:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 619
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

НАКРАТКО

11 щангисти

е заявила БФВТ за европейското първенство за юноши (до 20 г.) и младежи (до 23 г.) в Ейлат (Изр) от 29 ноември. С най-силна предварителна заявка - втора (двубой от 230 кг), е Тодор Ченков в кат. 56 кг при юношите. Другите заявени са: Юндер Бейтулла и Стефан Петров (кат. 69 кг), Васил Господинов и Георги Шиков (94 кг), Ивайло Иванчев (105 кг), Костадин Петров и Юсуф Юсуфов (+105 кг). При младежите са заявени Ферди Назиф (62 кг), Александър Димитров и Денис Юзекчиев (77 кг).



Баскетболната

световна федерация (FIBA) промени форматите на световните първенства. След шампионата за мъже в Испания през 2014 г. следващият ще е не през 2018-а, а през 2019-а и вместо 24 отборите ще са 32. Периодът на провеждане остава 4 години, като квалификациите за всяко следващо първенство ще са в рамките на 2 години, разделени на 6 "прозореца" за мачовете. Континенталните първенства също стават през 4 години вместо през 2 както досега от 2019-а нататък.



Тимът от F1

"Испания Рейсинг" (HRT) бе обявен за продажба. Миналата година HRT бе закупен от компанията "Тесан Кепитъл", която повече не иска да го притежава. "Считаме, че е дошъл момент тимът да бъде взет от нов инвеститор", се казва в официалното съобщение от отбора аутсайдер във Формула 1. По информация на сп. "Аутошпорт" интерес са проявили фирми от Близкия изток.



$48 000

е глобата, наложена от съд във Варшава на бившия световен шампион по бокс в тежка категория Майк Тайсън за неизпълнение на договорни задължения. Промоутърът Томаш Бабилонски подаде жалба срещу американеца, който през миналата година не се появи на боксова вечер в Полша, въпреки че бе подписал договор. Тайсън има срок от 14 дни да обжалва присъдата.



Индийската

лекоатлетка се Пинки Праманик се оказа мъж, след като й бяха направени медицински изследвания. В началото на 2011-а Праманик бе обвинена в изнасилване от своя приятелка и тогава за първи път се появиха съмнения в пола на спортистката. Праманик бе арестувана през юни и съдът постанови да бъде прегледана от медицинска комисия. Очаква се след разкритието да бъдат отнети отличията на Пинки, сред които златен медал с щафетата 4x400 м през 2006 г. на Азиатските игри в Катар и сребърен от Игрите на Британската общност в Мелбърн (Авл).
462
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД