:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 281
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Второ масово убийство със законен пистолет само за 10 дни

Военен от Пловдив изби семейството си и се самоуби
СНИМКА:IMPACT PRESS GROUP
Полицаи оглеждат мястото на престъплението в пловдивския квартал "Кючук Париж".
Десет дни след като военен изби петчленното си семейство в столичния квартал "Гоце Делчев" и се застреля, сходно убийство, последвано от самоубийство, беше извършено и в Пловдив. Засега основната версия на полицията е, че 32-годишният сержант от авиобаза "Граф Игнатиево" Георги Тепавичаров е убил 28-годишната си съпруга Николина и двете им деца - на 3 и 8 години.

Четирите тела са били открити от брата на военния, който влязъл в апартамента в квартал "Кючук Париж", след като няколко дни не могъл да се свърже с роднините си. Според пловдивската полиция престъплението е извършено с личния револвер на Георги. Оръжието е било без заглушител. Все още не е ясно кога се е случило тежкото деяние. Зам.-шефът на областната дирекция на МВР комисар Костадин Баков обясни, че сигналът е подаден от жена, която видяла брата на Георги да плаче на стълбите.

"При случая с мъртвото семейство се касае за тройно убийство с последвало самоубийство. Няма основание да се твърди, че е имало външна намеса. Апартаментът е бил заключен отвътре", коментира началникът на сектор "Криминална полиция" комисар Николай Кирков.

Засега не са ясни мотивите за убийството. Тепавичаров работи в "Граф Игнатиево" от две години. В системата на Министерството на отбраната е от 2001 г., като преди това е бил специалист по комуникационни системи. Револверът е законно притежаван, но не е служебно, а лично оръжие. Жената доскоро е работила като наемен работник в магазин, но имала намерение да отвори собствен. От полицията обясниха, че са изпратили писма до банки и данъчните, за да стане ясно дали семейството е имало задължения.



ДЕЖАВЮ

Преди 10 дни Васил Савов уби съпругата, тъщата си и двамата си синове със законно притежаван пистолет в дома им в столичния квартал "Гоце Делчев", след което сложи край на живота си. Той е бивш военен от авиобазата в Доброславци. Причините за това престъпление още не са изяснени. Според различни версии синовете му са имали психични отклонения. Криминалисти от института по психология на МВР изказаха хипотеза, че в семейството е имало напрежение, което се е изострило при преместването на възрастната тъща в семейното жилище. Те предполагат, че бащата е избил близките си в момент на отчаяние.
12
2586
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
12
 Видими 
21 Януари 2013 20:13
Ако наистина убийството е направено от съпруга - то той е имал сериозни семейни причини и огромен семеен стрес. Няма друго обяснение, след като е бил психически здрав.
21 Януари 2013 20:41
Бог да прости семейството и невинните детски души...След 68 пълни години и все още продължаваща болшевишка окупация на клетата ни Татковина,след загубата на всякакви морални устои,какво ли още ни чака,за кеф на чалгализираната пасмина зовяща се "политическа класа".
21 Януари 2013 21:37
Аз се чудя този личен револвер постоянно в него ли трябва да стои?Ако е служебен защо не се заключва на края на смяната му в каса в поделението?Кое налага постоянно да е в него дори в дома му?Тези хрантулници военните, които ако не дай си боже стане нещо първи ще избягат или ще станат колаборационисти трябва да им се затегне колана, че им избиват чивиите и умират после деца!!!
21 Януари 2013 22:02
кредит от 200 000 за семеен хотел, който не можел вече да обслужва - такава версия има...
От друга страна съвпаденията с предишното убийство - свързани с работа на летище военни с двама сина и тн - също не е за подценяване. Все пак да убиеш жена и деца, задето не си търпял тъщата или дори защото ще ти се наложи да си изгубиш наследствено имане, хич не ми се вижда като нормално действие. Има още нещо тука.
21 Януари 2013 22:05
Обикновено такива трагедии никога не са свързани със социални проблеми, или поне такива са съвсем косвени. Или е психиатрична история, или си е гангстерски маниер. Според мен като че ли е второто, като дори е възможно убитите да не са знаели в какво са ги забъркали.
21 Януари 2013 22:53
Пак манипулативно заглавие!
Забележете става въпрос за ВОЕНЕН!
Значи военните и полицаите, очевидно с психични отклонения, могат да притежават оръжие, а обикновените граждани не! Къде е логиката?
Значи психопатите могат да ни избиват, а ние няма с какво да се защитим!
Между другото, покрай предишното убийство излъчиха една психоложка, която обясни, как видяла свой пациент с шизофрения да се явява, като рекламно лице на армията! Като действащ войник!
Е гати държавата! Психопатите въоръжени, нормалните хора не! Абсурдистан!
22 Януари 2013 02:45
***
22 Януари 2013 09:05
***
22 Януари 2013 09:08
Бог да прости невинните детски души!
22 Януари 2013 09:14
Глупаво внушение чрез заглавието от страна на редакцията срещу законно притежаваните пистолети. Пистолетът никога не може да е причина за убийство, той е само средство за такова. Причината винаги е в човека. При липса на пистолет, кухненският нож щеше да свърши същата работа.
Съвсем друг е въпросът, доколко раздадените разрешения за законно притежаване на оръжие е попаднало в психически годни и отговорни хора.
22 Януари 2013 11:43
Предполагам, че семейството е имало кредити за 200 000 лв, които не е могло да изплаща
22 Януари 2013 20:57
Никакви кредити, никакви бизнеси не могат да обяснят това родител да убие двете си деца.
Това е нечовешко престъпление.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД