:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 333
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
ОЛИМПИЗЪМ

И Баку е кандидат за 2016 г.

Столицата на Азербайджан - Баку, стана последния град, подал заявка за домакинство на лятната олимпиада през 2016 г. Потенциалните кандидати са общо 7, след като документи в МОК в срок подадоха още Чикаго (САЩ), Токио (Яп), Рио де Жанейро (Браз), Мадрид (Исп), Прага (Чех) и Доха (Катар).

Домакинът ще бъде избран на сесията на МОК в Копенхаген през октомври 2009-а.
5
834
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
5
 Видими 
15 Септември 2007 11:03
Чак не смея да си мисля какво нещо може да се направи в Доха!
На Баку шанса е 1 %.
15 Септември 2007 15:32
Щом Инстабул са се отказали явно всичките ислямски страни ще залагат на Доха, а те миналата година организираха доста красиви Азиатски Игри, но имаха огромни проблеми с отдалечеността на стадионите един от друг и с разпределянето на билетите. Може и да се корегират за една Олимпиада.


Рио де Жанерйро според мен и Баку са с нулев шанс. Баку, както и София 2014, са просто някакви измислени кандидатури. Бразилия ще получи най-вероятно Мондиал 2014, и вътре в страната има опозиция дали ще се справят с два големи форума един след друг, а и не са САЩ за да получат и двете състезания наведнъж. Южна Америка досега не е получавала игри- което също е важно!


Мадрид много трудно ще получат след като пред това Лондон ще проведе игри. И лимита на Европа ще се изчерпи. Токио ще има огромни проблеми с изграждането на всичките необходими съоръжения поради тоталната липса на свободно място в метрополитана за нови съоръжения.


И така фаворити са Чикаго или Доха, с превес на арабите.
16 Септември 2007 10:24
Съгласен за шансовете на Рио. На Мадрид трудно ще се даде наистина, при това след Лондон и Сочи ще дойде множко на Европа-та.
За Токио си мисля, че имат по-голям шанс, но ти си там в кухната и знаеш по-добре предполагам. Японците откъм органзиация грешка нямат.
Амвериканците още догодина могат да издигнат без подготовка Олимпийска кандидатура и пак ще са фаворити, така че Чикаго е претендент номер едно.
Но Доха, Доха... Толкова пари ще се излеят там и такова нещо ще стане - мани, мани. Аз даже си мисля, че скоро арабския свят ще посрещне зимна Олимпиада!
16 Септември 2007 12:02
къде е нашата кандидатура?
16 Септември 2007 13:35
Не е за пренебрегване факта, че след Олимпиадата в Аталанта, Самаранч на церемонията по закриването не изказа традиционната похвала, че това е била най-добрата Олимпиада в историята. Поради голямата комерсиализацията на игрите, което още веднъж ме навежда на мисълта, че и след Солт Лейк Сити, хората и корумпираните душици в МОК щом се стряскат от американската машина за пари явно шансът на Чикаго е колкото за участието.


Пропуснал съм Прага, но според мен втора подред Олимпиада на Източна Европа няма да се даде.


Завинаги - смешната кандидатура тоя път е от Баку.

Редактирано от - mumoko на 16/9/2007 г/ 13:42:34

Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД