:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,380,852
Активни 163
Страници 24,620
За един ден 1,302,066
ОБРАТНИ РАЗПИСКИ

На служба

Докато президентът се стягаше да ходи при американския президент, а американският посланик у нас излиташе от аерогара Варна за Унгария, две български полицайчета свиха мобилния телефон на втория.

Сигурно телефонът на Негово превъзходителство Джон Байърли е бил хубав, та "младите служители на реда", както е прието да се казва в медиите, се изкушили. И без вероятно да са чели Оскар Уайлд, който съветва да борим изкушението, като тутакси му се поддадем, постъпили като английския денди. Та видели, че онзи си забравил машинката след проверката на рентгена, мушнали я в джоба и си затраяли. По-нататък знаете. Щом усетил липсата, г-н Байърли веднага се оплакал. Шега ли е това, вътрецял компютър с държавни US тайни може да имаСтреснатите наши органи проследили апаратчето по кода, арестували двамината каръци, а министър Петков тутакси ги уволни.

Работа проста, срамна и идиотска.

Но с дебела символика изотзаде, както се вика.

Работата е там, че сержантите от гранична полиция Александър Костов и Преслав Костадинов се оказаха много простодушни. Когато ги хванали, се оправдали пред следователя, че взели телефона само защото не разбрали, че е на американския посланик. Един вид, ако беше на бизнесмена Пунчо Пунчев, или на туриста Мунчо Мунчев, или просто така, на шляещия се по летищата заплес Х, си цапват джиесемчето и - куче влачи, диря няма. Ама сега, ау - грешка, ау, малшанс. От светулка на светулка,та на фаса на горския, както е в оня вицСигурно се е случвало и друг път, си мисля аз. И се е случвало с други техни колеги, мисля също. И с други нашенци на служба се случва, как само се случва.

Само че рядко научаваме, защото, за да разберем, явно трябват две неща - американски посланици и медии. (В други времена работа вършат и германски посланици, и съветски посланици, но в тия времена - не.)

Нашият човек на служба често гледа на службата като на нещо, което е заслужил с много пот, старание и напън.

Дотук нормално, така гледат навсякъде по света. Но нашият човек смята, че веднъж като е взел заповедта с печата и подписа, тегобата свършва. И оттук нататък предстои дълга и урожайна служба на себе си. Служи се различно. Едни, по-чевръсти, сами си организират сценариите. И така добутват нещата, че персонално им тикат в ръцете некои подаръчета. Може и мобилни. Други, по-пасивни, като горните двама херои, чакат да им падне самичко, на късмет. Трети, най-ленивите, ги мързи. Независимо дали са в полицията, в съда, или в администрацията, те се гордеят със себе си. Не барат. Карат на една заплатка хорицата. Но и нищо не работят. Изпълнени са с чувство за постигнати житейски цели. Имат служба. Ще я бранят до пенсия. А разни навлеци ги безпокоят с глупости и претенции за бренни земни цели. Поискайте да си свършат някое задължение - ще срещнете такова отегчение, ще познаете такъв сплин, че Дюреровата Меланхолия в сравнение с тях ще ви се види дейна и пъргава девойка.

Службата за нашия човек не е място, където се шета другиму.Службата е лична плячка,от която се възползваш според манталитета и темперамента си. Едни, по-нагоре в йерархията, вземат комисиона за магистрали и авиокомпании. Други вземат пачка, за да пуснат тир с пилета или дрога. Трети вземат мобилен телефон там, където работата им е тъкмо и най-вече да го опазят, или да го върнат тутакси, ако някой го е намерил и предал.

Веднъж пътувахме с колеги писатели в Гърция. Тръгнахме си от хотела в Солун с такси и се насочихме към автогарата, за да вземем автобуса за София. Десет минути преди потеглянето на рейса един от нас установи, че му липсва мобилният телефон. Ха тук, ха там - няма. Вече почти от вратата на возилото реши да звънне в хотела, в акт на последна плаха надежда. На развален английски сподели тъгите си на рецепцията. Оттам го успокоиха. Оказа се, че си е забравил машинката в таксито. Шофьорът веднага телефонирал в хотела, после се върнал за своя сметка дотам и предал телефона. След няколко дни нашият човек си получи тутурутката по пътуващ за София сънародник.

Този шофьор явно си е държал на службата, както и на някои божи заповеди. Въпреки че нищо и никога нямаше да го връхлети, ако беше прибрал апаратчето. Освен малко угризения.

Не казвам, че в нашата полиция няма и такива хора. Не казвам, че в нашата държава няма и такива хора. Казвам само, че степента на общите успехи в едно Районно, в един колектив или в една страна се измерва с това, колко са индивидите като гръцкия шофьор. Дали преобладават, или са малцинство. Във втория случай общата атмосфера, видяна отстрани, се характеризира с подозрителност и бедност.

Бедност във всички смисли на думата.
97
2853
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
97
 Видими 
17 Октомври 2005 21:50
Сигурно се е случвало и друг път, си мисля аз.


Случвало се е, и още как:

http://press.mvr.bg/Anticorruption/040804 _3.htm

Интересно е, обаче, защо след 100%-вия успех на операцията, тя не е била проведена и в останалите РПУ-та? И дали ако беше проведена, щяхме да се излагаме по този начин с американския посланик?

Редактирано от - гошо на 17/10/2005 г/ 21:51:49

17 Октомври 2005 21:53
Само бедност не стига, бе Ламбо
Нужно е и подходящо възпитание.
Моят въпрос е, откъде се вземат възпитателите?
Риторичен е въпроса, разбира се.
Ама имам предвид не това на ценностите, а желязното, социално господстващото възпитание -виж как го правя аз и не дей да мислиш че няма да стане и така нататъка.
Банално е , но то противостои на всички пак господстващи публично та дори и в църквата норми и забрани - примерно, не кради.
Противостои и на такива статии(като твоята, примерно), и на министерските уволнения.
Едва ли двамцата са се уплашили до такава степен, че няма да направят и следващите си подвизи.
Та как така все Крылов е прав - Кот Васька слушает да ест, а?
17 Октомври 2005 21:57

Прав си Бойко. Прав си, за съжаление...
17 Октомври 2005 22:03
Степента на успехите в едно Райнонно, в една прокуратура, в една болница и т.н. се измерва НЕ ТОЛКОВА с това колко са като оня честен гръцки шофьор. Въпросът е колко ще решат, че шофьорът ще постъпи неприемливо и престъпно, ако не върне телефона. И колко ще са готови да съобщят за това където трябва. Без да се чувстват като подли доносници...
Да си направим малък експеримент в Милата ни Татковина. Каква част от хората ще кажат: "Голяма работа, оня да не си го е забравил. Те политиците как крадат, пък вие сега - бедния човек, един забравен телефон намерил..."
17 Октомври 2005 22:07
Щото, Гошо,
щяхме да останем без полиция. Щото това се смята нормално - не е кражба, значи, безпризорно е един вид.
Аз се питам защо толкова време не оправиха Наказателное кодекс, който хитроумно е поставил хиляди пречки пред изобличаването на корумпирани служители чрез подставени лица, които да им предложат подкуп. Защо е такава дървения със т.нар. "специални разузнавателни средства". Защо компютрите на митниците, съда, следствието, прокуратурата, данъчните, още не са свързани помежду си и нямат обща база данни? След като преди 10 години още ни даваха пари от Европата за това?Ма що ли се питам...
17 Октомври 2005 22:10
Може би това, че съм завършен расист ми пречи да бъда патриот и затова повтарям все едно и също, но все пак:
Както правилно тбелязах, в момента българската нация се състои от цигани.
17 Октомври 2005 22:12
Както многократно имах честта да отбележа, в момента българската нация се състои от цигани.
17 Октомври 2005 22:18
Стига ни Зомби-ра, бе!
Все някаква надежда има. Или поне последна умира!
17 Октомври 2005 22:19
Момчетата са сгафили-спор няма. Не бива така, по балкански, на дребно...По иначе трябва, тъй по европейски или по американски - с фондове за пострадали от бедствия или хуманитарни помощи, с консултантски фирми, с банкови операции, с концесионни договори, с Краун Ейджънт, с общински имоти, със спекулации по държавния дълг, къде къде по-изискано е... пък те завалиите, забравено жи-си-ем-че... Недостойно е някак си, примитивно, просташко...направо излагация. И Бойко се възмущава правилно! И сериозни изводи прави както подобава...
17 Октомври 2005 22:25
Да ви питам ли защо се правите на откачени?
Много задръстен трябва да си или много трябва да са те задръстили господарите ти , за да не различаваш такъв шантаж и провокация.
И доста долнопробен за да раздухваш и наричаш станалото свиване и кражба.
Минало било американското ченге и НАЧАЛНИКНА БЪЛГАРИЯ през митническа проверка. Качамак за свински мозъци.
Тъпото американско ченге е скроило елементарно , провокативно и долнопробно активно мероприятие и БОЙКИТЕ шлякатарниците са намерили повод да лазят.
В България мило ламбено шише се свиха милиарди и нито един път по този въпрос не си бил изправен .Тези милиарди ги свиха НАЗНАЧЕНИТЕ КАПИТАЛИСТИ определени от този пред който чупиш кръста.По леко бе ще се сепнеш.

---
Отврат.Достойнството се пази и в такива неприятни моменти, но от хора имащи достойнство.
И какво препускане от изкривени малаумия ще стартира под тази разлигавена интерпретация , за да се докара пред едно елементарно американско тъпо ченге.Защо лигльовците си знаят , няма нужда да им се припомня?
17 Октомври 2005 22:27
"Сгафили момчетата".
Ех, Фрида...
Те и онези с фондовете и сделките затова така лесно ни преджобват, нас и държавицзата ни, т.е. пак нас. Защото толкова сме толерантни към корупцията и престъпленията.
Ако все пак единственият ти подтекст е, че нема изгорели "едри риби" - съгласен съм.
17 Октомври 2005 22:30
Информация...дезинформация...не били двама полицаи, оказало се е, че е бил един...не били два телефона, ами един...откраднат, "присвоен", забравен, подхвърлен...
Иди доказвай...по косвенни улики!
Важното е да се окепази BG!
Щом и гранична полция "присвоява", значи сме заникъде...
Мирише отвсякъде!

17 Октомври 2005 22:31
А, бе, хунвейбин.
Прав си маамудеба!
Сега се сетих, че оня номер със софийските ченгета, дато уж случайни граждани им носеха намерени портфейли и те свиваха парите, беше подготвен пак съвместно с некви гадни емпириялисти! Май англичани беха!!!
Дай да си повикаме китайски ченгета - да си запазим достойнството.
Опа...Ма и аз к`ви ги приказвам.Че там нали пообесиха 20 ли30 ли бяха хиляди души за корупция напоследък.
Няма да каним китайците.Ще останем без полиция, парламент, правителство.
Маа им и хунвейбини китайски!
17 Октомври 2005 22:40
Рибата се вмирисва откъм главата-това е толкова ясно и видно че става банално да се повтаря постоянно.Що се се мъчат да борят корупцията някак по-долу, по-ниско при дребните ченгета, лекари чиновничета, а депутати министри и политици-недосегаеми.Сега сгафилите ченгета ще ги окошарят с цялата строгост на закона да се отчете дейност че борим корупцията.
17 Октомври 2005 22:51
Риж,
Става въпрос за присвояване на намерена вещ , бърбореща таратайка , от служебни лица.Получават си заслуженото.Каква национална трагедия е това.
България беше присвоена с помощта на американските тиквеници-това е трагедията!


Тъпото американско ченге да ходи и да ги хвърля по улицата.Със стотици хиляди.Почти всичките ще бъдат присвоени.
А ти европейски хубавецо се поизучи.Корупция? Знаеш ли какво значи тази дума?


С таратайката на американското тъпо ченге ли се мери?
Когато едно високопоставено лице си служи с такива шантажи и номера , то е тъпо и долнопробно.В това никакво съмнение не трябва да има.
Както не трябва да има съмнение , че отклонява вниманието от голямата престъпност.Престъпниците знаят защо това е така!

17 Октомври 2005 22:53
Не, бе Рижко, не ми е само този подтекста...Имам и други. Съгласна съм с теб по принцип. Но хайде да се борим с Корупцията, а? Да не бъдем така толерантни... Да покажем своята нетърпимост! Да направим гражданско движение срещу Краун ейджънт или концесионните договори... Или да пеем песни срещу бедността и корупцията...или да палим свещи... Кво предлагаш ти?... И докато мислиш... отпреде ти хоп ! едно забравено жи-си-ем-че!? Кво шъ направиш? Обаче си на 24 години и в главата ти...да не ти обяснявам...
17 Октомври 2005 23:12
Бойко Ламбобски добре е формулирал проблема:
"....степента на общите успехи в едно Районно, в един колектив или в една страна се измерва с това, колко са индивидите като гръцкия шофьор. Дали преобладават, или са малцинство.....".

Национална трагедия е, че у нас са малцинство.
17 Октомври 2005 23:13
хунче, проблемът е, че т.нар. "служители на реда" се възползват от всяка ситуация да чопнат нещо, точно както прави цигането в трамвая, като види ненаблюдавана пенсионерска чанта. Явлението не е изолиран случай, а е повсеместно.

Сигурен съм, че има и изключения, но до момента статистиката не говори добре за МВР.

Риж, че то тая полиция, след като не минава дори този тест за лоялност, и за украшение не става. Щото крадне.
17 Октомври 2005 23:16
А иначе е добре да се спретне още едно мат'риалче на тема: "Защо МВР намира телефоните само на посланика и на сина на Р.Петков, а на останалите хора -- не?"
17 Октомври 2005 23:49
Гошо , ако повода не беше така явно поместен и раздут в зоната на лакейниченето и аз щях да кажа , че е прав.
В конкретния случай е крив и лошо , много лошо и слугински е постъпил .
А какво ще стане в една страна наистина се предрича и познава по СЪЗНАТЕЛНАТА ЕНЕРГИЯ НА НЕЙНИЯТ НАРОД.
Народа разбра как го пързалят , особено джурналистите и не им обръща никакво внимание.Като не вярваш застани пред една будка за вестници?Ще видиш с очите си всенародната любов и желание за СЪЗНАТЕЛНА ЕНЕРГИЯ , ДУХОВНА СЪВМЕСТИМОСТ и ДЕЙСТВИЯ, в най паразитната форма.АПАТИЯТА и БЕЗРАЗЛИЧИЕТО.
Още по лошо става когато в този народ има ЗАЙНТЕРЕСОВАНИ ШАЙБИ
Те са с особени филтри и фокуси , на фокусници..Виждат един пиклив и писклив GSM , а са кьорави за разграбените милиарди . Дори отричат , че те и себеподобните им апаши са от най долна проба апаши.Космонавти я грабиха и разграбиха България .Такава страна , при наличието на МОЩНИ ИНВЕСТИЦИИ в значителен брой такива въртящи се шайби , заемащи ключови табуретки за да правят теманета , няма и не може да има никакво бъдеще.Тази страна вече е бананова.Маймуните да се заселват в нея.Нормалните ще я напуснат или загърбят.
Както това става в момента , въпреки , , светенето” и пръскането на , , светлина” от лампените шишета.
17 Октомври 2005 23:56
Тука ще има ария за добрия крадец, който задига от богатите мръсници. Нищо чудно накрая да излезе дори, че унифромените апаши (замалко да напиша курви и апаши) са откраднали за да нахранят бедните...
Представям си какво щеше да е ако телефонът беше на руския посланик...
18 Октомври 2005 00:03
Да бе, тия сержантчета са нещо като Робин Худчета. Бият по джоба на класовия враг.
18 Октомври 2005 00:26
...."Едни, по-нагоре в йерархията, вземат комисиона за магистрали и авиокомпании. Други вземат пачка, за да пуснат тир с пилета или дрога. ..." Точно е казано.И ако горните госпада с комисионите и магистралите ги поставят на топло в затвора, тогава никой сержант няма и да помисли да посегне, или ако случайно посегне, то това ще е изключението, което не потвърждава правилото. А правилото е за главата на рибата, която ...
18 Октомври 2005 00:40
Мали-и-й , ми ако беше китайския посланик?
Ето какво ни чака в Европа:
Прокуратурата във Франкфурт на Майн приключи разследването и повдигна обвинения срещу четирима катаджии. Полицаите на възраст между 29 и 36 години са прибирали глоби до 35 евро в собствения си джоб в 17.500 случая. Срещу кинтите те давали на шофьорите дървени квитанции. В течение на 5 години те си събрали по тоя начин 612.000 евро. От тях са намерени 11.000
18 Октомври 2005 01:11
Скоро гледах репортаж за Ирак и по-точно подготовката на полицейски служители от Американски инструктори!Та оплакваше се младото УСА офицерче, че Практикантите му предиобяд усърдно усвояват материала , а вечерта ги залавят патрулите да крадат и отвличат цели цистерни с гориво или каквото и да е.Та за какво мислите са избрали тези младоци таз професия, днес прибират ЗАБРАВЕНИ телефони , утре ще започнат направо от джобовете да ни ги вадят насила.По-старите помнят конфискациите на Видео-та и прочие.Хунвейбина е прав , че тоз Мистър дето ще се остави да го джобят и проверяват на рентген е ала бала за будалите мохабет да става, но да забравиш е чисто човешко и в случая супер каръшко се е получило.Преди 20 години на Сл.Бряг един ченчаджия задърпал на плажа полковника от ДС.който отговаряше за тези работи по плажната ивица да му предлага марки и долари.Човека беше познат на всички работещи в комплекса , но точно този ден по бански и с шапка -идиотка, решил да се разходи ей така.Нашия го дърпал за ръката (помислил го за поляк)и на развален полски му досаждал цели 10 мин.с цени -курсове и суми които може да му достави!Сещайте се какво стана с това момче!
18 Октомври 2005 01:28
Чета Хунвейбина и си викам, глей как изтънко, с ирония си служи. Ама той на сериозно го бил писал това, бе!
И Иван Славков се бореше с корупцията, когато го снимаха англичаните.
А Параграфа нещо закъснява да пръсне още светлина върху активното мероприятие на коварния американски посланик.
18 Октомври 2005 01:46
Момчетата може и да не са сгафили - след като телефона са го нацелили още когато те са били на служба ! Значи няма кражба или каквито и да било щуротии !
Нъл след като си сдаде поста трябва да се представи всичко каквото и както си му е реда !
Глупаво е това обвинение , и още повече прибързаноста на прословутия министър на МВР ! Тъпота тотална !

ПП и какво е това престъпление че съм забравил да си изпия бирата и някой друг я е изпил ! бе лудница ако търсите по света няма къде да намерите освен във БГ !?!?
18 Октомври 2005 02:14
не че е баш по темата за малоумието на бг ченгетата, ма гледам че незнайко пак разходва енергия тука. Незнайко, няма да се намери твое изречение у форума дето да не завършва с ?!?! (и с три - четири жълти тикви след това). Ха сега отвори бг граматиката, виж в раздела за правописа тези препинателни знаци що значат в края на изречение и викни едно божоле да измиеш срама от челото.

18 Октомври 2005 02:49
Не мисла че дипломата нарочно е забравил телефона.В бурзината се случват такива неща.Намереният телефон не може да се смета за откраднат поне за 24 часа.Ако след това не са осведомили собственика или не са го предали в полицията за изгубени вещи.Много пути намирам клучове и дори портмонета на паркинга на хранителния магазин.Ведна ги носа на охраната в магазина дори подчертавам че нема пари в портмонето за да сум чис.Хората знаят че ако са изгубили каде да си потурсат и получат обратно вещите.
18 Октомври 2005 03:11
Ж5 - аз винаги правя така , и няма нищо чудно за умните ! Едни си задават въпроси , други си намират отговори , възклицания и каквото и да било ! Всеки със своята паничка на знания и разбиране ! както и ти !?!?!?
Незнайко, няма да се намери твое изречение у форума дето да не завършва с ?!?!


ПП- Допускам и правописни грешки, но те не сменяват по никакъв начин това което съм искал да кажа ?!? СОРИ - не е българска дума ?!?

Редактирано от - nesnaecht на 18/10/2005 г/ 03:16:00

18 Октомври 2005 03:13
Бойко, гаранция, че бакшишът не е бил грък. Ако беше - щяхте да си платите за телефона. Някои знае ли каква е приликата и разликата между гръка и евреина?
18 Октомври 2005 03:17
Преди няколко години имаше случай, когато човек намери десетки левове разпиляни около железопътната линия и ги върна! Някой помни ли го този случай?
18 Октомври 2005 03:19
Кракра за прилика незнам но разликата е очевидна
Единия е грък а другия е евреин ! сам си го написал !
18 Октомври 2005 03:30
ного си прав бат бойку
ма и рижку е целнал дисятката
па и хунвейбина е надушкал арно с кучишкио ноз
па и гошо и рекъл верну
па и сите форумец мислът за проблемъ миризливь
ама кво от туй
две дребни и зелени куки изгореа щото са тъпи
ма само они ли са ни проблема
май има ного други дека требе да влезнат на топлу
и големи тъпи риби ако има
ма и умни риби требе да се фанат
.
ма тъпото си и тъпо бре
от таквиз си патим сите бре
от тъпи ченгета па до най умни министирета
дека се глеат да докопат нещо по служба кое не им се полага
днес тилифонче утре фидеовонче другден цистернофонче и тъй
па мое и земното кълбо да земат без да искат
я
да си го занесат у дома да го пазът от айдуци
.
па за тиилфону на посраника де се вика я скору четих дека намерили на прос гражданин тилиффона ма ни помним у кой весник беши та де се вика ни е прицидент тоз тъп тилифон да си намери по цифрите по негу само да сака пюцията и шъ стани
18 Октомври 2005 03:37
Прилика: И двамата ще продадат майките си.

Разлика: Но гръчолякът няма да ти е достави.
18 Октомври 2005 03:42
Полицаите са били от ромски произход назначени по новата програма на миналото правителство за интеграция на ромите.

Редактирано от - Кракра на 18/10/2005 г/ 03:44:22

18 Октомври 2005 03:47
Ако не беше тутурутката на американския посланик, тъй нямаше и да се разбере...
Ама сега го отнесоха момченцата от типа "Ами сега к'во ша правим?"
Когато почнат да пишат за такива случаи, когато е засегнат и обикновения човек, тогава нещата в БГ могат да тръгнат на оправяне...
П.С. Здравей, Зомби. Познаваме се и отпреди, а сега и се падаме малко нещо рода - аз караконджул, ти зомби... Радвам се, че се върна...
18 Октомври 2005 04:08
Това, че са крадливи всички го знаем.
Ама "тези" двамата са били много тъпи щом не са разбрали, че телефона е опасен и не трябва да го ползват.
18 Октомври 2005 05:13
Я! Наш човек, от резервата! Готино!
18 Октомври 2005 05:15
А за връщането - не беше лесно. Silentium.
18 Октомври 2005 05:39
факани империалисти, първо заговор-конспирация срещу професор Бате, сега и на серж. Петков и Костов , хвърлили око
18 Октомври 2005 05:52
Мисля, че империалистите пак ни правят идеологическа диверсия, за да ни завладеят и експлоатират. Нали затова сме бедни - заещото са ни ограбили. Мисля, че истината е съвсем друга. Вероятно посланникът е свил телефона на сержантите..
18 Октомври 2005 07:27
Чудесна статия
18 Октомври 2005 09:19
Освен едното българско в цялата работа - свития телефон, има и друго. Министъра ги уволнил. Че те нямат ли си пряк началник на смяната, шеф на групата, директор на службата, ръководител на областа и за какво взимат заплати тия хора!
Ако министъра беше човек на място, беше длъжен да изчака два дена, да види как ще реагират по веригата.
Явно си познава хората, после трябваше да ги уволнява всичките
18 Октомври 2005 10:12
Предлагам всеки българин да стане почетен консул на Щатите. Тогава на престъпниците им е спукана работата....
18 Октомври 2005 10:19
Кракра, по случая с парите на жп линията си спомням само, как поне месец след това този човечец го показваха по телевизията като изкопаемо и го 'интервюираха' с подигравателно-съжалителен тон, а широките народни маси дълго време го наричаха будала и цитираха случая като куриоз от сп. 'Паралели'.
18 Октомври 2005 10:24
theSaint, ако министрите ни бяха хора на място, държавата ни щеше да е бяла
18 Октомври 2005 10:24
Пред закона всичките били равни..Наивно блеене за овци и кози.
Пастира и овцата са библейска картинка и на публиката и публицистиката.
Ако няма публика , няма да има публицистика.
Ако няма овце , няма да има пастири.
Овцата е важна в този казус , защото е приложен аргумента към публиката или аргумента към овцата.Приложен е най грамадния менторски инструментариум-аргумент извлечен чрез публиката от публицистиката , т.е от пастира чрез овцете.
Овцата няма да разбере , че пастира преди това я е дресирал и на кавал е свирил-как пред закона всички овце са равни.
Овцата е стока и тя няма начин да претендира за равенство пред закона.Затова е овца.
На овцете дневно могат да крадат хиляди звънкащи таратайки , да ги продават масово на ръка и по заложните къщи , открито и нагло , мръсно и долнопробно и даже това е либерализация на пазара , защото овцата ставала още по драгоценна стока.
Ако обаче на пастира пострада началника на пастирите и оборите , от някоя от неговите овце , ще започне една олелия базирана върху овчедушието .Как така и защо откраднахте тази единствена , уникална , дрънкаща , пиклива и писклива таратайка на този голям пастир.И блеенето започва.Овца върху овца се катери за да докаже каква овца е станала и колко е предана на пастира.И това продължава докато не само таратайките на овцете безнаказано откраднати и чрез пазарни механизми се продават в заложните къщи , ами и до момента в който и самата овца става заложник в обора , съгласно РАВЕНСТВОТО ПРЕД ЗАКОНА , в който не е написано , че това не важи за овце и кози.
Айде няма да се заяждам с джурналистите , защото в тази библейска сцена са кучетата на пастира.Нали вече такова куче на американският най голям пастир му връчихме.Какъв ли намек правим с това.Какви верни кучета на пастира сме.Или какви овце в обора имаме и пазим с верни кучета?
18 Октомври 2005 10:36
Абе, я да попитам аз - ВИП-а на летището за кого е? Само за мутрите ли? Откога дипломатите взеха да минават през проверка????
18 Октомври 2005 10:41
В цялата тази балканско-сюрреалистична история (щото, съгласете се, двете полицайчета със сигурност са правнуци на Андрешко) има два момента, които трудно можем да пренебрегнем. This the point, демек.

Най-напред, колко занемарена е политическата работа в това МВР. Спомняте си в казармата, драги колеги от Форума, как настървено четяхме Народна Армия и колко внимателно гледахме По света и у нас. Ма тези сегашните не четат и не гледат! Иначе нямаше да пропуснат да отбележат, че въпросния господин не е кой да е, а Негово превъзходителство. И вместо на часа да му натикат обратно тутурутката в джоба, глей сега к'во стана. По този повод има още армейски истории от средата на века, ама хайде да не разводняваме терена.

Второ, тези смотани новобранци просто гледат какво правят батковците и повтарят. Случилото се показва тоталното авантаджийство и шмекеруване на дребно обхванало държавата от горе до долу. Липсата на елементарен морал не е от днес и не е от вчера, двойния стандарт - един "за в къщи" и един "за пред хората" отдавна е станал норма - погледнете само преговорите за присъединяване към Европейския съюз и резултатите от тях. Какво плиткоумно андрешковско (бай Тошовско?) снижаване е настанало, а? За колцина от нас това присъединяване е точно като в тази история - минава Европата през check point'a и ние - цап GSM-чето. Шамар да е, на аванта да е!
Е, имаме си сега и от двете.

Редактирано от - skygazer на 18/10/2005 г/ 10:45:46

... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД