:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 278
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Община Варна вдига заплатите в кръвния център с по 100 лв.

Община Варна ще финансира кръвния център в града с около 65 000 лв. през 2013 г. Сумата ще стигне всеки служител да прибави по 100 лв. месечно към заплатата си.

"Около това число вървят изчисленията, окончателното решение ще бъде взето до няколко дни", заявиха общински съветници. Чрез финансовата помощ местната власт се надява да спаси Центъра за трансфузионна хематология. Две трети от работещите в него подадоха предизвестия за напускане в началото на месеца. Във вторник здравният министър Десислава Атанасова отиде при тях и ги информира за предстоящото двукратно повишение на възнагражденията, но медиците не бяха удовлетворени и стана ясно, че изход не може да бъде намерен без съдействието на общината. Местната власт даде по 100 лв. на всеки работещ и за последните два месеца през настоящата година.

Според обещанията на Атанасова заплатите в Центъра за трансфузионна хематология се вдигат двукратно - от 1 ноември с 16.6% и от 1 януари 2013 г. със 17-20%. С помощта на общината заплатите на лекарите средно ще станат 800-900 лв., а на сестрите - 550-600 лв.

Протестиращият персонал ще каже дали оттегля предизвестията за напускане във вторник. Тогава с него трябва да се срещнат представители на общината.

"Все още нищо официално не са ни информирали. На практика не се водят преговори. Няма колеги, които да оттеглят молбите, напротив - има такива, които втвърдяват позициите си", заяви Маргарита Точкова, председател на синдикалната структура на КТ "Подкрепа" в кръвния център.

4
1059
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
4
 Видими 
25 Ноември 2012 19:49
С помощта на общината заплатите на лекарите средно ще станат 800-900 лв
Защо с общински пари се подпомага една държавна структура? Освен това този център обслужва няколко области. Да си министър не значи да си показваш костюмчетата по телевизията, а да можеш да превидиш до какво ще доведе след няколко години твоето упраление. Всеки може да казва "няма пари, това са ни възможностите". Как си представят с 400 - 460 евро месечна заплата да се конкурират със западноевропейските страни? Освен мизерното заплащане какви други есктри предлагат на лекарите - уредена държава, възможност за поддържанве и усъвършенстване на квалификацията, добро образование за децата им, качествена и евтина храна, добри улици и пътища, възможност да си купят нова кола, да заведат семейството си на почивка? Направете заплатата 900 лева седмично и ще имате някакъв шанс! Тези икономии ще ви излезат доста скъпи след година-две.
25 Ноември 2012 19:55
Weed361
25 Ное 2012 19:49


26 Ноември 2012 08:49
Хайде стига с тези мантри за малките заплати,това че тези безочливи типове в бели престилки взимат 800-900 лева основна заплата не значи,че това са им доходите,защото освен тази сума те взимат още много други под формата на допълнителни плащания,добавки и бонуси!!! Никой от лекарите там не взима по-малко от поне двойно от обявената сума и колко очаквате да взима лекар в кръвен център,чиято работа не е рискова и не лекува пациенти? Целия рев на нахалните бели престилки е защото досега е имало възможност да си разпределят десетки хиляди левове от приходите на кръвния център като бонуси и сега им спряха далаверата!!!
26 Ноември 2012 12:59
Муравейчо,да си се изучил и ти,батьовото,за да можеш да ревеш!Ама си я караш,както си знаеш-на мен да ми е зле,ама на Вуте по-зле...Преди време враговете бяха даскалите,сега докторите,сигурно утре ще са кондукторите!?Явно обаче шумкарският опит на обирджиите на мандри е безценен,щом се прилага толкова години в милата ни родина... Само ни дайте врагове,ние ще се справим с тях и всичко ще тръгне по вода!
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД