жени, деца..."


Вече тръпки почват да ме полазват, като ми се усмихне Кондолиза от екрана. Все едно Смъртта ми се хили насреща, особено каквато е черничка и с бели зъбки...
10 Август 2006 12:22
*****

Редактирано от - bot на 10/08/2006 г/ 12:41:21

10 Август 2006 12:32
"...тя има влияние и авторитет, остава й да покаже резултати..." показа ги:
в Ирак и сега в Израел...
10 Август 2006 13:20
И Конолиса и Буш са слуги на един и същи господар, оръжейно-промишлиният комплекс на САЩ.Повече войни по големи печалби за оръжейниците.Ясно и просто.
10 Август 2006 14:07

Ами каруцар, дай да почнем страна по страна а? Хайде сега кажи каква е основната причина за радикализирането на Иран например? Нямаше ли Иран демократично избрано правителство през 1953 година? И кой свали това правителство за да постави на власт марионетния режим на Шаха? Още ли не ти е ясно, каква е причината за Ислямската революция от 1979? Тези, , благодарение на които иранците живеят под ботуша на аятоласите отново са в региона и пропагандират свобода и демокрация?
10 Август 2006 14:08
http://www.juancole.com
10 Август 2006 14:47
Хитлер също е способен човек, произхождащ от бедно австрийско семейство. Пол Пот се доказа като прекрасен лидер, произхождащ от бедно семейство, само за няколко години обедини около себе си над милион привърженици. Да живеят свободните братски Германия и Камбоджа, които дават шанс на всеки способен да се издигне и да развие талантите си.
Вие напълно ли се видиотихте, или го правите нарочно, за да удивите света и себе си?
Чувате ли се изобщо какво говорите? Защо смятате, че причината за нападките срещу Конди е завистта? Нападките срещу нея са свързани с оспорване на моралността на нейните политически действия и на икономическите и връзки. Случайно да знаете, че по времето, когато започна войната в Ирак, една от петролните компании, които спечели най-много от заграбването на петролните източници на страната и едновременното повдигане на цените на петрола притежаваше танкер, кръстен "Кондолиза Райс"? Какво си мислите, че постигате с повтаряне до втръсване на идеологически свръхобременени понятия, които радикално противоречат на всичко което мислят няколко милиарда човека на планетата? Смятате, че някой ще ви произведе в светци на Светата Американска Мисионерска Църква на Свободата и Свещенната Демокрация и Смърт на Враговете, Които са Всички, Които не са Достатъчно Възторжени?
Нищо не оправдава фанатизма и фундаментализма, именно спореда постулатите на американската система от правила и ценности, развивана от Бащите основатели, та чак до Буш младши. Вие сте толкова демократи, колкото членовете на Светата Инквизиция са християни! Вече съсипахте окончателно този форум и аз ви пожелавам довиждане за дълго време, освен ако не се засечем някъде по темите за Левски!
10 Август 2006 16:28
Голем праз, че щели да избият неколко хиляди жени и деца, като после над 300 млн. ще живеят още по-добре! Такива като Кондолиза и *ичо.
10 Август 2006 17:10
за войната в ливан Натиснете тук
10 Август 2006 17:20
Мда, требе да си много амбициозен и умен, за да търпиш шеф като Жоро Тъпото...
10 Август 2006 18:08
Ресторантски,
ние ще анализираме конкретните причини във всяка една ислямска страна, но знаеш ли до какви изводи ще стигнем? Че в различните страни причини и история разни, а последиците и резултатите еднакви- ислямски тероризъм, плюс ислямски халифат, плюс настъпление на Запад. Такова единство на ислямския свят се получава само за целите на една агресивна, завоевателна политика. Това обединява ислямския свят, а не че онова правителство било свалено не знам как си, на еди кой си от петрола парите му били малко, друг нямал пари да се ожени и т.н. За несъстоятелните ти глупоси толкова.
Друг въпрос. От ислямските страни подхвърлят- действията на Израел правят така, че и умерени ислямски водачи да се радикализират, или пък да бъдат измествани от радикални такива. И много хора от Европа, а и политици се стягат и пригласят- да бе, да бе, Израел правят нещо много лошо, че настойват арабите още повече. Хайванчетата, не могат да разберат, че каквото и да први Израел, каквито и мили очи да прави Европа, ислямът вече е тръгнал на завоевателен поход и нищо не може да го спре, освен военно поражение. Изместването на умерените лидери в илямските страни от радикални такива е неотклонна тенденция. Дали малко по-бързо или малко по-бавно, това е без значение. Тук може да се лавира, само ако на Запада му трябва малко време, за да организира отбраната си. Проблемът е, че европейските хайванчета си мислят, че просто може да им се размине и не мислят за никаква отбрана или противодействие.
10 Август 2006 18:17
Ресторантски,
твоите причини и следствия относно радикализирането на ислямския свят са като при онзи войник, който като погледне към жена, му се доебава, като погледне към къща, му се доебава, като погледне към ...... към какво и да погледне, все му се доебава. Причини разни, следствието едно и също.
10 Август 2006 18:22
С няколко думи Бушовата хунта се изсра на метеното дето го замита 200 годишната американска демокрация. we the people, in god we trust, ....and justice for all. All this stuff turn to shit.
10 Август 2006 18:24
Много не плямпайте защото Конди отлично чете български за ваше сведение. Това бе потвърдено при идването и тук. Нека някой фалшив "българофил" с "варяжки" произход да се похвали със същото.
10 Август 2006 18:27
Много грозна маймуна е тази.Колко ли време е тренирана да бъде YES man?Още като зае поста освободен от другия манго медийте в щатите си го казаха че тя е изключителна по цункането на омазани задни части!А тика некои нашенски мангали взели да и се възхищават на успехите.Ами господа не на всеки му се отдава да бъде( кок сокър) като вас например!
10 Август 2006 18:43
конфликтът в близкия изток е много стар, и никой досега не е намерил решение, как очаквате г.жа райс да успее веднага, още повече, че тя търси траен мир, т.е. живот заедно
10 Август 2006 20:30

Кондолиза Райс Raider (Tomb Raider)
(снимка: натиснете тук)
10 Август 2006 20:52
тамън да напиша нещо.. и зех, че са спрех..
и не го написах..
:-)))
10 Август 2006 21:18
нещо за секси си щял да бил
10 Август 2006 21:21
Perkoles,
За това, което смяташе да напишиш.


10 Август 2006 21:23
щях да напиша нещо много подобно на това:
"Кондолиза.
Една жена устремена да докаже, че демокрацията, че "американизма" са нещо напълно действително и постижимо. Тя може би се е отказала от много неща в живота, направила е много компромиси и жертви, за да осъществи тази си мечта. Сигурно е попаднала на повече разочерования, отколкото на мечти.
Остава да се надяваме...
че шоуто на (защо го направи бе, конди!?)
цялата тая клоунска клика, няма да доведе до онова, до/от което само страхливци като мене се страхуват." Но това не е секси, не знам дори, дали е от любов, но знам, че е пълна глупост
10 Август 2006 21:41
почти те разбрах, сигурно не съм те дорастнал
10 Август 2006 21:48
Зую ти наричаш колониализма "глупости"? Наричаш поставянето на марионетни правителства "глупости"? Наричаш космическите печалби на петролните компании "глупости"? Сигурно и петродоларите са "глупости"?
Чета ти постовете относно исляма. Приличат ми на писани от маниак. Очевадно си нямаш никакво понятие от теченията в исляма. Всички били "терористи". И причините не са "разни" Зую. Причините са очевадни - ако имаш някакво свободно време седни и чети. Става въпрос за пари Зую, а не за свобода и демокрация.
... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД