:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 279
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Прокуратурата се провали по дело за неизгодни сделки на морето

Министърът на образованието от правителството на Симеон Сакскобургготски - Владимир Атанасов, беше оправдан от Софийския градски съд за две неизгодни сделки отпреди 10 години.

Той е обвинен, че на 9 декември 2002 г. е сключил предварителен договор с дружество на Георги Велчев, който е брат на тогавашния финансов министър Милен Велчев. Атанасов му продава две общежития в Златни пясъци с цел там да бъде построен учебно-възстановителен център за Колежа по туризъм във Варна. Нищо такова обаче не се случва.

Според прокуратурата Атанасов не е имал функцията да сключва подобни сделки и е ощетил държавата с 454 166 лв. Според обвинителния акт той е извършил престъпление, като е подписал договора без съгласието на собственика на имота - държавата, в лицето на областния управител на Варна и министъра на регионалното развитие и благоустройството. Атанасов е обвинен, че е имал за цел да облагодетелства фирмата на Велчев. Случаят е окачествен като особено тежък с оглед размера на настъпилите имуществени вредни.

Според съда обаче бившият министър е напълно невинен, а искът на министерството на регионалното развитие, което претендираше покриване на щетите, е неоснователен.

Тази година ще изтече 10-годишният давностен срок и държавата вероятно ще изгуби съвместното си право на строеж с фирмата на Георги Велчев "Краун Хотелс", твърди "Медиапул". На разпита му като свидетел пред съда Велчев е казал, че предварителните договори не са влезли в сила, тъй като областният управител на Варна не е обявил търг по Закона за обществените поръчки. Щом 10-годишната давност изтече, дружеството на Велчев ще стане пълноправен собственик, без да има задължението да строи учебно-възстановителен център. В останалата част от парцела вече има два хотела, собственост на фирми, свързани с Велчев.
4
1508
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
4
 Видими 
21 Януари 2013 20:07
Не "кой изгуби", а КОЙ СПЕЧЕЛИ е важното...Губещите сме ясни - пак ние...
------------------------------------------------
Блогът на Генек

21 Януари 2013 20:50
Губещите сме ясни - пак ние...
Ударил камък гърнето ...Язък за гърнето ! Ударило гърнето камъка ... Язък за гърнето!
22 Януари 2013 08:03
Думите са излишни...
22 Януари 2013 08:35
Прокуратурата в чий отбор играе? Само питам.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД