:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 284
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Свиндал се приближи до Световната купа по ски

Норвежецът взе трофея в супер-Г след второ място в Оре
СНИМКА: ЕПА/БГНЕС
Аксел Лунд Свиндал (вляво) празнува спечелването на малкия кристален глобус в супер-Г заедно с победителя от вчерашният старт в Оре - Вернер Хеел (в средата) и завършилия на 3-то място Кристоф Инерхофер, и двамата от Италия.
Аксел Лунд Свиндал е на път да спечели нова Световна купа по ски алпийски дисциплини в кариерата си. Вчера норвежецът се класира втори на супергигантския слалом в Оре (Шв), само на 0,07 сек. от победителя Вернер Хеел (Ит, 1:13,41 мин.). Но това му бе достатъчно да спечели малкия кристален глобус в дисциплината и да увеличи преднината си в генералното класиране.

Свиндал вече има 1009 т., със 102 повече от преследвача Бенямин Райх (Ав), който остана на 4-то място вчера на 0,21 сек. след Хеел. До края на сезона при мъжете има още 2 старта - гигантски слалом и слалом в Оре. Ако успее да запази преднината си пред Райх, Свиндал ще спечели втора СК. Той взе големия кристален глобус през 2007 г., а целия предишен сезон 2008 пропусна заради тежка контузия. 26-годишният норвежец има шанс да спечели трофея още днес при добро представяне в гигантския слалом. Трети в генералното класиране е Дидие Кюш с 859, но вчера ветеранът остана едва 15-и на 1,20 сек. от Хеел.

"Това е абсолютно неочаквано за мен. Разболях се, докато си бях в Норвегия и това ме направи много слаб, но все пак реших да не обръщам внимание на настинката и да карам, както мога. Това е голям успех", заяви щастливият Свиндал.
765
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД