:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 236
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

1 млн. пенсионери ще получат коледни добавки

СНИМКА: БГНЕС
В Цар Калоян социалният министър Хасан Адемов и шефката на здравната комисия Нигяр Джафер прерязаха лентата на нов дом за социални услуги, в който са вложени 1.450 млн. лв.
Правителството вече има решение за коледните добавки на пенсионерите, съобщи вчера в Цар Калоян социалният министър Хасан Адемов. Министрите са се спрели на варианта да подпомогнат хората, които изпадат под линията на бедност. Догодина тя е определена на 251 лв. Възрастните, чиито пенсии са до тази сума, ще получат по 50 лв. допълнително с декемврийските си пенсии. Раздаването им започва от 7 декември.

Общата сума от бюджета за извънредното плащане е 53.5 млн. лв. От тях 12 млн. лв. бяха предоставени от Народното събрание, очакваше се остатъкът да дойде от преструктуриране на разходи по министерствата. За съжаление и сега няма да има добавки за всички пенсионери, тъй като в условията на криза това са възможностите на бюджета, обясни Адемов.
2
1626
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
2
 Видими 
17 Ноември 2013 23:19
От години управляващите започват да дъвчат темата за коледните добавки още откъм септември месец нататък, пунтирайки огромна загриженост за бедните възрастни хора. И като почнат, та чак докъм декември - "тука има, тука нЕма, тука има, тука нЕма" ... вдигат кръвното на хората с мижавите пенсийки и го играят "човеколюбиви". Лошо ми става! По-добре да пресметнат колко струва ефирното време, отделено за това, да добавят цената на хартията, мастилото и хонорарите за вестникарските публикации по темата и да раздадат тези пари на изстрадалите възрастни българи!
18 Ноември 2013 12:13
Коледен подарък!

Цинизъм!

Защо ли го наричам така? Може би, защото виновните за неговото /на народа/ състояние, си правят политиката, за да продължат да са политици като заблуждават онези с активното избирателно право.
За да бъдат и в бъдеще "силните" на деня. За да продължат подхванатото от 89, а може би и малко по-рано от варианта използван за трансформация т. нар. "перестройката".
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД