:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 294
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Бербатов получи слаби оценки за мача с "Интер"

"Манчестър Юн" вече няма загуба в Европа в 21 поредни срещи
СНИМКА: ЕПА/БГНЕС
Макар Димитър Бербатов (вляво) и колумбийският защитник на "Интер" Иван Кордоба да са напрегнали всички мускули, за да стигнат до топката, тя им е избягала и на двамата по време на реванша на ст. "Олд Трафорд".
Нападателят на "Манчестър Юн" Димитър Бербатов получи сериозна доза критики за изявите си в 1/8-финала на Шампионската лига, в който британският тим победи с 2:0 у дома "Интер" и се класира напред. Капитанът на националния отбор игра 90 минути, а след почивката пропиля чудесен шанс да вкара за 3:0.

Най-тиражният вестник на Острова - "Сън", оцени с "петица" (по десетобалната система) изявите на българина. Толкова имат още 3-ма от еврошампиона - Поул Скоулс, Майкъл Карик и Джон О'Ший. С най-високи оценки са Райън Гигс - 9, и авторите на попаденията Неманя Видич и Кристиано Роналдо - 8.

ТВ каналът "Скай спортс" също не пожали нашия, като му писа "шестица" (пак при максимум 10). Това е най-ниската оценка в състава на "червените дяволи", които за разлика от първия мач в Милано, където надиграха съперника си и направиха 0:0, сега бяха доста по-слаби. Това бе признато и от мениджъра на "Юнайтед" Алекс Фъргюсън, след като съставът стана рекордьор в Европа с 21 поредни мача без загуба.

"Започнахме добре, вкарахме гол, но после се опитахме да убием играта - призна сър Алекс. - Започнахме да грешим в пасовете, а от средата на първата част до почивката съперникът ни надигра напълно. Едва през второто полувреме взехме нещата в свои ръце и започнахме да контролираме събитията на терена. Смятам, че победата над "Интер" ни поставя в много добро положение по пътя към финала на турнира в Рим. Очаквам в следващите мачове да играем далеч по-добре."

Треньорът на италианците Жозе Моуриньо този път не бе толкова арогантен и призна, че "Манчестър Юн" заслужено продължава напред. "В двата мача те вкараха два гола, а ние - нито един. Трябва да преглътнем поражението, но никой не бива да обвинява моя отбор. Смятам, че особено във втория мач играхме много добре, обаче имахме нужда от малко повече късмет, при това срещу толкова силен съперник", каза португалецът.

Той все пак не изневери на нрава си и удари запалянко пред стадион "Олд Трафорд". Полицията в Манчестър обяви, че е получила оплакване от потърпевшия и започва разследване.

Далеч по-драматичен бе друг 1/8-финал - този между "Рома" и "Арсенал" в Рим. Италианците победиха с 1:0 и стигнаха до продължения и дузпи, където загубиха с 6:7. "Вълците" могат да съжаляват, понеже Едуардо пропиля първия 11-метров удар за лондончани, но при вторите изпълнения Мирко Вучинич сбърка за "Рома". Накрая не издържаха нервите и Макс Тонето, пратил топката над вратата. От италианския отбор нападнаха и рефера Мехуто Гонсалес, който не даде дузпа в редовното време за фаул на Клиши срещу Мота.

Така на 1/4-финалите има 4 английски отбора и нито един италиански. Двубоят на "Стадио Олимпико" бе предшестван от сблъсъци между фенове. "Ултраси" на "Рома" атакуваха бус с английски запалянковци. При инцидента един англичанин бе наръган в крака, а двама негови сънародници са набити. Няма опасност за живота на пострадалите.
СНИМКА: РОЙТЕРС
Вратарят на "Арсенал" Мануел Алмуния (вляво) е в прегръдките на Тио Уолкът, Денилсон и Коло Туре (от дясно на ляво) след победата с дузпи над "Рома" в Рим. Испанецът спаси една дузпа на "Рома" - на Мирко Вучинич, докато Макс Тонето не улучи вратата.
12
1384
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
12
 Видими 
12 Март 2009 22:36
Е, и !?
Яжте му Uя на Бербатко !
12 Март 2009 23:19
Бербо се пазеше за мача с Ейре след като видя че Италианците нямат шанс.
13 Март 2009 00:10
като не вкарваш не означава че не разсеиваш и ангажираш вниманието на защитниците от което се възползват другите в нападението на ман юн
така че бербатов може да си е свършил работата
13 Март 2009 08:09
Ами точно така- Рууни и Роналдо си скъсаха задниците от тичане а бербатов разсеиваше и ангажираше вниманието на защитниците
13 Март 2009 08:29
Постепенно британският футбол заема полагаемото му се място в клубния футбол.Място, което му бе отнето с провокацията на стадион , , Хейзъл, , -провокация довела до огромна човешка трагедия и изхвърлянето на английските отбори от турнирите.Но това беше едиствения начин отборите от Испания и Италия да понатрупат клубни титли и да разбият британската хегемония, особено в турнира за КЕШ.До 1985 год общо в трирте турнира британските отбори имат 25 купи, испанските-16, а италианските-11...Е, сега англичаните си отмъщават.
Иначе, Бербатов си играе човека и хич не му дреме.Да му пожелаем още по-големи успехи.
13 Март 2009 08:54
Хоротропника на колко пъти се изключваше от играта и по фланга не направи нищо, но беше на точното място за 2-рия гол.Като цяло средната линия на Манчю беше слаба с изключение на Гигс.Скоулс беше бледо копие на оригинала, Карик също.Но като цяло мача се разви в полза на Манчю а победителите не ги съдят
13 Март 2009 11:04
Вестник "сън", за кой ли път "сънува"
Сър-а, най-добре си знае
13 Март 2009 12:03
МУФК били по - слаби, отколкото в първия мач?!
Тоя, дето го е писал явно е гледал крикет. То и "Интер" си имаха шансове, но това не променя факта че хората на САФ изнесоха страхотна игра. Да направя уточнение, че не съм им фен и по принцип ме дразнят.
За Карик и Скоулс съм съгласен, че файда от тях нямаше. О`Шей обаче ги попиля отдясно! Те това е съвременен бек. Нищо, че стратези като Пената и алкохолици като Джекито още смятат, че бека всъщност е преквалифициран, нисък и некадърен стопер.
13 Март 2009 15:22
Що никой не казва, че Бербатов е обърнал глезен в загрявката преди мача Да го пуснеш после в игра си е престъпление за мене. Как е го е изкарал нямам идея защото гледах друг мач.
nevrokop, Все пак, в името на истината, трябва да добавим, че британския футбол максимално се възползва от благата на глобализация. Много свежа кръв от къде ли не се вля. Но основата на амалгамата си остава местна.
13 Март 2009 15:22
а утре ще разплаче скаузърите от испански произход
13 Март 2009 15:23
Dokich
обръщане на глезен означава, че е стъпил накриво-не винаги е тежко, а и днес го гледам че си тренира наравно с другите
13 Март 2009 21:26
А, дано е верно за глезена, че е в ред, щото му сложили кори след мача
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД