:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 455
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Джокович посвети титлата на баща си

Сръбският тенисист защити реномето си на №1 в света с втори триумф на "Мастърс"
СНИМКА: ЕПА/БГНЕС
Новак Джокович е изпаднал в еуфория след последната точка във финала и крещи от радост, докато Роджър Федерер (в гръб) се оттегля сломен към стола си.
"Тази титла е за теб, татко!", обяви Новак Джокович на пресконференцията в лондонската зала "О2 Арина" след финала на заключителния турнир "Мастърс" в професионaлния мъжки тенис. В последния мач за сезона в понеделник сръбският №1 в света надделя със 7:6 (6), 7:5 над №2 Роджър Федерер (Швейц) и за втори път след 2008 г. вдигна трофея от надпреварата между най-добрите 8 през сезона.

"2012-а се оказа фантастична година, но в нея бях изправен пред много трудности както на корта, така и извън него - допълни Ноле. - Особено преди началото на финалния "Мастърс", защото баща ми в момента води своя собствена битка. В един момент състоянието му беше критично, не знаехме какво да очакваме. Но сега се възстановява и е много по-добре. Все още е в интензивното, но утре ще го посетя. Ще занеса и купата с мен, дано го накарам да се усмихне."

От началото на миналата седмица Сърджан Джокович се лекува в германската университетска клиника "Гросхадерн" в Мюнхен, след като у дома в Белград получи респираторни затруднения вследствие на стафилококова инфекция.

"Това е възможно най-добрият начин за мен и за моя екип да завършим сезона. Исках да се боря за всяка точка и да достигна възможно най-далеч в турнира. А това, че спечелих всичките си мачове, прави успеха ми още по-специален", каза още Джокович, който за последните 8 дни заработи $1 760 000 от наградния фонд в Лондон.

На финала Новак няколко пъти постигна забележителни обрати в резултата срещу 6-кратния шампион в турнира Федерер, който спокойно можеше да спечели срещата в 2 сета. В I сет швейцарецът поведе с 3:0 гейма, а после проби сърбина, когато той сервираше при 5:4, но накрая загуби частта с тайбрек. Във II сет пък световният №2 имаше подаването при 5:4 и дори стигна до 2 сетбола при 40:15, но повече така и не спечели гейм до края.

"Поздравявам Роджър за страхотната седмица. За мен всеки мач срещу него е огромно предизвикателство. И този път всеки от нас накара другия да покаже своя максимум. За мен беше чест", отбеляза Джокович.
1
796
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
1
 Видими 
14 Ноември 2012 04:43
Беше чудесен финал. Невероятни обрати, страхотен дух и майсторство!!И двамата са невероятни и със сигурност ще останат в историята. Липсва ми Рафа...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД