:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 550
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

НАКРАТКО

5600 заявления за винетен стикер в "синя" и "зелена" зона



са подали столичани, съобщиха от общината. Въпреки протестите на живеещите в центъра и заведеното дело от гражданите срещу данък паркинг, броят на поискалите винетки софиянци се доближава до планираното от Центъра за градска мобилност. Прогнозите бяха за около 7000 заявления за стикери. С 20% са намалели паркиранията в "синя" и "зелена" зона, показват данните. Процентът е устойчив както за периода 1-15 септември, така и за вече активната работна седмица 17-21 септември. Новите правила предвиждат още колите на нарушителите в платените зони да се вдигат само след края на работното време. Дотогава ще се слагат само скоби. От началото на месеца до 21 септември са вдигани средно между 2 и 5 автомобила на ден. С 3 хил. са се увеличили картите за градския транспорт през септември в сравнение със същия период миналата година.





Прокуратурата е обвинила погрешно



плевенския бизнесмен Красимир Георгиев-Красьо Черния в лъжесвидетелстване. Това е записано в мотивите по присъдата на станалия известен като лобист номер 1 в съдебната система. При разпит през 2009 г. той заявява, че не познава лица от съдебната система, което дава повод на прокуратурата да му повдигне обвинения за лъжесвидетелстване, тъй като става ясно, че се познава с членове на Висшия съдебен съвет. Според съда обаче на Георгиев не е бил зададен въпрос за конкретни хора, а по принцип и затова не е бил длъжен да отговаря. "Поради това подсъдимият не е имал задължението да говори истината по този въпрос и не може да носи наказателна отговорност за лъжесвидетелстване за това свое изявление", пише в мотивите си съдът.
721
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД