:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 266
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Варненци атакуват в съда забраната за коли в Морската градина

Забраната за автомобили във варненската Морска градина очаквано предизвика жалби. До петък след обяд в Административния съд бяха подадени четири, а се очакват и още. Ограничението бе въведено от кмета Иван Портних в началото на миналата седмица с две заповеди - за т.нар. историческо ядро на парка (до Зоологическата градина) и в местността Салтанат. В Салтанат обаче има доста частни имоти, автомобилният достъп на собствениците бе отрязан. А също и за клиентите на заведения. Засега изпълнението на заповедите на Портних не се спира, тъй като съдът не е работил по жалбите. Те най-вероятно ще бъдат обединени.

"Изчистването" на парка от автомобили бе най-гръмкото обещание, което Портних даде предизборно. Предшественикът му Кирил Йорданов също издаваше такива разпореждания, но Темида ги отменяше. Сега и за неюристи е ясно, че най-крутата мярка - забраната в Салтанат, е изключително спорна. Общинските юристи обаче се мотивират, че асфалтовите настилки там са вписани в кадастъра като алеи, той е със силата на закон, а по алеи автомобили не може да има. Според тях заповедите на Йорданов падали, защото били атакувани не по същество, а заради самата процедура на издаване.

Друг проблем при стария кмет бе контролът, т.е. дори и да действаха забрани, коли пак влизаха. Бяха изградени полицейски КПП-та, които да спират трафика. Портних обаче ги махна, защото утежнявали бюджета. Така сега за спазването на забраната ще отговарят обикновени патрули. От днес трябва да започне глобяването на шофьори нарушители. Наказанието е с таван 500 лв.
2
1057
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
2
 Видими 
18 Ноември 2013 16:22
Много ми е интересно кои Варненци?
Тези които познавам до един са против. Неможе да се разхождаш с децата и да се чувстваш кат мишена, много пъти ми се е случвало.
18 Ноември 2013 18:09
Как кои бе градски - тези с ОНЕЗИ къщурки бе!?!?!?
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД