:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,303,485
Активни 163
Страници 15,486
За един ден 1,302,066
Писмо от “България” 1

Познавате ли канибала Джери

Димитри Иванов
Сам съм, изхвърлих телевизора, на неговото място си направих камина, книгите не ги изхвърлих. Но не зная как да ги подредя. По езици, по епохи, по автори, по буквите на азбуката. На кирилица - не, един австрийски професор каза да се откажем от кирилицата. На всичко отгоре сега някакви се наричат АБВ, а пък аз едно време имах колонка във вестника за книги "АБВ". Що да чиня? Ура, измислих. Ще подреждам по дължината на заглавията.
Най-краткото заглавие на книга е "Сам" ("Аlone"). Адмирал Richard E. Byrd зимувал сам на Южния полюс през 1934 г. "Сам" беше световен бестселър, дойде при нас благодарение на библиотека "Златни зърна". Адмирал Бърд зимувал сам на полюса, но всеки ден се бръснел. И аз ще се обръсна вдругиден, след като си изкарам 1500-те метра в басейна на МЕИ в Дървеница.
Най-краткото заглавие на стихотворение е "If". "Ако". Това стихотворение много ми се щеше аз да го преведа, но да искаш е едно, да можеш е друго; знам си, че съм бездарник в поезията. Има много преводи на "If", но дори преводът на Валери Петров е кофти.
Стихотворението е на Ръдиард Киплинг, който казва, че "Ако не се боиш, когато другите треперят и страхливец те наричат, а ти невъзмутим изчакваш и не ги презираш, ако мечтаеш, без да си въздухар мечтател и си умен, без да си умуващ умник, и като стар циник посрещаш еднакво равнодушно поражението и триумфа, ако си изискан лорд в тълпата и недодялан грубиян в двореца, ще бъдеш мъж, сине мой." The Ballad of East West by Rudyard Kipling, който е роден в Мумбай и бил погребан в Уестминстърското абатство в Лондон.
"Приказка за стълбата" на Христо Смирненски също е мъдра приказка. Българските парламентаристи си я прочетоха в парламента, зарекоха се да не я забравят, но я забравиха. Излязоха не мъже, а с обратна резба и мутропростакът Бойко Борисов, който казваше, че той ми бил дал магистрала, и приятелчето му Бареков, което си завъртя задника и сега го хули, и храненикът на партията столетница Станишев, и турците, претендиращи за вакъфски имоти.
"East is East, and West is West, and never the twain shall meet", написал Киплинг.
Боже, прости ми. Аз си седя тук пред камината, подреждам си книгите и се кискам, понеже попаднах на стар брой на "Ню Йоркър" с карикатура за Украйна, а в Украйна сега играят трагедия и аз не съм между плачещите зрители на първия ред. Аз плача, когато кълцам кромид лук или ям люти чушки. Соломон Паси яде повече люти чушки, но той плаче само когато ни приемат в НАТО и казва майната му на православието.
Карикатуристът нарисувал как клечат канибалите гладни край празния казан. Канибалският главатар "адресира" канибалите с "проект" за "екшън план", както говорят Соломон Паси, Леа Коен, ен-джи-о-тата и другите политкоректни. Оруел наричаше това говорене Newspeak, вие го наричате брюкселски език на еврочиновниците. Те, като людоедката Елочка на Илф и Петров, говорят само със 100 думи. Тези думи са: "приоритети" да се "случи" "демокрацията", в "политическото пространство", "иницииране", "екшън план" и пр. И изведнъж в спарената атмосфера на езиковото скудоумие глътка свеж въздух. Три думи:
"Fuck the EU". Така се скарала дамата от Държавния департамент на САЩ (Victoria Nuland) на US посланика в Киев (Geoffrey Pyatt) в прихванат разговор, разпространен в YouTube. Ама да доразкажа за карикатурата, макар че е тъпо да разказваш карикатури. Канибалският вожд инициира следния екшън план пред гладните канибали: инициираме политическа криза. Довтасват външен министър от Москва и държавен секретар от Вашингтон. И ние ги изяждаме. Напомня ми виц от времето на Киплинг: "До Форин офис. Поднасяме извинения, че изядохме посланика на Нейно величество. За компенсация изяжте нашия посланик."
Аз няма да преведа "Fuck the EU". Мария Стойкова ми каза, че Моцарт имал комплекс да говори неприлични думи. Права е, не съм Моцарт. Валери Найденов каза, че е Моцарт на българския печат. Ама и тая Victoria Nuland, дето каза "Fuck the EU", не е Моцарт.
Да бе имало YouTube през 1919 г., когато Стамболийски подписал Ньойския договор и от яд счупил писалката си след това, щяхме да чуем как той, счупвайки си писалката, казва неприличните думи, които казват в родното му село Славовица и всички ние български селяни и граждани казваме. Думите са "Да ви ... майката".
Ньойският диктат на победителите в Първата световна война бил жесток, довел до Втората световна война и нея не я направил Хитлер, победителите от Първата световна направили Хитлер. Ненаситни били за репарации и територии победителите в Ньой, спекулантите на "Уолстрийт" били ненаситни за пари; предизвикали Великата световна криза през 1929 г., която разтърсила света.
Къщата, в която аз съм се родил, беше на Баделема в Асеновград. Нешпаклованият хоросан беше розов. Вместо да плащат на кираджии да докарват вода от Чая, забъркали хоросана с непродаваемото вино. Плачат сега тютюнопроизводителите, че тютюнът им е непродаваем, пишман историците плачат, че било много хубаво, когато сме имали цар, Стефан Цанев плаче, че не сме пролели кръв, отърсвайки се от комунизма. Той е забележителен писател, казва забележителни глупости.
През кризата след 1929 г. баща ми продал няколко ниви в село Катуница и с парите заминал за Гьотинген да учи химия. Живеел в дома на професор по химия, който давал стаи под наем, щото били трудни времена. Фрау професоршата, виенчанка, също допринасяла за образованието на баща ми. Учела го да танцува виенски валс, пеейки "Oh, du lieber Augustin, Augustin, Augustin/ O, du lieber Augustin, alles ist hin/ Geld ist weg, Mensch ist weg/ Alles ist hin, Augustin/ O, du lieber Augustin, Alles ist hin.
Палавата виенчанка само едно отказвала на красивия наемател от село Катуница. Да й предплати наема. Защото не знаела в края на месеца дали наемът ще е двайсеторно или трийсеторно по-висок според инфлацията.
Хитлер спрял галопиращата инфлация, дал хляб и работа на германците и те го последвали във Втората световна война. Богатите евреи, за да станат по-богати, финансирали Хитлер, както навремето финансирали Ленин - за да печелят пари. Мразя Хитлер, понеже в безсилието си да екстерминира богатите си еврейски кредитори той екстерминира милиони невинни и бедни евреи. Андрей Луканов също го убиха тези, на които той бе дал пари. Има желязно правило: дължиш ли някому пари, убий го. Нищо лично. За да не си зависим от него, когато той не ти трябва повече. Ако ти трябва, действаш иначе. Нюрнбергският съд обеси няколко видни хитлеристи. Но преди процеса US си прибраха Валмар Шахт, финансиста на Хитлер, Вернер фон Браун, конструктора на ракетата с далечен обсег Фау-2 (V2) и други мозъци.
Аз обичам евреите, еврейския хумор. Запознах се с актрисата Касиел. Тя е еврейка. Запита ме дали съм евреин. Казах, че не съм, но мисля да стана. Тя каза: Ела бе, аз ще те обрежа.
Спуках се от смях. И вие не тъжете, не си разваляйте настроението. Вярвайте, че България излиза от кризата, че светът излиза от кризата. Но виртуалните US пари "are on a course headed to disater", защото те са виртуални и ще се сблъскат с реалността. Това вещае криза, каквато светът не е виждал. Изходът е един. Война. Както в Хитлерова Германия. Трагедията се повтаря като фарс, казват. А дано, ама надали. Трагедията на Първата световна война се повтори като още по-голяма трагедия при Втората.
Фашизоидни националистически движения вече има не само в България и в Гърция, и в Украйна. Има ги в цяла Европа.
Ама аз станах досадно сериозен, я да карам по-лежерно. Карикатурата в "Ню Йоркър" с канибалите. Нямаше го още Владимир Висоцки, който пееше "Почему аборигены съели Кука". Нямаше ги вече Илф и Петров, които пишеха за Елочка Людоедката с нейния речник от 100 думи. И Тодор Колев го нямаше още. Нас ни имаше. Бяхме на Витоша премръзнали, краката ни вкочанени, мокри, защото нямаше непромокаеми обувки, сушахме си чорапите около печката на хижа "Брокс", беше задушевно, миришеше на крака, защото нямаше дезодоранти, дрънкахме на раздрънкана китара и пеехме много фалшиво, но много весело:
"Познавате ли канибала Джери/ Едва ли по света ще се намери/ По-опасен канибал от Джери/ Джери, пред теб светът трепери, Джери."
Това е мелодия на Дорис Дей. Тя се беше прочула с песента "A Sentimental Journey" (Сантиментално пътешествие) и понеже изговаряше много ясно "севън" и други думи, ние докарахме що-годе текста на български. По римите не ме биваше, но в компанията бях авторитет в превода. Заради "Сантиментално пътешествие" прочетох "A Sentimental Journey" от Laurence Sterne. То пък излезе, че тоя Лорънс Стърн написал романа си, преди да се роди Дорис Дей и романът няма нищо общо с песента. Дорис Дей се родила 17 години преди Лили Иванова. Билетите за концертите й все не достигат по континентите, където тя продължава да концертира.
Аз в разговори за творческо дълголетие не се забърквам. Който иска, да ме чете, който ме мрази, да не ме чете. Но - любов необяснима - хейтърите ме мразят, а ме четат. Гледам да не се забърквам, но ме забъркват, живея сред хора.
-Гледа ли откриването на зимната олимпиада в Сочи?
-Нали знаеш, че нямам телевизор.
-Гафът беше, че олимпийските кръгове са пет, а на черното небе фойерверките четири.
-Абе бунак, петият кръг е черен, затова не си го видял.
-Добре, де. Защо на откриването тоя от олимпийския комитет говори толкова дълго и досадно, пък Путин - само две думи.
-Ще ти кажа, ама няма казваш. Това е конспирация. Подкупили са бърборана да досади, за да изпъкне Путин. Дай пет лева. Не щеш. Тогава няма да ти кажа нищо повече.
DI copyright


141
40916
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
141
 Видими 
11 Февруари 2014 19:53
АКО - Ръдиард Киплинг
превод Валери Петров :
AKO

Ако владееш се, когато всички
треперят, а наричат теб страхлив;
Ако на своето сърце едничко
се довериш, но бъдеш предпазлив;
Ако изчакваш, без да се отчайваш;
наклеветен – не сееш клевети;
или намразен – злоба не спотайваш;
но… ни премъдър, ни пресвят си ти;

Ако мечтаеш, без да си мечтател;
ако си умен, без да си умник;
Ако посрещаш Краха – зъл предател –
еднакво със Триумфа – стар циник;
Ако злодеи клетвата ти свята
превърнат в клопка – и го понесеш,
или пък видиш сринати нещата,
градени с кръв – и почнеш нов градеж;

Ако на куп пред себе си заложиш
спечеленото, смело хвърлиш зар,
изгубиш, и започнеш пак, и можеш
да премълчиш за неуспеха стар;
Ако заставиш мозък, нерви, длани –
и изхабени – да ти служат пак,
и крачиш, само с Волята останал,
която им повтаря: “Влезте в крак!”

Ако в тълпата Лорда в теб опазиш,
в двореца – своя прост човешки смях;
Ако зачиташ всеки, но не лазиш;
ако от враг и свой не те е страх;
Ако запълниш хищната Минута
с шейсет секунди спринт, поне веднъж;
Светът е твой! Молбата ми е чута!
И главно, сине мой – ще бъдеш Мъж!


Страхотно стихотворение , благодаря ,че ни ги припомни.
Благодаря и за писаницата.

..................................................
Поздрави от Варна . Натисни тук
11 Февруари 2014 19:59
Поклон,Бате!
11 Февруари 2014 20:16
Джимо, да прощаваш, но ти си неприлично добър.
11 Февруари 2014 20:19
АКО - Ръдиард Киплинг
превод Валери Петров :
\
Превода не е на Валери Петров
На Стоян Медникаров е
11 Февруари 2014 20:20
Какви глупости!
11 Февруари 2014 20:27
Не Валмар, а е Ялмар, може и Хялмар.
11 Февруари 2014 20:29

11 Февруари 2014 20:32
Ех, Джимо, сега като те почнат онези, които реваха миналата седмица за Богдан Филов...
11 Февруари 2014 20:33
ДИ -
------------------------------
Сайтът на Генек
11 Февруари 2014 20:51
МВ
Превода не е на Валери Петров
На Стоян Медникаров е


Според Читанка си прав , извинете за грешката
11 Февруари 2014 20:52
Палавата виенчанка само едно отказвала на красивия наемател от село Катуница. Да й предплати наема...
Еее, то бива скромност, бива... ама вол за мезе не бива.
11 Февруари 2014 20:53
Излязоха не мъже, а с обратна резба и мутропростакът Бойко Борисов, който казваше, че той ми бил дал магистрала, и приятелчето му Бареков, което си завъртя задника и сега го хули, и храненикът на партията столетница Станишев, и турците, претендиращи за вакъфски имоти.

Добър синтез, липсва му малко цвят, но и така става!
11 Февруари 2014 20:56
Те, като людоедката Елочка на Илф и Петров, говорят само със 100 думи.


В съзнанието ми се е набил спомена, че бяха само 18 думи, ама сега не ми се търси.
11 Февруари 2014 20:56
Какви глупости!
като са глупости, кой ви кара да ги четете и коментирате, ве! аре, у лево!
бате джимо, !
11 Февруари 2014 20:58
Стефан Цанев плаче, че не сме пролели кръв, отърсвайки се от комунизма. Той е забележителен писател, казва забележителни глупости. . В десетката!
11 Февруари 2014 21:03
Много, много добро! От сърце благодаря!
11 Февруари 2014 21:04
Той е забележителен писател, казва забележителни глупости.
това си е афоризъм, направо.
и... нема рима, ама е верно, както казваше онзи виц от детството ми.
11 Февруари 2014 21:05
Вече одъртях, трудно си спомням кой ден от седмицата сме. Но се ориентирам по колонката на Джимо. Например, днес (чета вестника вечерта) ме попитаха кой ден сме и аз веднага отговорих - вторник, защото се сетих, че още не съм чел новото "Писмо от България" 1". И уверено отговорих - вторник.
Димитри, бъди жив и здрав! Винаги чакам с нетърпение твоята колонка. Продължавай да ни радваш.

P.S. Щях да сложа едно емотиконче - сърчице, но светнах, че ти си МЪЖ, аз - също, и не бива така между мъже (истински, щото има и едни други...).
Ти си мъж и аз съм мъж, затова се разбираме. Тази словесна канава се опита да използва и един друг мъж (предполагам), но бродерията беше на тема глупаци. Сешаш се за кого говоря. И затова емотикончето ми ще бъде жестът на пилотите - ОК
11 Февруари 2014 21:14
Началото на главата за людоедката Елочка:
Словарь Вильяма Шекспира по подсчету исследователей составляет 12 000 слов. Словарь негра из людоедского племени «Мумбо-Юмбо» составляет 300 слов. Эллочка Щукина легко и свободно обходилась тридцатью
11 Февруари 2014 21:19
Този път, Джеймс, си сътворил едно слабо ферментирало питие, приготвено чрез изваряване на каша от зърнени храни, последващо пасиране (за отстраняване на триците), разреждане с вода и подслаждане със захар.
11 Февруари 2014 21:38
Този път, Джеймс, си сътворил едно слабо ферментирало питие, приготвено чрез изваряване на каша от зърнени храни, последващо пасиране (за отстраняване на триците), разреждане с вода и подслаждане със захар.


Такива метафори не вървят. Факти трябват тук. Примерно казал е 100, пък то 30. И край - убит е.

Майсторе .
11 Февруари 2014 21:49
Браво, г-н Иванов!
Това за Стефан Цанев неприлично ще си го копна в личния архив
11 Февруари 2014 21:52
ДИ, мечтая да имам автографа Ви точно под Вашия предговор на любим роман.
Groovy!
11 Февруари 2014 21:52
По памет от ученическите ми години:

„Опасен беше людоедът Джери
от племето на остров Тринидад!
Едва ли по света ще се намери
от Джери по-опасен канибал!

Моряците уплашено разказват,
преплитат си езиците от страх
и плюят скришом в мръсните си пазви,
преминат ли край неговия бряг!”
11 Февруари 2014 22:19
браво г-н иванов! бе приятно за четене! лека нощ!
11 Февруари 2014 22:21
До тук 20 човека благодарят на бате Джимо за удоволствието, явява се и индивид, който се мъчи да каже нещо, плюейки. Сигурен съм, че ако скочи да плува в басейна, заедно с бате Джимо, ще се удави в собствената си злоба. Благодаря бате Джимо, че цял живот ( и то дълъг) плувате в океана от завист и посредственост (снимка: натиснете тук) на много голяма част от сънародниците си и винаги успявате да ни дадете добър пример и да си направите тренировката.
11 Февруари 2014 22:24
Стихотворението "Ако" може да го чуете често по радио К-2 в изпълнение на самата Беновска,
Натисни тук ,в комплект с това:Натисни тук
11 Февруари 2014 22:28
Дааам, злото завладя света, повече от колкото по време на упадъка на Римската империя, предстои ни ново средновековие, 1000 години очистване от вещици и вещери; тука един казваше, ще е феерично! Дано стане след нас.
Вещици и вещери - според Г. Климов са дегенератите, наследствено лудите, с влечение към разрушение и саморазрушение, по правило са хомосексуални, но не както Цезар или Александър Македонски. Синът на Анна Ахматова - Лев Гумильов разказва че дегенератите се развъждат в периоди на относително материално благополучие, добрите хора така се разнежваме, че споделяме материалните си излишества с всеки роден идиот и сатанист, и те се развъждат като зайци. Питайте някой психиатър, колко са хипер сексуални лудите!.
Знаете ли че Маркс и Енгелс са членували в сатанинска секта, документирано е, че са плащали членски внос? Евфемизъм за гей организация. Тоест, Маркс е бил мъжът, а Енгелс - жената, знам че убивам всичко детско в "левите".
11 Февруари 2014 22:38
Ех, прав беше журналистът и преподавател Христофор Караджов, който преди седмици написа по адрес на Димитри следното:
"Бедни, бедни Димитри! Защо не спря да пишеш докато още те харесвах? Дори се гордеех, че съм с теб в "Наблюдител". Хомофобията, антисемитизмът и некви други допотопни "изми" сега са единственото, с което ми правиш впечатение. Съжалявам, но отдавна загуби чара си."

И в днешната си статия Димитри гледа да не си развали имиджа и пуска ту хомофобия, ту антисемитизъм. Разбира се, и нарочно сгрешени цитати, за да се отплесне дискусията към тях, а не към хомофобията и антисемитизма....
11 Февруари 2014 22:50
карагьозов 11 Февруари 2014 20:27
Не Валмар, а е Ялмар, може и Хялмар.

Какво значение има? Ясно е за кого иде реч. Туй е важно.
То на български чуждите имена им звучат на чужденците много странно. Даже когато става въпрос за имена на градовете. На Страсбург му викаме Страсбург например или на Неапол, Неапол или на Генуа, Генуа и т.н. Не е съвсем вярно, ама си го разбираме.
11 Февруари 2014 23:09
И в днешната си статия Димитри гледа да не си развали имиджа и пуска ту хомофобия, ту антисемитизъм. Разбира се, и нарочно сгрешени цитати, за да се отплесне дискусията към тях, а не към хомофобията и антисемитизма....


Не мога да го разбера. Пуска хомофобия и антисемитизъм а после прави трикове за отплесване на дискусията в друга посока. Ми за какво ги пуска тогава? Аз ако бях на негово място, като ги пусна хомофобията и антисемитизма, ще правя ще струвам читателите никак, ама никак да не се отплесват. Ама Димитри може да е още аджамия в тези работи.
11 Февруари 2014 23:52


-Why did Hitler kill himself ?
The Jews sent him a gas bill !לְהִתְרָאוֹת!

Г-н Иванов, комичен и свръхестествен като Р.Киплингов герой!
11 Февруари 2014 23:52
И в днешната си статия Димитри гледа да не си развали имиджа и пуска ту хомофобия, ту антисемитизъм. Разбира се, и нарочно сгрешени цитати, за да се отплесне дискусията към тях, а не към хомофобията и антисемитизма....

Ми, редактирай го бе, палячо. Напиши го по каноните на новоговора. За "Майната му на православието" не се тревожи- то си е политкоректно.
12 Февруари 2014 03:35
Колко е приятно да си технологично неграмотен. Можеш да си обясняваш света с всякакви хуманитарни фантазии.
12 Февруари 2014 04:07
До IoanNiki
12 Февруари 2014 02:27
...първо на тебе, щото Джимо е изветрял вече - ще почака.
Ми земи пиши некъде, ако нема къде - мемоари. Кво дъниш тука форума с тъпотии?

За Джимо - малко съм по-малък от него, ма знам... много знам. Чел съм го, хвалил съм го, сега не ме кефи вече. Вкиснала пърцуца, ма народа като нема пари за уиски, хеле па за истинска ракия, много му се кефи. Въпрос на недостиг на качество (хич не ми се иска пак да ме изпраскат за 3 месеца, щот съм имал мнение за виШестоящите писарунгели).
Ай със здраве да си умреме.
12 Февруари 2014 04:57
Абе Марковски на Караджов не му вдева какво пише дИванов, затова не му и вижда чара. Тоя Караджов не беше ли една фукня дето се разправяше за студентите си в USC. Заглъхна нещо пък и нямам жив спомен за писането му явно се напъва другаде.
12 Февруари 2014 05:03
ама Марковски дай да се раберем, стига си ни вменявал антисемитизъм
ние сме българи един път Иван Асен е оттървал евреите от Инквизицията, втори път Пешев и патриарха от оня с мустачките
живяли сме с тях търпяли сме се начи можем и да си казваме каквото искаме това не е антисемитизъм, преглътни го и не се прави на по-евреин от комшията си в бруклин, а на нас си ни ясен и без да си пускаш от ония засуканите бакембарди и да се шмъкваш в разговора
12 Февруари 2014 05:05
да се шмъкваш в разговора тук марковски го заковах за тезгяха
12 Февруари 2014 05:09
Карагьозов ме е изпреварил. Затова към същността на въпроса : Как да се подреждат книгите ?
Моят съвет Е :
Най-тежките на долните рафтове и после нагоре съгласно олекването. Имам предвид измерено в тегловни единици , не във философски смисъл. Защото като друсне земетресението ( въпрос на време ) на главите да пада мека подвързия .
Ае наздрае
12 Февруари 2014 05:11
http://www.urbandictionary.com/define.php?term=smuck
12 Февруари 2014 05:27
Ей затова го обичам тоз форум. Сред океана глупости все пак ще открие човек и нещо ново и полезно. Че книгите отделяли прах , например. Затова инстинктивно се придържам към напитките. Отделят пари , никакъв прах . Наздрае .
12 Февруари 2014 05:42
Много песимизъм г-н Иванов, и не ще да е от теснотията в двата вагона, а по-скоро от новия формат на the idiot box, доста по-голям капацитет има нищо че е много по-малък на размер от новата ви камина. Аз отначало се поуплаших като стана дума за камина и книги в тая криза на горивта. ама после се сетих че и Бредбъри така се беше депресирал от темературата, но завърши с оптимизъм или поне аз така го усетих. Съгласен съм за глобалната шмъкификация и за височината на етажите които е заляла, но вие сте плувец което ви прави оптимист, иначе ставате гмурец и се разтваряте в мътилката. А в мътното сам виждате какви шарани ви дебнат.
12 Февруари 2014 05:46
IoanNiki
Баш така е, приел ги е а на занаятчиите 5 години без данъци им е дал. А можеше да ги удари както е в легендата за Ленин или да ги изпроводи до лелеяната ханаана.
12 Февруари 2014 05:54
mechok сигурен ли си че това което звъни е телефона?
12 Февруари 2014 05:56
Фашизоидни националистически движения вече има не само в България и в Гърция, и в Украйна. Има ги в цяла Европа.
Има ги и в Израел
12 Февруари 2014 05:56
Нямаш геле!
12 Февруари 2014 06:01
Аз и теле си няам щот лопатарката в командирофка
12 Февруари 2014 06:25
Аз бих подредил книгите по цвят на корицата. Всички имаме визуална памет включиетлно за цвят независимо че не винаги имаме точна дума за всеки цвят. Аз и сега си намирам Гор Видал по тоя начин. Което ми напомня че ако в подредбата цветовте са преливащи се руските власти ще ви помолят да не се заговаряте с деца. Има и естетичен ефект, който може да се засили с еклектика като за контраст се вмъкват разочароващите книги сред враждебни цветове.
12 Февруари 2014 06:29
Ноооу песимистично тва с мършата
12 Февруари 2014 06:34
Ники , гуглил си ме , а , палавнико ?
... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД