:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,417,179
Активни 122
Страници 14,164
За един ден 1,302,066
Писмо от “България” 1

Станете крави. Мууу!

Димитри Иванов
Кръстан Дянков разказа, че в Ню Йорк имало Клуб на тримата читатели (The Three Readers Club) и тримата (Clifton Fadiman, Sinclair Lewis, Carl Van Doren) издавали сборници с най-хубавото, което те са прочели, понеже сам човек ще се удави в океана на издаваните англоезични книги. Тодор Вълчев каза, че такова нещо у нас не може. Кръстан каза, че може. Аз нищо не казах. По-късно в САЩ се появи телевизията и първата телевизионна игра беше: питат те нещо, ако знаеш отговора, вземаш $1000 или играеш за $2000 и ако не уцелиш отговора, нищо не вземаш. Можеш да удвояваш - 4, 8, 16, 32 до $64 000. Можеш все да познаваш до 32 000 и да ги вземеш или нищо да не вземеш, ако сбъркаш на финалния въпрос за $64 000. Появи се лафът "въпрос за $64 000" и лафът е жив, но играта умря, когато стана скандал, че Карл ван Дорен, един от "тримата читатели", знаел предварително отговорите и играта била нагласена, но това още не беше станало, когато Кръстан каза, че нито той, нито Тошока, нито аз ще оглавяваме нашия клуб на тримата читатели, това му било намерението. Тошока му каза да си издаде сборник "Избрани 400 намерения на Кръстан Дянков", а аз да си издам сборник избрани уволнения, щото четири пъти ме бяха изпъдили като студент. Можехме всичко да си казваме един на друг, понеже, след като постъпих в БТА, придърпах Тошока, после двамата придърпахме Кръстан в БТА. Не станахме тримата читатели, но си останахме тримата приятели.

Изведнъж - тревога откъм залата с телексните машини на БТА - ТАСС започва да предава 115 части реч на Хрушчов, който тогава беше в САЩ. По правило вестниците се употребяваха да ти завият нещо в бакалницата или рибарницата или за тоалетна хартия, но всяко правило има изключения и ценна колекционерска находка беше един брой, в който черно на бяло пишеше "Делегатите скандират Ка-пе-ес-ес, Бе-ка-пе, всички стават крави" (вместо стават прави) и в друг брой вместо пребиваването "Преебаването на българската партийно-правителствена делегация в Москва бе изключително полезно и приятно". Сега няма такова колекционерство, понеже вестниците бъкат от нецензурни думи, каквито тогава бяха streng verboten.

Разследваха кой е виновен за отпечатания гаф, но нямаше виновник; Алберто Моравия е написал за необяснимите капризи на техниката. Разказът му е за необяснимото поведение на един грамофон. Аз съм компютърен невежа, но вчера един специалист ми каза: Няма обяснение защо така прави твоят компютър; рестартирай.

Понеже оглавявах дежурния преводачески екип, сверявах дума по дума оригинала с превода, да не допуснем гаф. Хрушчов говореше експромпт и беше казал "Ще ви задминем, повтарям, защото повторението е майка на знанието, гласи съветската поговорка". Знаехме, че поговорката не е руска, нито украинска, камо ли съветска, не знаех що да сторя с този гаф, когато вратата се отвори, влязоха непосредственият ни началник Алеко Големанов и административният директор на БТА Перчев да търсят стол без тенекиено номерче от инвентаризацията и аз ги изпъдих. Алеко не се обиждаше, смееше се, когато казвах, че началниците биват непосредствени и посредствени. После той се върна с друг човек, непознат, заобяснява, че той, Алеко, си стягал багажа за кореспондент на БТА в Атина и непосредствен началник вече ще ми е непознатият, който се казвал Петър Кожухаров, той щял да пише като ПК, както аз пиша като ДИ, и да му намеря стол, щото той ще ни оглавява, и аз ги пратих на майната им да я оглавяват. Аз оглавявах екипа на преводачите и трябваше на моя отговорност нещо такова да направя с гафа на Хрушчов, че да не ни накажат, а нямах право да съкращавам, нито да променям текста. По-късно се заговори в международните новини за губернатора на Калифорния и на тръбата, от която падаха ролките с телексните емисии на 27 информационни агенции, аз залепих бележка преводачите да го изписват Роналд Рейгън. На другия ден преводачите пишеха Рийган - така наредил непосредственият мой началник, който скъсал моята бележка и сложил своя - да се изписва Рийган. Аз пък скъсах неговата бележка, после той моята и така няколко дни, след което той ми донесе един много дебел речник Webster и ми показа, че "еа" се произнася "ий", както в tea (чай), аз мога ли да възразя? Не можах. После от посолството на САЩ Кръстан го поканиха в САЩ, щото беше превел много и много хубави книги и много хубаво, но големите началници вместо Кръстан пратиха Петър Кожухаров и Кръстан до края на живота си не отиде в САЩ. Междувременно ТАСС започна да пише Рейгън, а не Рийган, както ме бе поучавал Петър Кожухаров, и това свое поражение той не ми прости, видеше ли ме по коридора, влизаше в тоалетната, за да не се срещнем. Петко Бочаров си умираше от смях. Той като мен стоеше до тръбата и беше "тръбач". Веднъж, узнал, че ще ни посети Тодор Живков, Петко се втурна и ме излъга "Амелия те вика да ти каже нещо, стани и иди при нея, аз ще те заместя". Амелия беше телетипистка, една от заподозрените, дето "всички стават крави" и "преебаването" вместо пребиваването. Амелия не беше виновна за гафовете, но тя беше много хубаво момиче и аз хукнах към Амелия, а Петко ме замести на тръбата и се ръкувал с "първия", правейки метан, както го заснел бетеанският фоторепортер, докато пренебрегнатият Петър Кожухаров гледал завистливо.

Някои от тези хора вече ги няма, с тях ни раздели смъртта, с други ни раздели животът. Петко започна да прави метани на Бойко Борисов, както Кеворк в неговата "Всяка неделя". Но всички дрязги, амбиции и "доноси" ги отнесе вихърът на времето.

Ако ви питат за "Отнесени от вихъра", кажете както Карл ван Дорен, че това е хубава книга, понеже е за Юга, който загубил войната със Севера, който я спечелил. Лузърите са по-обаятелни от уинърите, които винаги лъжат. България е обаятелна - тя е лузър във всички войни, макар винаги победител в битките на бойните полета.

Почвам да симпатизирам на "ранобудните студенти", понеже са лузъри. Вярно, досаждаха ми, минавайки с думкане и пищялки под моя прозорец, с тъпото си улично театро, с това, че се обявиха за млади, умни и красиви, а са само първото. С гафа си Списък на български журналисти, които да не бъдат четени, се направиха на Жданов и Гьобелс. С гафа си, дето сложиха верига с катинар на университета и пуснаха вътре бившия US посланик James Pardew. Пардю, като се върне във Вашингтон, да отиде да се помоли за вас, мили ранобудни студенти, в църквата "Сейнт Джуд". Ако не я знае, ще му обясня - църквата е недалеч от Държавния департамент и на много приятно място.

Сейнт Джуд е покровител на несбъднатите желания и на каузи пердути като вашата, мили ранобудни. Дослуша ми се "Хей, Джуд". Защото във вашата кауза за свобода и справедливост вие вярвате горещо, не сте хладни, а в песента на Джон Ленън има куплет за хладните:

For well you know

that it's a fool

who plays it cool

By making his world a little colder ....

James Pardew plays it cool, he is a cold fish, каквито са всички посланици. Той не знам какво ви е казал (море, аз ли не знам дъртия шпион, "агент на четири разузнавания" според доносите в досието ми), ако ви е казал излъчете си лидер, знайте, че лидерът ви ще получи стипендия за САЩ, където няма да общува с младите, казващи Occupy Wall Street, а ще се върне обезкостен от бунтарство като бившия бунтар Емил Кошлуков.

В Book Review и New York Times за най-харесван герой в англоезичната литература от 1900 г. насам излeзe "Великият Гетсби" на Скот Фицджералд. Има по-чисти души като Атикъс Финч (номер 7 в класацията) от "Да убиеш присмехулник". Има и по-обичани като Холдън Колфийлд (номер 2) от "Спасителят в ръжта".

Но Джей Гетсби въплътил мечтата да съчетаеш идеала и злодеянието. Той тръгнал от местенце в Средния запад, затънтено като Догпач в комикса Li'l Abner. Воювал в Европа през Първата световна война, върнал се и направил пари по класическия способ - с измама. Нагласени мачове, контрабанда. Заживял в Лонг Айлънд, където в годините на рагтайма и забраната на алкохола посрещал богатите, младите и красивите. Зад момчешката си усмивка Джей Гетсби знаел най-много за мястото, наричано свят. Нека германският писател от български произход Илия Троянов пише "Светът е голям и спасение дебне отвсякъде". Вас, ранобудни, отвсякъде ви дебнат желаещи да ви оглавят, ултраси-изродчета да ви подкрепят, че въргал да стане с полицаите, които са свръхтолерантни към вас. Стига сте скандирали "Оставка!", както родителите ви скандираха "Бе-ка-пе!" и ставаха крави. Вярно, в правителството издишат, прикъткаха слагача Пеевски за срам на срамотиите. И лъжат - в новия бюджет повече пари за подслушване, а уж се възмущаваха от подслушването на Цвъ-Цвъ и "генералът наш".

Марш! Оставка!, иде ти да викнеш.

Шибаният митинг на Орлов мост в подкрепа на Орешарски беше свръхлицемерие барабар с лицемерното извинение на Сергей Станишев към турците. Ердоган ще си го премести. И Турция ще премести. От югоизток на северозапад. В Косово Ердоган каза, че Турция е Косово и Косово е Турция, Ердоган знае, че кюрдите ще превземат Югоизточна Турция, но Турция държи Европа за топките с новия жп тунел под Босфора, страшно важен трансконтинентален път, и шибаното НАТО пръста си няма да мръдне да защити териториалния интегритет на сегашната, граничеща отвсякъде със себе си България.

Омайват ни, повтаряйки "демокрация, демокрация", както се повтаря една и съща музикална фраза в омайното "Болеро" на Равел. И аз като Явор Дачков искам да слушаме Бах. Но това няма да стане. Така че, чао. Станете прави, станете крави! Мууу!

Jusautor DI copyright

127
26489
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
127
 Видими 
19 Ноември 2013 19:29
19 Ноември 2013 19:32
Бате Джимо много се е натопорчил, in a mood of anger and revenge!
19 Ноември 2013 19:33
По правило вестниците се употребяваха да ти завият нещо в бакалницата или рибарницата или за тоалетна хартия,

Все повече се доближаваме до тази славна практика от миналото.
19 Ноември 2013 19:40
19 Ноември 2013 19:49
Като стана дума за лидерите на Х.У.И. и ранобудните тепе-гьози, аз пък се сетих за козела-изменник, дето води стадото към кланицата, но на него му се разминава, а на стадото-не.
И ето как стадото, вторачено на пръча в дисагите, водейки дълги дискусии като се клатят тези ми ти дисаги ще ли да паднат, или пък не, става на пастърма...
19 Ноември 2013 19:52
граничеща отвсякъде със себе си България.

Браво!
19 Ноември 2013 19:54
Като стана дума за лидерите на Х.У.И. и ранобудните тепе-гьози, аз пък се сетих за козела-изменник, дето води стадото към кланицата,
но на него му се разминава, а на стадото-не.

В такъв случай - Да живее стадото!
19 Ноември 2013 19:56
бившия бунтар Емил Кошлуков.


никога не е бил бунтар - обикновено, елементарно меверейско мекере.

19 Ноември 2013 20:08
Бате Джимо!Фортисимо!
19 Ноември 2013 20:10
Че Джимо днес е натопорчен, спор няма!
Но споменаването на Пърдю, заедно със съседната Тема "Европа става все по-раздразнена..", някак си ми припомня не The Beatles, a "Черно фередже" с тяхната "Кой бъзика.."!
Щото всеки бъзик си има граници, и Н.П.Марси Райс/Рийс би трябвало да е наясно с балканското ни търпение!
19 Ноември 2013 20:16
Добре де , бат Джимо . Кво искаш да кажеш накрая на материала си - че България я чака кипърския сценарий ? И че целувката на Станишев , бежанците, връщане на имоти на мюфтийство по поправките в Закона за вероизповеданията , започналото изкупуване на къщи от бежанци за по 3000 дол в районите около турската граница, е индикация за следващи действия ?
И че НАТО- МАТО на помощ - йок ?
Барем генерал Столетов няма ли да дойде в сетния миг ?
Или дедо Иван ще но остави да се пържим в евроатлантическото братство и взаимопомощ, та да ни уврат кратуните ?
19 Ноември 2013 20:25
започналото изкупуване на къщи от бежанци за по 3000 дол в районите около турската граница


Почна ли!?

19 Ноември 2013 20:32
Отдавна!
19 Ноември 2013 20:33
започналото изкупуване на къщи от бежанци за по 3000 дол в районите около турската граница, е индикация за следващи действия

За да купиш имот, необходимо условие е той да се продава.
19 Ноември 2013 20:35
Декерс -
Хареса ми най-много за тримата читатели. Безнадеждна работа, но оптимистично безкрайна. Правя представяне на книги в сайта ми и понякога е много трудно да подбера такива, които ще се харесат на повече хора - не само на мен...
Като цяло -
----------------------------------
Сайтът на Генек
19 Ноември 2013 20:39
Завиждай, Генек!
Намерих си "Сивият зъбер".
19 Ноември 2013 20:47
Гореща новина!
Комунистите на Станишев скъсали менискуса (не единствения) на Баце. Ще последват няколко месеца с патерици. Очакваме римейк на звездния Му лаф "ще ги бия на куц крак".
19 Ноември 2013 20:50
Вярно, досаждаха ми, минавайки с думкане и пищялки под моя прозорец, с тъпото си улично театро, с това, че се обявиха за млади, умни и красиви, а са само първото.
Не съм съвсем съгласен. В определени случаи и третото.
19 Ноември 2013 20:51
За да купиш имот, необходимо условие е той да се продава.
Ахъ!
Ти това виждал ли си го (снимка: натиснете тук) ?
Да ти обяснявам ли как и по колко е изкупувана земята на американските фермери по трасето на Union Pacific навремето, или сам ще се сетиш.
19 Ноември 2013 20:51
За амбразуриата на нихилистичната политика на мистър Клийн:
kurier.bg, radar.bg : " Заможни бежанци купуват къщи и се заселват в селата около турската граница : селата Сладун, Мустран и Михалич. Цената на предлаганите къщи е около 3000 дол.
Дават се и къщи под наем за по 800 лв. Банките в Харманли и региона не могат да смогнат с изплащане на налични средства - наплива е голям."
За туй ли биеш камбаната , бе бат Джимо ?
Другото е проиграно вече по други географски ширини - независимост,майчин език, БХК, правата на човека , поправки в конституцията и т.н.
19 Ноември 2013 20:52
Кръстан Дянков преведе най-хубавото,от най-хубавото,Тодор Вълчев преведе най-смешното,Димитри Иванов преведе най-изящното.
19 Ноември 2013 20:53
За да купиш имот, необходимо условие е той да се продава.


Би трябвало да има зони, в които на чужденци да не се продава - близо до границите, до определени обекти (военни, някои производства) и разни такива.
19 Ноември 2013 20:55
Изключителен ендшпил!
19 Ноември 2013 20:55
Намерих си "Сивият зъбер".

"Ахтунг панцер - капитан Гюберт"
19 Ноември 2013 20:56
Шибаният митинг на Орлов мост в подкрепа на Орешарски беше свръхлицемерие барабар с лицемерното извинение на Сергей Станишев към турците. Ердоган ще си го премести. И Турция ще премести. От югоизток на северозапад.


След безброй тъпи писаници и рахат-локуми, най-сетне и ти да видиш, че Орешарски и Станишев са национални предатели и че турците ще го "местят" на северозапад - в България.
19 Ноември 2013 21:07
Джимо
А иначе е чоглаво и смутно. Но ти разказвай за тези неща дето не ги знаем, че не се накани да ги напишеш в една книга. Натисни тук
19 Ноември 2013 21:25
тоя Кожухаров е бил голяма гад и мръсно копеле!
19 Ноември 2013 21:27
Ценна колекционерска находка (за съжаление не я притежавам) е също един брой на тогавашен вестник, където Тодор Живков е титулован "дървен глава".
19 Ноември 2013 21:27
Маестрото не е във форма.
19 Ноември 2013 21:29
Би трябвало да има зони, в които на чужденци да не се продава - близо до границите, до определени обекти (военни, някои производства) и разни такива.

В ТУРЦИЯ такъв закон има. Но важи само за Турция. Не за бившите вилаети!
Джимо, е тоа път - яко! И за Емо Кошлуков. На българина му липсва класа.
Тези които са имали (знаели какво е) класа, са били обявени за "класови врагове" и избити!
19 Ноември 2013 21:34
Г-н Иванов ли?
Добре си е.

Сетих се един бисер от събрание:

"Който е съгласен с така предложения план, моля да гладува"

Мисля, че сега на това му викат "лапсус"
19 Ноември 2013 21:39
Само да наблегна:
Той не знам какво ви е казал (море, аз ли не знам дъртия шпион, "агент на четири разузнавания" според доносите в досието ми), ако ви е казал излъчете си лидер, знайте, че лидерът ви ще получи стипендия за САЩ, където няма да общува с младите, казващи Occupy Wall Street, а ще се върне обезкостен от бунтарство като бившия бунтар Емил Кошлуков.

Да си го имаме това като обица на ухото!
19 Ноември 2013 21:45
Ако Турция бѣше умѣла въ миналото да прави доброволно необходими отстѫпки, една ли може да има съмнѣние, че голѣма часть отъ Балканския Полуостровъ и днесь още щѣше да влиза въ състава на Отоманската империя. Днешнитѣ турски държавници схванаха туй съ редка проницателность. Тѣ разбраха: че Турция и България иматъ единъ общъ жизненъ интересъ да не допуснатъ Русия да се настани въ Цариградъ и Дарданелитѣ; слѣдователно, между тия двѣ съсѣдни държави трѣбваше да се създадатъ условия на пълна хармония, като се прѣмахне всичко, което ги дѣли и се култивира всичко, което ги сближава

Това е писано от Димитър Ризов, български пълномощен министър в Берлин ,1915 година.
Това е реплика на истерията по темата за предателството.
Неволните и умишлените грешки в интерпретацията от рода на "прави" и "крави" (Мууу) са друга сангрия.Днес президентът бил казал:
..че не бива да остава съмнение, че бъдещето на България, младите хора на България, ще бъдат поставени под полицейски ботуш...
.Не ми е симпатичен, но не намерих потвърждение на този цитат.Дали не е плод на обикновена немърливост?Не ми се иска да е недобросъвестност.
19 Ноември 2013 22:00
...И Турция ще премести. От югоизток на северозапад... Ердоган знае, че кюрдите ще превземат Югоизточна Турция но Турция държи Европа за топките с новия жп тунел под Босфора, страшно важен трансконтинентален път
- маркирането е от мен.
- Това прозрение го имах и съм го споделил преди доста години - поне преди 5-6 - в "старият" форум, а тук съм се преповтарял... Дано не стане така, но най-вероятно запада ще възмезди туркието с българска земя. Отново. Не заради друго, а заради създаване на новото дворно пце на пиндосите - Кюрдистан. Цял или не, ще го има. Той ще е прост един втъкнат клин в Близкият изток. Разделяй и владей.

Вторият абзац, г-н Иванов, не е съвсем така.

Турция с нищо не държи "запада". Тунелът не е пуснат изцяло и е направен умишлено нисък, за метро. По релсите не може да премине нормална композиция. Следва да се сетим всички тук, че "Ориент експрес" свършваше в Истамбул. Въпреки, че започвайки от азиатската му част на изток, има добре развита ЖП мрежа до Багдат и пр. дестинации. Построена е в голямата си част от Германия около началото на 20-век. Но страхът на англо-саксите от немското влияние там и доброто име с което се ползват немците всред арабите, бе причината никога да не се допусне преминаване на ЖП-линия през Босфора! Интереси, какво да се прави. Стари грабителски колониални интереси.

Сега обаче нещата имат друга закваска. И тя е ...
19 Ноември 2013 22:01
Scandinavian
19 Ное 2013 20:33
За да купиш имот, необходимо условие е той да се продава.
Евалла прическа! .. ти ще излезеш богат на Знания!
Кефиш много!
19 Ноември 2013 22:08
Но всички дрязги, амбиции и "доноси" ги отнесе вихърът на времето.

Не ми се вярва, че е толкова просто...
----------------------------
А за написаното - както винаги - на ниво!
Благодаря!
19 Ноември 2013 22:09
тоя Кожухаров е бил голяма гад и мръсно копеле!
Познавах брат му. Зоотехник в НПО по животновъдство. Много приятен и напредничав човек, хубав мъж и с много красива жена.
19 Ноември 2013 22:11
Този път малко ала Тони Филипов
19 Ноември 2013 22:35
Акселерация, какво да се прави. На този етап икономическото развитие на Турция изпреварва външнополитическото й мислене.
19 Ноември 2013 22:50
Омайват ни, повтаряйки "демокрация, демокрация", както се повтаря една и съща музикална фраза в омайното "Болеро" на Равел. И аз като Явор Дачков искам да слушаме Бах. Но това няма да стане. Така че, чао. Станете прави, станете крави! Мууу!

Браво , благодаря за писаницата

Един омаен музикален поздрав тук http://www.youtube.com/watch?v=3-4J5j74VPw

Поздрави от Варна тук : http://touchesofvarna.blogspot.com/
19 Ноември 2013 22:57
Тия Van Dorеn-овци повече от римските императори... Carl, Charles...

19 Ноември 2013 22:58
Аз лично съм много благодарен на ранобудните студенти за това, че не забраниха Рахманинов по ФМ Класик Алма Матер.
19 Ноември 2013 23:20
Според мен ДИ абсолютно се доближи до средното анкетирано лице от сегашните социологически проучвания- очевидно е изплашен, мята се между все повече несигурни ориентири за важното и неважното, за смешното и трагичното, за доминиращото и периферното, за истинското и менте. И затова имитира имитира имитира ..самия себе си за да влезе в статистическата норма
19 Ноември 2013 23:22
19 Ноември 2013 23:56
Турците ще се грижат да си имат около милион българи, защото ги кефят. Ако не им е било кеф да си имат българи да са ги затрили за 500 години. Самите българи сами се водят към затриване, така че турското присъствие ще има стабилизиращо демографско въздействие. А които освобождават място за кюрдите е нормално да бъдат настанени някъде.
20 Ноември 2013 00:14
Шибаният митинг на Орлов мост в подкрепа на Орешарски беше свръхлицемерие барабар с лицемерното извинение на Сергей Станишев към турците.

Ами Галя Горанова го е написала същото в съседната статия, интелигентно и обосновано, Върви да видищ палцевдигачите ти с каква помия са я заляли. Но съм сигурен, че няма да ги напсува в следващата си статия.
20 Ноември 2013 00:49
Народен съд за управляващите, прежни и настоящи! Национални предатели!
Съд за политическия елит!

20 Ноември 2013 01:15

Не съм от ранобудните и съвсем не съм млада.
Да включи телевизора, беше единственият, но и фатален начин мъжът ми да ме събуди, за да не закъснея за работа.
Ужас! Цял ден ме преследват гласа и хитрите очички на Данчо Ментата. Гади ми се.
Всички мучат пред телевизорите и роптаят. Дребна съм за крава.
Мога обаче да крещя. Ще крещя пред парламента думи, заредени не с омраза, а с омерзение и възмущение.
Не ми е до пърформанси. Не искам морал от тези, които го нямат и не общувам с такива.
Аз съм една седем- или осем-милионна част от това, което се нарича български народ и на която търпението се изчерпа.
Не заслужавам управници, чиято наглост не знае граници. Никой не заслужава криминалния им преход, лъжите, лицемерието, цинизма или подаянията.
Да си вървят с мир! Милиони са частичките като мен и не си знаят силата, но скоро ще я научат.
Виждали ли сте крава? Респектиращо животно.
20 Ноември 2013 01:37
"Преебаването на българската партийно-правителствена делегация в Москва бе изключително полезно и приятно"

Толкова приятно ще да е било че някои от тях и до ден днешен се подлагат на освежителната процедура.
20 Ноември 2013 04:07
Станете прави, станете крави! Мууу!

Добре мучиш бачо Димитрии, ама честно казано не ти отива! Ти самия спомена, че няколко пъти си изключван по време на студенството. И нявно не се срамуваш от това. Младост!! А, сега в продължение на месеци се подиграваш, че и попържаш младите луди и неосведомени от площадите.Били такива, били онакива, нямало лидер, нямало идея. I SIKTIR пък ще ти кажа аз на английски. И i vazgech също...
... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД