:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 277
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

НАКРАТКО

"Атака" заяви претенциите си да поеме властта,



като представи вчера официално подробна управленска програма от 96 страници под името "Планът Сидеров срещу колониалното робство". Амбициозният документ предвижда дълбоки промени във всички сфери на държавното управление, най-често започващи с фразите "край на" и "ревизия на". От плана става ясно, че атакистите на практика искат да обърнат всичко, направено от предходните правителства от 1990 г. насам. За начало се готви ревизия на всички приватизационни и концесионни сделки, одържавяване на ЕРП и повторно пускане на затворените блокове на АЕЦ "Козлодуй". Преглед ще има и на връщането на земите, както и на сделките с държавни и общински земи и гори. Планира се разтуряне на здравната каса и заместването й с държавен фонд на народното здраве. Категорично се отхвърля влизането в еврозоната. За да се намали задлъжнялостта на страната, се обмисля обявяването на част от външния дълг за незаконен. За по-ефективна борба с престъпността се предвижда създаването на общинска полиция и на доброволни отряди от населението и разширяване на правото за самоотбрана. Пълен завой ще има във външната политика - страната ще се преориентира от САЩ и ЕС към Русия, Китай, Индия и Близкия изток.



Събореният след протести варненски кмет Кирил Йорданов взе



страна в предизборната борба, като публично атакува водача на социалистическата листа в града Пламен Орешарски. Бившият финансов министър припомни преди няколко дни, че по време на тройната коалиция Варна бе избиран за най-добър град за живеене. "Не съм съхранил спомен за посещение на г-н Орешарски в общината. Нито за негова покана да поговорим за проблемите на Варна в министерството, което ръководеше", декларира Йорданов. Това той стори чрез десетото отворено писмо, написано след оставката си. Йорданов разяснява, че не търси конфронтация с Орешарски, но като цяло изявлението му е критично към тройната коалиция. И уточнява, че тя инвестирала във Варна 11 млн. лв., толкова отпуснали и ГЕРБ. Двете партии си приличали по това, че дали парите в края на мандатите си, непосредствено преди изборите. Макар в писмото да се споменава и ГЕРБ, Йорданов е разсеян към все по-честите критики, които му отправя партията на Бойко Борисов. Кампанията на водачката на листата Лиляна Павлова е подчинена на тотално дистанциране от градоначалника, когото ГЕРБ издигна през 2011 г. В нито едно писмо Йорданов не е атакувал Борисов, Цветан Цветанов или Павлова.
8
973
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
8
 Видими 
17 Април 2013 23:07
надява се...
все още
18 Април 2013 02:29
"ПЛАНЪТ СИДЕРОВ- НОВ ПЪТ ЗА БЪЛГАРИЯ"- Натисни тук
18 Април 2013 05:05
ама тоя сидеров бил комуне а ни се пробутваше за нацист
18 Април 2013 10:03
В нито едно писмо Йорданов не е атакувал Борисов, Цветан Цветанов или Павлова

Е, такъв грях редекцията не прощава!
18 Април 2013 10:35
Да попитам Параграф39, който много пише и казва, че е комунист. Защо е хубаво да ходим към Китай, а не например към Германия. Работниците къде имат повече права, в Германия или в Китай. Нали за това сме комунисти, за правата на работниците.
18 Април 2013 17:54
Щом като досегашният опит с режимите от "демокрацията" е плачевен, следва да се направи завой!

Ако другите "политици" не смеят да го изговорят даже, то това трябва да е за тяхна сметка. Те трябва да си заминат в забвение.

Браво на Атака!
18 Април 2013 21:19
Страната ни остро се нуждае от разумна дясна политика. Всяко разумно предложение в платформите на отделните партии следв да се ползва, до колкото няма да противоречи на тази политика. Но фактът, че искат да строят АЕЦ "Белене", че говорят за национализация и др. подобни авантюри атакистите изобщо не заслужават вниманието на сериозния и мислещ избирател в България. Нямам доверие на такива нагло надценяващи се националисти, "спасители" и ""пазители" на "средната европейска класа".
21 Април 2013 14:00
ако някой иска да изкара допълнителни парички от дома си http://www.ryobux.com/?r=844364449
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД