:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 284
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

ЦИК окончателно загърби изборния борд

ЦИК е взела официално решение да не праща свои представители на заседанията на сформирания по инициатива на премиера Марин Райков изборен борд. Решението й поставя в патова ситуация борда, тъй като голяма част от въпросите и предложенията на гражданските организации са именно към комисията. Все пак ЦИК кани за разговор в петък представители на регистрираните за вота външни наблюдатели, стана ясно вчера. Членове на органа обясниха, че работата на ЦИК е публична и не виждат смисъл да присъстват на заседанията на борда.

"Това е въпрос на цивилизовано общуване и вярвам, че всички сме изумени, че трябва да се занимаваме с него. Задачата на борда е да помага за провеждането на честни и прозрачни избори, каквото е задължението и на ЦИК. При резултат 7 на 7 (с които е било решението в ЦИК) не може да се твърди, че комисията е взела решение по същество, ще отправим нова покана за участие", коментира шефът на борда и бивш конституционен съдия Емилия Друмева.

"Подготовката закъснява, като ЦИК не спазва собствения си график. Още няма изготвени методически указания за СИК-овете, по които и партиите, и НПО ще извършват обученията на ангажираните в кампанията. Така рискуваме отново да провеждаме вот при неподготвена достатъчно изборна администрация при много сериозно променен Изборен кодекс", коментира Антоанета Цонева от Института за развитие на публичната среда. От ГИСДИ пък предупредиха, че за прав път от началото на демократичните промени удостоверенията, които се издават на регистрираните наблюдатели, не са с мокър, а са със сканиран печат. А това може да доведе до фалшификации.
3
1521
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
3
 Видими 
17 Април 2013 20:12
Абе, и бордът, и ЦИ/Р/К-ът...
--------------------------------------------
Блогът на Генек

18 Април 2013 13:59
щото ГЕРБ се готвят за масово фалшифициране. Милиционерите дебнат и подслушват!
21 Април 2013 14:04
ако някой иска да изкара допълнителни парички от дома си http://www.ryobux.com/?r=844364449
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД