:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 186
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Управляващи и опозиция минаха в предизборна мобилизация

Хиляди незаинтересовани граждани бяха свикани за демонстрация на партийна мощ през уикенда
СНИМКА: МИХАЕЛА КАТЕРИНСКА
Демонстрантите на вчерашния протест срещу фашизма обвиниха управляващите, че толерират ксенофобските партии и така окуражават расистките прояви.
Без у нас да са насрочени избори, управляващи и опозиция обявиха пълна предизборна мобилизация през уикенда. На фона на разнородните групи, които бранят всякакви каузи, БСП, ДПС и ГЕРБ блеснаха с хиляди "привърженици", докарани в София и Пловдив с автобуси и даже влакове. Мнозина от симпатизантите въобще не се интересуваха на кого и за какво симпатизират, а партиите не се посвениха да влязат в грозни спорове кой е докарал повече хора на своя митинг. Добрата новина е, че протестиращите групи през двата почивни дни успяха да не допуснат инциденти помежду си.

Митингът на управляващите в София ще се запомни като безпрецедентна демонстрация на сближение между двете партии, скрепена с извинението на червения лидер Сергей Станишев към българските турци за Възродителния процес от името на БСП. Организацията превзе нов връх в тези мероприятия - ДПС нае два извънредни влака с по 1000 места от БДЖ. За тях са били платени 70 000 лв., по данни на жп компанията. Значителна част от дошлите бяха роми. Чуваше се и много турска реч, въпреки че партийни символи на ДПС не се забелязваха никъде.

"Няма да допуснем мутрите да се върнат на власт. Няма да ги допуснем отново до държавното кебапче. Нека да има избори, но ще допуснем ли пак ГЕРБ на власт? Не!", уверено заяви Станишев. По пътя си множеството се засичаше с групички запалянковци, тръгнали за мача "Левски"-ЦСКА, които видимо не се интересуваха от политическото събитие. Край Ректората на СУ напрежението леко се покачи, след като окупиралите сградата студенти се показаха и започнаха да скандират "Смешни сте". Шествието им отвърна с викове "Мързеливци" и "Боклуци" и с това се изчерпаха враждебните действия между двете групи. Никой не обърна внимание и на антиправителствените лагери край парламента. Още по пътя към МС по-голямата част от хората се бяха пръснали да си дирят автобусите.

Митингът на ГЕРБ в Пловдив започна със слаб опит на бившите управляващи да наподобят революционна обстановка с възстановка на Априлското въстание. Докараните с автобуси симпатизанти бяха посрещнати от неприятна изненада - центърът беше целият налепен с плакати, на които експремиерът Бойко Борисов и местният кмет от ГЕРБ Иван Тотев бяха изобразени зад решетки. Самият Борисов пристигна с близо час закъснение, тъй като домът му бил наново обсаден от контрапротестиращи.

В тон с покаянието за възродителния процес бившият премиер също направи откровение. "Аз допуснах много грешки, ние допуснахме много грешки. Никой не се е родил научен, но аз ви се кълна, че съм си извадил много дълбоки изводи и поуки от това, което ми се случи на мен и на партията", обяви той. И изтъкна, че много хора искали да "омете" БСП и ДПС, но той не го направил в името на демокрацията. "Имам такива приятели български мюсюлмани. По-скъпи са ми от сестра ми. Няма да допусна заради Доган, Местан или Драган да си разваля отношенията с тях", заяви лидерът на ГЕРБ. Той определи Пламен Орешарски като обида за думата премиер, тъй като заплашвал държавни служители с уволнение, ако ходят на митинги, а самият той го правел в същия момент в София.

И този път бившият премиер демонстрира способността си да съчетава спорта с политиката и след речта си отиде да играе мач между "бистришките тигри" и местния "Локомотив". Без неговото присъствие герберите скоро се пръснаха.

Протести имаше и вчера. Около 150 души излязоха на шествие срещу расизма, фашизма и ксенофобските прояви. По същото време симпатизанти на ВМРО и "България без цензура" правиха поход "Чисти ръце". Както всяка неделя пред земеделието се събраха защитници на българската земя от чужди собственици.

----ИЗЧИСЛЕНИЯ

Въпросът коя партия колко привърженици е успяла да събере стана повод за кратка престрелка между пресцентровете на МВР и ГЕРБ. От вътрешното министерство обявиха, че управляващите са изпълнили плана за 50 хил. човека, а ГЕРБ са събрали едва 12 хиляди. Пиарите на Бойко Борисов им отвърнаха, че работят като "пиар агенция на БСП и ДПС" и направиха собствени изчисления, ползвайки Google maps, от които излезе, че поддръжниците на управляващите били едва десетина хиляди.
СНИМКА: МИХАЕЛА КАТЕРИНСКА
Управляващите обещаха "светли хоризонти" на поддръжниците си.
СНИМКА: БГНЕС
Докато симпатизантите на ГЕРБ вееха плакати "Оставка", някой успя да вдигне с балони във въздуха огромен плакат "Борисов вън".
32
2051
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
32
 Видими 
17 Ноември 2013 19:19
Интересно, отде съди авторът, че отишлите на митингите не са се интересували къде са...
Гроздето е кисело...Дори да ти плащат консумацията - стипца е...
------------------------------
Сайтът на Генек
17 Ноември 2013 19:20
Коя е тази държава, в която лидерите на 2-те най големи партии са престъпници?

"В периода 2006-2008 г. правителството на тройната коалиция е платило 1.5 млн. евро по договор за създаване на положителен медиен образ на страната ни пред Европа. 239 хил. евро от тази сума са били изплатени от Хохегер на фирма подизпълнител, собственост на Моника Йосифова - съпруга на лидера на БСП Сергей Станишев. Самият Хохегер преди дни бе осъден на първа инстанция на 2.5 г. затвор в родината си за облагодетелстване и фалшиви показания, дадени пред антикорупционната комисия на австрийския парламент."

И двамата използват служебното си положение за да облагодетелстват любовниците си.
И двамата са бивши членове на БКП
И двамата имат научни титли за смешни разработки ("Психофизическа подготовка на оперативния състав на Противопожарна охрана за действие в екстремална ситуация на пожар", "Система на служебното повишение на висшите граждански чинове в Русия и нейната еволюция във втората половина на 19 век"
Но единия е доказан амбриаж, докато другия само се прави за да изглежда интелигентен.

Мечтата ми е да ги видя зад решетките. И да ги вкарат в една килия. Леле, какво порно ще бъде...
17 Ноември 2013 20:04
AZ22,
Не съм фен на Станишев, но не съм и фен на манипулацията. Истината изисква да се каже, че Станишев е защитил докторантура на тема: „Система на служебното повишение на висшите граждански чинове в Русия и нейната еволюция във втората половина на 19 век“. А „ролята на униформата” е дипломната му работа.
Не мога да се съглася с теб и за псевдонаучността. Всяко изследване може да бъде научно, ако (цитирам):
1. Се отнася за обект, който е познаваем и дефиниран така, че да бъде познаваем и за другите;
2. Казва това, което още не е казано относно неговия обект или да погледне от друг ъгъл това, което е казано;
3. Бъде полезно за другите;
4. Посочва основните материали за проверка на тезата, която се защитава.

Проблемът не е в докторантурите – нито на Станишев, нито на Борисов.
17 Ноември 2013 20:47
Дааааа, ама бат Бойко има черен колаааааааан
17 Ноември 2013 20:49
ок, поправих се...
17 Ноември 2013 20:51
Без у нас да са насрочени избори, управляващи и опозиция обявиха пълна предизборна мобилизация през уикенда.


След като няма насрочени избори, откъде-накъде митингите биват квалифицирани като "предизборна мобилизация"?
17 Ноември 2013 20:52
Нека да има избори, но ще допуснем ли пак ГЕРБ на власт?

Ами хайде на избори,де!
Ама си смени гащите преди това, че си ги напълнил....
17 Ноември 2013 20:53
Добрата новина е, че протестиращите групи през двата почивни дни успяха да не допуснат инциденти помежду си.


Може би щото бяха на една туба бензин едни от други.

Пространството е интересно нещо.
17 Ноември 2013 20:56
Пък и ХУИ се бяха покрили някъде яко
17 Ноември 2013 20:59
Пък и ХУИ се бяха покрили някъде яко


Бяха се заключили зад оградата в Ректората и чакаха щурма
Бяха намерили няква маса с пластмасови столове и играеха карти в двора на СУ
17 Ноември 2013 21:02
Ааааа..и ни вопъл, ни стон А как дишахааааа
17 Ноември 2013 21:04
Пешо, Станишев един работен реален ден , няма . Животът му е минал в синекура .
Човек може и за живота на хлебарките докторат да напише, ама нещо да приложи на практика .
Него може да го бие само Сашо Праматарски от СДС- Демократическа партия, който без един работен ден на 27 г стана министър.
Тоя потроши с безхаберието си съдби на стотици . Станишев управлява държавата в двама мандата . Пораженията от човек без опит начело на държавата и тра-лала , са още по-тежки.
Очевидно Борисов не блести с интелект, ама поне се ръчка в реалното управление и се учи в движение - кмет, глав. секретар, премиер.
17 Ноември 2013 21:05
След като няма насрочени избори, откъде-накъде митингите биват квалифицирани като "предизборна мобилизация"?

Е, ти пък, ми нека се мобилизират хората, все някога ще дойдат, ей я 2017, нищо време е, не само пространството е интересно нещо, времето също е относително за някои партии (ако останат до изборите де, щото като гледам...)
17 Ноември 2013 21:07
Очевидно Борисов не блести с интелект, ама поне се ръчка в реалното управление и се учи в движение - кмет, глав. секретар, премиер.

Значи, ако Господ те обича, той ти праща за партньор човек умен и работлив. Ако те обича Господ по-малко - праща ти умен и мързелив. Ако не си му особено симпатичен на Господа, получаваш глупав и мързелив партньор. И ако съвършенно си му писнал на Господ - сдобиваш се с глупав, но работлив партньор. Та така, за Божията милост. В движение.
17 Ноември 2013 21:07
Нека се мобилизират журналистите и да пишат за нещата, които се случват, а не за нещата, които им се ще да се случват.
Несериозно е.
17 Ноември 2013 21:23
Нека се мобилизират журналистите и да пишат за нещата, които се случват, а не за нещата, които им се ще да се случват.
Несериозно е.

Рекидж, ти би ли чел подобно "Управляващи и опозиция ще се срещнат на избори след три години и половина" - не, нали? И аз няма. А децата искат закуска всеки ден, дори журналистическите. Затова ффаталл-ните заглавия, затова и несериозностите вътре. Алеко Константинов толкова отдавна е дал рецептата за списване на вестник, какво ново искаш да измислят? Ммммобббиллиззацццияя! Звучи почти като " Предатели остаря вече, да турим мерзавци - поправя Гуньо.
- Е добре, тури мерзавци. Па да не забравиш да туриш и фаталния за българския народ. Дявол да я вземе, много ми се харесва тази дума "фаталния"! Като кажа така ф... ф... фаталния, сякаш че ффащам някого за гушата... Страшно ми се харесва!"
17 Ноември 2013 21:37
Не че много ми дреме, но липсата на уважение към читателя отстрана на автора е идеалният спусък за задействане на третия закон на Нютън.
For every action, there is an equal and opposite reaction.

17 Ноември 2013 21:39
Уважението е по-високо в пирамидата на Маслоу от закуската. А журналистическият труд е ниско заплатен и нестабилно назначен.
17 Ноември 2013 21:39
Проблемът не е в докторантурите – нито на Станишев, нито на Борисов.


Ммм даа,
Вярно проблемът не е там . Проблемът че ние виждаме проблемите им а не качеството им да управляват.
При еднакви условия - и единия и другия са поставени в условия да нямат мнозинство .
Боко изкара 3,5 г , Станишката - не можа да изкара и един ден .
17 Ноември 2013 21:48
При еднакви условия - и единия и другия са поставени в условия да нямат мнозинство .
Боко изкара 3,5 г , Станишката - не можа да изкара и един ден .


Невярно, както винаги.
Станишко изкара пълен мандат в условията на коалиция.
Да ти обясня ли какво е "коалиция"?
17 Ноември 2013 22:00
За коя коалиция говориш. Онази ли когато крадлив Дедо управляваше. Тоя не можеше една крачка без него да направи. И помниш ли какъв процент подръжка имаше Дедо?
Так че думата лъжеш си я обоснови.
Амнезия се получава когато човек е ударен от чук и му се губят спомените , кой е. . Деменция се получава когато вследствие на процесите на стареене човек започва да връща живота си извън реалността.
За амнезията има надежда изведнъж да се върнеш в реалността. Деменцията може само да се забави.
И при двете обаче е живот извън реалността.
17 Ноември 2013 22:03
Так че думата лъжеш си я обоснови.


няма защо, не съм я употребил.

Останалото ще го оставя без коментар, само с доброжелателно предложение:
Ако искаш да те възприемат сериозно, изграждай тезите си така, че да можеш да ги защитиш.
17 Ноември 2013 23:01
AZ 22,
/:/ "Коя е тази държава, в която лидерите на 2-те най големи партии са престъпници?"
............................................................................
Да те светна:
В демократичните държави по Света "Престъпник" има САМО след влязла в сила наказателна присъда на Съд!
Преди такава присъда има само нечие( пък било то и прокурорско, даже!) Твърдение за друг, че е "престъпник"!
Впрочем, по твоята "логика", и твърдението ти, че "лидерите на 2-те най големи партии са престъпници", те прави тебе самия "престъпник", щом наричаш "престъпници" НЕосъдени хора- това е Престъплението "Клевета", ако НЕ си доказал твърдението ти в Съда!!!
Схвана ли?!
17 Ноември 2013 23:06
Мечтата ми е да ги видя зад решетките. И да ги вкарат в една килия. Леле, какво порно ще бъде...

По добре на самотен остров, че ще вземе да се изхитри съсела да забременеее и пак ще го пуснат на свобода.
17 Ноември 2013 23:06
Бреййй, авторът този път е написал цял материал, но БЕЗ да спомене нито веднъж Сидеров и "Атака"!
Чудя се това авторски Прогрес ли е или Регрес?! Или пък "случаен пропуск"?!
17 Ноември 2013 23:16
В демократичните държави по Света "Престъпник" има САМО след влязла в сила наказателна присъда на Съд!

Пара, да те светна, я демократична Австрия, Хохегер е отдавна в затвора.
А тук тройната коалиция си гласува закон с който да се оневинят за извършвани престъпления. Така, че за широкото обществено мнение, за честните, свестните, умните и будните хора Станищов и Доган и шайките им са престъпници без аначение дали си мислиш, че сме демократична или недемократична държава. (То и за недемократичните би трябвало да е в сила твърдението ти, но да не те вкарвам в непосилни теми). А Волен, поне за сега, е крепител на престъпните им шайки, срещу заплащане - поне за изброените групи хора, де
18 Ноември 2013 09:17
Ето ги 50-те хиляди от вчера на "Орлов мост" (които казваха: "Ние сме за стачката"; "Ние сме за протеста"; "Ние сме за мача Левски-Лудогорец"...): http://offnews.bg/files/uploads/2013/11/Miting-na-BSP-16-noemvri.-Snimka-Sergej-Antonov.jpg

Ето и снимка от същото място при митинга на #ДАНСwithme на 8 юли за оставка на правителството на Орешарски.
По официални данни на МВР са 5000 хиляди човека.
Открийте сами разликите...
http://offnews.bg/files/uploads/2013/11/IMG_7937-1024x682.jpg

Гледайте пътния знак в дясно.
Различен е ракусът на снимките, за да се създаде впечатление, че митингът на ДПСБСП е по-голям.
Но дори да бяха 50000 души, това е много малко на фона на 1,500,000 София!!!
18 Ноември 2013 09:20
тапа,

ти бот ли си? ето ти отговора ми на абсолютно същата тъпотия, постната вчера:

onzi 17 Ное 2013 12:07

тапа,

лъжеш. при това тъпо, като тапа. това е снимка от едно и също събитие. и на двете уж различни снимки има бял камион и плакат "не на омразата"

айде малце по-интелигентно, а?

вчера постнах снимки от митингите. ето ги пак: (снимка: натиснете тук) и (снимка: натиснете тук) от камерите на камери.бг, а ето и (снимка: натиснете тук) от клипчето на бсп.
18 Ноември 2013 10:00
@tapa

Двете снимки които си показал са от едно и съюо събитие .

//edit
Опс , някой ме е преварил с къде половин час . Което не променя факта , че някой се опитват да манипулират по доста елементарен начин.
18 Ноември 2013 10:42
Да ще някой да спре субсидиите на партиите или поне да ги намали, че да няма пари за автобуси! Ама пък и родната журналистика ако нещо не е в София- все едно не е станало
18 Ноември 2013 12:15
Тапата е сбъркала, разбира се. Ето правилния пропаганден материал: (снимка: натиснете тук)

18 Ноември 2013 21:05
Кебапчиите и котараците тръгнаха след Бюрека към изборите... Въпросът е 2 в 1,3 в 1 или 4 в едно... Въпреки че за Чехльо трудно ще намерят конституционно основание... А и да го отстранят идва вицето(което май е с топките в двойката)
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД