:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 284
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

ЦСКА ще се издържа от група бизнесмени

Сделката по прехвърлянето на собствеността на клуба беше финализирана
СНИМКА: БГНЕС
Изпълнителният директор на ЦСКА Александър Тодоров обяви, че новото ръководство вече е с развързани ръце да реализира намеренията си. Феновете обаче ще могат да си купят акции най-рано през декември, защото първите дялове са запазени за няколко бизнесмени.
Изпълнителният директор на ЦСКА Александър Тодоров повдигна завесата за начина, по който ще се издържа клубът при новото ръководство. По думите му няколко богати привърженици на клуба ще купят първите 2 078 000 акции с номинал 2 лв., с които ще се довнесе капиталът на ПФК ЦСКА АД от 6.5 млн. лв.

Тодоров не спомена кои са тези хора, но ги определи като "крупни бизнесмени", с повечето от които вече имало устна договорка. Той отхвърли възможността обикновени фенове да могат сега да си купят акции, тъй като клубът вече бил направил разпределението на свободните дялове. Редовите запалянковци ще успеят да се сдобият с акции най-рано през декември, когато се очаква дружеството да излезе на фондовата борса.

"Искаме и се надяваме, че ще успеем. Много хора не ни вярват, но ние продължаваме да правим всичко възможно, за да спасим ЦСКА и да осигурим нормално съществуване. Полека-лека и отборът ще се стабилизира под ръководството на Стойчо Младенов и ще стъпим на крака. Нека феновете ни вярват и подкрепят ЦСКА", коментира Тодоров, цитиран от агенция "Блиц". Изпълнителният шеф потвърди, че вчера се е извършило окончателното документно прехвърляне, след което "Титан" вече не е собственик на ЦСКА и на книга. Сделката трябва да бъде вписана днес, а до края на седмицата или началото на следващата Агенцията по вписванията трябва да отрази промените по собствеността. "Титан" все пак ще има ангажименти - да поеме всички дългове, които бъдат предявени към клуба, със задна дата преди сключването на сделката, извън тези 10 млн., които новите собственици са се наели да платят.

След извършването на прехвърлянето акциите вече се държат от базираното в Люксембург инвестиционно дружество "Лира Инвестмънтс", зад което стои Александър Томов. Ръководството очакваше въпросното прехвърляне, за да може да изплати заплатите на футболисти и служители.

Междувременно треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов продължава да организира контроли, за да обиграе отбора. Поредният мач ще е днес от 18 ч. на базата в Панчарево срещу третодивизионния "Спортист" (Своге).
74
1662
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
74
 Видими 
05 Август 2013 20:33
Днес е хубав ден за ЦСКА, най-накрая окончателно се отървахме от пернишките боклукчии! Оттук насетне ни очакват хубави дни. С общите усилия на всички армейски привърженици можем да постигнем много!

А Стойчо Младенов да внимава кого привлича в отбора!
05 Август 2013 20:54
"Искаме и се надяваме, че ще успеем. Много хора не ни вярват, но ние продължаваме да правим всичко възможно, за да спасим ЦСКА и да осигурим нормално съществуване.
До тука се справяте отлично. Тринатри. Три мача Три точки. Какво повече да иска човек.
05 Август 2013 21:04
Не знам точно как ще се издържа ЦСКА след епичното "приключване на сделката", но след 3 кръг вече бих могъл да кажа как виждам играта - Младенов, Младенов, Морейра и Ревсон са изключително лоша инвестиция на новото ръководство в размер на 50к месечно, или над половин милион годишно. На Морейра не се сърдя - той май толкова си може, но този дето му е гледал касетите , и дето го е привлякъл с тая заплата - .Ревсон не играе нищо повече от Дюлгеров примерно и изобщо не виждам защо се дават такива пари? Пък и ми писна малко от Стойчовите глупости - централният ни защитник играе от ляво, а в центъра на отбраната играе десен бек. Офанзивния ни халф играе крило...Аре Стойчо да преспи и ако може от утре да си реди състава без да проявява своя гений. Да види какво пише на касетите със селекцията и поне да пуска футболистите на титулярните им позиции. В противен случай ако към слабата физическа подготовка на футболистите прибавим и такива очевадни треньорски грешки - нищо добро не ни чака.
05 Август 2013 21:10
Най-важното за момента е, че ЦСКА няма нищо общо с пернишките мафиоти. Оттук насетне лека полека пари ще се намират, доверието сред привържениците ще расте, оттам поддръжката - морална и финансова също. Забележително е, че повече няма да зависим от настроението на някои безхаберни еднолични собственици, които днес може да дават пари за клуба, а утре по различни причини, например промяна в политическата конюнктура, да се оттеглят.

Във фейсбук са регистрирани повече от 100 хиляди привърженици на ЦСКА, повечето от тях млади хора, част от които с нелоши финансови възможности. Нека само си припомним, че на последното ни победно гостуване във Виена присъстваха повече от 3 000 верни армейски привърженици!

Само ЦСКА!
05 Август 2013 21:15
Ако Стойчо не промени начина на водене на клуба като цяло, ще загуби доверието на привържниците. Грешките му станаха толкова очевадни, че никакви оправдания вече не вървят.
05 Август 2013 21:25
Недоволен
05 Авг 2013 21:04


Който е привлякъл дървото Морейра и спънатия Ревсон, може би си гепи нещо от високите им заплати

Само предположение, защо Стойчо няма да пуска повече от един двама млади и то на позиции, непривични за тях

05 Август 2013 22:11
Аз мисля, че търпението на привържениците на ЦСКА към португалските пристрастия на Стойчо видимо се изчерпва. Ако е достатъчно умен, ще си направи нужните изводи и ще се коригира. Ако ли не, ще има сериозни проблеми.
05 Август 2013 22:49
най-накрая окончателно се отървахме от пернишките боклукчии

Не бързай.
05 Август 2013 22:51
Ако е достатъчно умен, ще си направи нужните изводи и ще се коригира. Ако ли не, ще има сериозни проблеми.

Лайсна,ама ти наистина и халхабер си нямаш за умственият товар на Младенов. Стойчо е по-зле в това отношение и от Стоичков.
05 Август 2013 22:52
Феновете обаче ще могат да си купят акции най-рано през декември, защото първите дялове са запазени за няколко бизнесмени.

Всекакви таквизи акции требе да се листват на Фондовата борса и там да се търгуват, според търсенето и предлагането.
Дали ще им се вдига или пада цената е Божа работа.
05 Август 2013 22:58
Погледах част от второто полувреме на пловдивския мач. Цяло чудо е, че сегашният ЦСКА не загуби срещите си с Берое и Локо Пд.
06 Август 2013 00:56
ха ахахха
сега влизам тука и моя любимец ЛайсТната ме уби!

отървали се от титаните, ама сега не знаят при кого са!
ама титаните не давали пари, а сега ще вземат да дойдат едни пари, ама не знаем от кого!
тройча щял да си направи състава и да си вземе поуки и друг път да не идва без пари . . . само дето тройча винаги не идва без пари! ся докара и сина си!!!

щели да се пуснат акциите на борсата, само дето не могат да се пуснат акции!!!

сега се търсят будали, да платят някви пари, ще им пишем имената на сайта(да им се смеят всички) и после ще видим дали ще им дадем акции!!!

хахаххаха

06 Август 2013 07:19
Интересно ще е да се научи откъде идват парите за плащането на текущите разходи и дали те се изплащат на време. Може така да изникне някое и друго име на тези от групата "бизнесмени".

Иначе това което го е замислил Лупи, както го виждам, е интересна идея, но доста трудна за дългосрочно управление. Той и групата около него са просто ръководители, докато те разчитат срещу възнаграждение да събират средства от фенове, спонсори, някой и друг щедър човек и евентуални траснфери за управлението на клуба. Малко като в Германия, да речем, само че там феновете купуват стоки и билети, има и ТВ права и т.н. Да видим какво ще излезе, ако успеят могат да дадат идея и за другите отбори.
06 Август 2013 08:01
Днес е хубав ден за ЦСКА, най-накрая окончателно се отървахме от пернишките боклукчии

Сега остава по-трудното - да отървете от Лупи!
06 Август 2013 08:11
Тоя арчи, кат няма какво смислено да напише набляга на бабини деветини. Давай, ти можеш.

А, да не забравя, за да не се прекъсва връзката ви с БКП и байганьовщината, Борат завинаги!
06 Август 2013 08:19
Гъчо, Лупи няма да е мажоритарен собственик на ЦСКА, освен ако не си купи повечко акции. За издръжката са ни нужни 10 бизнесмена с по 200 000 хиляди годишна вноска, останалото финансиране е от фенове и спонсори. Като начало е напълно достатъчно за новия ЦСКА. Важното е, че сме неизависими от всякакви ганьовци, мастити банкери, тотособственици, протежета на властта. ЦСКА докосва истинската свобода.

Случващото се в ЦСКА е най-голямата ни победа през последните години, то представлява истинска революция!
06 Август 2013 09:33
Ако съдим по данните за 2011 и казанотo от Лупко за 7 млн бюджет, ще ви трябват поне 20 бизнесмена да дават по 200000 лева.
06 Август 2013 10:15
Гриша Ганчев срещу "Газпром в "Левски", за да се докарва на БСП и ДПС


Натисни тук
06 Август 2013 10:32
Идеята "Газпром" да стане спонсор на българското първенство е добра. Много по-справедливо е 14/12 отбора да получават по 200-300 хиляди животоспасяващи лева годишно, отколкото милиони да бъдат насочвани към един клуб, където ще потънат в джобовете на разни чуждестранни ментета. При това с предизвестен резултат - срам, срам и пак срам. В края на краищата "Южен поток" е национален роект, тръбата ще преминава през цяла Северна България, не през квартал Подуяне.
06 Август 2013 10:40
ЛайсТна,

не знам какви хиляди и милиони привърженици на Цецика във Фейсбук те гонят, нито какви са им финансовите възможности, ама ти имаш ли на идея с каква бумащина е свързано закупуването от страна на един човек на макар и една акция на българската фондова борса. Питай Казуса като мастит адвокат от Монтанската правна школа, ако не знаеш. Ако и той не може да ти отговори ми пиши на мейла, аз ще ти обясня точно и подробно, за да схванеш за какво иде реч.
06 Август 2013 10:47
heelic, сега с готовност се заемате да ни убеждавате колко невъзможно е да се купят акции от ЦСКА. Ясно е едно, оттук насетне ежедневно ще изобретявате начини как да разколебавате смелите армейски души. Типично по лефскарски, но няма да успеете.
06 Август 2013 11:16
ЛайсТна,

никого за нищо не убеждавам, попитах само имаш ли идея каква е процедурата и бумащината, която я съпровожда.
06 Август 2013 11:32
heelic, кой ти казва, че всеки самостоятелно ще прави организация да си купи заветната акцийка?
06 Август 2013 11:39
ЛайсТна - а ти какъв друг начин виждаш за закупуване на нещо на борсата от примерно 100 хиляди души?
06 Август 2013 12:02
Не виждам защо това да не стане организирано, по фенклубове например. А който желае солова акция, може да действа самостоятелно като се обърне към борсовия посредник. "Непреодолимите проблеми" са в сините глави, които се чудят как да демотивират привържениците на ЦСКА.
06 Август 2013 12:48
Лайсна, в sportal.bg има анкета за новия президент на БФС. Там Градев (Казуса) е твърдо последен.
Вижте там да оправите нещата, докато се изясни как ще купувате акциите
06 Август 2013 13:13
Тънката лайсна06 Август 2013 12:02

Не виждам защо това да не стане организирано, по фенклубове например. А който желае солова акция, може да действа самостоятелно като се обърне към борсовия посредник. "Непреодолимите проблеми" са в сините глави, които се чудят как да демотивират привържениците на ЦСКА.

Когато се бъзикаме и заяждаме е весело,Лайсна. Но когато започнеш да пишеш глупост след глупост се достига и до досада да се учавства в дискусията.
Сега дали ти виждаш или не виждаш си тегне само на твоята глава. А в действителност когато става въпрос за парични отношения има точен законов регламент,Лайсна!!! И там срещу определено име и ЕГН стои точна сума от пари. Поради това ти казвам,че с твоите глупости ти ставаш главен демотиватор сред червените форумци. Още повече,че акции няма да бъдат пуснати в продажба. Бях мераклия да си взема и аз,но се оказа,че Томов и сие нямат законовото право на това. Затова разпределят определен брой (2 милиона) акции помежду определени свои хора,които да довнесът уставният капитал и да добият правото на продажба на акции на борсата. Е те това е простата истина! А ще успеят ли? Дано!!!
06 Август 2013 13:39
tvirem, не съм борсов агент, но все ми се струва, че да закупиш акции от едно предприятие не е нужно да отидеш в борсата лично, губейки едва ли не дни наред в попълване на разни бумаги. Ако беше така, представяш ли си какво стълпотворение щеше да е на големите световни стокови борси, където еждедневно се препродават десетки милиарди акции. Така че аман от разбирачи!

Вместо да ни оплаквате и давате напълно безсмислени съвети, помогнете на НСПП, който наблюдава 150 играчи, за да подбере 5 от тях. Може да му дадете добри идеи, току виж сте получили процент.
06 Август 2013 14:02
*Аман от разбирачи*
Лайсна,в случая по-правилното е - аман от незнаещи! Като нямаш време да отидеш до борсата пращаш свой агент (адвокат) да свърши тази работа. Можеш да ги закупиш и с телефонно обаждане,но после е срещу твой подпис или от опълномощено от теб лице. Да продадеш е много по-бързо.Трябва да представиш целият набор от документи,че ти притежаваш този пакет от акции. После се попълват няколко бумаги от теб и още повече от брокера и сделката се внася за проверка и след това се определя кога ще си получиш капитала.
Та,Лайсна,не ми обяснявай процедури по които съм минал лично,моля те!?
06 Август 2013 14:32
Със сигурност формалности има, но чак да се губи маса време за попълване на бумаги не ми се вярва. Вероятно за по-специалните случаи какъвтото е нашият са измислени облекчени режими за закупуване на акции, например групови акции, което не пречи в сайта на ЦСКА да се отрази твоето име, броя на закупените акции и други.


Казах ви, помагайте на НСПП и борат великий, че сте го закъсали здравата.
06 Август 2013 15:01
Блага жегица навън, действа ми благотоворно на кокаляците след месеците във фризера.
Но има и някои отрицателни страни: на Лайсната, добрия стар (ре)акционер, междуушието бая се е размътило от топлинката в подножието на Франгенското плато.
06 Август 2013 15:06
не пречи в сайта на ЦСКА да се отрази твоето име, броя на закупените акции и други.


Според закона ПРЕЧИ,Лайсна! Защото има точно определен начин за търговия с ценни книжа. Всеки който има пари може да си купи това което се продава,но по определеният от закона ред!!! А не по твоят ред или по реда на невдяващите ...
06 Август 2013 15:13
ЛайсТна, пич, айде да не ми обясняваш законовите процедури по нещо, което ми е професия и правя всеки ден.
За по-специален случай като вашия имало облекчения. Ха-ха-ха. Кое му е по-специалното на вашия случай бе, пич? Би ли ми обяснил. От гледна точка на борси, публични дружества и т.н. В България и по българското законодателство. По-специален случай сте били? С какво, би ли ми обяснил или си плямпаш само ей тъй да се намираш на работа.
06 Август 2013 15:16
А аз предлагам да изчакаме вписването в Търговския регистър. След вписването да изчакаме една година. Това по отношенията Лупко-Титан. Ако нещата са така, както ги описва ръководството (Лупковото) на Цецка, то най-после Титан направиха/ще направят нещо добро за Цеца. Т.е. да се махнат.
Освен това за да видим акции на борсата ще се чака решението на КФН. Имайки предвид финансите на цецито, с доста условности ще бъде допусната до борсата. Но пък Титан ако си спазят думата (тази, която лупковото цеци твърди, че са дали Титаните), то доста ще поизчистят баланса. И нищо чудно да стане чудото. Тогава ще трябва да цилювате ръка ( и ...) на Титаните. Остава да разберем как ще се справите с бюджет от около 3 млн. Не че е невъзможно. Григан твърди, че латекса има такъв бюджет. Но тогава ще забравите за титли и убийства на еврограндове.
06 Август 2013 15:17
Само се опитвате да го разколебаете
06 Август 2013 15:20
Кое му е по-специалното на вашия случай бе, пич?

Е ти не знаеш ли?!
Защото са цецека! Защото са цецека, трябва за тях да има всякакви изключения във всички закони.
06 Август 2013 15:22
Само се опитвате да го разколебаете

Само да започнат да спазват правилата, а не да търсят начини да ги заобикалят.
06 Август 2013 15:23
Нормално е централният специален клуб на акционерите да се издържа от група бизнесмени, каквото и да означава това.
06 Август 2013 15:53
Ето процедурата по закупуване на акции - натисни тук. Няма абсолютно нищо сложно в нея. Тъй че си гледайте ЛС-то и Боратчо. А на нас, цесекарите оставете приятните дела.
06 Август 2013 15:54
Адресът не е валиден

ЛайсТна, пробвай пак, че нещо не можах да я видя тая процедура.
06 Август 2013 15:54
Па много разбират бе, от всичко!
06 Август 2013 15:56
Ето процедурата по закупуване на акции натисни тук. Няма абсолютно нищо сложно в нея. Тъй че си гледайте ЛС-то и Боратчо. А на нас, цесекарите оставете приятните дела, за интелигенти.
06 Август 2013 16:02
пич, вие няма да сте взаименд фонд.
За да закупи някой от вас акции, трябва най-малкото да има договор с инвестиционен посредник. А сега си представи 100 хиляди души, каквито цифри цитираш ти, да хукнат да сключват договори всеки един от тях с инвестиционни посредници. Това е най-малката дребна стъпка в процедурата, а е прилична галимация. И пич, тия инвестиционни посредници не са като кабелните телевизии и мобилните оператори, да имат офис във всеки по-голям град или село. И т.н., и т.н., то ако беше толкоз лесно, и Сульо, и Пульо щяха да излизат на борсата.
06 Август 2013 16:04
Няма да го разколебаете - ще щурмува масовата приватизация
06 Август 2013 16:06
Атлетико нацели думичката, ЛайсТна, туй не ти е масовата приватизация, човече
06 Август 2013 16:09
Сега отново има шанс да го разколебаеш
06 Август 2013 16:14
Като чета обясненията ви стигам до извода, че ЛС няма начин да излезе на борсата. Борат завинаги, т.е. робство завинаги.
06 Август 2013 16:21
Всички имат шанс да излязат на борсата, Левски даже по-голям от ЦСКА, на теория поне. Това което се опитвам да ти обясня, е че описаната от тебе весела случка - айде всички привърженици юруш на маслините, тоест на акциите де, няма как да се случи. Поне в БГ.
На Манчестър Юнайтед фрий флоута е 10%, то ако е за 10%........... във вашия случай 10% са 1 млн лева, или 500 хиляди евро. Че вие повече пари ще вземете от трансфера на Тонев към Астън Вила бе. Оти ще ручате жабетата тогаз
06 Август 2013 16:24
Хелик,
що псуваш ?
06 Август 2013 16:25
за да го разколебая бре
... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД