:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 284
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
Отдих и здраве

СПА-центровете сигурно са полудели

Маска от хайвер, масаж със змии, вана с бира и разходка върху боб са само част от процедурите, с които оздравителните комплекси се борят за клиенти.
Басейните с рибки са последен хит.
Насочилите се навреме към бизнеса със спа-услуги днес благославят съдбата за своевременно проявената находчивост. Антистресовите терапии предизвикаха истински бум в сферата на туризма и носят огромни печалби на хотелите. Но като всяка сладка работа и тази си има един недостатък. И той е, че продуктът непрекъснато трябва да се предлага в нов пакет. С други думи, клиентите постоянно очакват различни като качество и вид услуги.

---

Особено актуални напоследък са спа-процедурите, в които се използват различни хранителни продукти. Всички знаем от бабите си за ползата от жълтъка за косата или от пчелния мед за лицето. Но тук говорим да друго. Например за обтриването с хайвер, което се предлага в италианския Rome Cavalieri Hilton's Grand Spa. С червен хайвер може да се масажира както цялото тяло, така и само областта на лицето и шията. В зависимост от джоба. Защото цената на процедурата със скъпоструващия деликатес е само за онези, които могат да си позволят и вана с шампанско.

За нейна алтернатива в Чехия се смята ваната с бира. В СПА-салона към пивоварната "Чодовар" в гр. Чодова Плана на гостите се предлага не просто да сръбнат от пенливата напитка, но и в буквалния смисъл да се потопят в нея. Казват, че процедурата подобрява кръвообращението и ускорява детоксикацията на организма. За желаещите да продължат оздравителните вани у дома се предлага специална "Бира за къпане" на цена 4 евро за литър и половина. Пък вие си решавайте вътрешно или външно ще я употребите.

Пиволечение се предлага още в разположения в Суздал, Русия, хотел "Горячие ключи". Там допълват благотворния ефект с обтриване с шоколад. Козметиците твърдят, че шоколадовите апликации имат мощен антистресов ефект, като същевременно подмладяват и освежават кожата.

Дотук добре, но СПА-центровете за ужас на природозащитниците впрегнаха на работа и животните. В Израел предлагат т. нар. змийски масаж. По кожата на клиента се пускат десетина змии с извадени зъби. Влечугите докарвали ефекта на джакузито. Освен това тварите лекували болки в мускулите.

Доста по-умерено звучи идеята за масажа с рибки, какъвто първо предложи Китай, а после модата обхвана целия свят. Терапията се състои в потапянето на клиента в басейн, в който плуват стотици дребни рибки. Те пощипват със зъбки тялото на неканения гост, като по този начин премахват от него мъртвите клетки и подобряват кръвоснабдяването на кожата. Подложилите се на процедурата казват, че първоначално човек може да умре от гъдел, но постепенно свиква и му става приятно.

А за негнусливите клиенти се предлага маска от екскременти на птици. В древността гейшите мажели лицата си с богатите на ензими курешки на славей, като по този начин запазвали свежестта и белотата на кожата си. Вземайки пример от японските куртизанки, Diamond Hawaii Resort & Spa на хавайския остров Мауи глези по същия начин гостите си. Независимо от доста отблъскащите съставки на мазилото никой още не се е оплакал.

На любителите градинари сигурно най-много ще допадне масажът с кактуси, който може да си поръчат в мексиканския хотел Four Seasons Resort Punta Mita. Не е страшно, процедурата няма нищо общо с иглотерапията. Просто по време на масажа гърбът на клиента се налага с резени от кактус, а след разтривката се предлага специална текила от агаве - така че разпускащият ефект е гарантиран.

Романтичните дами, които имат спомен от приказката за принцесата и граховото зърно, могат да се насочат към масажа с боб. Разходката по под, върху който е разсипан чувал боб, прекрасно стимулира акупунктурните точни на стъпалата. Е, някой може да направи връзка между тази терапия и популярното наказание през Средновековието - стоенето на колене върху грах.
 Най-новите маски за лице не са за гнусливите.
 Повечето терапии целят предимно свалянето на стреса.
 Да се къпеш в шампанско вече не е само фразеологизъм.
1
2231
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
1
 Видими 
28 Юли 2007 09:22
Интересно ... как ли въздейства вана с водка или таратор?
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД