:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 251
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
Гастарбайтер

Чужденците - гарант за оцеляването на Германия

Политици често се заиграват с темата, използвайки страховете или националните чувства на местните хора
Снимка: ЕПА:БГНЕС
Германският канцлер Ангела Меркел, снимана на фона на Апостолис Маламусис, архиепископ на Екуменическата патриаршия, който разговаря с Айтен Калъкърчлан, отговорник за образователния център за мюсюлманки в Кьолн.
Броят на имигрантите в Европа намалява. Една от причините за това е икономическата криза. В Германия този процес показа отново, че страната има нужда от имигранти, за да има спокойно бъдеще. Имиграцията е чудесно нещо, ако имаме предвид въодушевлението на германските футболни фенове от техните герои. Мюлер и Йозил, Швайнщайгер и Боатенг, Кедира и Фридрих - всички те, представители на мнозинството и деца на имигранти, бяха в един общ национален отбор. Какво по-хубаво от това на фона на ксенофобските нападки в този толкова емоционален спорт.

Животът на повечето имигранти в Германия е далеч от еуфорията и благополучието. Истинските герои са на касите в супермаркетите. Те гледат болни, грижат се за стари хора, чистят частни домакинства и работят в ресторанти. Повечето чужденци продължават да вършат "черната работа" в обществото, но пък все в сфери, от които зависи функционирането му. Положителното е, че през последните години шансовете им за работа дори са нараснали на фона на увеличаващата се безработица в страната.

Жените-имигрантки са тайното оръжие, което се мобилизира в случай на нужда. Често им се налага да приемат по-ниско заплащане и да се съгласяват с по-лоши условия на труд, надявайки се на по-добър живот. Перспективите на децата им обаче изобщо не изглеждат добре: една четвърт от младите имигранти в Европа между 15 и 24 години са без работа. Те се оказаха най-лесната жертва на кризата. Германия обаче има нужда от имигрантите. Без тях тя не може да поддържа благосъстоянието си в дългосрочен план. За това предупреди наскоро еврокомисарката по вътрешните работи Сесилия Малмстрьом.



Имигрантите обръщат гръб на Германия



Нека все пак да си отговорим на въпроса доколко привлекателна е имиграцията в Германия за висококвалифицираните специалисти, например? За тях по правило се намира място само в сектора на ниското заплащане. Това не е перспектива, заради която си заслужава да напуснеш родината. Чудно ли е тогава, че тези хора търсят късмета си не толкова в Германия или в други европейски страни, а в Австралия, Канада и Съединените щати?

Германия ги отблъсква и с това, че липсва концепция, на базата на която да се инвестира системно в обучението на децата от имигрантски произход. А те имат нужда от насърчаване на способностите и възможностите им.

Дотогава, докато политиците и обществеността в Европа виждат в имигрантите по-скоро проблем, отколкото шанс, ще бъде трудно да се разработят ефективни, насочени към бъдещето концепции, които да бъдат успешно приложени. Германия определено е имигрантска държава. Повечето германци обаче трудно могат да осъзнаят това на фона на рестриктивната политика, която се води спрямо имигрантите. Промяната в нея е по-голямо предизвикателство, отколкото сформирането на добър германски национален отбор със значителен брой имигранти в него.



Умните да заповядат!



Един германски политик пледира за въвеждането на тестове за интелигентност за мигранти. Това възвести на заглавната си страница таблоидът "Билд". Една иронична реакция на публициста от "Франкфуртер Рундшау" Фолкер Шмид: Това се нарича летен театър! Петер Трап, от християндемократическата фракция в градския парламент на Берлин, т.е. един политик от задните партийни редици запълва лятната информационна дупка с предложения, които никога не могат да бъдат реализирани. В този конкретен случай това е толкова ясно, че в политическия резонанс от предложението се прокрадва и известна доза възмущение. При това вестник "Билд" включва в "инициативата" и още един второразреден политик - председателя на окръжна секция на Християнсоциалния съюз и евродепутат Маркус Фербер.

Той дава за пример Канада, заявявайки, че в това отношение страната била много по-напред, тъй като изисквала от децата на мигрантите по-висок коефициент на интелигентност, отколкото от местните деца. Тези експерти по "интелигентностния" въпрос не казват обаче за какъв вид интелигентност става дума и какви точно тестове имат предвид.

Дали говорят за теста на Бине-Симон или за прогресивните матрици на Рейвънс? Психолозите разработиха тестовете за интелигентност като средство за диагностика. Проучват се съвсем определени сфери на мисленето, които обаче допускат само ограничени изводи за това как хората се справят в ежедневието или трудовия свят. Влизащият в ролята на модератор вестник "Билд" се увлича с израза: "Политици от Християндемократическия и Християнсоциалния съюз изискват..." Друго булевардно издание, берлинският B.Z., се изсилва още повече в градацията, излизайки със заглавието "Християндемократическият съюз настоява за тестове за интелигентност за мигранти". Със сигурност германският Християндемократически съюз не повдига такова искане. Пълномощничката на федералното правителство по въпросите на интеграцията - християндемократката Мария Бьомер, се противопостави с една необичайна категоричност, заявявайки следното: "Искането за тестове за интелигентност е сбъркано искане, от което не прозира особена интелигентност..."
Снимка: Европарламент
Второразредният политик, председател на окръжна секция на Християнсоциалния съюз и евродепутат Маркус Фербер дава за пример Канада, заявявайки, че страната била много по-напред, тъй като изисквала от децата на мигрантите по-висок коефициент на интелигентност, отколкото от местните деца. Съответно булевардната преса подгря темата с подобни политици, които издигнаха "идеята" да се въведат тестове за интелигентност за имигрантите.
170
8148
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
170
 Видими 
19 Юли 2010 20:54
http://www.monitor.bg/article?id=252685
"Нека все пак да си отговорим на въпроса, доколко привлекателна е имиграцията в Германия за високо квалифицираните специалисти например? За тях по правило се намира място само в сектора на ниското заплащане. Това не е перспектива, заради която си заслужава да напуснеш родината. Чудно ли е тогава, че тези хора търсят късмета си не толкова в Германия или в други европейски страни, а в Австралия, Канада и Съединените щати?"
No comment! Правилната посока е указана. Добавям Бразилия, Мексико.
19 Юли 2010 20:58
"Ангела Меркель: Порядок выдачи немецких виз нуждается в переосмыслении "
Натиснете тук
19 Юли 2010 21:08
Германия ги отблъсква и с това, че липсва концепция, на базата на която да се инвестира системно в обучението на децата от имигрантски произход.

Моля!? Да не би в Германия да забраняват на децата на имигрантите да учат? Да не им дава достъп до университетите?
Я стига! Минали сме по този път и децата ни са се оправили сами, без допълнителни "инвестиции" от приемащата държава. Ако искат да учат да учат, ако не - да вършат това, за което им стига квалификацията.
19 Юли 2010 21:10
Германия няма нужда от висококфалифицирани имигранти, защото си има собствени кадри.
Всеки се нуждае от това което няма. А швабите просто немат расови мъже за разплод. И затова си внасят турци, араби и негри.
Боатенг е добър пример какво се получава от такава комбинация
19 Юли 2010 21:34
Разбира се получават си и инфекции понякога, но какво да се прави. Оцеляването на Германия над всичко!
В Германии турецкие подростки сняли на видео изнасилование 14-летних девочек

В немецком городе Гейльбронн четверо молодых людей турецкого происхождения осуждены за изнасиловании двух несовершеннолетних, пишет в понедельник издание Kreiszeitung.
В середине июня четверо молодых турков, угрожая двум 14-летним девочкам ножом, принудили их пойти в один из гаражей. Там девочки были изнасилованы двумя из преступников, двое других в это время снимали происходящее на камеру мобильного телефона.
Спустя две недели пострадавшие встретили насильников в центре Гейльбронна; подростки, угрожая тем же ножом, потребовали отдать все деньги. После данного инцидента девочки, изначально не сообщившие об изнасиловании, подали заявление в полицию.
После ареста подростки заявили о том, что изнасилования не совершали, так как все происходило добровольно. Тем не менее, суд приговорил их тюремному заключению. Они будут отбывать наказание раздельно.
19 Юли 2010 21:36
ЗИП,
Как да го разбирам? Че одобраяваш сексуалното насилие над малолетни?
19 Юли 2010 21:43
Отнюд нет!!!
Просто това са необходимите "издержки" за оцеляването на Германия. Не съм ли пределно ясен.
19 Юли 2010 21:48
Германия ще оцелее само ако престане да слуша гнилите либерали и тъпите им дрънканици.
19 Юли 2010 21:55
Айде ся либералите били виновни. Защо имам чувство, че при всички правителства, независимо дали десни или леви се поощрява имиграцията на негри и арабели. И то не само в Германия, ами във цяла Европа.
Отговорът е много прост. Европейското население застарява и просто нема кой да работи ниско и среднокфалифицирана работа. Местното аборигенско бяло население не е в състояние дори да я докара до "просто възпроизводство" и затова се налага внос на мъже и жени за разплод.
Елементарно Уотсън
19 Юли 2010 22:17
Круела е много права.
В Германия съществува огромна, разклонена и функционираща система от институции, програми, инициативи и проекти за интегриране на чужденците, и особено на такива, идващи от слабо цивилизовани страни, с култура и ценности, значително по-различни от европейските. Германия все още е във висша степен социална държава, която хрантути, лекува и издържа с всички възможни и невъзможни хуманни средства огромна, непродуктивна пасмина както от изпаднали германци, така и от боклучиви чужденци.
Друг е въпросът, че на човек можеш всичко да му вземеш насила, но НИЩО НЕ МОЖЕШ ДА МУ ДАДЕШ НАСИЛА.
А ако все пак му дадеш нещо насила, той ще завие зад ъгъла и ще го хвърли.
19 Юли 2010 22:44
Ей сега е момента, да им предложим нашите неинтегруеми.
19 Юли 2010 23:26
идващи от слабо цивилизовани страни


Даскале, европоцентризмът ти е поразителен. Да слагаш знак на равенство между "Европа" и "цивилизация" е доста пресилено, защото цивилизациите (или поне повечето от тях) се зараждат на други места- Египет, Месопотамия, Индия, Китай, Картаген, Палестина, Персия и др.
19 Юли 2010 23:34
ЦИПа сигурно е доил германци, та знае дали са расови или не.
19 Юли 2010 23:36
Иначе нищо против чужденците, ако са трудолюбиви, висококвалифицирани, желаят да се интегрират и са с европейски, континентален манталитет.


С две думи:


- резаните отпадат,
- азиатци - само след специален подбор и под строго наблюдение (и да им е забранено да се хилят и да кимат, докато им говориш )
- балканци* и източноевропейци - с две на ум,
- Шпаньолци и Талянци - с едно на ум.

------------------
* две на ум отпада, ако балканците са завършили 91 НЕГ Константин Гълъбов
19 Юли 2010 23:38
stoyancho,
Кой разбрал - разбрал.
Кой не е - да пита по Скайпа месопотамците, картагенците и персийците.
19 Юли 2010 23:42
Защо имам чувство, че при всички правителства, независимо дали десни или леви се поощрява имиграцията на негри и арабели. И то не само в Германия, ами във цяла Европа.

Законите за имиграция в страните от ЕС са доста рестриктивни за чужденци извън ЕС. Приемат се само бежанци по политически причини. А иначе кандидат-имигрантите разбират безпогрешно всички начини за имиграция, дупките в законите и умело ги използват. Не без помощта на местни адвокати, които си докарват добри пари от подобна дейност.
Тук, разбира се, трябва да се изключат висококвалифицираните чужденци, за които имиграцията е улеснена и дори се поощрява в някои случаи.


Редактирано от - Cruella de Vil на 19/7/2010 г/ 23:45:45

20 Юли 2010 00:36
Аре и аз де рЕкнем малко, па макар и извънземен:


Съгласен с Круела и Даскала !


Не може да се пуска "кьораво и кьопаво", когато и както му скимне да дойде и артиса, защото между здравото (хора с некриминално минало и желание да придадат от себе си за развитието на обществото, което ги приема и им дава възможност за нормален живот и развитие, според възможностите им), влиза и много боклук, хора с изначално криминални намерения, възползващи се от +++ на демокрацията, системите за социална защита, обучение, и т.н., за да си въртят далаверите и престъпленията. По тази причина, системата на Канада е доста добра: тест по точковата система за получаване на "лендид", на база и на лични интервюта в кан. консулства с кандидатите, а след 3-те години законен престой - изпит за кан. гражданство. Като се имат предвид възрастта, степента на квалификация, търсенето на пазара на труда по специалности, владеенето на езика, и т.н. обективни критерии. Пък дори и след това - ако нагазиш лука и почнеш системно на насир*ш пейзажа - шут и вънка ("аут" ), откъдето си дошъл !


Демокрацията на значи слободия и че всеки може да си развяава байряка и прави, каквото му скимне, стъпвайки по главите на околните, като на претъпкан плаж ! Адаптираш се и се интегрираш, пък ако не ти изнася - дисагите и - друм.


Т.е., имиграция, - да, но - не на всяка цена !!!


Lukcho2,


То хубаво това за Mé jico, ама вчера пак утрепаха 17 човека "ангро", кво става при вас, бе, друг - голяма фира напоследък, над 6000 човека, , за една година, барабар с кандидат-губернатора, и т.н. Некси не е гот тая работа !

Редактирано от - Mars Attack на 20/7/2010 г/ 00:41:45

20 Юли 2010 01:35
ЗИП-е, болшевишкият ти плам днес е доста отблъскващ. Надявам се, че немски мъже не са ти сторили нищо лошо...

След войната са направени огромни и плодовити с резултатите си, усилия да се "превъзпита" нацията в нов дух. Не желая да посочвам кой - как и да коментирам резултата. Но въпреки разгрома, огромните жертви в две натрапени световни войни, ограбването на промишлената база и пр. последствия, налице има все още неща които не са се загубили безвъзвратно. Доказателства - бол!

Но всяка една изминала година донася нови десетки хиляди емигриращи германци към други държави. Целта е достигната. Сега може да се пропангандира как черното е бяло... България също е засегната от тези наложени процеси, въпреки различните мащаби, началните условия и причините за напускане на Родината са сходни...

Вълните от не европейски емигранти към Германия и другите западни страни също не са от "ей така". Или някои си мислят как всичко е случайност? - Но и този аспект не е за коментиране.

Който знае, знае. Който не - или подлайва от бъзето или ако има повече грипс в главата - чете.

А самата статия с нео-либералните си твърдения не е нищо друго, освен - Sch--se!
20 Юли 2010 02:56
За Mejico: За съжаление така е пич. Но МХ е голямо, тук където съм аз няма и намек за такива работи. Това са основно разправии между наркотрафикантите за контрол на каналите. И в БГ го има, но естествено в МХ мащабите са други - цял САЩ се захранва с дрога!
Тези неща са на над хиляда километра от мен. Представи си ако си в София, ама нещо става в Хърватска или Унгария. Няма да се разтревожиш особено. Е, понякога има collateral damage, което никак не е добро.
20 Юли 2010 02:58
"а след 3-те години законен престой"
В МХ се иска 7 години законен престой.
20 Юли 2010 03:11
ЗИПя: "Германия няма нужда от висококфалифицирани имигранти, защото си има собствени кадри." Ами защо търсят инженери и програмисти? Поне тази обява лично я четох (все още не сме забравили тез ваджии, немския).
20 Юли 2010 05:30
Тц-тц-тц! Под "Мола и комсомола" рехава лакърдийка. А става дума за НАШИТЕ деца и нашата БЪЛГАРИЯ. Под статията за неволите в Германско - върволица от разбирачи. Иначе всинца сме БУЛГАР - БУЛГАР! А, бе братя и сестри, приятели - запретнете ръкави в правилната работа бе...иначе ...не знаем от къде идем, не знаем какво правим на този свят, не знаем къде отиваме и какво оставаме на собственото си поколение...а се вълнуваме от съдбините на Германските мигрантчета?! То хаслъ, всичката Мара - втасала, само п....си - не сресала!
20 Юли 2010 05:59
Тотьо, ами то голяма част от тези които пишат по тази доба са в странство. Не ми казвай, че си станал в 5 часа сабахлям за да редиш постинги у Форумо.
Пък и статията за комсомола или мола не е интересна - някаква носталгия по отминали времена.
20 Юли 2010 06:01
Мюсулманите и мангасярите са бомба с закъснител в Европа, няма какво да го усукваме. Терористични опити и вандализъм в Англия, Испания, Франция и др.
20 Юли 2010 06:05
Котката преписва мои стари постинги! Ще бъде съден за плагиатство.
20 Юли 2010 07:01
Аз няма да коментирам нищо, Натиснете тук, в тази песен всичко е казано с безпределно прав текст, който знае немски да слуша внимателно, пее се за берлинския квартал Kreuzberg, Някога квартала на хората на изкуството, а сега турско-арабска казба...
20 Юли 2010 07:36
След войната са направени огромни и плодовити с резултатите си, усилия да се "превъзпита" нацията в нов дух.
Тук само искам скромно да отебележа колко се възхищаваха някои от Германското чудо - въстановяването на Германия след войната, ама това чудо стабна възможно и пяоради имигрантите. Те извършиха най-черната работа. Сега, обаче не им трябват и вече някои друга песен запяха. В статияъа не бяха споменати Клозе и Подолски от националния отбор.
20 Юли 2010 08:00
Снимка Натиснете тук
Още: Натиснете тук
ОЩе: Натиснете тук
Всичко това е в Кreuzberg, Berlin.
20 Юли 2010 08:03
Още: Натиснете тук
Пак Kreuzberg, Berlin
20 Юли 2010 08:22
Натиснете тук
Не разбрах какво пеят, но вижте от колко страни има поздрави:Czech Rep., Lithuania, Sweden, Ireland., Holland, BELGIUM, Britain., Australia, Denmark, Portugal, Polen, ROMANIA, finnland, Chile, Usa, Russland, Slovakia., GERMANY, Ukraine
20 Юли 2010 08:24
lukcho2
[Златен][326]
20.7.2010 г. 06:05:25 Котката преписва мои стари постинги!

lukcho2, кой твой постинг съм преписал? Дай да го видим тука?
20 Юли 2010 08:34
Лукчо се утепа да рекламира емигрирането. Спомня ми сцена от една стара комедия. Човек, май Бурвил беше, се къпе клекнал в едно плитко вирче, а друг го пита от висок мост над речицата как е водата. Бурвил имитира върховна наслада и вика: "Супер е! Скачай, скачай!". Лукчо, ако в Австралия, Канада и Сибир можеше да се живее, немаше да са безлюдни, ве. До Австралия се разходих през 1991. Взех точките в Белград с лекота, бъдещият ми работодател - българин от Мелбърн плати билетите, заминах и след месец си бех пак в София
20 Юли 2010 08:42
Котка, идеята си преписал. То плагиатстването не значи че си го преписал дума по дума. Аз където седна и където стана говоря за мюсулманската опасност за Европа. Но това не е важно, важното е че и котките вече го виждат.

20 Юли 2010 08:46
Лянча, ама аз съм го казвал, и пак ще го кажа: те емигрирането не е за всеки. Сега дъщеря ми е в България, и е говорила с 2-3 свои съвипускнички от ВТО, които са отишли в САЩ и са се върнали по свое желание. А на дъщеря ми САЩ й харесва. Както казало кучето: "Всеки с вкуса си" и продължило да ближе **** на кучката.
20 Юли 2010 08:48
Лянча, и к´ во не ти хареса на Мелбърня?
20 Юли 2010 08:49
lukcho2, ти си слънчасал бря. То всеки 2-ри, ако не всеки 1-ви ги говори тези работи, бря.
20 Юли 2010 08:51
Коте, тогава не са далеч вишките с картечниците.
20 Юли 2010 09:05
Направи ми впечатление, че в немския отбор, когато свирят националния химн, повечето от състезателите пеят въодушевено, но"чужденците"/ и Подолски/ не пеят...Що ли?!
20 Юли 2010 09:17
Лянча, не питам за Австралия от чисто любопитство. Имам там една кръстница с дъщеря си. Много се хвалят, обетованата земя! Даже ходиха до Нова Зеландия за няколко години, за да вземат по-лесно австралийско гражданство.


20 Юли 2010 09:17
lukcho2
Те тия дето контролират вишките и картечниците по вероятно е да се целят по здравото.
20 Юли 2010 09:22
За прехласващите се по Швабия германофили препоръчвам да прочетат книгата на ген.Стефан Тошев "Победени без да бъдем бити" и да видят как са се отнасяли с нас немските ни "съюзници" през Първата световна война и как са опоскали де що има в България, докато нашите войници са стояли гладни и голи из окопите на Солунския фронт. Германецът си гони единствено и само своя интерес и не го е грижа за никой друг. Когато гастарбайтерите им вършеха черната работа, дето не искаха да я пипнат им беше добре, а сега "оле-ле". Е не става така. Не може само меда без жилото. Щото се получава малко като изтъркания виц "Га яди кифтетата ни рива....."
20 Юли 2010 09:42
Когато гастарбайтерите им вършеха черната работа, дето не искаха да я пипнат им беше добре, а сега "оле-ле".

А гастербайтерите да не би някой насила да ги е довел в Германия? Не, сами се натискаха. Ама вършели черната работа... на който за каквото му стига квалификацията и езиковите познания. Ако няма и достатъчно акъл да накара децата му да учат и те ще вършат същата работа и никой няма да им е виновен за това.
И хайде стига с тези смешки как Германия, видите ли, се възстановила само благодарение на имигрантите. Щото ако беше така имигрантите щяха да изградят собствените си страни. Това е все едно да се каже, че една фирма просперира благодарение на чистачките и общите работници.
20 Юли 2010 09:47
Cruella,
мен не ми става ясно каква ти е мислата. Какво искаш? Крайно-десни на власт ли, какво ли? Ти за гей-паради ли си или против, не даваш идея кой ще върши черната работа, и оставям с впечатление че си в плен на сващането че Европа не иска емигранти.
Изясни се, молим те без недомлъвки
20 Юли 2010 10:13
ЗИП,
Какво общо имат гей парадите с темата? Доколкото знам парадът в Берлин като най-стар привлича гейове и от чужбина, далеч не са само германци.
Ако Европа искаше всякакви имигранти щеше широко да отвори границите и да ги приема свободно. Но в ЕС се приемат имигранти извън ЕС само ако има свободни работни места за тях. Това не е мое виждане, а европейска политика.
Проблем е, че Европа не може да накара собствените си мързеливи граждани да работят и затова се налага да внасят работници отвън. Правени са плахи опити в тази насока без особени резултати, само пръснати пари. Сбърканият европейски социален модел обрича евопейската икономика на западане. Европейските политици тепърва ще го разберат, засега само са заринали главите си в пясъка и чакат кризата да отшуми от самосебе си.

20 Юли 2010 10:23
Има много общо. Содомитския начин на живот развращава народанаселението и то не може вече да се самовъзпроизвежда.
И аджеба не ми отговори на въпроса, след като Европа не иска емигранти, защо те всяка година стават все повече и повече, особено тези от Близкия изток.
Ти каква концепция предлагаш или я да задам фундаменталните два въпроса,
кто виноват и что делать?
20 Юли 2010 10:35
И аджеба не ми отговори на въпроса, след като Европа не иска емигранти, защо те всяка година стават все повече и повече, особено тези от Близкия изток.

Идват нелегално къде с лодки, къде с тировете или легално, но "забравят" да си тръгнат. Идват и като съпрузи и деца на вече узаконени, нови съпрузи и т.н. Даже сключват фиктивни бракове с местни от долните прослойки срещу заплащане. Абе начини си има, стига човек да е изобретателен и да търси дупки в законите. Има и трафиканти на хора, които осигуряват прехвърлянето им в ЕС по всевъзможни начини уж да работят незнам къде си. Техни хора им уреждат разрешения и т.н.
Откриването и депортирането им струват много пари, държат ги по разни центрове докато се точат делата им, щото за адвокатите това си е бизнес и то много доходен... затова и всички призиви за по-твърди мерки срещат отпор сред разни организации за "защита на човешките права".
20 Юли 2010 10:40
В. Лянча:
"бъдещият ми работодател - българин от Мелбърн плати билетите, заминах и след месец си бех пак в София"


Лянча, формулата "българин работи при българин" в чужбина доста често не дава добър резултат, не знам защо, имам собствени наблюдения от тук, и от Канада... Но, както бе казал един "виден канадски емигрант", "не всяка майка ражда емигрант". Казано вече сериозно - не всеки се адаптира. Имам много добри приятели в БГ, които си признават, че това не е за тях, макар да съм сигурен, че тук (и където и да е другаде) няма да пропаднат, защото са много кадърни ... "Всеки знае мене си". Затова и решението е сугубо личное дело. Така, ако не стане, няма на кого да се сърдиш след това.
20 Юли 2010 10:46
Ъхъм, те идвам и Ауропата казва, абе не ви искаме ама шом така и така сте дошли, не моем да ви върнем. Много пари струва, туй онуй, я по-добре под една или друга форма да ви легализираме. Това споразуменията за реадмисия са празни приказки
Ауропата направо разграден двор. Въх, въх, въх.
По-скоро лицемерие. Ауропата се нуждае от тях и затова не си прави зор да ги връща или да охранява границите по-строго.
И най-важно, на самите европейци това им е изгодно и го подкрепят. Затова още никоя крайно-дясна партия не може да вземе властта. Има си некви 10-15% , които недоволстват, но те са си маргинали. А мнозинството мрънка под сурдинка но кат дойде време да пусне бюлетината пак се хваща за традиционните партии.
За това не виждам защо требе да се тревожим излишно за Ауропата и нейния явно "изкуствен проблем" с имиграцията. Нема сме по-католици от папата я.
Щом самите ауропейци им е през оная работа, защо пък ние да ги мислим
20 Юли 2010 11:01
По-скоро лицемерие. Ауропата се нуждае от тях и затова не си прави зор да ги връща или да охранява границите по-строго.

ЗИП-е хем си прав, хем не си. Виж примерно Малта - има си мноооого сериозен проблем с африканските имигранти, охранява си границата с всичка сила и определено няма нужда от народонаселението на Чад & Со. Ама алтернативата е да потапя лодките, барабар с хората.
Други идеи?
20 Юли 2010 11:26
Ауропата се нуждае от тях и затова не си прави зор да ги връща или да охранява границите по-строго.

И връщането не е лесно, много от тях нямат никакви документи, не казват откъде са и на практика няма къде да ги върнат. После, би трябвало родните им държави да се съгласят да ги приемат обратно, има там някакви тънкости в процеса на депортиране. Може да трае с години, на родните им държави не им пука (по-малко гърла за хранене) и през това време като се размножат стават хептен трудни за депортиране.
А европейските политици (пък и гражданите) заравят главите в пясъка и докато има пари в бюджетите не се занимават с това, по-малко главоболия. После ще стане зле, като парите свършат, но никой и не мисли за това.
... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД