:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 74
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Кадиев предупреди за 180 млн. лв. дефицит в бюджета на София

Георги Кадиев
"Около 180 млн. лв. няма да бъдат събрани тази година в бюджета на Столична община", прогнозира кандидатът за кмет на София от "Коалиция за България" Георги Кадиев на дискусия с неправителствени организации.

Според Кадиев няма да бъдат събрани 100 млн. лв. от данъка върху възмездно придобиване на имуществото, 13 млн. лв. от такса битови отпадъци и 17 млн. лв. от административни и технически такси. "Това ще принуди Столична община да компенсира несъбраните приходи, като намалява инвестициите с 10%, за да не излезе бюджетът на дефицит", твърди Кадиев. Прогнозите му са на базата на отчет на Столична община за деветмесечието.

"Ако някой има влияние върху общинския бюджет, това са "котараците", коментира още Кадиев. Той изрази съжаление, че кандидатът за кмет от ГЕРБ Йорданка Фандъкова не присъства на дискусията, за да поговорят как лобистки групи "отчупват" парчета от общинския бюджет. Ако бъде избран за градоначалник, Георги Кадиев обеща да качва на сайта на общината всички предложения и решения на комисии.
14
2215
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
14
 Видими 
03 Ноември 2009 05:49
Да го покрие жена му чрез износ на електроенергия
03 Ноември 2009 08:33
Предполагаем дефицит или реално откраднати пари - решете сами (за какво от двете да гласувате ).
03 Ноември 2009 10:16
Уф, и днес Ге. Кад. ръси мозък от страниците на вестника. А поспрете се малко. А кандидат-кметът, като е толкова навътре в нещата на Столична община, да вземе да говори във факти, имена и числа. Стига е мяучил за разни котараци. И му кажете, че много смешен на снимките с ръце в джобовете, които е накичил по разни билбордове. Така, както си седи с ръце в джобовете ли ще оправи София?
03 Ноември 2009 10:23
Спокойно, Кадиев!..Тези 180 милиона няма да ти трябват на теб.Те ще са нужни на кметицата....Ама, да не мислиш, че ще ставаш кмет на София?...Боже, трябва да се откриват психиатрични заведения....То пък сега криза....
03 Ноември 2009 11:39
Кадиев, баце!... Цялата интрига в наближаващите избори е дали Фандъкова ще спечели още на първия тур или ще има и втори. А ти че ще загубиш е повече от ясно. Не се мори, баце!...
03 Ноември 2009 13:27
Тоя взе да ми прилича на Тити Папазов с неговите въпроси към ББ покрай кандидатурите им за кмет.
03 Ноември 2009 13:28
не Фандъкова , магаре да бяха предложили пак щяха да го изберат. Справка Янчулев, Софиянски. Така е защото сме "умни" , но българи
03 Ноември 2009 13:38
Нищо чудно да видим Жорката Кадиев и за кандидат за патриарх български !
При него празно няма - важното е да го има в медиите. А колко струва - вече видяхме на предните избори за кмет и тихия му пристан в общината и Топлофикация.. Ще видим и на тези избори - един надут балон.
Явно бизнесът му с износ на електричество чрез фирмата на жена му върви. Има излишни кинти- ръси за тоя що клати гората.....Не е спал, докато не го изхвърли Орешарски от МФ за некадърност .
03 Ноември 2009 15:04
Ех, другарю Кадиев! Каква искрена загриженост за сиромашта!
И като как така никоя от присъствалите на срещата репортерки не се сети да ти отпере въпроза какъв ще е приносът на ръководената от теб "Топлофикация" в тоя дефицит? Или това само Господ го знае, стари баби и Сашо Дончев с Румен Овчаров?
ПП - как е другарката Кадиева, добре ли е? Шитка ли още ток от Марица-Изток под себестойност?
ППП - emir (колу), нещо зехме да се усещаме. Ми да бяхте предложили нещо по-солидно. Данчо Ментата, например. Основател на СДС, иде светъл юбилей... Що не пробвахте?
03 Ноември 2009 15:12
UNIVERS,
Чини ми се, че бъркаш.
Другарят Кадиев се кланя на другаря Овчаров, а другарят Орешарски - на другаря Станишев. Затова Кадиев трябваше да си отиде. Не че другарят Орешарски не е по-кадърен, де - от зампредседател на СДС да го докараш до депутат от БСП се иска кадърност, и то не каква да е.
03 Ноември 2009 15:39
Киряче,
Кадиев и Станишев - огледални образи на М.Димитров от СДС и недообичани от форума, са рискова тема и ти май ще получиш като мен жълт картон. Форумният Милко Калев Балев ми отряза достъпа за известен период, без / според мен поне / да съм излязъл от приетите рамки на поведение в коментарите си за тях......
Опитват се да го налагат като алтернатива, макар , че именно Станишев наложи Кадиев като хипи ли беше , джулай морнинг или нещо подобно / варианта Миленчо Велчев и ко. /. Морето помни.....
Няма шанс.
03 Ноември 2009 16:43
UNIVERS,
Ти май ептен си я объркал.
Кадиев и Станишев не могат да бъдат огледални образи на Мартин Еванджелиста по простата причина, че те са първични, а той - вторичен. Дотук беше исторически материализъм, да преминем към диалектиката. Която, според формулировката на другаря Станишев е: "Колкото повече, още толкова повече."
Не знам защо се сещам за Фифи Кенедито, дето само двама съветници га оправяха и тя си беше доволна. Разбира се, прогресът върви с огромни крачки и поставя пред нас все по-високи изисквания (нови предизвикателства, на новобългарски).
Не споделям песимизма ти, че няма шанс. Мисля, че пръчка шпеков салам ще свърши работа.
03 Ноември 2009 17:17
Най-компетентен от кандидат-кметовете е арх. Павел Попов от РЗС, но него я го знаят няколко хиляди човека, я не го знаят. От години му чета статиите (главно във в. Култура) и те напълно ме кефят...Но колко са читателите на Култура!? Затова кадърният ще издуха супата както си е редно в Булгаристан за сметка на партийните некомпетентници...Така е било - така и ще бъде...ЖАЛКО за София!!!
03 Ноември 2009 21:33
Най-компетентен от кандидат-кметовете е арх. Павел Попов от РЗС, но него я го знаят няколко хиляди човека, я не го знаят. От години му чета статиите (главно във в. Култура)

баф да га йе!
И кво е сътворил арх. Павел Попов (мани го РЗС, той си е от наште, изначално)? Освен "Реконструкция на верига казина “Caesars” и "Реконструкция и разширение на SPA-хотел “Девин”?
Пръвото е измазване на таваните на турската наркомафия, дето й забраниха казината в Турция и тя дойде в България, с любезното разрешение на другаря Иван Костов, па Симе Комарджийчето се погрижи първото законче през осемстотинте дни да е законче за сваляне на данъка от хазарта на нечуваните пет процента (другарят Станишев не го промени) и Гошо Тъпото да оглави необходимата комисия?
Второто май е оправяне на едни държавни пари, които леко понамирисват на Дончева, Вълканов, Мултигруп и Луканов. И Метю Доганов.
Та откога другарката Копринка Червенкова, видна дисидентка и още по-видна агентеса, пробутва въпросния другар?
Ма излиза ли още тоз вестник? Кой плаща?
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД