:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 345
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
СПРАВЕДЛИВОСТ

Роман Полански - 31 години издирван и желан

Арестът на знаменития режисьор в Швейцария провокира сложен юридически казус
Снимки: Ройтерс
Случката отпреди 31 години с изнасилването на малолетна се върна като вампир в живота на Роман Полански. На снимката - режисьорът позира с актриса при представянето на мюзикъла му "Танц с вампири" в Берлин през 2006 г.
Беше чудна неделна утрин в Лос Анджелис. Градът се събуди с очакване да се наслади на почивния ден, но час по-късно една много отбрана група се разстрои и обърка. Съставена от съдии, тя се изправи пред проблем, за който мислеше понякога, но го отхвърляше: Не, това не може да се случи.

Случи се. В Цюрих, където пристигна за филмовия фестивал, за да получи почести, Роман Полански бе отведен зад решетките, защото властите си спомниха за 31-годишна заповед за арест. Тя бе издадена от американците, които не са я отменяли. Говори се за екстрадиране, макар че процедурата може да отнеме месеци.



Връща ли се Полански в САЩ?



Ако се случи, поне един от притеснените съдии го чакат ужасни времена.

Дори в Лос Анджелис обществеността се нуждаеше от обяснение за какво става дума в новините. Обяснението дойде бързо. Достатъчни бяха десетина реда. На 11 март 1977 г. Полански е арестуван във фоайето на хотел "Бевърли Уилшайър" от детектив Филип Ванатър (ченге, което се появява по-късно и в делото срещу О. Джей Симпсън). Полският режисьор получи следното обвинение: дал е синтетичен наркотик на малолетна; развращавал е дете; правил е секс с малолетна; извършил е изнасилване с помощта на наркотици; орален секс; содомия. Момичето е било на 13 години, макар че според Полански е изглеждало по-голямо.

Изнасилването е станало в къщата на Джак Никълсън, място, което Полански използвал, когато поиска. В преговорите с прокуратурата Полански никога не е отричал обвиненията, но те бяха свалени съгласно



уговорката да се признае за виновен



заради секс с малолетна. Преди присъдата съдията Лорънс Ритънбанд нареди Полански да бъде задържан за психиатрично изследване. Така той прекара 42 дни в затвора в град Чино през 1977-1978 г. Лекарите заключиха, че е психически здрав, за да бъде съден. По мнението на режисьора 42-дневното му задържане трябва да е задоволило наказателните инстинкти. Можело е да бъде и глобен, но все пак е трябвало да бъде освободен. Но тогава, точно преди присъдата, Полански чул, че Ритенбанд възнамерявал да наруши извънсъдебното споразумение - защото се опасявал от обществена критика, че присъдата би била твърде снизходителна. Уплашен от ново лишаване от свобода, Полански нарушил сделката и отлетял с "Бритиш еъруейз" за Лондон през февруари 1978 г. Оттогава не се е връщал в САЩ.

За изтеклите три десетилетия се случиха много неща. Съдия Ритенбанд умря. Полански се установи в Париж и направи няколко филма, включително и "Пианистът", който спечели "Оскар"-и за най-добър филм, режисура, актьорско майсторство и сценарий. Макар и отсъстващ от церемонията, Полански получи силни аплодисменти - което бе знак какво мисли филмовата общност за него. 13-годишното момиче стана възрастна жена и даде да се разбере, че не желае нови действия срещу Полански.

Нищо не излезе обаче от слуховете, че може да се постигне юридическо споразумение Полански да се върне в Америка и да работи в Лос Анджелис. Първоначалното признание за вина трябвало да бъде последвано от присъда. Освен това Полански е нарушил споразумението си с прокурора. Сега Цюрих и Швейцария задвижиха играта, като си спомниха, че в качеството си на цивилизована нация Швейцария има роля за каузата на реда и закона. Разбра се също, че Швейцария ще вдигне и банковата тайна над влоговете.

Обвиненията са много сериозни и не подлежат на спор. Не е работа и на момичето да решава въпроса. Да, има хора, които казват



"бедният Роман Полански!"



Те си спомнят, че е загубил майка си в Освиенцим, спомнят си собственото му детство, преследването му от полицията. Спомнят си нощта на 1969 г., когато банда на (сатаниста Чарлз) Менсън нахлува в къщата му в Холивуд и убива съпругата му Шарън Тейт заедно с нероденото им дете и още неколцина. По фатално съвпадение Сюзан Аткинс, една от участниците в бандата на Менсън, която призна, че през тази нощ е мушкала с нож когото зърне, умря в затвора миналата седмица.

Бихте казали, че това е много глупава история, която може да се случи само в Лос Анджелис, и то със съдия, който не е с всичкия си. Всеки друг съдия би взел под внимание общественото мнение. Знаят ли хората кой е Полански? Спомнят ли си случая? Трябва ли да му обръщат внимание? Какво би било посланието към обществото, ако Полански бъде наказан за нарушаване на споразумение, след като първичният казус е уреден?



Живот като на филм



Полански е на 76 години. В Париж е съпругата му (актрисата Еманюел Сение), с която имат две деца.

Роден е в семейство на полски евреи на 18 август 1933 г. в Париж, но когато е на 3 години, семейството се връща в Полша. След нацисткото нашествие през 1939 г. момчето се спасява от Краковското гето благодарение на подкрепата на непознати, които го укриват през войната. Майка му умира в Освиенцим, баща му оцелява в лагера на смъртта Маутхаузен.

Пробива в режисурата с късометражни филми в Полша, а дебюта си в игралното кино прави през 1962 г. с психологическия трилър "Нож във водата", номиниран за "Оскар" като най-добър чуждоезичен филм. След като се премества в Холивуд, веднага прави впечатление със зловещия филм "Бебето на Розмари", в който звезда е Миа Фароу, изпълняваща ролята на жена, чиято бременност преминава в атмосфера на ужас и сатанизъм. Успехът се превръща в лична драма, когато година по-късно бременната му съпруга Шарън Тейт е убита от последователи на сатаниста Чарлз Менсън.

През 1974 г. Полански започва да работи с Джак Никълсън, Фей Дънауей и Джон Хюстън по един от големите детективски филми "Чайнатаун", който едновременно отдава почит и преоткрива класическото черно кино. Филмът събра 11 номинации за "Оскар", включително и за режисура, но получи само награда за сценарий. Лентата катапултира Полански сред знаменитите режисьори в Холивуд. Случката през 1977 г., когато е обвинен в изнасилване на 13-годишно момиче, става по време на пробни снимки в дома на Никълсън.

През 1989 г. Полански се жени за актрисата Еманюел Сение. Двайсет години след повдигането на обвиненията срещу него



за първи път се появява публично жената,



заради която е обвинен в изнасилване. Саманта Геймър заявява, че би желала Полански да постигне споразумение със съда и да сложи край на годините, в които живее като беглец. Тя твърди, че той я е натъпкал с наркотици и шампанско, докато според неговата версия тя била рано развита тийнейджърка, която сама пожелала секс с него. Геймър не определя случката като изнасилване, но настоява, че не е имало секс по взаимно съгласие.

Полански преживява наново детската си травма през 2002 г. с драмата за Холокоста "Пианистът", в която звезда е Ейдриън Броуди в ролята на музиканта Владислав Шпилман - оцелял през Холокоста поляк. Базиран върху мемоарите на Шпилман, това е първият филм, който Полански снима в Полша след дебюта си 30 години по-рано. Освен като най-добър филм той печели още шест "Оскар"-а, включително и за най-добра мъжка роля на Броуди.

През 2008 г. на филмовия фестивал Сънданс наградата "Еми" е спечелена от документалния филм "Роман Полански: Издирван и желан", който възпламенява отново дебата по аферата "Полански". В него се съдържа нова информация за покойния съдия Лорънс Ритенбанд, според която той се е опирал на сведения от прокурор, на когото не е било поверено това дело. Адвокатите на Полански поискаха миналия декември въз основа на тази информация делото да бъде закрито. С ареста си в Швейцария Полански се сблъсква с възможността да бъде екстрадиран и изправен пред Върховния съд в Лос Анджелис, където лично да настоява за прекратяване на делото.

Арестът му се превърна в международен въпрос - френското и полското външни министерства настояват за по-бързо изясняване на казуса. Швейцарската преса недоволства от задържането и коментира, че Полански неведнъж е посещавал преди това страната и че сигурно е имало неофициални канали, по които Франция е можело да бъде предупредена какво се готви на режисьора на летището в Цюрих.

(По британския и американския печат)
 Швейцарският министър на правосъдието Евелин Видмер-Шлумпф обясни на пресконференция в Берн, че френското гражданство на Полански не е пречка да бъде арестуван от швейцарските власти по американска заповед за арест. Освен това нито в САЩ, нито в Швейцария имало давност за престъплението изнасилване.
86
6737
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
86
 Видими 
29 Септември 2009 00:05
Не е ясно каква е причината Полански да бъде най-накрая озаптен след 30 години оглушки. Не е ясна и позицията на автора. Някои места в статията обаче очевАдно провокират.
***
"На 11 март 1977 г. Полански е арестуван във фоайето на хотел "Бевърли Уилшайър" от детектив Филип Ванатър (ченге, което се появява по-късно и в делото срещу О. Джей Симпсън)."
***
Какъв е проблема с ченгето? И в двата случая си е свършило работата независимо то престижа на престъпниците.
***
"Полският режисьор получи следното обвинение: дал е синтетичен наркотик на малолетна; развращавал е дете; правил е секс с малолетна; извършил е изнасилване с помощта на наркотици; орален секс; содомия. Момичето е било на 13 години, макар че според Полански е изглеждало по-голямо."
"Двайсет години след повдигането на обвиненията срещу него за първи път се появява публично жената, заради която е обвинен в изнасилване. Саманта Геймър заявява, че би желала Полански да постигне споразумение със съда и да сложи край на годините, в които живее като беглец. Тя твърди, че той я е натъпкал с наркотици и шампанско, докато според неговата версия тя била рано развита тийнейджърка, която сама пожелала секс с него. Геймър не определя случката като изнасилване, но настоява, че не е имало секс по взаимно съгласие." "В преговорите с прокуратурата Полански никога не е отричал обвиненията, но те бяха свалени съгласно уговорката да се признае за виновен заради секс с малолетна."
***
Брей, да ви напомня нещо из българския мутренски фолклор?
***
"13-годишното момиче стана възрастна жена и даде да се разбере, че не желае нови действия срещу Полански."
***
Това пък откъде личи?
***
"Преди присъдата съдията Лорънс Ритънбанд нареди Полански да бъде задържан за психиатрично изследване. Така той прекара 42 дни в затвора в град Чино през 1977-1978 г. Лекарите заключиха, че е психически здрав, за да бъде съден. По мнението на режисьора 42-дневното му задържане трябва да е задоволило наказателните инстинкти. Можело е да бъде и глобен, но все пак е трябвало да бъде освободен."
***
А, бе то бива хуманност, ама добре поне че не са го глобили та е можал и билет за самолета да си купи овреме!
***
Май следва, че щом си евреин при това с родители загинали в Освиенцим, хеле пък създал такова чудо на чудесата като "Пианистът" (макар и 20 години по-късно) си над закона!
***
"Бихте казали, че това е много глупава история, която може да се случи само в Лос Анджелис, и то със съдия, който не е с всичкия си. Всеки друг съдия би взел под внимание общественото мнение. Знаят ли хората кой е Полански? Спомнят ли си случая? Трябва ли да му обръщат внимание? Какво би било посланието към обществото, ако Полански бъде наказан за нарушаване на споразумение, след като първичният казус е уреден?"
***
Историята не е глупава, а много показателна за двойния стандарт. А пропо, откога общественото мнение пък трябва да бъде индулгенция за всякакви престъпници? Или "бедният Роман Полански!" пък виж Чарлз Менсън е сатанист и за него аршина е друг?

Аз бих ги сложил в съседни килии? А вие?
29 Септември 2009 00:27
Безспорно гадна история, обаче за изнасилване, глупост и бягство от правосъдие се плаща. САЩ са длъжни да искат екстрадиране.

А междувременно професионалистката Бокова, още неназначена за директор на ЮНЕСКО, успяла да се изкаже по случая, при това най-дипломатично.
29 Септември 2009 00:42
Пианистът не успя да спаси спасителя си, ще спаси ли режисьора си....
29 Септември 2009 00:44
war schau schpiler
ein erde
zwei polen
drei ozeanen
vier sesonen
29 Септември 2009 00:49
Вам Пир Руские Окупатореи Жечпосполита
29 Септември 2009 00:52
koham polska kobieta
29 Септември 2009 00:54
Вижте, да беше световен шампион по фигурно пързаляне и пиян да е убил човек да го пуснат. Така трябва, за световно известните с големи заслуги трябва да се взима под вниамние общественото мнение. Ама то, тъпите американци викат: "Закон" и нищо не разбират.
29 Септември 2009 01:00
тъй то - не са си сложили хората давности и амнистийки и току изпадне някой скелет от гардероба та се чудят какво да го правят.


има още много да се учат що е то закон и как да го накараме да работи за богатите, могъщите и известните (маричков, ставински ...) без да прави такива конфузни засечки.

Редактирано от - Pavlik Morozov на 29/9/2009 г/ 01:01:48

29 Септември 2009 01:06
От статията става ясно , че Полански е нарушил закона. А той е еднакъв за всички. Като иска да мине тънко, Обама ще го помилва който и без това има много донори от Холивуд , които ще се откликнат и ще облекчат страданията на бедния Полански. Марк Рич- добре известен и в България далавераджия - така бе помилван от Бил Клинтън. Бившата жена на Рич по случайност също бе донор на Демократическата Партия. Тъй че надеждата умира последна. Да ме прощават кинокритиците, но предвиждам, че следващия филм на Поланския ще е на затворническа тематика. Може да пита Кончаловски за съвет как се прави хубав затворнически филм като "Влакът-беглец". При Полански за жалост няма да има "изкуплението Шоушенк".
29 Септември 2009 01:09
Натиснете тук
29 Септември 2009 01:33
п-ското лоби е силно в Европа.

Редактирано от - потребител,07 на 29/9/2009 г/ 14:50:11

29 Септември 2009 01:58
Преди присъдата съдията Лорънс Ритънбанд нареди Полански да бъде задържан за психиатрично изследване. Така той прекара 42 дни в затвора в град Чино през 1977-1978 г. Лекарите заключиха, че е психически здрав, за да бъде съден.



Сиреч нашите да са смахнати е признак на нормално здравословно състояние. Антисемити!
29 Септември 2009 14:40
Ще му дадат два-три Оскара-а в панделата и холивудската шмуцерия ще рони сълзи
29 Септември 2009 14:46
В САЩ има върховенство на закона. В България има върховенство на мутрите и на пияните спортисти като Стависки и Рабех от Левски.
29 Септември 2009 14:56
Даа, 31 години са си върховно постижение.
29 Септември 2009 15:05
Доколкото разбрах, останало е само обвинението "секс с малолетна".
Доколкото знам, и у нас той е забранен, но сума ти малолетни раждат, бащите на децата им са известни, но нищо не им се случва.
А иначе, дали си Полански или не, законът е еднакъв за всички, дори когато е глупав. Но ми е чудно как САЩ, ако са искали, не са могли да го хванат досега. Едва ли само с Швейцария имат споразумение за екстрадиране.
29 Септември 2009 15:25
Ами нека да го екстрадират. За педофилия не трябва да има давност.
Ако беше обикновен педофил даже нямаше да го пишат повестниците, а директно щяха да го предадат на американските власти.
29 Септември 2009 15:45
В САЩ има върховенство на закона.


ох,
жива да не бях.
САЩ - сърцето на световния морал!!!
Верно, авиабилетите поевтиняха и дестинацията Тайланд е само на 10 часа разстояние, за кво им е на янките да шиб*т малолетни под дулото на тяхното правосъдие. Просто хващат самолета и ... момченца, момиченца, леди-бой, групов, с животни, с извращения и всякви други екстри, непостижими за фантазията на нормалния човек. Квото им душа поиска. И толкова евтино. Като се напрахтят на воля пак обличат костюмчетата хващат полета за цивилизована, хуманна и справедлива Америка и отново се превръщат в достойни граждани, любящи съпрузи и грижливи родители.
И сега справедлива Америка с пълно право ще линчува Полански за това отвратително и гнусно престъпление.

29 Септември 2009 15:54
Колежке softwind, вие разсъждавате политически неправилно. Гледайте сега каква вълна на възмущение ще се надигне...
29 Септември 2009 15:56
Абе секс с 13-годишно момиче си е престъпление отвсякъде, независимо дали е с нейно съгласие или не.
На мен ми е по-интересно защо не е направена аналогия с друг велик творец-може би даже най-великият.
И страстен почитател на момиченца...
Чарлз Спенсър Чаплин...
29 Септември 2009 16:42
Тъй като статията е проскубана от превеждалия я, като бездомна кокошка ще поясня с прости думи, това което упорито се избягва в много публикации.
Първо. Наистина има извършено престъпление, от което е трудно да се отървеш в САЩ.
Второ. Наистина така се изпълнява закон - няма гений, няма просяк.
Обаче ето и третото - тоест онези подли подробности, които все пак са си факти - момичето е изглеждало на поне 16-17 год. (на мен ми се видя поне така) Майка му го пробутва да стане модел и го ОСТАВЯ в ръцете на Полански. Тя е знаела, че ше правят снимки цял следобед. И въпреки всичко си е траела и не е поискала да присъства. Полански налива шампанско, а той смърка една чертичка, след което я отвежда в спалнята и я изчуква навсякъде. Момичето си трае, но майката усеща мирис на много пари ( а вероятно и това е била целта) и я заставя да си признае какво са правили. След признанието на Полански е трябвало да има още една процедура - споразумение с потърпевшата - по точно с майка и. Но преди да се осъществи той избягва.
Разбирам напълно нежеланието на пострадалата да търси отговорност, тъй като просто е била примамка сложена от майка си, за да изкарат някой и друг долар. И сега като голяма го разбира с още по-голяма сила. Това, че Полански е евреин няма никакво значение - човек трябва да е справедлив преди всичко, а в случая той е повече канарче, отколкото злодей.
И накрая - нашата Бокова, много бързо реагира. Значи, знае все пак, че еврейското лоби и осигури победата. Чувства се задължена, комунистическата гнус!
29 Септември 2009 16:46
..Това, че Полански е евреин няма никакво значение..


Хайде де!
29 Септември 2009 16:52
В Холивуд изглежда съвсем са го закъсали за режисьори, та да прибират Полански по тоя начин.
Но сериозният въпрос е защо точно сега и точно в Швейцария. Нали е кацал в Цюрих многократно преди това?!
Прави впечатление одупването на Швейцария в посока Уошингтън напоследък - преди месец разсекретяването на банковите сметки, сега Полански. Върти се някаква интрига около трезорите в Цюрих май.
29 Септември 2009 17:28
И на 16-17 г. да е, пак е прокурорско чедо.
Ама бедата е, че често мислим с долната си глава...
29 Септември 2009 17:55
softwind,
За съжаление в Тайланд идват педофили от целия свят, не само от САЩ. Великобритания криминализираха секса с малолетни даже ако е извършен в друга държава. Някакъв техен комик (забравих му името) го осъдиха за подобно деяние.
Ефективно преследване на педофилията може да има само ако секс-дестинациите си променят законите и криминализират секса с малолетни.
29 Септември 2009 18:08
Cruella de Vil,
о да, разбира се, че си права, за съжаление. От САЩ, цяла Европа, Русия, богатите араби. Този бизнес са го аутосорснали от цивилизованите страни в няколко екзотични дестинации по най-перфектния начин: разкошна атмосфера, огромен избор на малолетна плът, сексуално и слугинско обслужване на ниски цени.
Мен просто ме подразни медийната пукотевица около случая. Пак правят сензации и кинти от двойния стандарт. Ако прелъстяват малолетни в САЩ - това е гнусно престъпление с всички произтичащи наказания. Но за прелъстяванията на малолетни под формата на "екзотични туристически воаяжи" в други страни с "по-сляпо" правосъдие - това е ОК. Посещаемостта на секс-дестинациите е няколко милиона американци всяка година.
29 Септември 2009 18:13
softwind.

Да не си се подвизавала в Тайланд? Много си информирана, браво!

Иначе Полански само потвърждава, че няма пречки гения в изкуството да е житейски лилипут
29 Септември 2009 18:26
Доколкото разбрах, останало е само обвинението "секс с малолетна".
Доколкото знам, и у нас той е забранен, но сума ти малолетни раждат, бащите на децата им са известни, но нищо не им се случва.
А иначе, дали си Полански или не, законът е еднакъв за всички, дори когато е глупав. Но ми е чудно как САЩ, ако са искали, не са могли да го хванат досега. Едва ли само с Швейцария имат споразумение за екстрадиране.


болярчето,


29 Септември 2009 18:29
е, Мути,
все пак тайците са съседен народ на кхмерите.
29 Септември 2009 18:36
брей, колко много безгрешни пуритани са се нахвърлили и съдят талантливия и успелия... В този вмирисан случай на евтина слава за сметка на известните. След 30 години се сетила да не определя случката като изнасилване - не били компютри, а компоти...
29 Септември 2009 19:17
# Free Roman Polanski!
Искам само да кажа, че който е чел показанията на Саманта пред съда, ще разбере, че тя е имала сексуален живот преди Полански.Ползвала е bila екстази и употребявала алкохол. Полански и е дал една чаша шампанско , защото е снимал с нея dyrzajki chasha серия за Vouge в къшата на Джак Никълсон. Тя се е снимала гола.И е взела само едно хапче "екстаза". Направили са луд секс без нейно противопоставяне. На няколко пъти сектерасрката и домакин на Джак е чукала на вратата, но 13-годишната не се оплакала, а е пъшкала. Оправдава се пред съда , че членът му е бил в нейната вагина и заради това не се е оплакала."Оt страх".
ОХ Please, give me a break!!!!! И сега след 32 години , когато тя самата е дропнала всичкин претенции към него след като е и била обезшетена парично. Според мен това е перверзия. Дори и законите имат давност. Come on!!!
29 Септември 2009 19:33
Абе няма никакво значение дали е пъшкала и колко оргазма е получила!
И ако ще да се е чукала още от забавачката, това не оневинява Полански!
И какво означава-"тя ми се видя по-голяма"-колко голяма? На 14, на 15, 16, 17 18 или по-голяма? И така ли се е държала-като по- голяма? И нали я е познавал, и нея и майка й, знаел е на колко е.
Изобщо не искам да коментирам полицая, извършил ареста, съдията или моралът на американците.
Да чукаш 13-годишно момиченце просто не е редно, оставете дали е законно.
Позицията ми е като на баща на две дъщери.
А иначе и аз се заглеждам след лолитките от близката гимназия, и те ме заглеждат, но с това се изчерпва всичко. Изглеждат перфектно,
секси и зряло, но са още деца!
29 Септември 2009 20:12
Този бизнес са го аутосорснали от цивилизованите страни в няколко екзотични дестинации по най-перфектния начин: разкошна атмосфера, огромен избор на малолетна плът, сексуално и слугинско обслужване на ниски цени.

А местните закони защо не преследват нарушителите? Решението на проблема е в техни ръце, кой друг да прилага законите на тяхна територия? Ама те нямат ни най-малко желание да променят ситуацията, която по някакъв начин ги устройва.
Ловкия е прав:
Да чукаш 13-годишно момиченце просто не е редно, оставете дали е законно.

В цивилизованите страни се приема, че независимо дали е имало съгласие на малолетното дете сексът с малолетни е наказуем. Толкова! Другото са нескопосни оправдания.
29 Септември 2009 20:20
И сега след 32 години , когато тя самата е дропнала всичкин претенции към него след като е и била обезшетена парично. Според мен това е перверзия.

Вярно, че е перверзия, защото излиза, че срещу голяма сума пари всеки, който е достатъчно богат може да си купи индулгенция и да си нарушава закона колкото си иска. Това не е гражданско, а наказателно дело на държавата срещу Полански.
29 Септември 2009 20:26
Аре стига бе, това е двоен стандарт. Майкъл Джексън да не би да лежа за педофилия? Май Кадафито ще се окаже прав за часовникарите.
29 Септември 2009 20:32
И като си помисли човек, че великият Чаплин е избягал от САЩ и законите им в същата тая Швейцария! Впрочем също набеден в сексуално нарушение!
29 Септември 2009 20:35
Smarty, Вкарали са мъжа в капан и то колко му трябва... Режисьор не режисьор мъж е. Малката мръсница си го е търсила, майка и- също. Ако беше и тя на снимките, нямаше да има проблем. Малко циганска работа, ама на всеки се случва. И това е станало няколко месеца или година след като извратеняци са заклали бременната му жена. Всеки би превъртял. Бъдете човеци, на Полански нищо човешко не му е чуждо. А пък Ловкия да не се притеснява за дъщерите си- ако не гледат палаво чичковците нищо няма да им се случи. Иначеее не отговарям.
29 Септември 2009 20:43
Вярно, че е перверзия, защото излиза, че срещу голяма сума пари всеки, който е достатъчно богат може да си купи индулгенция и да си нарушава закона колкото си иска
Може и да си права, но забравяш "жертвата"! По някакви стари правила /сигурно комунистически/ - парите не могат да ти заменят достойнството, чувството за справедливост и т. н. лакърдии. Оказва се, че може, обаче!
И Круела тръгва да брани морала - и това у..., и душата у рая - тази приказка все още се измисля
29 Септември 2009 20:56
Да, недостижимо за мен е преклонението на някои пред таланта. Хайде, да речем smarty ass го разбирам дето е решил, че всяка дето била имала преди това сексуален живот може безпроблемно да бъде употребена от всеки талант. И други дето пак намериха проблема в аутсорсването на педофилията в Азия също (въпреки че забравят, че в самата Азия местните също не са се напънали да гонят педофилите особено). Дори и Антибиотика пак се показа анти-биотик, нему пък майката, барабар с Бокова послужиха за оправдание на иначе свинското деяние на иначе наивния талант. Сал тъй е тя - форумци дето страстно настояваха злия русняк да иде в затвора, сега са рипнали в защита на таланта Полански, като опълченци на Шипка.
***
А, бе що ли се обаждам, някои вече намекнаха за чистите и безгрешни пуритани? Сал да си търся белята! А вие си помислете какво значи "общественото мнение" особено в комбинация с пари, ама много пари. Пред тая комбинация закона е безсилен. И се молете да не се случи на дъщеря ви. Е, освен ако ви пука за кариерата и в Холивуд.
29 Септември 2009 21:28
Фрида:Вкарали са мъжа в капан и то колко му трябва... Режисьор не режисьор мъж е. Малката мръсница си го е търсила, майка и също. Ако беше и тя на снимките, нямаше да има проблем. Малко циганска работа, ама на всеки се случва.
Фрина, коментирай това:дал е синтетичен наркотик на малолетна.
29 Септември 2009 21:33
Винаги и при всички положения възрастният е отговорен за това, че е правил секс с малолетно лице. Ама мацето го гледало не знам как си, ама не изглеждало на 13, а на 20... Как си представяте ситуацията всички възрастни, имащи контакт с малолетни да се оправдават с провокативно поведение?
29 Септември 2009 21:40
Само ще запитам всички онези, за които сексът с малолетен/малолетна не е проблем, как биха се почувствали, ако тяхното собствено дете попадне на разсеяния и симпатичен творец, когото иначе всички харесват?
Симпатичният и безспорно също велик творец Уди Алън прелъсти собствената си доведена дъщеря, и до ден днешен живее с нея. Ама айде тя е сираче примерно...
Пак повтарям, този път по-бавно.
Независимо от ситуацията и желанията на детето или родителите му, е противоестествено и нередно един мъж да се възползва!
29 Септември 2009 21:45
Много сте лесни с величието...
29 Септември 2009 21:50
Е, това е според тяхната оценка.
Моят любим режисьор е Ридли Скот.
29 Септември 2009 21:52
Ами ако величието беше персиец?
29 Септември 2009 21:52
Брей голяма медийна истерия по този напълно ясен казус...явно еврейски синдром и собственици...Нейсе.
29 Септември 2009 21:56
Ама мацето го гледало не знам как си, ама не изглеждало на 13, а на 20...
Круела,
вероятно наследниците ти дори са на възраст далече по-напред от съвременните мацета, демек пълнолетни!
Никого не оправдавам, но ти си живееш някъде там у организираната по твой образ и подобие хралупа, и си съвсем убедена, че светът и обстоятелствата трябва да се нагаждат според теб. В повечко ви дойде социализъма - научил ви е да си вервате, че сте първа интелектуална и морална инстанция. Като за пред форума се гнусите да обяснявате, че личното ви благополучие в повечето случаи се дължи на връзки и сте искрено възмутени като вестникарите съобщят за някого, възползвал се от същото, но на по-късен етап от такива като вас
29 Септември 2009 21:56
..Моят любим режисьор е Ридли Скот..


А на второ място е Камерън, нали така?
29 Септември 2009 21:57
Ловкач, наистина ли не разбираш ли защо го защитават? Защото несъзнателно си казват: Ааа, на мен това не може да се случи...А, пък на другите - майната им..Но когато им се случи, опищяват орталъка и тичат да "вадят пищовите"...

_____________________________________ _________________________________________


Лъжата, която прилича на истина, не е по- добра от истината, която прилича на лъжа - <Кабус Наме>
29 Септември 2009 22:13
Защото несъзнателно си казват: Ааа, на мен това не може да се случи...А, пък на другите - майната им..Но когато им се случи, опищяват орталъка и тичат да "вадят пищовите"...
1. Какво прави на купон на дедета 13- годишна?
2. На тази възраст, не е ли логично родителското тяло да се притесни, къде и с кого се намира рожбата?
3. Какво, всъщност дири малката там, защо е отишла, как се е представила, защо се е е гримирала и секакви други неудобни въпроси, като най-важните са от сорта - къде в този час се намира 13 годишната ми дъщеря, с кого и т. н.
Съзнавам, че не е лесно..и точно, защото си давам сметка, че е възможно да ми се случи, се опитвам да контролирам детето си - по социалистически
... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД