:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 296
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Референдумът като втори тото шанс за партиите

Накрая ще се окаже, че народът ще плати на ГЕРБ, БСП, сини и зелени, за да му пробутат два пъти едни и същи предизборни номера
Галя Горанова
23 дни. Точно толкова остават до деня на референдума. Първият в най-новата ни история, както го рекламират. Колкото по-наближава съдбовният за атома ден, толкова повече се смалява интересът на избирателите. Затова пък партиите все повече се настървяват. Както и прилежащите им инициативни комитети. След като буквално "свиха" референдума от ръцете на хората, политическите шмекери го впрегнаха за свои недотам мирни цели. ГЕРБ и БСП провидяха в допитването нещо като тото джокер, допълнителен бонус към парламентарния вот. На път са да го превърнат в нещо като първични национални избори.

Последното, което бих искала, е да обезсърча бъдещите участници в гласуването по този иначе важен въпрос - бъдещето на ядрената енергетика у нас. Казвам "иначе", понеже



на предстоящия референдум нищо не му е наред



Като се почне от подменения въпрос, което си беше чиста фалшификация на народната воля, извършена по арогантен начин от ГЕРБ, та се стигне до процедурния батак - кой плаща, кой пие, кой тълкува отговорите и не на последно място - кой брои. Всичко е сбъркано. А това напълно обезсмисля начинанието и дори го прави вредно, тъй като предрешеният провал поставя остро въпроса не е ли престъпление да се харчат милиони на данъкоплатеца, за да бъде вкаран в предизборен партиен капан.

Това, което ни предстои, няма нищо общо с пряката демокрация. Казвам го с огромно съжаление, тъй като съм сред привържениците на тази най-демократична форма на участие във властта. Първо, темата на първия, безпрецедентен и прочие национален референдум трябваше да бъде избрана по-отговорно, а не урбулешката, съобразно конюнктурните и котерийни интереси на БСП. Това беше първата злоупотреба с избирателя. Втората дойде от ГЕРБ с характерната за тази партия безскрупулност. Управляващите яхнаха чуждата подписка, извратиха въпроса, под който се бяха подписали над половин милион българи, и върнаха фалшификата отново на инициаторите - да се оправят с кампанията, харчовете и агитацията както намерят за добре. Това си беше чиста гавра с демократичните правила. И грубо погазване на конституцията. Но от страх да не пропилеят този удобен случай за предизборна пропаганда социалистите дори не посмяха да атакуват издевателствата на ГЕРБ пред Конституционния съд. Което издава и пълното недоверие към институциите, които иначе ни призовават да уважаваме, и пълното пренебрежение към волята на хората.

Дори да спрем дотук, референдумът вече е напълно опорочен.



Но безумията тепърва предстоят



Същата тази левица сътвори в края на предишния мандат закона за референдумите, който се оказа пълен с празноти и простотии. Като например непреодолимата бариера пред признаването на резултата - в гласуването да са участвали не по-малко избиратели, отколкото на последните парламентарни избори. С този текст на практика се блокира пряката демокрация, така че не разбирам защо изобщо е трябвало да си дават зор да пишат закона. После в това законодателно недоносче никъде не са указани процедурните правила, по които трябва да протече референдумът. Затова е донякъде справедливо сега ГЕРБ да издевателства над опонентите си, облягайки се върху собственото им нескопосно творение.

Цялата процедура, по която ще гласуваме на 27 януари догодина, е оставена в ръцете на ЦИК - комисия, доминирана изцяло от ГЕРБ. И тъй като полето й за маневри е огромно заради несъвършенствата на закона, имам най-смели очаквания за бъдещите й решения. Но най-проблематично ще се окаже тълкуването на резултата. Какво означава отговор "да" на въпроса "Трябва ли да се развива ядрената енергетика чрез изграждането на нова ядрена електроцентрала?" Това може да означава две съвършено различни неща. Едното е да се строи АЕЦ "Белене", както го тълкуват социалистите и отчасти ГЕРБ. Но съвсем резонно може да значи и нова централа в Горно Нанагорнище например. А при фриволното въображение на Искра Фидосова би могло да означава и нов реактор в АЕЦ "Козлодуй", защо не? Кое от всичките тези неща ще трябва да построи правителството, ако народът гласува с "да"? И кой ще даде вярното тълкуване? Тук се отваря такова поле за манипулации, та свят да ти се завие. Впрочем видни представители на ГЕРБ вече намекнаха, че целта на този референдум е да се даде картбланш за седми реактор в АЕЦ "Козлодуй". Според простодушните откровения на Валентин Николов, омникомпетентния шеф на централата с прякор Вальо Общото, какъвто и да е преобладаващият отговор на хората - "да" или "не", все ще може да се "изтълкува" като възможност за нов блок в козлодуйската централа. Според шефа на ПГ на ГЕРБ Красимир Велчев това тълкуване щяло да се даде чак след референдума и едва тогава правителството ще преценява кой е по-изгодният за държавата вариант - "Белене" или 7-и блок на "Козлодуй". С което на практика призна, че изборът няма да е информиран, тъй като хората няма да знаят предварително за какво точно гласуват.



Ами ако хората кажат "не"?



Това "не" на ядрената енергетика ли ще означава или само "не" на "Белене"? Един дявол знае. И тъй като дяволът винаги е в детайлите, целият референдум рискува да се превърне в една дяволиада, зад която партийните централи ще маскират подранилата си предизборна кампания за парламентарния вот. Накрая ще се окаже, че народът ще плати на ГЕРБ, БСП, сини и зелени, за да му пробутат два пъти един и същ номер. А самите партии ще получат втори тото шанс да зарибят още някой и друг наивник за изборите. И привържениците, и противниците на ядрената енергетика и новите мощности ще бъдат в еднаква степен възнаградени за участието си в тази огромна фалшификация, наречена първи национален референдум. Защото не е важен резултатът, а разкудкудякването на електората.
снимка: ВЕЛИСЛАВ НИКОЛОВ
За партиите не е важен резултатът, а разбунването на електората...
45
4600
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
45
 Видими 
03 Януари 2013 19:54
Галя
03 Януари 2013 20:08
Ъъ, Станишката и ортаците му червени аристократи, ще ли си подават вкупом оставките на 02.02.2013г.?
03 Януари 2013 20:32
Референдум ли ... Хм! Едно скъпо социологическо проучване с предизвестен край - мнозинството от участниците дават отговор "да", но броят на участвалите не е достатъчен. Е, и? Какво ново ще научим с това, какво ще променим? Нищо! Резултатите ще са толкова незначителни, че, преполагам, твърде вяло ще се използват и в предстоящата изборна кампания. Подготовката за референдума ще даде възможност на всички тези, поставили се в услуга на чужди икономически и политически интереси, да оправдаят надника си пред онези, дето плащат и поръчват ... музиката. Такива има и от двете "страни". Научени уроци? Не участвайте в референдуми, инициирани от политически партии, скъпи сънародници. За тая (им) работа си има ... избори. Програма, платформа, кандидати ... Да се явят и да ги спечелят, щом искат да ... решават.
03 Януари 2013 21:07
Имам само една дребна забележка - написано е "ще гласуваме на 27 януари догодина". Всичко друго според мене е Ok!
03 Януари 2013 21:20
Един Дявол знае.

Ми то за всяко нещо си имаме народни поговорки.
Като например - "Когато Дяволът си няма работа, си таквози дяцата!"
03 Януари 2013 22:00
Е, и? Какво ново ще научим с това, какво ще променим? Нищо!

Ми що се пънахте с подписка тогава? Че и подписахте къде 200 000 души било фалшиво, било дублирано. Пък колко от младежите ви са подписали цялата си рода, но коректно - по веднъж и с вярно ЕГН, няма да се разбере. Та защо беше цялата тази дунанма?
03 Януари 2013 22:16
Тенорче, айде с теб да сключим джентълменско споразумение. Аз няма да давам мнение за опера, ти недей да даваш мнения за партийни кампании. Щото хабер си нямаш от ... технологията.

А колкото до подписката ... Подписалите няма да видят на бюлетината, с която ще гласуват на референдума, въпроса, под който са се подписали. Спроти това ... нарушение на правилата и смисъла на процедурата всяко друго бледнее.

Що беше това ли? Ами има си причини. Сред тях, навярно, и тази - резултатът от референдума ще добави основания и дори, в известен смисъл, легитимност на тази част от предизборната платформа на БСП, в която ще пише "Строим Белене". По заповед на щуката и по ... волята на народа.
03 Януари 2013 22:22
Подписалите няма да видят на бюлетината, с която ще гласуват на референдума, въпроса, под който са се подписали

Те точно за това кармъзъпотурлиите требе кунка да му целуват на Боку. Щото ако не беше променил въпроса...срааам...срааам щеше да има. Ама пък в такъв случай имаше риск за положението на Сергейчо. А така - хем референдум, хем Сергейчо пременен в бяло, ще вика: Ууу, опорочиха народната воля...А тайно ще праща есемесчета на Боку с благодарности
03 Януари 2013 22:32
Този опит за Референдум е за кой ли път вече, пореден Провал на модела на политическото ни общуване в модерно Общество. Благодаря, Галка, Посланието "За повече Общество в собствено Политиката", остава в сила !!!...
03 Януари 2013 22:48
Те точно за това кармъзъпотурлиите


Ти срещала ли си, душицо, кармазъпотурлия? Не си, но ти се ще? Внимавай какво си пожелаваш.
03 Януари 2013 23:25
Въпросът за ядрената енергетика и нова АЕЦ е твърде некоректно зададен.

А именно въпросът е какви да са приоритетите на държавата. Те биха могли да са много и различни, но най-належащите проблеми май са:
- демографската криза;
- криза на грамотността сред подрастващите.

Дори да приемем хипотетично, че нова АЕЦ би означавала евтин ток след 20 години, ако болшинството българи са (полу)неграмотни, той пак ще им е скъп.

Всеки се бие по гърдите, че човешкият капитал бил най-ценен, но когато опре до харчене на пари, винаги се инвестират в проекти, от които може "да се чопне", което автоматично изключва реална реформа в образованието, и реално и адекватно стимулиране на раждаемостта на данъкоплатците, а не на ползвателите на социални помощи.
04 Януари 2013 00:03
Накрая ще се окаже, че народът ще плати на ГЕРБ, БСП, сини и зелени, за да му пробутат два пъти едни и същи предизборни номера

това беше ясно много преди БСП да събере 4 милиона подписа в подкрепа на Белене
04 Януари 2013 08:08
Като се почне от подменения въпрос, което си беше чиста фалшификация на народната воля, извършена по арогантен начин от ГЕРБ, та се стигне до процедурния батак - кой плаща, кой пие, кой тълкува отговорите и не на последно място - кой брои. Всичко е сбъркано.


Почва се още по-рано - с безсмислено формулирания въпрос от БСП, който не уточнява нито цена, нито собственост, нито регламентира държавната помощ, нито срокове за изпълнение на волята на хората, нито нищо.

Накрая ще се окаже, че народът ще плати на ГЕРБ, БСП, сини и зелени, за да му пробутат два пъти един и същ номер.


На кои точно "ЗЕЛЕНИ" е платил народът, защото измежду инициативните комитети няма "зелен" такъв? А и истинските зелени (да не се бъркат с "Българска Зелена Партия" ) по убеждения са против ядрената енергетика. Винаги, без условия. За разлика от останалите.

04 Януари 2013 09:55
Тези некадърници от т.н. "управляваща класа" осраха всички институции на Държавата ни.
- Безличен президент - без почти никакви правомощия;
- Безлично "Народно" събрание - не можеш да си избереш свой представител а само една листа в която са набутани висшия апарат на партията и заслужили послушковци и не можеш да ги махнеш от там, докато те не решат да се махнат;
- Съдебна система отговаряща на поговорката "За кокошка няма прошка, за милиони няма закони";
- Полиция, която не смее да погне бандитите защото може да се окаже, че те са "наши" хора;
- Армия - ха, че какво беше това нещо? Има ли го някъде в нашата страна?
Това "допитване до народа" е върха на сладоледа, черешката на тортата. С него ще се обезличи и този - май последен - инструмент с който ние Народът можем да изразим желанието си как да бъдем управлявани.
Не пей ми се, не смей ми се!
04 Януари 2013 10:14
"Всичко е сбъркано"

Тотално, и от 23 години насам ! Затова България от страна-рай я превърнаха в държава - батак (политически бардак ).
04 Януари 2013 10:18
"... по която ще гласуваме на 27 януари догодина" ????

Статията очевадно е написана още през 2012 (виж по-горе ), а се публикува през вече настоящата, 2013 ! Явен редакционен гаф на изданието ...
04 Януари 2013 10:21
"на 02.02.2013"

На този ден Станишев има празник !!! Не върви да подава оставка точно тогава ...
04 Януари 2013 10:47
Колкото по-наближава съдбовният за атома ден, толкова повече се смалява интересът на избирателите. Затова пък партиите все повече се настървяват. Както и прилежащите им инициативни комитети
...
Цялата процедура, по която ще гласуваме на 27 януари догодина, е оставена в ръцете на ЦИК

Странно! Явно статията е писана миналата година преди началото на кампанията за агитация за референдума и е доста неясно как се "настървяват" партиите в този момент. Даже и сега на 4 януари 2013, не виждам никакво настървяване, а някакви доста вяли "напомняния", че ще има референдум. Единственото важно нещо около този референдум е, че с подменения от ГЕРБ въпрос не е ясно за какво гласува човек и може да се очаква минимална активност в гласуването. Наистина не е ясно, на този въпрос на ГЕРБ за референдума на ГЕРБ за какво означава Да и какво означава Не, както правилно се отбелязва в статията.
04 Януари 2013 10:54
Референдумът е начин за пряко изразяване на волята на гласоподавателите и което е по-важно, пряко поемане на отговорност. Очевидните простотии които се направиха с промяна на въпроса нямат кой знае какво значение. Смисълът на питането е пределно ясен ако се изключат филологическите заигравания. Всеки е свободен да отиде или не, да гласува с ДА или НЕ. След това да живее според взетото от всички решение. Ако се опропасти този референдум, след това който и да се обвинява, от хан Аспарух до Сергей Станишев и Бойко Борисов, животът в кочина продължава. Втори подобен шанс за измъкване от блатото просто няма да има.
04 Януари 2013 10:59
Съжалявам, Хийт, но референдумът вече е провален.
Прав си, като казваш, че е все едно кого ще обвиняваме. Цялата ни "политическа класа" се издъни тотално. И накрая всички партии ще се обявят за победители.
04 Януари 2013 11:05
Галя е описала с много думи и изчерпателно нещо, което е ясно:
Въпросът не става за референдум - това първо.
Второ, евентуалните резултати: Ако активността е висока но недостатъчна, каквото и да се гласува няма значение, партиите ще въртят и сучат да докажат как другите са лошави в те са добри. Това е опасен сценарии , връщаме се в началото на спора, но партиите имат пресни аргументи с които да се замерят.
Ако активността е достатъчна - два варианта, не или да. Тука става лудница - Галя го е обяснила много добре.

Най-безопасния вариант - активността да е много ниска. Тогава практически няма да има значение какво се е гласувало и това ще заведе спора на експертно ниво.
04 Януари 2013 11:24
Това не е референдумът за който се подписах.
Ще гласувам с празен плик.
04 Януари 2013 11:38
Неверния Тома
04 Януари 2013 11:24
...

Това е най- достойният вариант и според мен. Достатъчно гласували... и с преобладаващо невалидни вотове.
04 Януари 2013 11:57
Явен редакционен гаф на изданието ...

Е, не колкото критиката на Плевню за Скалистите планини. Да степенуваме, все пак!
04 Януари 2013 12:01
Управляващите яхнаха чуждата подписка, извратиха въпроса, под който се бяха подписали над половин милион българи, и върнаха фалшификата отново на инициаторите - да се оправят с кампанията, харчовете и агитацията както намерят за добре.
Въпросът е, защо БСП не реагира?...
04 Януари 2013 12:06
Даже и сега на 4 януари 2013, не виждам никакво настървяване, а някакви доста вяли "напомняния",

Еми нали за това Редакцията вика "Дръъъжжж". Пък и януари е. Вънка вие вук, а пръжки за тате немааа . Пък и в тоя студ и ледени пързалки, как да отидеш до пенсионерския клуб? Та да похортуваш? Па да похврляш малко огън и жупел по СЕГА управляващите? А и договорът със Здравната каса задължава - здравната пътека трябва да работи нон стоп (24 часа)
04 Януари 2013 12:25
Печалбата на АЕЦ "Козлодуй" до декември 2012 г. е 150 милиона лева.
Като се има предвид, че АЕЦ Козлодуй има само експлоатационни разходи и не връща никакви инвестиции се вижда, колко безперспективно е да се строят нови ядрени мощности. При такава печалба, ако Козлодуй бе построен наскоро, щеше да е или губещо предприятие, или за да не е на загуба, би трябвало да плащаме много скъп ток.
При 150 млн. колко ли време ще се изплащат 15млрд. ???
- 100 г. или цената трябва да е 5-6 пъти по-висока.
Със 150 милиона годишна печалба не може да се изплати дори и инвестиция от 4 милиарда, защото само лихвите по инвестиция от 4 милиарда са 200 милиона лева годишно и то при много нисък лихвен процент - 5%.
ДАЙТЕ ДА ГЛАСУВАМЕ ЗА ПО-ЕВТИН ТОК!
Има ли умни хора у нас, които да вярват на тази теория???
04 Януари 2013 14:09
По въпроса отдавна имам коментар и той е:

/Из цикъла „Калинките на нашето време”/

Плебисцит

-Га ще стане плебисцита?-
ме попита баба Гита.

Скъп е тока бабо Гита
и народа се опита,
да прокара плебисцита,
за енергия развита.

Подписката бабо Гита
в същност, вече е затрита.
Променен въпрос ни пита
за картинка неразкрита.

Президента даже вече,
Топ - модел „ ЯЕЦ” предрече.
„Белене” бил скъп и сложен
и във времето отложен.

Сметките за ток –високи.
И народа на посоки,
е насочен да гласува,
сал за час да спре да псува.

Срещу ръжен не се рита.
Януари вот полита,
с бюлетин на баба Гита,
в урната на плебисцита.
04 Януари 2013 14:20
Тая, твойта баба Гита,
май е БеСеПарка скрита.
А и ти - на баба Гита внук,
май си с Кирето в достлук
04 Януари 2013 14:33
Референдумът не е втори тото шанс за партиите, а втори тото шанс за гражданите. Имаме уникалната възможност пряко да повлияем на управляващите във вземане на решение. Референдумът е израз на пряка демокрация и трябва да гласуваме СЕГА, защото ако сега се провалим няма да видим референдум в близките 20 год.!!!!
04 Януари 2013 15:00
Съжалявам, Хийт, но референдумът вече е провален.
Прав си, като казваш, че е все едно кого ще обвиняваме. Цялата ни "политическа класа" се издъни тотално. И накрая всички партии ще се обявят за победители.

Референдумът може да се провали само ако гражданите масово не отидат да гласуват. Сега властта е в техните ръце, на гражданите, не на политическата класа. Имат възможност да започнат да държат решаването на важни въпроси в собствените си ръце, а не да го предоставят на посредници. Големият въпрос е ще използват ли възможността. А какво ще кажат партиите е без особено значение, ако гражданите твърдо поискат нещо по ясен и убедителен начин. Ако не го поискат, просто означава че сегашната система с решаването на сериозните въпроси само от партийците е желаната от мнозинството от хората. Сегашният начин на живот също. Каквото и да си приказват по маси и форуми.
04 Януари 2013 15:18
Референдума ще се провали.За съжаление. От една страна българина е смачакан до степен да мисли за днешното си оцеляване и не му е до референдуми, хората нямат хоризонт, смачкаха ги и това беше целта на налагането на демократичните ценности - Територия + матриал. От друга , инициаторът - БСП, с това безлично ръководство и безличен лидер като мистър Клийн , не могат да вдигнат обществена температура, няма импулс , хъс. Ако бяха го сменили на конгреса с Личност, ако бяха се обърнали към социалните проблеми на българина и демонтират антените си за силни сигнали и ясни знаци от Брюксел, заиграят на патриочна вълна - имаха шанс да спечелят . Не само референдума , но изборите . Които избори БСП също ще загуби, независимо , че страната се е утепала за ляво, поради връхлитащата мизерия за мнозинството от населението. След което мистър Клийн ще се оттегли при хохегерките си в Брюксел , сърдито заявяайки ,че народът не е узрял за "лявата" му политика, а БСП ще тръгне по пътя СДС.
Въпросът на въпросите е : кога БГ ще има автентична лява и симетрична силна дясна партия, за да има смисъл от референдуми?
04 Януари 2013 15:27
Ако ни пука за България трябва да отидем да гласуваме. Хайде стига сме спали. Въпросът е елементарен, отговорът - ДА/НЕ. Всеки сам за себе си може да си отговори.
04 Януари 2013 15:33
Къде са дебатите по темата 3 седмици преди референдума?
04 Януари 2013 15:35
От една страна българина е смачакан до степен да мисли за днешното си оцеляване и не му е до референдуми, хората нямат хоризонт, смачкаха ги и това беше целта на налагането на демократичните ценности - Територия + матриал.
Напълно вярно, макар че свои и чужди душмани малко попрекалиха с това упражнение. Освен ако целта не е, тариторията съвсем да бъде очистена от присъствие в следващите 20-30 години.
От друга , инициаторът - БСП, с това безлично ръководство и безличен лидер като мистър Клийн , не могат да вдигнат обществена температура, няма импулс , хъс.
И това е вярно, но пък виждаме как БСП почти се изравни по рейтинг с управляващата паритя ГЕРБ, без да си помръден пръста и въпреки безличието на ръководството си
04 Януари 2013 15:37
Кои дебати? Да слушам онази арогантната- Мара от Филибе или смиреното мърморене на Ангел Найденов и кутевчетата?
Че тук -във форума , с всичките ни противоречия, дебатът е много по-здрав и съдържателен .
04 Януари 2013 15:39
Че тук -във форума , с всичките ни противоречия, дебатът е много по-здрав и съдържателен .
Аз съм съгласен, но този форум се чете от мало хора. А останалите?
04 Януари 2013 15:41
Останалите отново не са заинтересовани какво се случва в БГ, но пък после ще имат претенции.
04 Януари 2013 15:42
А и защо референдумът се свързва с някакви политически сили. Това е допитване до народа да си каже какво мисли и иска. Тук става дума за развиване в икономически план, а спечелване на избори.
04 Януари 2013 15:45
Никакъв рейтинг не е вдигнала БСП. Просто ГЕРБ се свлича и заради поддържането на по-висок процент обществено доверие в ГЕРБ, цоциолозите завишават и процента на БСП, за да държат високо и ГЕРБ . Това обаче няма да попречи ГЕРБ да спечели изборите - как ? те си знаят..... , но от тук нататък идва по-трудното- кой ще вкарат за коалиционен партнер ? Макар , че мистър Клий сигурно натиска чичковците в Брюксел, които го назначиха в ПЕС, да бутат Б.Борисов към голяма коалиция, защото иначе още 4 години на БСП в опозиция означава съдбата на СДС, и самият той едва ли ще остане по-дълго на синекурна длъжност в ПЕС повече от още една година, в случай на загуба.
04 Януари 2013 15:47
Никакъв рейтинг не е вдигнала БСП. Просто ГЕРБ се свлича
Анджък де и аз това имам предвид.
Макар , че мистър Клий сигурно натиска чичковците в Брюксел, които го назначиха в ПЕС, да бутат Б.Борисов към голяма коалиция,
Именно.
04 Януари 2013 19:14
А и защо референдумът се свързва с някакви политически сили.

Сериозно ли мислиш, че целта на референдума не е преди всичко трупане на политически дивиденти?
04 Януари 2013 20:33
Защо продължават да наричат фарса "референдум"?
04 Януари 2013 20:56
Но от страх да не пропилеят този удобен случай за предизборна пропаганда социалистите дори не посмяха да атакуват издевателствата на ГЕРБ пред Конституционния съд.

Ето едно съвършено прозрение, ясно обясняващо цялата ситуация.
Цялото мероприятие е замислено като ХИТЪР предизборен ход, да си върви предизборната пропаганда сама, без минавката да се мисли и говори за политики, обещания и т.н. Маневра на хитрото съселче - печеливша, но... БЕЗ МОРАЛ. Каквото му е и цялото поведение, но това не притеснява особено ТАЗИ партия.
04 Януари 2013 21:11
Първата подписка за референдум, организирана от СКАТ така и не се допусна до обсъждане в НС. Втората, както напомня ГАЛЯ ГОРАНОВА е допусната до гарантиран провал, от същия човек, който съвсем наскоро се отчете пред своите задокеански господари. Борисов е първият премиер, който е провалил два от трите руски проекта, с напомняне, че третият е международен и нямаше как да бъде провален.
Около “нерентабилността“ и стойността на БЕЛЕНЕ се изписаха стотици материали, десницата вкара в битката своята тежка артилерия, докато макар и моментно цъфна меракът на американски частни фондове да присвоят БЕЛЕНЕ.
БСП още веднъж доказа, че въобще не е на висотата на националните интереси и със своите действия ДОУБИВА последните илюзии на хората за някаква демокрация, за някаква национална политика. Настоящата стъпка на правителството да закупи трета ръка, 30 годишни американски изтребители, при условие, че новите руски са многократно по-евтини и признати по показатели ПОКАЗВА и ЗАТВЪРЖДАВА окончателно нашата васална зависимост от Щатите, която де факто ни води до национално съсипване . Множество други фактори потвърждават резултатите от нечуваното ни роболепие, което води страната ни до необратима разруха. И повече от сигурно е , че нашата основна характеристика, която представя народа ни не като народ , а като мърша, е в основата на това безобразно подритване, което си позволяват сегашните ни господари. След предстоящия провален референдум, да се ходи на избори е вече безсмислено. Бойко да отива в Белия дом и след поредните похвали и потупване по рамото да продължава да реже ленти, да строи магистрали. Приемането на Турция в ЕО ще узакони мирно и тихо нашето заслужено изчезване. Смъртта на един народ дава живот на други, така е и в дивата природа от хилядолетия.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД