:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 268
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

НОИ пусна нови образци на 6 документа

Променени образци на 6 декларации за изплащане на различни парични обезщетения пуска НОИ от 1 май. Новите варианти вече са качени на сайта, където все още стоят и старите. Те ще се приемат до 15 май, обясняват от осигурителния институт.

В новите документи се декларират още обстоятелства заради промените в някои наредби, свързани с изплащането на обезщетения. Вече ще се декларира, че лицето е осигурено, което ще позволи на НОИ да изплаща парите, без да чака декларацията за осигурените лица в НАП, за да провери дали човекът фигурира в нея. Такава е сегашната процедура. По новия ред болничните трябва да пристигат в НОИ до 15-о число и обработката им може да започне веднага. По новия ред от НОИ гарантират по-бързо плащане на обезщетенията.

Променени са формулярите за отпускане на обезщетение след 135-ия ден от раждането на бебето, за гледане на дете от 1 до 2 г., за отпуск от 15 дни за бащата след раждане, както и за излизане на таткото в майчинство след 6-ия месец на детето. Променено е и придружителното писмо от осигурителя, в което се описват всички подадени болнични листове и декларации, свързани с обезщетения за майчинство на негови служители. Има и ново указание за попълване на данните за работните часове в декларацията от осигурителя или самоосигуряващия се, която е задължителна част от всеки болничен лист.

2393
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД