:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 286
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Треньорът на "Ботев": В "Левски" не са с по 4 крака

СНИМКА: PLOVDIV24.COM
Костадин Ангелов
Играчите на "Ботев" ще излязат без страх срещу фаворита "Левски" в сблъсъка между 14-ия и първия в класирането утре в Пловдив. Треньорът на домакините Костадин Ангелов е убеден, че тимът му има качества да вземе 3 точки в мача. В помощ ще му са и Илиян Гаров, Георги Семерджиев и Георги Аврамов, които още не тренират пълноценно, но прогнозите са, че ще са готови за двубоя. Допълнителен стимул ще са обещаните от президента на "Ботев" Димитър Христолов завишени премии при успех.

"Има някакво странно схващане в различни футболните среди, че в "Ботев" сме шматки, а едва ли не футболистите на "Левски" са с по четири крака. Виждам слабости в "Левски", аз лично ги знам, тъй като съм ги наблюдавал доста. От нас зависи дали ще ги използваме. Неслучайно казвам, че излизаме да победим", коментира Ангелов.

Още не е взето решение дали титуляр на вратата ще е Лилчо Арсов или Славчо Тошев. Вторият е в немилост, след като отказа да играе за дублиращия отбор на "Ботев" и бе глобен с 500 лв. за това. Дошлият на проби италиански вратар Матио Сатаро пък е освободен.

Полицията в Пловдив бе призована от БФС за повишено внимание за съботния двубой "Ботев" (Пд) - "Левски". Във футболния съюз има информация, че се подготвя масово нахлуване на фенове на домакините на терена с цел да се прекрати мача и да се провокира наказание за "Ботев". Както е известно, огромната част от запалянковците на тима са в остър конфликт с президента на клуба Димитър Христолов и се опитват всячески да го изгонят.
14
1141
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
14
 Видими 
12 Март 2009 22:38
Да избутат до равен и Кокала да си ходи !
12 Март 2009 23:10
Джанго....викаш няма да е голяма изненада ако и Ботев го отпори на Левски.

Редактирано от - borislavG на 12/3/2009 г/ 23:22:35

13 Март 2009 00:21
Ботев няма ресурс да изкара 90 мин. на ниво срещу най-добре подготвения физически тим. След 60 мин. на терена е само един отбор. Връща се и Дарко. Бистрон по всичко изглежда няма да играе. Рабех вече бил на диета Въобще, всичко е на 6.
13 Март 2009 02:00
Борко,
не би било изненада , да ни опукат и с 2-3 гола...
ама като вярвам на Докича...иде ми отвътре...нещо кат...Лопе Де Вега !
13 Март 2009 06:59
Не, с по три крака са. И единият - за циганета като чикагското с Г точката. Ама десният - за шут, кой ще си цапа средния с мърляв циганин?
А Ботев са слаби в момента. И, естествено, ще се опитат да нправят нещо. Проблемът е дали ще им се позволи. Нямат и физически сили, и от екипа отпаднаха доста добри играчи. А има раздори, има неувереност, има просто хаос.
Докато не си изчистят Христолов - така ще е. За съжаление, тази година симпатичният отбор на Ботев ще се бори за оцеляване.
А ЛЕВСКИ- за всичките купи.
13 Март 2009 07:45
Неслучайно казвам, че излизаме да победим", коментира Ангелов.

Дерзайте пловдивски орли! Ама пишете по една 2-ка във фишовете ... за всеки случай [/quote]
13 Март 2009 09:13
Не са с по четири крака.Просто са по-добри, а и редовно си получават парите.
13 Март 2009 09:15
"Ботев" са притиснати и е нормално да са свръхмотивирани за мача. Вън от съмнение това гостуване ще бъде тежко. Много е важно да сме стабилни в защита и е радостно, че Рабех ще е на линия. Дано Кокала прояви мъдрост и остави Бистрон резерва.
*
"Ботев" са институция в Българския футбол и ще е жалко да изпаднат, нека от следващия кръг та чак до края да вземат по 3 точки всеки мач. Утре обаче се надявам да ги разочароваме.
САМО ЛЕВСКИ
13 Март 2009 09:29
Нов човек
Натиснете тук
Дано излезе истина в частта, че тренира съвестно и даже е на диета. За останалото, няма нужда от протекциите на Батков. Съдът трябва да си свърши работата и една условна присъда би му била изключително полезна за цял живот.
За утре, мене ако питате, слагам в центъра на защитата Вики Генев и Данчо Милиев, на десния бек Лъчо Балтанов, Дарко се завръща зад нападателите и останалите са ясни.

Редактирано от - Dokich на 13/3/2009 г/ 09:32:12

13 Март 2009 09:45
Ето ви един интересен коментар, с интересен край!
Защо Англия доминира в Европа?



С победата си над Интер Манчестър Юнайтед наруши традицията носителят на трофея да отпада на 1/8-финала


Обяснението с парите е твърде елементарно, за да е вярно


Борислав Борисов
Диема

Бавно, но сигурно. Това е любимата ми фраза, с която говоря за всякакъв прогрес или развитие. Дали с класа, както бе в случаите с Ливърпул и Манчестър Юн, дали с немалка доза късмет, от който се нуждаеше Арсенал, или просто с рутина, която демонстрира Челси, но за втори последователен път на четвъртфиналите в Шампионската лига ще има четири английски отбора. Крайният резултат от битките между клубовете от Висшата лига с тимовете от Серия А и Реал (Мадрид), отваря наистина важния въпрос защо отборите от Премиършип доминират в европейските турнири.
Цикличност
Вече можем да кажем, че сме свидетели на английска клубна доминация в европейския футбол за втори път за последните 30 години. От 1977 до 1984 година имаше общо 8 издания на КЕШ, от които 7 бяха спечелени от Ливърпул (4 пъти), Нотингам Форест (2 пъти) и Астън Вила. В новото издание на надпреварата от 2005 година англичаните започваха да доминират. Първо Ливърпул триумфира в Истанбул, после Арсенал загуби финала с Барселона, през 2007 имаше 3 тима от Премиършип на полуфиналите, но титлата отиде в Милано. Миналата година пък нямаше английски състав, който да е отстранен от друг в турнира. Сега отново се наблюдава същото и няма как да не заговорим за ерата на Висшата лига в европейските турнири.
Между тези два периода обаче имаше години на предимство на клубовете от Серия А, макар и не чак толкова ясно изразени, защото липсваха такива периоди с максимален брой тимове от съответното първенство сред последните 8. Милан спечели 3 пъти купата между 1989 и 1994, а и Ювентус триумфира през 1996. В същия период Сампдория загуби финала през 1992, Милан през 1993 и 1995, Ювентус през 1997 и 1998. На практика италианците сякаш имаха запазено място на финалите. Испанската ера започна с Реал (Мадрид) през 1998. Две години по-късно имаше 3 тима от Примера на полуфиналите, Валенсия загуби два финала поред. Всичко сякаш завърши през 2002 с последния триумф на кралския клуб. Сега явно е ред отново на англичаните.
Парите са лесното обяснение
Естественото обяснение за доминацията на тимовете от Висшата лига са финансовите им ресурси. Но пък ако погледнем внимателно цифрите и фактите, това не може да е напълно вярно. Според докладите на "Делойд" от сезон 2005-2006 наистина Висшата Лига е на първо място с приход от 700 милиона долара. Но Бундеслигата е преди Примера дивисион в това подреждане, а мексиканската лига е на пето място. Според данните за сезон 2007-2008 Реал (Мадрид) и Барселона са първият и третият най-богати клубове в света. Байерн М е четвърти, а Милан осми. Вярно е, че другите позиции са за Манчестър Юн (втори), Челси (5), Арсенал (6), Ливърпул (7). Но явно зависимостта между представянето на отборите и финансовите им ресурси не е чак толкова пряка. Ако бе така, Байерн и Милан едва ли щяха да пропуснат по един път участието си в Шампионската лига.
Ако се опитаме да кажем какво носят всъщност парите на тези клубове, веднага стигаме до трансферите. Кои са най-успешните за английските клубове, внесени отвън? Безспорно Кристиано Роналдо е номер 1. Но той струваше едва 12 милиона и определено стана звезда на Острова. Следващият в този списък може да е Видич, за който Червените дяволи платиха 7 милиона. Шаби Алонсо и Торес струват общо 30 милиона, така че едва ли това е непостижима сума за Барселона или Реал М например. Дори няма да споменавам сделката с Фабрегас, която е финализирана за милион или два, заедно с подписа на Джовани ван Бронхорст. Преди това пък Бергкамп, Анри и Виейра бяха взети в Арсенал като едва ли не провалени в Италия играчи. Така че обяснението с наличието на много пари е твърде елементарно, за да е напълно вярно. Какво пречеше на съставите от Примера дивисион и серия А да развият тези играчи? Нима те са били чак толкова скъпи? Определено отговорът е отрицателен.
Стилът на игра
Но пък финансовите ресурси на цялата Висша лига не могат да се подценяват. В момента клубове като Хъл Сити, Стоук Сити и Уест Бромич, които са новаци в Премиършип, разполагат с по-голям финансов потенциал от своите еквиваленти в Серия А и Примера дивисион. Дори примерът с Тотнъм е достатъчно показателен, тъй като Шпорите дадоха най-много пари за купуване на играчи в последните два трансферни прозореца. Всеки от отборите под тези в топ 4 на английския футбол всяка седмица се опитва да бъде максимално конкурентен на елитните състави. На практика за Манчестър Юн, Ливърпул, Челси и Арсенал няма лесен мач в първенството. Докато при Барселона например целият сезон сякаш е забавление в Примера дивисион.
Ако се вгледаме в различните двубои между тимовете от Острова и тези от континенталната част на Европа за последните две години, един фактор остава постоянен - темпото на игра. Дори и в двубоя между Рома и Арсенал, който бе най-изравненият като представяне на тимовете, след 75-а минута бе видимо превъзходството на Артилеристите във физическо отношение. Всъщност точно това ги спаси, защото късметът им едва ли щеше да продължи до 120-а минута. Да не говорим за пресата, която Ливърпул наложи за 180 минути на Реал (Мадрид).
Тактическата подготовка
Ако има нещо, в което обаче английските отбори направиха невероятен скок за последните 10 години, то това определено е тактическата им подготовка за мачовете. Спомням си едно от интервютата на Аспарух Никодимов, който бе запитан как така ЦСКА успя да се справи преди години с Нотингам и Ливърпул. Отговорът бе интересен. Задържането на топката, без непременно да се търси атака на всяка цена и разиграването й по-дълго време, нарушава ритъма на англичаните и ги обърква. Точно това бе използвано и от италианците и испанците през 90-те години. Но с идването на Венгер, Жерар Улие, Раниери, а после и Моуриньо, Бенитес и Мартин Йол английските клубове получиха най-доброто от Европа по отношение на тактика, тренировка и предварителна подготовка за мачовете. Интересното е, че тези външни за Острова наставници се сблъскаха с английската действителност и успяха също да вземат нещо от нея, добавяйки към своите способности. Развитието обаче бе двустранно. От една страна, имаше европейци, но, от друга, се родиха опитни британски тактици като Дейвид Мойс, Мартин О'Нийл и Марк Хюз, които са наследниците на Алекс Фъргюсън, Боби Робсън и Джордж Греъм в това отношение. Ще е интересно дали този процес на взаимно развитие ще продължи и с Дзола, Рой Кийн, Тони Адамс, Алан Шиърър и Гарет Саутгейт.
На практика във Висшата лига на Англия има от всяка футболна култура по малко. Френската е застъпена от Венгер, италианската от Раниери, а сега достойно го наследява Дзола. Типичната английска е с ярки представители като Фъргюсън, Мойс, О'Нийл и Марк Хюз. Испанската също е налице с Бенитес, а преди няколко месеца и с Хуанде Рамос. Всичко, което Моуриньо направи в Челси, също обогати този тим, а и неговите съперници в елита. Не липсват обаче и наставници от старата школа като Реднап, а пък нестандартният подход на Тони Пулис в Стоук Сити и Сам Алардайс в Блекбърн или Болтън преди това също помага за разнообразието в тактическо отношение. Никъде другаде в Европа не може да се види подобно богатство от стилове и подход към мачовете. На практика, когато Манчестър Юн, Ливърпул, Челси и Арсенал излизат в мачовете си от Шампионската лига срещу своите съперници, те имат опита от подобни битки. Та нима Арсенал на Венгер не прилича на Барселона? Естествено е Фъргюсън например да е подготвен с няколко възможни варианта за това, което се изправя срещу каталунците. А какво да кажем за Ливърпул на Бенитес? Това си е английски отбор, но с много силен испански акцент в представянето. Неслучайно на "Aнфийлд" има цели 5 европейски шампиона от лятото. Докато обратното не е така. Кой може да се похвали с типичния английски стил на континента? Може би Ювентус, но в толкова малка степен, че не си заслужава сравнението. За британските отбори стилът на Реал М, Интер, Ювентус и Рома не е нещо ново. Докато обратното със сигурност не е вярно. Английските отбори са готови предварително с опит от вътрешните битки за мачовете с европейските си съперници.
Възходът на английския футбол
Сега наблюдаваме плодовете на един процес, който започна в Англия в средата на 80-те. Тогава футболът от спорт за работническата класа постепенно бе превърнат в семеен спорт. Целта естествено бяха парите. Изхвърлянето на хулиганите от стадионите даде път на семействата, които са готови да похарчат повече пари. И освен от билети клубовете започнаха да печелят от това, че зрителите се чувстват щастливи на стадионите. След това дойдоха телевизиите и големите пари. Така че опростяването на причините за доминацията на английските отбори в Европа само до парите е грешка. Не, обяснението е в цялостния процес на управление на тази игра. На Острова им отне 20 години, за да върнат славата си в Европа. На мен ми е по-интересен въпросът дали у нас някой има смелостта да започне същия процес сега, за да му се наслаждаваме след 20 години на резултатите. Е, едва ли ще станем първа сила на континента, но поне ще гледаме нормален футбол.



13 Март 2009 10:41
Треньорът на "Ботев": В "Левски" не са с по 4 крака


Да бе да не са, даже и рога имат......
13 Март 2009 11:59
http://www.youtube.com/watch?v=zzQb79IhoRE &feature=related
13 Март 2009 13:01
Крака не, но копита
13 Март 2009 21:43
Не са с по четири крака.Просто са по-добри, а и редовно си получават парите. Тази гордост от "високата класа" на мучащите ми напомня на един стар виц Влиза гражданин в полицейското управление . Гледа - дежурния полицай седи на една маса със шахматна дъска и играе партия шах с полицейското куче. Гражданинът удивен възкликва - " О , Боже ! Какво умно куче !! " На което полицаят обидено отговаря "Какво му е умното , водя го с 3-2 победи !!!" Та така и с говедоците , ще ръгнат утре ножа на умрял от 10 години кон , и ще се провъзгласят за най-великите !
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД