:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 428,307,624
Активни 85
Страници 12,139
За един ден 1,302,066

Атом и генерал

Забавно е как десният лидер на ГЕРБ сглобява кръгли маси с червени кметове за псевдоспасяването на АЕЦ. Дали това е, защото си търси електрони, които да обикалят около него преди изборите, или самият той кръжи около избираеми местни величия
Емил Спахийски
Какъв е шансът, ако сте жител на Испания, да се заинтересувате от кръгла маса, свързана с проблемите на българската атомна енергетика, произведена в гр. Козлодуй? Според мен - никакъв. Той ще е никакъв дори да сте депутат в Европейския парламент, просто защото към този момент проблемът с трети и четвърти енергоблокове е приключен. Да, там някъде в бъдещето е възможно някакво преразглеждане, но то зависи повече от политическата воля на ЕС, отколкото от местни инициативи.

Тогава защо неформалният лидер на ГЕРБ Бойко Борисов написа толкова пламенно писмо до червения кмет на Козлодуй Милко Торбов? То звучи почти катокървавото писмо от Априлското въстание"Уважаеми г-н Торбов, колега,

Приемете искрените ми поздравления по повод Новата 2007 г. Пожелавам Ви много здраве и успехи. Желая Ви и щастие, макар че в момент като този, когато годните за работа и безопасни реактори на АЕЦ "Козлодуй" бяха затворени, а петте български медицински сестри и палестинският лекар стоят отвлечени и осъдени на смърт в Либия, едва ли разумен човек би имал нужда от толкова показна веселба."

Следват традиционните обвинения към цялата политическа класа без ГЕРБ, предложение за организиране на Кръгла маса в гр. Козлодуй, да се ушие знаме… Е, последното е шега. Но наистина звучи така, сякаш се чака само пушката да гръмне и от "Радецки" отново да слязат четниците.

Писмото е интересно от няколко гледни точки. Първо, очевидно е, че към момента никакви кръгли маси не могат да върнат живота на българския атом в III и IV енергоблокове. Очевидно е, че целият този патос има вътрешнополитически смисъл - да се захапе правителството, да се покаже ясната позиция на новоформираната партия по темата с АЕЦ, да се подгрее електората с типично популистки локуми.

Атомното писмо на Генерала обаче разкрива една тенденция, която вероятно ще се засилва преди изборите за евродепутати и местния вот. ГЕРБ очевидно няма търпението да тръгне по трънливия път на партийното строителство, където има прекалено много мини. Това, което видяхме още на частичните избори в Пещера, се повтаря сега в Козлодуй. Тогава още несъществуващата генералска партия влезе в съглашенство с БСП, за да подкрепи сигурния кандидат за кмет. Това вероятно ще бъде и тактиката на ГЕРБ в следващите избори: да се търсят утвърдени, печеливши кандидатури и местни лидери, с коитода си разделят подкрепа и властТова означава, че ако примерно кметът на Козлодуй е почти сигурен победител на местните избори, ГЕРБ ще заложи име и ресурс, но ще получи някакви обещания в бъдеще. Няма значение кой от коя партия е, кой с каква биография и идеи е.

Тактиката за събиране на подобни кандидатури се видя ясно през последната една година. През всичките тези месеци дясната ръка на Генерала - Цветан Цветанов, се срещаше с хора, събираше автобиографии, щабът на партията анализираше кандидатурите и на всички се казваше: "Почакайте, ние ще ви се обадим".

Ако по-рано е имало съмнение, то сега вече е почти сигурно, че ГЕРБ никога не може да бъде дясна партия, а ще се плъзга по склона на популизма. Атомното писмо до червения кмет на Козлодуй го доказва. Някой представя ли си Филип Димитров, Иван Костов или Петър Стоянов да пише подобни писма на комунисти?Интересен е и самият казус "Милко Торбов".Кметът на Козлодуй е почти несменяем кмет на града от времето на Тодор Живков. Миналите парламентарни избори бяха важни за градоначалника. Той заслужаваше и беше готов да стане депутат. Макар и да се води независим, местната централа на БСП застана зад него. Най-големият му враг обаче го извози. Иван Гризанов, който беше председател на общинския съвет, успя да намери две малки партийни структури в съседни села, които го поставиха на по-избираемо място в листите. Затова сега Торбов има повод да отмъсти на партията-майка, съюзявайки се с ГЕРБ. Той винаги може да разчита на повече от 50 на сто от гласовете, понеже бабите на село и ромите в околностите гласуват за него, както турците за ДПС.

Проблемът обаче е следният:защо чак сега се сещат да организират кръгла маса по темата АЕЦ?Къде беше Торбов през всичките тези години? В повечето случаи той бе на нож с шефовете на централата, а градът проспа времето за каквито и да е инициативи по темата. Днешната активност е толкова удачна, колкото ако роднините на Саддам направят кръгла маса за премахването на смъртното наказание в Ирак. Но ако това е местен проблем за козлодуйци, то казусът за идентичността на ГЕРБ е значително по-важен. Граждани за европейско развитие на България трябва да знаят, че в основите на европейското общество са законността и някои морални ценности. Когато има един договор, подписан от две страни, той трябва да се изпълни. Дори ако на някой клаузите не му харесват постфактум. Такъв е договорът за затваряне на малките реактори. Сигурно за подписването му са виновни много политици, някои от тях са от БСП. БСП е обаче партията на кмета Милко Торбов и е чудно какво ще прави десният Генерал при него?

Хората все още имат много доверие в Бойко Борисов. Ако обаче той иска да излъчва дълго време енергия, то трябва да се превърне наистина в атом, около който да се привличат електрони и електорални единици, а не самият той да кръжи около всяка фигура, която ще му донесе власт при изборите.
снимка: Николай Дончев
Генерал за бой се стяга. И за избори.
59
3592
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
59
 Видими 
09 Януари 2007 00:57
след години досадно градко гланцирано говорене в публичното пространство б борисов формулира точно проблемите и стига ясен и разбран до всеки, нова или истинска политика, което си изберете но едва ли е популист комикс хиро
09 Януари 2007 01:05
*****
Да беше обяснил, Спахийски, с думи прости, к`во общо имат/нямат/ "Ляво"-"Дясно" с Популизма! А?!

Редактирано от - bot на 09/01/2007 г/ 10:49:53

09 Януари 2007 01:25
Дясната ръчичка под реверчето--ама много Наполеонова снимка сте му спретнали на това пожарникарче, ей
09 Януари 2007 01:53
Емил Спахийски
09 Януари 2007 01:57
...Но ето че България демонстрира вече в рамките на ЕС един неизвестен досега модел за функциониране на изпълнителната власт. В нарушение на собствената ни конституция наблюдаваме присъствието на един "премиерски триумвират", зад който се скрива отговорността на премиера.Тъй като решенията на т.нар. Съвет на коалицията са задължителни за изпълнение от страна на правителството. Нещо повече - мнозинството на коалицията в парламента автоматично извършва всички, налагащи се действия, за да се узаконят взети от "премиерския триумвират" решения. Което противоречи на конституцията, защото там е записано, че България е парламентарна република.
Защо се стигна до този политически абсурд у нас? Обясненията за тази ситуация са основно две. Първото - бихме ли могли да си представим в ролята на вицепремиери Симеон и Доган. Две авторитарни личности. Единият в държанието си ползва маниерите на владетел на Кобург. Освен това е поставил своето име в наименованието на партия си. А около него щъкат известни вече и неизвестни все още келепирджии. Другият е усвоил прийомите на султан от епохата преди Ататюрк, обграден от няколко везири. Симеон - без никакви официални държавни задължения, живеещ от рентите на имотите си. Доган - формално водещ се за депутат, но цинично (за пореден път) зарязал ангажиментите към избирателите си, изхранващ се от онова, което получава чрез обръча от фирми.
Второто обяснение - третият от неконституционния Съвет на коалицията Сергей Станишев, водещ се за министър-председател, всъщност не изпълнява реално тази функция. Но получава премиерската заплата и набира първоначалния си трудов стаж...
......................................... ........
В. "МОНИТОР"-09.01.2006- Натиснете тук
09 Януари 2007 02:53
Както казва поговорката: наречи го БОЙКО БОРИСОВ и не го обиждай повече, щото не е прилично!
Напоследък дори и консерва да си отворя, оттам се показва ББ по някакъв повод. Имам усещането, че току виж потекъл генерала и от крана на мивката, до такава степен се вре навсякъде.
Все някой му е виновен за нещо - я премиера, я президента, министрите всичките барабар с общинските съветници и прочие нещастници. Само той като сълза чист, а неговите сълзи и рак лекували, ама кой да го разплаче тоя твърд мачо? Няма кой, ето защо ще си остане ракът нелечим по споменатата причина.
Национален клоун е бате ви Бойко, нищо повече!
09 Януари 2007 06:05
Генерал е та звънка!
Но Царски(еее - и тошо беше цар даже повече).
Но без Цар си е едно рядко **йно!
Направето го премиер за да ви "оправи"
09 Януари 2007 06:32
той е по.лош политик от кой и защо краде, лъже....
09 Януари 2007 08:24
Когато се мине нивото на компетентност започват да стават смешни неща.

Както е тръгнало "ББ" ще озачнава само "Бабаит Бойко" с износени генералски лапмпази и почти нищо повече.

Пуста и провинциална отечественофронтовщина.

Ептен ще ни довърши като държава.

09 Януари 2007 08:40

Какво е общото между Генерала , Камата и Валери Божинов ?


Жокер Натиснете тук

------------------

P.S. За много години Тинко! Жив и здрав бъди!
09 Януари 2007 08:52
Има ли все още някой, на когото да не е ясно какво представлява фигурата ББ? Е, сигурно има. Винаги има хора, на които трябва повече време за асимилиране...
А за местните избори е ясно. Вече писах по това. Все пак има ограничителен лимит – партиите, спечелили местните избори няма да са повече от броя на кметовете.
09 Януари 2007 08:56
*****

Редактирано от - bot на 09/01/2007 г/ 10:50:35

09 Януари 2007 09:31
Този е един надут пуяк.
09 Януари 2007 09:47
Дааа, всеки ден ще четем или гледаме по новините за поредните изяви на Б.Б., докато девизът на столицата отдавна би трябвало да е сменен на:"Расте, но грозотее"
09 Януари 2007 10:07
Дали това е, защото си търси електрони, които да обикалят около него преди изборите, или самият той кръжи около избираеми местни величия
Според квантовата теория, електроните не обикалят, а са размазани около ядрото. Инак статията ме мързи да я чета щото знам какво ще каже авторът.
09 Януари 2007 10:09
Нашите евродепутати трябва да се готвят да оказват два натиск на европарламента.
Първият за сестрите в Либия.
Вторият, за отварянето на 3-ти и 4-ти блок на АЕЦ Козлудуй.
09 Януари 2007 10:12
Май и М.Торбов е несигурен за изхода от изборите наесен, за да прегърне някой който се мисли за по-велик от него и от Партията. Да не забравяме, че този някой когато му беше нужно прегърна П. Стоянов и почти прегърна Ив. Костов! Всъщност двамата доста си приличат по политическо поведение - липсва такова.
09 Януари 2007 10:12

Абе ще видим ние "Атомът"- за мирни цели.
Иначе, браво, Спахийски! Удоволствие беше.
09 Януари 2007 11:39
Браво Спахийски. Така трябва да се разобличават лъжците рецидивисти, които се готвят за избори. Но хората в Козлодуй знаят и помнят.........

09 Януари 2007 12:07
И аз искам да се присъединя към поздравите към г-н Спахийски. Напоследък все повече ми харесват неговите статии. И по тяхната актуалност, и по точните и ясни позиции на журналиста.
09 Януари 2007 12:34
ГЕРБ (БББ)


Приятели,

За да сложа точка на днешната тема за "ББ" бих добавил още едно "Б" - БЕЗИНТЕРЕСЕН (същото като скучен ) и така ще получим БББ. Само да не се бърка с "БББ" на Жорж Ганчев.


Жоржи беше поне шоумен..., а този е медиен Балон...


От всяко дърво свирка не става... също както от всеки футболист (пък бил той и Стоичков) не става треньор или бизнесмен... също както от всеки пожарникар, полицай, генерал и пр.... не става кмет., политик, президент, премиер и пр.


Толкоз по въпроса за БББ!
09 Януари 2007 14:01
Клоунът... след чаша чай си тръгва, тръъгва уморееен...
09 Януари 2007 14:14
... ГЕРБ и БББ са замислени, предвидени и реализирани за заместител... по член 64
... поне това показва обилния и напоителен медиен шум и бързите и остри реакции /както срещу Атака/, когато ГЕРБ и БББ излезат "извън контрол" или наберат прекалено висока /медийна естествено/ скорост
... на практика в БГ има една партия - тази на ченгетата-комуняги от БСП, ДПС и Евророма - които се водят за "удобни"
... и една партия на БГ народ - "неудобната" Атака
..нито само с горните ченгесарско-далавераджийски партийни образувания
... нито Атака да се допусне да вземе властови ресурси
Требе некъв ерзац партия, която хем да врътка игрички с горните и да продължава статуквото на менте-демокрацията в БГ, хем да тушира разрастването на Атака и да парира участието и в БГ власт /нещо кат БЗНС-то на др.Петър Танчев/
... демек - партия-пожарникар, която да гаси различните политически пожари в БГ политика
Кой требе я води - пак пожарникар
***
Някой знае ли с каква друга ЦЕЛ изскочи ГЕРБ на БГ политически хоризонт
А каква ЦЕЛ изобщо имат вътре в самата ГЕРБ?
09 Януари 2007 14:20
Разгеле, Спахийски се събуди. Аз бех почти отписал вестничето. Па и съществува една закономерност-който гепи Черноризеца, да казва бай на журналистиката и острото писане. Що става така-питайте Ицата Стоичков-аз му викам български синдром. Както и да е-тва са страничи размишления.
Статията е доста добра. Ще ви кажа що. Аз обаче бих подходил под друг ъгъл към фактите. Иде реч за нещо много типично, нещо знаково. Не, не е ББ-сичко, казано за него е отдавна известно. И какво, като кръжи около местни величия, Спахийски? Стига ли тва да направиш статия? Та нима нешо е излъгал-тази точка, този подход-да се издигат местни естествени лидери, я има в програмата им, а освен това е съвсем нормална практика от времената на
А.СДС
-Иван Костов-2001
-Надежда-2003-5
-Петър Стоянов-вж последните им изхвърляния по темата..
Б- НДСВ-
тук статистиката е безпощадна. След случайното зареждане на партията с първичния бульон от куцо, кьораво и сакато, с поли и прашки и без ткакива, последва втората вълна на избор на "естествени лидери"
В .Всички останали партии
Няма с какво да учудиш мислещите, по отношение на ББ. Нито си струва да се занимаваш с другите, които вечно са учудени.
Но има нещо друго.
Милко Торбов(изобщо не го познавам човека) -така, както си го описал, е типичния пример, той е знаков образ на нещо, което хората са познавали още преди 40 години, а аз съм писал по темата в барем пет от тях. Животът и чудните приключения на Никодем Дизма, пардон , на ББ, са всъщност другото име на СВ то на Милко Торбов.
ПОПУЛИЗМЪТ ВИНАГИ Е МАСКА НА СТАТУКВОТО !
Популизмът в медиите създава продукт, който има за крайна цел да храни статуквото. Под форма на формиране на нагласи и създаване на очаквания.
Популизмът като политическо движение, създаден на база на вече нагласените очаквания, макар и доста многолик(като фалшиви патици, мнима среда, партия на антипартиите, на справедливостта, НЕ НА СТАТУКВОТО и пр), всъщност е ВИНАГИ МИМИКРИЯ НА СТАТУКВОТО.
Няма значение как ще наречеш антистатуквената партия-***, Герб или НДСВ(в миналото)-същественото е да е закърмена с популистка реторика.
Защото за целият процес винаги някой е плащал- и на медии, и на популистки мюрета. А у кого са парите?
И не само чрез парите може да се сетиш-написано е отдавна и досега историята не го е опровергала. Като видиш популизъм, търси кой от статуквото плаща и просто знай, че е негов инструмент.
Не се хващай на плитки куки.. От чалга не се поумнява, а се изперква.
........
нещо подобно писахме тези дни тук Натиснете тук
http://www.zemaria.blog.bg
***-автоцензурирано-страх лозе пази и от белене бега..

Редактирано от - Зе Мария на 09/01/2007 г/ 15:05:47

09 Януари 2007 14:40
... може ли некой форумен папагал да ни обясни
Кое е НЕпопулисткото в партии като БСП, ДПС, ДСБ, СДС... и т.н.
Без да ни пробутвате номера с краденето и съсипването на БГ, което е ФАКТ и безспорно НЕ Е популизъм... НО ТОВА НЕ ГО ПИШЕШЕ В НИТО ЕДНА ПАРТИЙНА ПРОГРАМА
***
Ако не успеете да ни обясните кое е НЕпопулизма в изброените партии - да смятаме ли, че думичката Крадене е синоним на НЕпопулизъм
***
... замолват с форумните папагали и обикновени дизайнери да не правят по никакъв начин аналогии между Атака и всички останали партийни котила
Атака е единствената, която не е участвала в никакви държавни управления последните 1300 години
ГЕРБ, като реанимация на НДСВ и мостче за Крадлив Симо да се изниже по тарлъци от БГ политика - пряко е участвала в БГ управление начело с Генерала-политик
09 Януари 2007 14:48
Атака е единствената, която не е участвала в никакви държавни управления последните 1300 години

Прости ми Господи невежеството! Незнаех, че Атака е толкова древна!
То, верно че Сидеров е беловлас, но чак пък на 1300г. Горката Капка
09 Януари 2007 14:50
... дали една партия е популистка или е НЕпопулистка - това може да се докаже единствено, когато тази партия мине през някакво държавно управление.
...така, че неуважаеми папагали и форумни дърдорковци - при Атака въпросът е меко казано спорен... 50/50
Това не може да се каже за останалите БГ партии, минали през управлението на БГ. При тях всичко е ясно - 100% ПОПУЛИЗЪМ
Вземете им предизборните програми, прочетете ги и след това коментирайте края на управленския им мандат.
Дори на един прост форумен папагал нема как да му убегне този ФАКТ, че разминаването между говорене, обещания и партийни програми от ена страна и резултатите от управлението на същите тези говорещи, обещаващи и съставители на изборни програми СА В ПЪЛНО ПРОТИВОРЕЧИЕ
Това, чукчи мои се нарича популизъм.... популизъм та дрънка... ама как да дрънне у кухите ви кратуни с промити от слугинските и продажни медии мозъчета?
09 Януари 2007 14:51
Много нетипично за него авторът според мен този път се е плъзнал по повърхноста. Съвсем печеливша си е позицията на ББ по този въпрос. Това което има да се казва и прави е ясно, но повечето от другите политици се ослушват. Като се чудят, някой ще заеме нишата, политическата природа не търпи празно пространство и то такова пространство което носи добър дивидент от популярност. Никой няма да дойде и да каже "Искате ли да ви пуснем блоковете". Ако се пуснат ще е резултат от натиск и преговори без свалени гащи. Хайде тогава нашенски политици на опашката. Бойко Борисов развя байрака. Никой не ви пречи да се присъедините към политиците с гащи. Ако искате разбира се, ако пък не искате ще скърцате със зъби и ще призказвате как този е такъв а онзи онакъв.
09 Януари 2007 14:57
Коце, ако махна Атака приемаш ли текста без забележски?
09 Януари 2007 14:59
Федя,
явно си неграмотно човече
... ама не щото не знаеш че Атака след 3-4 месеца ще чества 2-рия си рожден ден, а защото наистина от 681-ва година насам не е имало друга партия Атака
....а, дали е имало такава "партия" десетките векове българскИ държавИ преди 681-ва - аз не знам. Пък руснаци, мериканци и евреи нема да допуснат Българите да стигнат до корените си
09 Януари 2007 15:00
...на 100%, Зе
09 Януари 2007 15:03
Начи дошло е времето да пишем пак в акростихове, или като при соца-да четат между редовете. Махам го, щото нали знаеш, че аз знам, че ще додете на власт..
09 Януари 2007 15:14
... аха, ....и тогаз живота ще стане песен
... и до сяко добро същество ще застане още едно
09 Януари 2007 15:20
... ама не щото не знаеш че Атака след 3-4 месеца ще чества 2-рия си рожден ден,

Бе и аз така смятах ама...
Човек обикновенно казва какво е направил и (понякога) какво не e, през времето, когато е скитал по грешната земя.
До сега не съм срещнал с някой, който да се хвали "какво не бил направил" преди да се появи на белия свят.
Затова смятам следващото изречение
Атака е единствената, която не е участвала в никакви държавни управления последните 1300 години

За брутален популизъм от най-долна класа.

Редактирано от - Федя на 09/01/2007 г/ 15:38:18

09 Януари 2007 15:30
..."Когато на добрия човек му е кофти, това е блус.Когато на кофтия човек му е добре, това е чалга..."
09 Януари 2007 15:33
Абе, Емиле, абе тикво зелена, поне веднъж бил ли си в Козлодуй бе, мръснико? Или и ти като оня келеш Мартин Карбовски захапеш нещо и почваш да украсяваш както си знаеш?
За твое сведение, момченце, ако беше дошъл в Козлодуй, ако беше поразпитал тук-там, щеше първо д аразбереш, че Милко Торбов израстна и се утвърди като един от строителите на Първа атомна. Колкото и да не ти се вярва, Милко Торбов не ламти за постове, Милко Торбов за разлика от седесарските келешчета не похарчи държавна пара за своята предизборна агитация, Милко Торбов дойде на този пост, издигнат от инициативен комитет не за друго, а защото подлогите на престъпника Евгени бакърджиев заложиха мило и драго да бъде избран техния представител Иво Симеонов - бивш "приватизатор" на леки коли. А ак не дай си Боже това беше станало, Козлодуй отдавна да е разграбен и забравен. Така че, драги тиквенико, ела в Козлодуй, срещни се с хората, поговори с тях и тогава си пиши глупостите!
09 Януари 2007 15:53
...само ено нещо трудно мое се предскаже... ако Атака имаше поне 20% от " медийното партийно строителство" и поне 10% от медийното обилно венцехвалене, което създава и крепи ГЕРБ, ако поне наполовината от тази незаслужена помия не се бе изляла върху Атака от същите тези медии - някой знае ли къде щеше е Атака днес и как щеше се казва днешнио БГ президент?
Всеки случай, едва ли щеше се казва В.Сидеров, но със сигурност нямаше да е Агент на ДС и със сигурност издигнат от Атака и още няколко що годе читави партии....
Самият БББ, който няма часовник, защото Той казва колко е часът, каза че не би издържал и би се отказал, ако бил на мястото на Сидеров
09 Януари 2007 16:20
Бат Бойко е такава смес от всико което е ставало в България през последните 25-30г., Бай Тошо, мутренска Кариера, Цар, генералска кариера, кмет, нов асфалт, подгряване на стари надежди....абе въобще чалга драма с елементи на екшън и политически привкус, направо за Оскар. И ако е ясно, че добра или лоша звездата на ББ грее, то поне на мен не ми е ясно кой му пише смотаните чалга сценарии в които изпада!

Да плачеш ли, да му се радваш ли?
09 Януари 2007 16:33
Коце,
Както често ти се случва-не си прав, като изпаднеш в по пространни разсъждения. Не си прав и туй то! Не се стягай, имам те за стара пушка, френд, и затуй ще ти обясня.
Точно това е силата на Атака! Това е нейния скрит коз, нейния път към успеха.
Хитлер, когато идва на власт, също са го правили на мед и маскара. Пресата, знаеш кво казва-била е изцяло в ръцете на евреи(вж Майн Кампф, за пресата), които са го правили на дреб и ситни конци. Само ще ти цитирам нещо
Историята ни докара на ръба на хаоса, и сега имаме избор. Дали да скочим в бездната или с кураж и вяра да се опитаме да прескочим от другата страна Пропаста е Национал-Социалистическата Партия на Хитлер - партия на нетърпимоста и омразата, на лъжливи идоли и фалшиви надежди.Партия на изкривени истини, и откровенни лъжи Те заслужават да бъдат обесени! Той е агитатор, който вярва, че страховете ни ще надвият нашият здрав разум. А най-лошото е, че ние нищо не правим за да го спрем!"

Мюнхен, Германия
Март 1924

Авторът е гл редактор и топ демократичен журналист- Фриц Герлих, който си беше поставил задача да разобличи злото. Гл редактор на Mü nchner Neueste Nachrichten, предвестник на днешния „Sü ddeutschen Zeitung“ Написана е в деня на присъдата по Мюнхенския пуч. Познайте кво му се случи осем години по-късно, -Дахау.http://de.wikipedia.org/wiki/Fritz _Gerlich
Точно липсата на медийно внимание храни и изпълва образа на "Атака" и вожда като антистатуквена алтернатива. И този образ, приятелю, до голяма степен е целенасочено създаден-като листовките на ксерокса.
Ако Атака занимаваше статуквените медия, ако изпълваше продукта, наречен просистемна пропаганда, просистемни нагласи, които бълват медиите, като част от статуквото и неговите медийните гуру-та, тя нямаше да има и една част от успеха си.
Защото Сидеров е схванал нещо много важно(по вероятно да не е той, а просто да следва модела)-
Жизнено важно е да си отрицание на статуквото, част от което е й медийната среда. Жизнено важно е да си съпротива, да си като в нелегална организация, неприет отофициалното, забраняван, хулен-да го играеш Бърдоквата. Но да си цар , де. В Търновград, разбира се.
Всеки случай то не се идва на власт по тая рецепта за един сезон-на прототипа му тряаха седем-осем години.
09 Януари 2007 17:19
Личност на декември: Волен Сидеров, Иван Костов, националният отбор по волейбол

09 януари 2007 | Агенция "Фокус"
София. Лидерът на “Атака” Волен Сидеров спечели последната анкета за 2006 година на Агенция “Фокус” за личност на месеца. Той е поставен на първо място с 32 % от гласовете на читателите. На второ място е лидерът на ДСБ Иван Костов, получил 17 %, и на трето място – националният отбор по волейбол с 13 %.
По-нататък следват:
Албена Денкова и Максим Стависки – 9 %;
Меглена Кунева – 4 % и други.
Общо 4487 читатели на “Фокус” гласуваха в анкетата за личност на месец декември.
Новата анкета е с въпрос: Кое е събитието на декември?
...........................
ОЩЕ- ТУК:
Натиснете тук
09 Януари 2007 17:23
Популизмът като политическо движение, създаден на база на вече нагласените очаквания, макар и доста многолик(като фалшиви патици, мнима среда, партия на антипартиите, на справедливостта, НЕ НА СТАТУКВОТО и пр), всъщност е ВИНАГИ МИМИКРИЯ НА СТАТУКВОТО.

Зе Мария,
Рекох да ти бутна един палец UP.
Прав си. Популизмът е магистралата през електората със съдрани гащи и без ток.
09 Януари 2007 17:31
Най-ЯРКИЯТ пример за "Популизъм" и плуралистично-партийна политическа ИЗМАМА е българската Демокрация-ДемоОГРАБВАция-ДемоОСРАция след 1990 г.!
Над 350 партии- за една шепа Електорат?!?
И нито един Референдум за всичките тези 17 години "Преход"- при условие, че става въпрос за значими и с дългорсрочни последици ПРОМЕНИ на Обществено-политическия живот/контрареволюция, нова Конституция, приватизация, НАТО, ЕС и т.н./ и на реалния живот на българските граждани!!!
09 Януари 2007 17:40
ТЪЙ КАЗА демократичната "ДОЙЧЕ ВЕЛЕ" ...
........................................
“Дойче Веле”: Крайнодесните в Европейския парламент се сплотяват
09 януари 2007 | Агенция "Фокус"
...Но ето че с влизането на България и Румъния сметката светкавично се промени: дясноекстремистката българска партия Атака и Партията Велика Румъния също изпращат свои представители в Страсбург.
...Нищо чудно: четвъртата по сила политическа сила в България печели избиратели в родината си с искания от сорта на това за изпращане на осъдените цигани в трудови лагери...
...........................
ОЩЕ- ТУК:
Натиснете тук

Редактирано от - paragraph39 на 09/01/2007 г/ 17:41:29

09 Януари 2007 19:15
За много години Дилбер Танас!

Здраве и сполука през Новата Година!
09 Януари 2007 19:31
Един въпрос стои неизяснен, когато се многоглаголства около популизма и той е - къде е разликата между говоренето на Истината за нещата и популизма (т.е. злоупотребата с тях).
Дали всеки който публично обсъжда истинските проблеми на обществото ще го заклеймим като популист?
Да вземем по-добре да забраним да се говори истината... ?
Аз не знам дали Волен ще злоупотреби с публичния интерес към злободневните теми. Тоест дали вече е популист или ще бъде ако/когато дойде на власт.
Но аз искам, ако не е той, да има някой друг, пак така да излиза отпред и да обяснява с ясна приказка за далаверите на политиците. Да изнася информация отвътре.
Дори и да не изнася ВСИЧКИ далавери (примерно ако премълчава мискинлиците на руската мафия у нас), пак добре, се файда.
-
Че, Зе Мария - къде е границата, друже?
На кого ще позволим да говори? На някой който все го няма?
09 Януари 2007 22:00
Изклю(ително важен въпрос! Мярката.
09 Януари 2007 22:27
Зе , ЧНГ ,
Механизмите за оценка на общото ни ще са безупречни , само след максимално осветяване на случващото се и предстоящото да се случи... Оставащото попада под секирата на правосъдието...

09 Януари 2007 22:56
..Зе Мария, благодаря за отношението ти към "старата пушка"
Сепак бих се съгласил, ако неистина правех подобна аналогия между Атака и партята на г-на Шикългрубера
Разликите обаче са огромни, да не говорим, че в БГ е НЕВЪЗМОЖНА подобна партия да просъществува и 1 година
Атака е определена за "лоша" и "опасна" знаеш от кого и защо. А тя наистина е ЛОША И ОПАСНА за същите тези
Не случайно Кукловодът издаде заповед още в предизборната нощ да се хвърлят всички сили срещу Атака. И послушните на Кукловода традиционни партии-победителки /ТПП/ се хвърлиха, като за бой последен. Не закъсняха и добре заплатените медийни ...абе курви... курви са та дрънкат
Абе как и кога разбраха през тази нощ, че Атака е "фашистка", след като бе създадена само месец и половина преди тези избори? И как бяха толкова убедени, след като през цялата кампания... три дни преди самото гласуване за Атака не се споменаваше и я нямаше в никакви класации и прогнози?
А направи ли ти впечатление как всичките лидери на ТПП пяха в същата нощ АМА БУКВАЛНО по едни и същи ноти, с едни и същи изречения, с едни и същи заклинания и закани?
Ами само идиот може да не е разбрал това "хорово" пеене кой го дирижира и защо
И така - до ден днешен.
Тези "стратегии", които редиш как Атака имала полза от това неспирно хулене и откровена управленска антиатакаджийска простащина и пропаганда влияе на 10-15% от що годе политически грамотните хора
На по-голямата част от българите не влияе и промиването на мозъците хвана ред - Агент на ДС стана президент, докато 60% от българите си драпаха оназ работа по къщята.
Сега да драпат и да лапат на Ники Дудука. Палачите им са отново на власт. Дано само утехата за "лошите" Сидеров и Атака стоплят студените им домове и гладни стомаси
То за простотията лек няма! И е за цял живот09 Януари 2007 23:40
Начи приятелю, нека да разделим нещата. Нека да не си говорим за идеологии на „Атака „ и дали са еди кви си. Нито ме карай да ги обсъждам-знаеш кво мисля. Да говорим доколко такъв модел е успешен в нашите условия. А аз, както теб, твърдя, че той няма начин да е НЕ е успешен. Но не веднага. И ще ти дам сто примера.
Можеш ли да изброиш колко журналя са отчетливо леви? А колко газети? Начи, по първия въпрос едва ли ще изброиш от хилядите, славили комунизма, сигурно пет. И газетите-една две. А телевизиите? Начи ся хвани се за сърцето и кажи-не са ли сички свестни -типично десни пера? Не са ли с десни убеждения? Ми има ли значими леви? Не се ли кълнат Ники Дудука и Алберт в десни убеждения и комахай сички , имащи известност? Ами десетките , списващи уж десни вестници.
Ами ако изброиш телевизиите с уж дясна насоченост? Ами ако „ Сега”, „Кооперативно село” и „Дума” са леви-то колко повече са десните?
Значи, ако зависеше от медийното пространство и от медиите-като бройка-то Станишев, Симеон и Доган никога нямаше да са на власт. Хеле Докан...
И що така става-уж само десните са кадърни, уж сичко се кълне в десни ценности-а имаме ляво , като власт, управление-като власт, като декларациии, не като ...

Редактирано от - Зе Мария на 09/01/2007 г/ 23:42:36

09 Януари 2007 23:48
Темата още е за стажант-репортер , но вече се залага и армейско джепане... Няма файда , Авторе ...

... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД