:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 330
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
ВОЛЕЙБОЛ

Гибона: Не исках да сложа край със скандал

СНИМКА: cev.lu
Пламен Константинов (вдясно) излиза на игрището заедно със съотборниците си в "Ираклис" след поредния таймаут в мача срещу "Фридрихсхафен" от Шампионската лига.
Капитанът на националния отбор по волейбол Пламен Константинов реши да остане в тима поне още 1 г. Новината бе съобщена от новия селекционер Силвано Пранди още в сряда, а вчера 35-годишният волейболист на "Ираклис" разкри причините за решението си.

"След 15 г. в националния отбор не исках да слагам край със скандал и затова реших да остана. Имах много "за" и "против" това решение. Водих 90-минутен разговор по телефона с Пранди и се разбрахме. Детайлите ще доуточним на 4 очи в Атина, когато той дойде с тима си "Кунео" за финалната четворка от турнира за купата на CEV. Искам да работя с него, това ще ми даде още по-голям опит като състезател", заяви Константинов, който призна, че остава в националния и заради феновете.

Константинов игра цял мач за своя "Ираклис" при победата с 3:0 (18, 20, 26) над немския "Фридрихсхафен" в 1/4-финална среща реванш от Шампионската лига. Гибона направи сравнително слаб за своите възможности мач, като реализира едва 3 т., едната от ас. Най-резултатен за гърците бе шведът Маркус Нилсен с 10 т., а за "Фридрихсхафен" с 14 завърши Гьорг Гроцер.

В друг 1/4-финал италианския шампион "ИТАС Диатек" (Тренто) разби с 3:0 (19, 14, 12) полския "Ченстохова". Воденият от треньора Радостин Стойчев тим нямаше затруднения срещу гостите от Полша, въпреки проблемите в стартовия състав. Почти до края на мача за "Тренто" игра Матей Казийски, който завърши със 7 т. Другият българин в отбора - Красимир Стефанов влезе като резерва и реализира 5. Най-резултатен за "Тренто" бе Михал Винярски с 15. За "Ченстохова" игра бившият национал Смилен Мляков. Попадналият в разширения състав на Силвано Пранди за срещите от Световната лига Мляков направи само 3 т.

На 1/2-финалите "Тренто" излиза срещу италианския "Лубе Банка Марке" (Мачерата), а "Ираклис" ще играе срещу победителя от "Искра" (Рус) и "СКРА" (Пол). Финалният турнир е на 4 и 5 април в Прага (Чех).
798
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД