:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 279
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
Класации

Петте най-красиви плажа в света

Класацията, изготвена от TravelOnline, е направена на базата на критерии като удобство, красота и популярност на бреговите ивици
Розовите пясъци на Бахамите се дължат на отломки от близкия коралов риф.
1. Пинк Сандс бийч на Бахамите

Pink Sands Beach се е ширнал на площ от 5,5 км по протежение на Харборския остров на Бахамите. Името му буквално означава "розовите пясъци" заради розовия оттенък на плажа, който по фантастично красив начин се съчетава с наситено синия цвят на морето. Това необичайно обагряне се дължи на частиците от намиращия се недалеч червен коралов риф, който се вижда през кристално чистата вода.

"Розовите пясъци" са елитно и никак не са евтино място за почивка. Тук по традиция вечер цари пълна тишина. Развлечения в купонджийския смисъл на думата няма. Туристите се отдават на дайвинг, сърфинг и други кротки спортове. Пинк Сандс е любимо място на по-заможните младоженци за техния меден месец. На този плаж не е чудно да срещнете и някоя кинозвезда, избягала от напрегнатия живот и бремето на славата.



2. Анс Сурс д'Аржент на Сейшелите

Един от най-прелестните сейшелски острови е Ла Диг. Именно на него се намира най-красивият плаж на архипелага - прочутият Anse Source d'Argent. Той е разположен на около 3 часа път с катер от остров Мае и на 30 минути от остров Праслин. Плажът се слави с много фин пясък, прозрачно чиста вода и прелестни коралови рифове. Чудесно място и за любителите на мързеливите слънчевите бани, и за запалените по дълбоководния риболов. На острова живеят множество костенурки и дивечови птици, но ловът им е забранен.



3. Уайт Хевън бийч, Австралия

Разположеният на остров Уайтсъндей в Куинсленд плаж Уайт Хевън бийч представлява шесткилометрова ивица от чист бял пясък. Островът е със статут на национален парк на Австралия и се намира под защитата на държавата. Затова в White haven Beach е забранено строителството. Топлата чиста вода е идеална за плуване. Току до самия бряг спокойно си играят делфини. Тъй като на острова няма хотели, повечето почиващи пристигат тук за един ден. Само на малки групи организирани туристи се разрешава да опънат палатки за през нощта. Онези, които искат да се насладят на девствената природа за по-дълъг период, трябва да се установят на съседния остров Хамилтън, където може да се наемат комфортни апартаменти.



4. Южният плаж в Маями, Флорида, САЩ

Южният плаж на Маями е известен като мястото, където богатият човек може да покаже стандарта си, а и да поогледа пряката си конкуренция. South Beach е най-добрият избор за почивка на запалените купонджии и любители на светските вечеринки. По протежение на плажа има цяла верига от фантастични клубове, търговски комплекси, барове и ресторанти за модерните посетители. Самият плаж се простира на 6,5 километра, след което плавно прелива в Маями бийч с неговите огромни хотели и вили, построени на самия бряг. Най-доброто време за почивка там е от ноември до април, когато жегите намаляват и тълпи туристи се събират в търсене на развлечения.



5. Ибиса, Испания

Едно от предимствата на този чудесен остров е в това, че независимо от това къде се намирате, задължително на една ръка разстояние от вас ще бъде един от най-красивите плажове в света и някоя от най-прочутите денонощно работещи дискотеки. Мястото е идеално за хората, които не си представят отпуската без нощни веселби. В Ибиса всяка вечер можете да посетите парти на MTV и да танцувате заедно с едни от най-популярните диджеи в света, които смятат за особена чест поканата да развличат гостите на прочутия курорт.
 Анс Сурс д'Аржент се слави с финия си пясък.
 На Уайт Хевън бийч строителството е забранено и затова райското кътче е известно само на шепа туристи.
 Най-доброто време за почивка на Южния плаж в Маями е от ноевври до април.
 Остров Ибиса е за почитателите на нощния живот.
2
8562
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
2
 Видими 
28 Юли 2007 05:30
...
2. Анс Сурс д'Аржент на Шейселите
...
5. Ибиса Ти, Испания
...
28 Юли 2007 10:29
въпрос на вкус, но според мен Ибиса не е в Топ 5, а Малдивите задължително са. Много красиви са плажовете и на Оман и Таити.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД