:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 536
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
Форум

Имаме нужда от по-малко правителство и повече ЕС

Убийственото писмо на Брюксел, в което се разяснява защо са ни отнели 220 млн. евро, е най-коментираната тема сред читателите на "Сега"
Severance

Управляващите са не само крадливи, но и нагли. Реваха, че ги наказали несправедливо. Само едно писмо получили от някаква дирекция в ЕК. Нямало посочени аргументи за спирането на 220-те млн. евро. Минаха в контраатака и едва ли не изкараха целия Европейски съюз виновен за поредния им провал. А, сега като си получиха и аргументите, какво ще лъжат?! Или просто ще се скрият, докато се разнесе пушекът?



Vokil Dulov

Вярно е, че ни липсват кадри, но не работни, ами управленски. Защото сега накъде ще обърнем? Избори идват и трябва да помогнем на ЕС да се отървем от нашите селски бегове.



Zmeja

За трети или четвърти път повдигам един принципен въпрос: Е ли реална отговорност така наречената "политическа отговорност"? Не е ли време медиите и обществото да подемат дискусия по тази тема?

Реалната отговорност аз разбирам като някакво наказание не само морално, но и фактическо: глоба, конфискация на имущество, забрана за заемане на определени длъжности, забрана за напускане пределите на страната, лишаване от свобода за определен период или до живот, а в някои страни - разстрел, обесване, обезглавяване или набиване на кол.

А това да предизвикаш щети на държавата за 1-2 или 10 милиарда, да вгорчиш живота на милиони българи, да ги лишиш от елементарни условия за живот, да скапеш екологията на страната и накрая да поемеш "политическата отговорност" за всичко това, да си признаеш грешката или да не я признаеш и да паднеш от власт, без да ти се случи нищо друго, нещо не мога да го асимилирам за нормално.

Ами колективната безотговорност? Сложил си кметът подписа върху документ, с който узаконил размяната на кон за кокошка, но не носи отговорност, защото общинският съвет бил решил. Разменил министърът земи и гори с трънки от Монтанско срещу терени на Шабла или Варненското езеро - всичко е по закон. Министърът на отбраната разменил 20 апартаменти на майната си срещу стотици декари в и до София - няма отговорност, всичко е по закон... Присъствали 10 души депутати в пленарна зала и гласували с чужди карти закон - и това законно...

Не, това вече не се изтрайва!



патриарх Никифор

В България трябва да има повече ЕС и по-малко правителство! А гъбарството и предконгресният социализмус са като двете страни на една и съща карта за трамвая на мечтите!



мечо

Напълно съм съгласен, че фразата "политическа отговорност" е куха и лишена от всякакъв смисъл. Нашите доморасли политици се крият зад нея, за да могат да крадат на воля и после, отивайки в опозиция, да инвестират и харчат на спокойствие. Има и друго - не съм юрист, но съм чувал, че законите ни така са натъманени, че за колективно взети решения, не може да се търси съдебна отговорност - тя вината можела да бъде само персонална. Затова и министерски съвет, общински съвети и какви ли още не съвети влачат ли влачат ... Юристите в България не са научени да спазват и прилагат законите, а да ги заобикалят. Те така са и написани и приети от народното събрание - да бъдат врата в голото поле. БГ журналистиката е длъжник по осветяването на темата.



ЪФ1

Вече започвам да си мисля, че ни приеха в Европейския съюз, само за да проверят дали без сила могат да се справят с действителност като нашата. Дали това не е поредният експеримент?!

Не разбирам обаче друго - защо нашите управници си мислят, че могат да предложат шмекерия, която е нещо ново за запада?! Тия тарикатлъци, дето се опитваме да им ги прилагаме, тези хора са ги измислили.

Големият шок обаче беше, когато, както самите те /нашите управници/ ни обясниха, че са си мислили, че могат да се разпореждат с европейските пари, както са свикнали да се разпореждат с българските. Или казано на български, могат да лъжат и крадат от европейците, както лъжат и крадат от българите. И това да ти го обяснят по най-безпардонен начин или казано на български: "Право куме в очи", и да няма никаква, ама никаква реакция от обществото... Що за общество сме?



zaharnopetle

Поведението на българските политици е доста безочливо и нагло:

1. Вероятно опити за подобрение има - честно казано, виждаме предимно дима, а не огъня. Ако това, което се прави, не е достатъчно, значи има нужда от още - дори и това да означава още (други?) хора. Ако пък правят всичко, което могат, и то не е достатъчно за тези, дето дават парите, нормално е просто да си кажат и да си идат.

2. По време на проверките се пазеше пълно мълчание и добър тон, а сега, когато 'знаем какво' удари вентилатора, всички заподскачаха, че то и ЕС е като нас.

Истината е, че нарушения и злоупотреби има и това е ясно и за ЕС, и за нас (гражданите), и за тях (управляващите). Да не говорим, че в България вече няма ни един висш политик, висш магистрат, висш полицай и др., за който да няма "съмнение" в корупция - поне според медиите.

Вече има необходимост не само от операция "чисти ръце", но и от "чисти лица". По първото аз бих препоръчал на премиера да си купи лупа (и вестник). По второто - огледало.

Топ 3 на най-четените статии на segabg.com в периода 1.12.-7.12.2008

Най-четените новини

1. "ЕК прати убийствено писмо с нарушенията по програма ФАР"

2. "Поне 25 000 остават без работа след Нова година"

3. "Драстичен спад на кредитите още в първия месец от кризата"



Най-четените коментари

1. "Джимо, защо си бил шпионин? Санз окюн ранкюн" на Димитри Иванов

2. "Lux only за богаташи по време на криза" на Галя Горанова

3. "През XIV в. на Балканите настъпва тежка икономическа криза" на Иван Петрински
5
3223
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
5
 Видими 
08 Декември 2008 14:47
Коментарите, от които е изнесено и заглавието на това нещо, говорят красноречиво за интелигентността на своите автори. За съжаление тази интелигентност не е особено висока. С качество на човешкия материал като на потребителя "партриарх Никофор" България винаги ще бъде пренебрегвана и подритвана от който не го мързи.
Между другото заглавието страшно напомня на лозунга, припяван под път и над път от една министърка преди 10 години. Тогава той гласеше: "По-малко държава". Резултатите се оказаха печални. Европейците обаче и тогава напълваха гащи от кеф щом чуеха тази крилата сентенция! Не защото тя е смислена, а защото ставаше дума не за техните държави, а за горката България.
08 Декември 2008 16:34
Абе , "gramove ", ти ли си най - интелигентният в този форум ? Ще ме умориш от смях ! Ако питаш мен и сега на нашата икономика държавата и идва в повече . Та за това ставаше дума в лозунга на онази министърка . Лошото в БГ е , че държава няма точно там , където трябва . Хайде със здраве !
08 Декември 2008 18:03
Грамове или килограмове, чадо мое, няма значение, щом са теглото на едно голямо нищо. В твоето безсрамно плоско плюване по народния глас има обидно малко смисъл. Британската консервативна партия има за лозунг "по-малко държава", но на грешни души като теб това едва ли е известно. С такива светли умове като твоя сме обречени на мафия и живуркане като задния двор на Европа.
08 Декември 2008 19:17
Е, щом "По-малко държава" е лозунг на Британската консервативна партия... няма начин да не е верен.
"Политическият лозунг е един от основните инструменти на политическата пропаганда... Неговата функция е да формулира кратко и ясно основните политически цели, стреми се да обедини емоционално хората за постигане на своята цел... отправя послания към обществото, целящи да стимулират действие и/или промяна в нагласите, без оглед на личните им интереси."


Редактирано от - Zmeja на 08/12/2008 г/ 19:39:07

08 Декември 2008 20:24
Европейците обаче и тогава напълваха гащи от кеф щом чуеха тази крилата сентенция
Зная, че сте умна и интелигентна, но явно сте се разсеели да уточните, чии гащи се пълниха от кеф. Европейските чиновници, по онова време, се чудиха да се "откачат" ли от български и румънски плазмодии, но къде от "кумова срама", къде под натиск на новия Биг брадър, успяха само да отложат с три години срама български. Иначе потури по наште земи винаги се веят от кеф, къде празни, къде пълни, с какво ли не. И винаги без отчет! Ако си мислим за същата министърка, дето редовно изпадаше в екстаз при думата "Шенген", спомената за добро или лошо, та нейният кеф беше "стоварен" върху едни бълг. граждани в Либия. Но имаше една предходна, с голяма кошница, и сега е с голяма, та се налага мъжът й да я поопразва редовно, кошницата де, ... за да не се изгърби горката. Та и тя като Вас говори за "горките пенсионери", но не й пречи да използва бюджета на НОИ за "стимулиране" бизнеса на некои другаре чрез примамване на работна ръка с обещания за ранно пенсиониране.
Резултатите се оказаха печални.
А кога не са били печални!?
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД