:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 284
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Юристите на царя не вярват на интервюта

СНИМКА: ВЕЛИСЛАВ НИКОЛОВ
Държавата обърна нещата и сега Симеон Сакскобургготски ще трябва да доказва, че е собственик на всички имоти.
"Юристите работим с документи, не с интервюта", обяви адвокатката на Симеон Сакскобургготски по имотните въпроси Ели Христова по повод интервю на зам.-министъра на земеделието Георги Костов в "Сега". В него той казва, че тази седмица държавата ще заведе иск за всичките 16 000 дка гори, реституирани на Симеон в Рила, а не само за спорните над 4500 дка. Което означава, че държавата оспорва изцяло реституцията на т.нар. царски имоти. Адвокат Христова заяви, че ще изчака исковата молба и едва тогава ще коментира.

"Симеон Сакскобургготски е първият заинтересован от обективна проверка на ведомствата, провели реституцията, за да приключат спекулациите и кампаниите срещу него", коментира пресаташето на бившия премиер Цветелина Узунова.
13
2303
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
13
 Видими 
03 Ноември 2009 08:00
Първото нещо за доказване е, че борис се е ползвал с имунитет.Според конституцията лицето на царя е било неприкосновено.Това на практика означава, че никакъв импичмънт не може да му се направи, нито да бъде съден за престъпление. А според законите на земеделското правителство, никой не е можел да има повече от 300 декара гори и 200 декара земеделска земя. Борис е вземал с двете шепи, та затова днес се претнидира за повече от тези ограничения. В същност, симеон претендира да се узакони беззаконието на баща му и поради това трябва да бъде съден и изритан отново да върви на майната си. В началото зеклерараше, че няма ксак да си вземе имотите, но сега се вижда, че прави тъкмо това. И още нещо-той се ползва с едно историческо име, което му е дадено ей така, без да има капка родствена кръв с неследниците на Хан КРУМ. Откъде накъде, бе джанъм? Егати пиавицата?! А тия юристи, които ще се опитват да го защитават, трябва да ги пратят на поправителен по ИБДП, да прочетат малко повече материята за реформите на земеделското правителство. Може да се консултират с префесор Токушев-той пишеше двойки, ако не знаеш този въпрос за реформите. Много дършеше на този въпрос.
03 Ноември 2009 09:31
У нас е пълно с лица за спешно освидетелстване, опасни с "мнението" си, което очевидно не е тяхно и не почива на друго, освен върху липсата на държавност, но и което също е показателно за поставяне най-после на точната диагноза.
03 Ноември 2009 09:47
Ееех, курияаа...курияяя...къде ти се дена чама?
Гаргата от Враня го отнесеее

_____________________________________ _________________________________________


Лъжата, която прилича на истина, не е по- добра от истината, която прилича на лъжа - <Кабус Наме>
03 Ноември 2009 09:50
На снимката: Дъртия хитрец в бъдещето тъмно гледа ясно.
03 Ноември 2009 10:33
Юристите на Царо со него у пандиза!
03 Ноември 2009 10:48
Каква реституция, какви пет лева?
"Симеон Сакскобургготски е първият заинтересован от обективна проверка на ведомствата, провели реституцията, за да приключат спекулациите и кампаниите срещу него", коментира пресаташето на бившия премиер Цветелина Узунова.
Незаконното присовяване на теи имоти не е реституция, за да се разследва като такава. Реститицията се отнася за други имоти, отнети с други закони и върнати с специален "реституционен" закон, какъвто закон няма за незаконно просвоените имоти от Симеон Крадливий. Каква проверка ще се прави за нещо, което няма връзка с тази кражба? Очевидна е реалната ситуация: има незаконно "върнати" имоти /всичките имоти/ и има някаква криворазбрана политическа целесъобразност, според която не е важен закона, а е важно нещо друго.
03 Ноември 2009 11:48
Великият дървосекач Симо Крадливий е най- отвратителната твар. Тези около него тоже.
03 Ноември 2009 13:36
Ама те царските юристи и не можаха да го регистрират за изборите преди години, че се наложи жените да са му мандатоносители... Той да не лежи много на това ухо, че юристите му не вярвали... Този път може жените да не помогнат...
03 Ноември 2009 14:23
Крайно ВРЕМЕ Е т.нар. "Велики Сили"- победители във Втората Световна Война/САЩ, Великобритания, Русия, Франция, Канада и т.н./ да престанат да се правят на ни чули, ни видели... и да тропнат по масата или по нечии български "властимащи" глави и да настоят/"заповядат"!/ ВСИЧКИ върнати "царски" имоти да бъдат отново НАЦИОНАЛИЗИРАНИ!
Само да напомня, че "оня" Закон/от 1947г./- за конфискацията на имотите на бившата царска фамилия в България- е бил приет и е бил приложен тъкмо по ИСКАНЕ/разбирай Заповед!/ на Победителите от Втората Световна Война, като "икономическа Санкция"/наказание/ спрямо държавни глави и управници на държавите-съюзници на Хитлеристка Германия!
Освен това, ПО ВИНА на дядото/цар Фердинанд/ и бащата/цар Борис Трети/ на престолонаследника Симеон Борисов Кобургготски, България е понесла огромни човешки и МАТЕРИАЛНИ щети! Ерго, конфискуваното през 1947 г./ и върнато кой знае защо сега?!/ имущество на царската фамилия, е, макар и малък, опит за компенсиране на нанесените от царската фамилия щети на България и българския Народ! СРАМ и ПОЗОР за сегашните ни "демократични" управници, които позволиха "реституция" на царските имоти! Срам и Позор и за т.нар. "Велики Сили"- които допуснаха това да се случи в България! КАЗАХ!

Редактирано от - paragraph39 на 03/11/2009 г/ 17:49:22

03 Ноември 2009 15:17
Колко ли от горните колеги с авторитетни мнения се просълзяваха през 2000 година и налитаха да целуват рака на помазаника божий!?
03 Ноември 2009 15:41
Sistova1,
Съгласен съм, че по Търновската конституция особата на княза (царя) е неприкосновена. Само че Борис ІІІ не е интронизиран, следователно не е цар.
Потърси коментара на donmichele.
След тоя коментар Кириак усърдно зе да рови и верно, прав е donmichele - нито е миропомазан, нито е свикано Велико народно събрание, нито нищо!
А от татко нецар как се ражда царче?
Сичката реституция на Симето е направена "на наследниците на цар Фердинанд", с присъединени искове от "наследниците на цар Борис ІІІ". Само че юристите извън България не се ловят на гола кука и неистовите опити на Симето да продаде реституираните имоти не намират купувачи. Което даде повод за тъжното му изказване, че не може да си сложи имотите в куфар и да си ги отнесе (макар че се мъчи да го направи от 2002).
Па кво представлява Симето - виж силно редактираното интервю на особено ценните Дмитри Иванов и Тома Томов.
03 Ноември 2009 16:15
Подкрепям Параграфа !
03 Ноември 2009 22:11
Киряк Стефчоолу,
Всички закони за подписани така " ..с божията милост и народната воля, цар на българите...." Можеш да прочетеш който си искаш закон от онова време преди смъртта му. когато е изпълнявал ролята на цар.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД