:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 439,979,540
Активни 495
Страници 1,985
За един ден 1,302,066

Посланиците ни в Турция и САЩ си тръгват заради изборни нарушения?

СНИМКА: ВЕЛИСЛАВ НИКОЛОВ
Външният министър Румяна Желева събра около 500 служители на МВнР, за да съобщи за предстоящо съкращение на 15% от работещите във Външно и да ги призове към икономии.
Външният министър Румяна Желева намекна, че посланикът ни в САЩ Лъчезар Петков и в Турция Бранимир Младенов най-вероятно ще бъдат отзовани. Вчера тя се срещна с двамата, за да изслуша обясненията им за изборните неуредици на последния парламентарен вот. "Това е една рутинна процедура, преди да внеса предложение в МС", обясни Желева. "Знаете, че оттам насетне има и друга процедура, която трябва да бъде спазена", допълни тя. Така затвърди прогнозите Външно да поиска тежкото наказание, тъй като в МС се внасят само предложенията за смяна на шефове на мисии. По закон дисциплинарни наказания се налагат в рамките на МВнР и със заповед на външния министър. Решението на МС обаче може да не влезе в сила, ако се стопира от президента, който издава указите за назначаване и освобождаване на посланици.

Желева не отговори на въпрос дали вече е говорила с Георги Първанов. Само обясни, че е разговаряла с държавните глави на Турция и САЩ.

Нарушенията по време на изборите в двете страни бяха разследвани от дисциплинарна комисия в МВнР. Единият от нарочените посланици вчера е внесъл допълнителни писмени обяснения пред Желева.

Провиненията на мисията ни във Вашингтон са, че изобщо не е предала документите от вота на сънародниците ни. Според обясненията на Лъчезар Петков книжата са били изхвърлени погрешка от чистачката, но той няма нищо общо с тази история.

Посланикът ни в Анкара Бранимир Младенов е обвинен за неправомерно разкрити секции и неверни протоколи. Младенов се оправда пред депутатите от временната парламентарна комисия, която разследва случая, че отговорност за протоколите носят секционните комисии, а дипломатическите мисии не могат да контролират евентуално двойно гласуване.
3
2137
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
3
 Видими 
03 Ноември 2009 01:24
Усещам как наш Фичо го духа. Опразва кюбикъло си .
03 Ноември 2009 08:17
Не само уволнение, ами и един бой требе да им хвърлят.
03 Ноември 2009 10:09
Котка, а на по представителните служителки да им хвърлят и по още нещо, което както и боя не се връща. Нека предложението ми да се счита за официално.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД