:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 212
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Излезе първата партида кредитни милионери от ДС

Младен Мутафчийски, Красимир Стойчев и Георги Агафонов са най-известните имена в първия списък с кредитни милионери с агентурно минало, който комисията по досиетата обяви вчера. Тя оповести агентите на Държавна сигурност сред длъжниците на "Тексим" и фалиралата "Балканбанк". Проверени са над 300 души. Предстоят проверки във всички останали кредитни институции.

Проверката обхваща хора, които са задлъжнели в лично качество или са участвали в управлението на кредитирани предприятия. Проверяваните са взели суми над 1 милион неденоминирани лева. Мутафчийски фигурира в качеството си на шеф на "Балканинвест", дължащо 4.256 млрд. лв. на "Балканбанк". Красимир Стойчев е бил управляващ на "Нюз холдинг" АД, като дружеството дължи на "Балканбанк" над 3.1 млрд. лв. Георги Агафонов е бил шеф и съдружник в "Интерклима" ООД, дължащо на "Балканбанк" 1 281 000 лв.

Длъжниците, кредитни милионери на "Тексим", са 15, като от тях трима са агенти на ДС. При "Балканбанк" проверените са 288 души, над 30 от тях са сътрудничили на комунистическите служби. Сред тях са хора от ръководствата на държавни предприятия от времето на социализма като "Балканкар", "Балканинвест" и др.
8
2335
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
8
 Видими 
18 Април 2013 12:59
Преди 3 години трябваше да платя глоба за неправилно паркиране в Пловдив от 20 лева. Три писма ми пратиха, като в последното вече ме заплашиха, че ще ми пратят съдия изпълнител да ми опише имуществото. На тези другари дали са им описвали нещо?
18 Април 2013 13:24
Пожелавам здрав разсъдък на медиите и, на българските граждани, които не са ангажирани с предизборната кампания на ГЕРБ -
да не клъвнат на подхвърлената от шефа на предизборния щаб на ГЕРБ (Цецо - Многоапартаметчикът) "въдичка" -

(ПРЕДИЗБОРЕН ПАРТИЕН МАНЬОВЪР)...

За отвличане на вниманието и за разсъсредоточаване на МЕДИЙНИЯТ ОГЪН от гнусните мутрополицейски факти натворени през от 46 месечното подчиняване на специфичните действия, на службите и служителите от МВР (и не само от МВР...) на личните и партийни интереси на елита на кликата " "Герб"

- ББОРИСОВ-ЦВЕТАНОВ и на ТЕХНИТЕ КУКЛОВОДИ:

- "честните" мафиоти;

- бизнесмени, банкери и олигарси, изкушени от получаването на монополно високи печалби от:

- държавните и общински "обществени порйъчки";

- прането на пари;

- бягането от данъчните закони (чрез изнасянето на капитали) в офшорни зони...

и/или ДДС, акцизни, мулти милионери и... вся осталная гейберска сволач!...
18 Април 2013 15:42
Няма страшно AVALON, я виж непримиримите анти-ГЕРБаджий от редакцията как са смушили тази статийка към края на редичката в рубрика България! Кой ми ти го интересува нек'ви там ДСари-кредитни милионери... Важно е да обещаваме все по-светли бъднини чрез "синьото гориво". Нали това знаем да го правим от 100 години.
18 Април 2013 16:33
Защо ли така срамежливо тук в тази партида не се споменава името на СерГейския съпружески ортак - известния банкер легендарният шеф на Първа частна банка -инж. Венцислав Йосифов/агент Илиев от Четвърто управление на ДС от 1987 г/?
Преди да се кандидатира за президент през 2011 година Венцислав Йосифов беше издигнат от БСП през 1995 г., когато още оглавяваше Първа частна банка, за кандидат-кмет на левицата в София. Опонент му беше Стефан Софиянски (СДС) от когото губи изборите./компромата с партийна книжка на Ст.С./
Може би,защото Моника носи още неговата фамилия и има син и дъщеря от него?
18 Април 2013 16:36
а СерГейския съпружески ортак - известния банкер легендарният шеф на Първа частна банка -инж. Венцислав Йосифов

Те са всъщност полу-баджанаци.
18 Април 2013 16:36
Учудва ме, как могат някои да се учудват, че именно ченгетата са в изобилие в този род списъци...ами, другари, вие какви очаквахте да преобладават?
Юрганджии, дюшекчии и кючекчии ли?‌
18 Април 2013 16:53
На бас, че нищо лошо нема да им се случи.
21 Април 2013 14:01
ако някой иска да изкара допълнителни парички от дома си http://www.ryobux.com/?r=844364449
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД