:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 264
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Прокуратурата се колебае в какво да обвини Енимехмедов

Ден след като 25-годишният Октай Енимехмедов бе обвинен в хулиганство и закана за убийство, главният прокурор Сотир Цацаров даде заявка, че това може да се промени и младият мъж да бъде подведен под отговорност за по-тежко престъпление. "Предстои тепърва да изясним какво е било положението, свързано с държаните и намерени ножове, както и какви са възможностите за поражение, макар и с такъв боеприпас, макар и с такова оръжие, но от съвсем близко разстояние до човешка глава", заяви той.

След задържането му у Енимехмедов бяха открити и два ножа. Още в събота вечерта от столичната полиция обясниха, че намерените в пистолета патрони са два звукови и един с технически пипер, с които по никакъв начин не може да бъде убит човек и това изключва обвинение в опит за убийство. "Възможно е да нанесе поражения и не малки, но не мога изпреварвам експертите", коментира обаче Цацаров. Той допълни, че се чака и съдебнопсихиатрична експертиза, която да даде профила на нападателя.

Още по-неясно е и какво предстои по отношение на делегатите, които биха и ритаха Енимехмедов след повалянето му на земята. В рамките на два дни прокуратурата изпрати два взаимно изключващи се сигнала по този въпрос. Зам. главният обвинител Борислав Сарафов обяви вчера, че разследване срещу биячите на Енимехмедов ще има. Неговите думи се разминават с казаното няколко часа по-рано от градския прокурор на София Николай Кокинов, който бе категоричен, че няма причина на делегатите на ДПС да се търси отговорност. Сарафов обясни пред БНР, че в момента се уточнява кой е нанесъл удари на нападателя. "Побоят над Енимехмедов също може да се квалифицира като хулиганство, прави се анализ и ще бъде образувано досъдебно производство", закани се той.

В неделя Кокинов окачестви побоя над Енимехмедов като "необходими щети или вреди при обезвреждане на престъпник". Според Сарафов обаче трябва да се направи ясно разграничение от кой момент нататък нападателят е бил обезвреден и не е имало нужда да му се нанасят удари.

Прокуратурата ще поиска нападателят да бъде задържан за постоянно в ареста, допълни Сарафов. Това се прави както за да не се укрие Енимехмедов, така и с оглед неговата безопасност.

-------КОНСТАТАЦИЯ

"Това е едно сериозно насилие, което беше видяно чрез медиите и показва същността на ДПС. Придържайки се към подобен произвол, ДПС застанаха зад действията на тези свои членове и симпатизанти, дори се стигна да му свалят панталона, след като лицето беше обезвредено и не можеше да направи нищо", коментира пък вътрешният министър Цветан Цветанов. Той обяви пред Би Ти Ви, че трябва да се разбере дали е имало подбудител. Но повтори тезата на шефа на Института по психология към МВР Неделчо Стойчев, че Октай е действал сам.

МВР е реагирало светкавично на сигнала за нападението срещу Ахмед Доган, заявиха от вътрешното ведомство в отговор на критиките на новия лидер на ДПС Лютви Местан, че в залата не е имало полицай час и 13 минути.
9
1694
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
9
 Видими 
21 Януари 2013 20:31
Един Главен Прокурор няма Право, да се обръща към Обществото с фрази от рода на, "може да...повдигнем и по-друго обвинение". Прокурор Кокинов ни е достатъчен, че и артисва...
21 Януари 2013 21:55
Да го накажат с обществено порицание и да го пратят на изправителен труд, да мете пода в стрелкови клуб, белким прихване некои добри навици.
22 Януари 2013 02:54
Да го пратат при мене да му открия диагнозата!Па може и друга да му начукам.
22 Януари 2013 07:44
Абе пичове, нали ако вземат да го съдят сериозно, младежа ще вземе да се разприказва. После пък трябва да го самоубиват. И съвсем ще се размерише.
22 Януари 2013 09:10

Прокуратурата се колебае в какво да обвини Енимехмедов

Ехх, да беше толкова колеблива и когато получава надбавки и премии за добре свършена работа...
22 Януари 2013 10:33
А кой пусна из медиите информацията,че е криминално проявен?За него някаква отговорност?
22 Януари 2013 13:12
По-интересно е, колко са му платили за това One Man Show
22 Януари 2013 15:27
Защо питаш, Нервен, не е ли вярна информацията?
22 Януари 2013 22:44
очевидно момчето е финансово стимулирано. какви неща е наговорил пред съда като мотиви за действията си. безумиииееее
Натисни тук
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД