:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 303
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
Интервю

Сергей Станишев: Не ръководя временен кабинет, който да "добута" до януари 2007 г.

Участието на НДСВ във властта не е гаранция, че няма да има ревизия на сделки на предишния кабинет. Готов съм да си платя политическата цена за това, казва премиерът в първото си интервю, откакто е на този пост
Снимки: Велислав Николов
- Г-н премиер, как приемате коментарите, че правителството още не може да се ориентира в управлението и че мандатът му ще свърши, докато го стори?

- Никак. А и едва ли има смисъл да опровергавам подобни тези. Още с встъпването в длъжност трябваше да започнем незабавно да работим, нямахме време за свикване и напасване. Трябваше да се предприемат спешни мерки, защото ситуацията в страната вследствие на наводненията е тежка и продължава да вали. Буквално преди дни поройна вълна заля Шабла, тежко е в Пловдивско, Старозагорско, Търновско. Хората не се интересуват на колко дни е правителството, на тях им е нужна реална помощ от държавата. Преди два дни видях как реагират хората в село Русаля, те казват просто: "Не издържаме вече." Затова най-важното е да постигнем максимална координация на всички институции, отговорни да помагат на гражданите в подобна ситуация. А не да си прехвърлят отговорности или да плашат с ултиматуми. Гражданска защита, социалните служби, армията, местната власт - всички трябва да имаме усещането за дълг и съпричастност.

Втората непосредствена задача е изпълнението на ангажиментите към ЕС. Работи се активно по приемане и на необходимите закони, и на поднормативните актове. Изпълняват се наред с това още няколко важни задачи. Едната е подготовката на законодателната и управленската програма. До 29 септември всички министерства трябва да представят вижданията си, които ще бъдат обобщени от работна група на управляващата коалиция, за да се подготви 4-годишната програма на кабинета. И четвъртата непосредствена задача е задвижването на административната машина.

- Не е ли раздут прекалено щатът на администрацията след коалиционното споразумение за управление? Министърът на държавната администрация Николай Василев ви призова да спрете назначенията.

- В едно правителство не се общува чрез призиви. Министър Василев е председател на Съвета по административна реформа. Очаквам по-цялостен анализ на състоянието на администрацията и аргументирани предложения за нейната по-ефективна работа.

А иначе, ако става дума за броя на зам.-министрите, ще кажа, че това е коалиционно управление и философия му е да има взаимен контрол и отчетност. Това е голям плюс и за коалицията, и за обществото. Никое министерство не може да бъде феодална собственост на една от партиите. Именно затова във всяко ведомство има представители на различните политически сили.

- Наблюдават ли се някакви наченки на екипност в правителството, или вие се чувствате само премиер на министрите от Коалиция за България?

- О, не. Определено се чувствам премиер на цялото правителство. Правя всичко, което зависи от мен, за да работим с усещане за екипност, за да има атмосфера на доверие. Това е ключово за успеха на коалицията. Всеки трябва да се чувства съпричастен във взимането на решенията. Но екипността се изгражда постепенно. Освен това в началото на октомври, след завръщането на лидера на НДСВ, ще се проведе и първото заседание на Съвета на коалицията.

- Колко според вас ще издържи този кабинет?

- България се нуждае от стабилно правителство, което не само да доведе страната до членство в ЕС, но и да я направи европейска държава в пълния смисъл на думата, да я модернизира. Не гледам на кабинета и не смятам, че ръководя временно правителство, което да "добута" до януари 2007 г. По-трудното и интересно предстои след тази дата.

- Като споменахте отговорност, каква част от вината ще падне върху правителството и лично върху вас, ако ЕС отложи членството ни?

- Въпросът засяга няколко теми. Първата е свързана с резултатите от преговорите с ЕС. Ясно е, че акцентът на предишното правителство беше върху скоростта им, за да бъде подписан договорът. Това има своята политическа логика, но нямаше как да не се отрази на качеството на преговорите.

- Като опозиционен лидер по-критично се изказвахте за водените от предишния кабинет преговори.

- Няма промяна в позицията ми. Предишните правителства трябваше по-активно да включат в преговорния процес представители на неправителствения сектор, бизнеса, синдикатите, които в по-голяма степен да отстояват българските позиции. Сега имаме подписан договор, ратифициран от парламента, той трябва да се изпълнява. Ще бъде направено всичко необходимо, за да докажем пред европейските ни партньори, че сме си свършили работата. Ще искаме от ЕС да се отнася към България равноправно. Това е втората страна на въпроса ви. Третата е свързана с реалностите в ЕС. Конюнктурата днес е значително по-лоша за нас, отколкото беше за първите 10 страни от петото разширяване. Настояваме на базата на напредъка ни за равно третиране. България е не по-малко подготвена, отколкото 10-те страни-членки от Централна и Източна Европа 15 месеца преди членството. Ще настояваме напредъкът ни да бъде преценяван не до октомври, а през целия период до 1 януари 2007 г.

- Прави впечатление по-твърдият ви тон по отношение на Брюксел. Според някои това е така, защото знаете, че България може да бъде отложена, и си създавате алиби?

- Не е така. Моето разбиране винаги е било, че България трябва да се научи да формулира и отстоява своя интерес. Не сме се примирили с това, че страната може да бъде отложена. Отлагането ще е не само разочарование за обществото. То ще доведе до разочарование и в страните от Западните Балкани.

- Не отговорихте на въпроса за това каква част от вината ще падне върху вас и правителството ви, ако ЕС ни отложи?

- Никога не съм бягал от отговорност. Казах ви различните фактори, които ще повлияят върху окончателното решение. А правителството и парламентът ще направят всичко необходимо да убедят ЕС, че България трябва да стане член на ЕС от 1 януари 2007 г.

- Заради ЕС се приемат набързо доста закони. Подобно на тезата ви за преговорните глави няма ли и в този случай количеството да се отрази на качеството?

- Тази скорост не може да няма дефекти, но като цяло процесът върви с необходимия положителен ефект. Обективна реалност е, че България няма лукса да се бави и затова парламентът действа спешно по ангажиментите.

- Тази спешност не поставя ли партията ви в неловкото положение да изпълнява програмата на НДСВ? Приемат се закони, изготвени предимно от предишния кабинет.

- Съвсем естествено е да се приемат спешно закони, които са свързани с европейската интеграция. Това не е приоритет само на НДСВ или на БСП. Това е национален приоритет. Много от законите имат подкрепата не само на управляващата коалиция.

- Все пак до каква степен левоцентристкото правителство ще изпълнява програмата на десноцентристкото НДСВ и ще ревизира предизборните обещания на левицата?

- Правителството ще изпълнява програмата на новото управляващо мнозинство. В програмите на всяка една от трите партии има близки приоритети. И по отношение на икономическата политика, и по отношение на социалните ангажименти.

- Предизборните ви програми в данъчната политика се разминават?

- Да, но имаме нова коалиция и програмата, която тя ще изпълнява, не може да възприеме изцяло програмата на която и да е от трите партии. Това е волята на българските избиратели. Ще направим всичко възможно да изпълним максимална част от обещанията си. Те обаче трябва да са съобразени и с виждането на партиите в коалицията, и с реалните възможности на правителството. Някои от тях станаха известни след изборите. Както например споразумението с МВФ, което е сериозен ограничител за действията на кабинета.

- Ще използвате МВФ като извинение за неизпълнени обещания?

- Не става въпрос за извинения, а за обективни реалности. Защото не знам кой здравомислещ човек би препоръчал на правителството да прекъсне споразумението с МВФ и кой би поел отговорността за политическите и икономическите последици от това.

- Кои приоритети ще следвате през първата година от мандата си? И какви конкретни мерки ще предприемете за изпълнението им?

- Трябва да бъдат гарантирани макроикономическата и финансовата стабилност, да се създадат условия за по-добър климат за правене на бизнес у нас. Нужни са и конкретни социални резултати, които да имат ефект върху значителна част от населението, за да се види и социалната ангажираност на кабинета. Конкретните мерки са въпрос на сметки. При съставянето на разходната част на бюджета правителството най-вероятно ще се ориентира към подхода да се набележат два-три приоритета, по които да има видим ефект, а не средствата да се разпръскват равномерно върху всички. А кои ще са приоритетите ще стане ясно след трудна дискусия в правителството.

- А ще се преборите ли с фонда за прословутото увеличение на заплатите в бюджетната сфера? Има ли нещо, което ще настоявате да се промени в споразумението с МВФ?

- Ще направим всичко възможно да спазим обещанието си. Отношенията с МВФ са важни за България. В момента министър Орешарски е в САЩ и ще води разговори с МВФ и по сегашния, и по бъдещия бюджет.

- Готово ли е правителството да приеме някои от предложенията на работодателите? Едно от тях е намаляване на осигурителната тежест.

- Обсъждането на бюджета вече започна. Направихме редица мозъчни атаки, чиято цел бе търсенето на баланс между създаването на условия за ускорен икономически растеж и реализация на социалните ангажименти. Разсъждаваме сериозно върху облекчаване на осигурителната тежест, което ще има мултиплициращ икономически и социален ефект. И може да позволи на значителна част от бизнеса да излезе на светло и да плаща по-реални заплати на хората. Знаете, че много от фирмите плащат една заплата, а останалото дават на ръка. Имаме намерение и да променим данък общ доход.

- Как?

- Това е въпрос на сметки и дебати в правителството. Трябва да се намери разумният баланс, за да не се оголи бюджетът. Целта е необлагаемият минимум да се повиши и да надхвърля минималната работна заплата с около двайсетина лева. По този начин ще бъде почувстван конкретен ефект при около 400 000 души, най-вече от нискодоходните категории. Има и други идеи за промени в данъчната политика, които да имат конкретен социален ефект върху големи групи от населението.

- Как гледате на идеята 13-ата заплата да бъде премахната? Не смятате ли, че парите, които държавата дава на около 200 000 души в бюджетната сфера, може да се използват по-ефективно, особено на фона на щетите от наводненията?

- Този въпрос ще бъде обсъден скоро. Има голяма ножица между ангажиментите, които са поети пред МВФ като необходим размер от излишъка, и утвърдения от парламента бюджет. Изплащането на 13-а заплата е традиция от 1998 г. Чисто политически неизплащането й ще бъде сериозен негатив за правителството. Но това ще бъде преценявано именно в контекста на последиците от наводненията и на нужните стъпки от страна на правителството за преодоляването им. Всеки един ход ще бъде преценяван внимателно. С решение на правителството се ограничават сериозно допълнителните разходи на администрацията, за да намалим тази ножица между поетите ангажименти към МВФ и реалното състояние. Всяко министерство прави преглед какво може да се спести до края на годината.

- Добре, а борбата с престъпността приоритет ли е за вас?

- Естествено.

- Как ще се отрази върху този приоритет негативната реакция около създаването на Обществения съвет към МВР? Не дискредитира ли той кабинета и ще препоръчате ли на вътрешния министър да отмени заповедта си?

- Има голяма доза конюнктурност и политизиране около идеята на министъра на вътрешните работи. Убеден съм, че той го е направил с най-добри намерения - да покаже, че ръководството на МВР ще търси професионалното мнение на хора, които са били министри, главни секретари в различни по цвят правителства. По същество това е експертен съвет, който ще може да бъде полезен например при обсъждане на новия закон за МВР. Подчертавам, че той не може да има ръководни, още по-малко оперативни функции в дейността на МВР. Наред с това смятам, че МВР се нуждае от истински обществен съвет. В него трябва да влязат видни обществени фигури, неправителствени организации, които се занимават с наркоманията, детската престъпност, корупцията. МВР трябва да излезе от образа на репресивно ведомство и да разчита на реално взаимодействие с гражданското общество за защита на сигурността и собствеността на хората. И това ще бъде тема на моя среща с ръководството на МВР в близко време. Доколкото знам, това е и виждането на министър Петков.

- Участието на НДСВ във властта гаранция ли е, че няма да има ревизия на сделки на предишното правителство?

- Не. И по тази тема сме имали разговор с лидера на НДСВ. Например спрямо магистрала "Тракия" правителството обективно ще прецени дали договореното е законосъобразно и целесъобразно. Наредил съм на министър Гагаузов да направи анализ на действията на предишното министерство. Подобен анализ за финансовата страна на сделката ще има от финансовото ведомство. Препоръчах, ако е необходимо, да бъде поискан международен независим одит, за да имаме пълна картина на нещата. По всеки въпрос, който засяга обществения интерес, ще се водя от интересите на държавата и обществото. И съм готов да си плащам политическата цена за това.

- Ще спазите ли обещанието си за изтеглянето на контингента от Ирак? Според началника на Генералния щаб ген. Никола Колев изтеглянето ще е рисковано за сигурността на самата коалиция и затова има предложение престоят да бъде удължен до март.

- В правителството не е постъпило искане от САЩ за удължаване престоя на контингента ни извън срока, определен от 39-ото народно събрание. Работата на Генералния щаб е да гарантира във военно отношение политическото решение на парламента и правителството, а то е за изтегляне до края на годината. Започнали са консултации със САЩ под каква форма и в каква степен България би могла да бъде ангажирана със стабилността на Ирак след изтеглянето ни. И разговорите трябва да се водят съвместно от представители на външното министерство, на Министерството на отбраната и Генщаба. А не поотделно.

Трябва да бъде оценено от САЩ, че това не се прави като политическа демонстрация. Нашето изтегляне ще бъде обсъждано предварително с тях от политическа и военна гледна точка, за да се гарантира максималната сигурност и на военнослужещите ни. Това не означава, че България няма да има ангажимент към стабилността в Ирак. Това е въпрос, който засяга всички демократични страни. Никой не е заинтересован в Ирак да цари нестабилност, да се стига до гражданска война и страната да се превърне в неконтролируема територия, която не само ще дестабилизира региона, но може да стане източник на международен тероризъм.

- Как гледате на тезата, че участието на БСП в изпълнителната власт ще окаже негативно влияние върху президентските избори?

- Няма предварително спечелени избори. Президентът е спечелил мажоритарен вот. Силната страна на Георги Първанов е в това, че той се държи не като президент на БСП, а на всички българи. Това е добра основа за победа на следващите президентски избори. Представянето на БСП на следващи избори ще зависи преди всичко от ефективността ни като управляващи. Категоричен привърженик съм освен това на тезата, че модернизирането на социалистическата партия трябва да продължи с още по-бързи темпове. Именно защото сме в управлението.

- Коя от двете тези ви харесва повече: а) БСП не трябва да има кмет на София, защото така всички най-важни постове ще са заети от нея и съответно ще носи отговорност едва ли не за всичко в държавата; и б) вотът в София е жизненоважен за БСП, защото е първият избор след неубедителната й победа на изборите?

- Не гледам на кметските избори в София от гледна точка на тези политически баланси, а на разбирането, че гражданите на София се нуждаят от силен, успешен кмет, който ще решава техните проблеми.

- Управляващата коалиция ще играе разделена на кметските избори. Това ще окаже ли негативно влияние върху самата коалиция и върху стабилността на правителството?

- Не мисля, че това ще е важният и решаващ фактор за бъдещето на коалицията. Спомнете си местните избори през 2003 г., когато в повечето случаи НДСВ и ДПС имаха различни кандидати, но това не се отрази на стабилността на управляващата коалиция. Факт е, че подходихме с желание да издигнем общ кандидат в София. И по тази тема имах разговор с лидера на НДСВ. Смятам, че общата кандидатура ще е добър знак за коалиционността, но тя трябва да е силна в очите на софиянци. Като че ли в НДСВ надделява друго виждане. И тогава ние ще се явим със собствена кандидатура.

- През декември БСП ще има изборен конгрес. Някъде тогава се падат и 100 дни на кабинета. Кое е по-важно за вас - един победен конгрес или стартът на управлението?

- И едното, и другото. Първото - защото всяка политическа сила съществува, за да участва в управлението. Второто - заради ефективността на правителството, което трябва да отговори на очакванията на хората. БСП трябва да продължи да е жив самостоятелен организъм. Вярвам, че е така. Винаги съм смятал, че не бива да допускаме партията да бъде просто придатък на властта. Тя трябва да "пази" гърба на правителството, но и да е коректив на представителите на БСП в управлението. За мен този конгрес ще е важен не толкова заради избора на ръководство. Той трябва да продължи модернизацията на БСП.
 
***
 
***
148
1451
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
148
 Видими 
26 Септември 2005 00:11
Сергей Станишев: Не ръководя временен кабинет, който да "добута" до януари 2007 г.
Прав си, пич, не го ръководиш ти...
26 Септември 2005 00:30
Пак повтарям това, което написах на титулната страница. От данъчните намаления трябва да спечелят всички прослойки на обществото, затова като представител на средната класа чакам намаление на максималната ставка ДОД и на корпоративния данък за фирмата ми. Може да е с по 2 %-пункта, но все пак да видим че някой е мислил по въпроса, когато е взимал решенията за кого колко.
26 Септември 2005 00:33
Маре ще ти гу набутат още некъде Януари 2006 и то през гсщи, ама де да видиме.
26 Септември 2005 00:40
Надявам се г-н Станишев да успее да реализира успешен мандат, заради доброто на хората, които работят здраво и генерират икономически растеж в иначе мафиотския рай наречен България. По-скоро съм скептичен обаче, познавайки бекграунда и мурафетите на тази партия.

Редактирано от - KNIGHT TEMPLAR на 26/9/2005 г/ 00:41:32

26 Септември 2005 00:44
Товарищ премиер, вие и кубчето на Рубик не може да наредите, пък цяла държава, която граничи с бивште си собствени земи ще управлявате????
26 Септември 2005 00:46
Рядко недоразумение, много рядко.
ДОКОГА?!!!
26 Септември 2005 00:46
Млад, с ясен ум, широчина и дълбочина в мислите и знанията, смел, амбициозен, след всяка развита теза следва аргументация.
Няма тафталогии и заучени фрази, няма урааа!!! Реалист.
Първият истински и
необходим Премиер на Прехода.
26 Септември 2005 01:09
SultanBg, колко дръвчета е посадил, колко деца е направил, построил ли е къща, колко пъти се е напил и т.н.? Каква държава ще управлява, какви пет лева? Той себе си не може да управлява, камо ли България.

Редактирано от - Devil на 26/9/2005 г/ 01:11:52

26 Септември 2005 01:18
SultanBg, колко дръвчета е посадил, колко деца е направил, построил ли е къща, колко пъти се е напил и т.н.? Каква държава ще управлява, какви пет лева? Той себе си не може да управлява, камо ли България.

Devil, ти шегуваш ли се? Тоя няма един работен ден извън Позитано 20. Не ходил в казармата, но за сметка на това "получил солидно образование" в Москва.
Точно затова са го сложили премиер - да се прави на клоун пред хората (той и мотор не можеше да кара преди оня цирк с пътуването до Бузлуджа) и да не се бърка на "левите бизнесмени".
26 Септември 2005 01:33
Писах: Първият истински и
необходим Премиер на Прехода.
а не градинар или расов разплодник
26 Септември 2005 02:46
Сега ще разберем недосегаемо ли е ДПС
В. "МОНИТОР"-26.09.2005
Всички нарушители ще бъдат дадени на прокурор, обеща ЦИК по повод на скандала с изборните манипулации във Варна, където, както стана ясно след проверка на служба ЕСГРАОН, 271 души са гласували по няколко пъти с фалшиви удостоверения. Съмненията са, че организатор на драстичната подмяна на вота е предизборният щаб на ДПС. От комисията признаха, че такъв бум на подправени най-вероятно с помощта на компютър удостоверения не е имало досега през последните 15 години.
Питаме се обаче дали прокуратурата ще реагира с цялата сила на закона на това престъпление и дали изобщо някой е заинтересован това да стане. Отговорът е по-скоро не.
Защото ако, както се надяват членове на комисията, прокуратурата си свърши работата и на светло излезе партията-подстрекател, освен санкциите, на които тя също подлежи, може да се стигне и до наказателна отговорност на ръководството є. Това обаче едва ли се вписва в плановете на управляващите от тройната коалиция, в която движението дори е мандатоносител.
Иначе какъв ще е смисълът, ако само се наложат глоби по 1000 лева на хора, които и без това не могат да ги платят (ако наистина става дума за гласоподаватели от ромското малцинство)?
Без съмнение обаче казусът ще ни даде възможност да разберем наистина ли ДПС се ползва със статута на нещо като "свещена крава" в българското общество и по-точно e недосегаемо, в смисъла, в който понятието бе използвано в борбата с мафията в САЩ. Май е време за операция "Чисти ръце" за партиите, както беше в Италия.
......................................... .
"АТАКА-А-А-А-А!"...


26 Септември 2005 03:05
Падат съмненията от ДПС!
Лъжите на Атака за фалшифицирани избори са разобличени. Само около 1100 гласа са подадени "повторно", че и по тридесетно. Никакви 3-4 мандата, никакви автобусни ексурзианти (само 1 автобус), а само 1/15 от мандат, даже някакъв във Варна е пуснал гласове колкото за цял автобус.
Естествено ДПС не чака извинение за всички клевети, изповърнати по неин адрес и продължаващи дори и след категоричните данни
26 Септември 2005 03:15
Типична манипулация ни е постнал Параграфа, много мераци, много клетви и закани, а данните сбутани в едно ъгълче отстрани, откъде се вижда, че 1/5 от многократните гласове е във Варна, а 5% са дело на една семейна двойка.
И то пак само 1100 гласа/не е ясно дали всички са за ДПС/, но вестникът тръби, че това било начало на грандиозен план. Лицемерие до безкрай.
26 Септември 2005 04:32
Щяхте да си спестите всичките тия разправии, ако бехте озаптили Доган и бехте забранили ДПС, ама............. Оправяйте се, големи сте......
26 Септември 2005 04:59
Абе Станишев, не се прави на утепан а бегай да почерпиш за първата си заплата в живота..и не плямпай много че кой знае какво глупост ще изцепиш, че един твой събрат искаше да прави Европа от Ванкувар до Владивосток..в твоя размътен мозък от тръскането с мотора кой знае какво ще се роди
26 Септември 2005 05:07
*****

Натиснете тук, за да се запознаете с Правилата на форума

Редактирано от - bot на 26/9/2005 г/ 10:00:15

26 Септември 2005 05:34
Mлад, зелен, да не кажа глупав, без никакъв житейски опит, без никакви мисли и знания, страхлив, но за сметка на това амбициозен. Ако бръмбар му влезе в главата ще прави само компания на другита бръмбари. Поредният / след Л.Беров, Д. Попов и Ж. Виденов / неспособен и некадърен премиер на България.
26 Септември 2005 05:42
Няколко пъти се опитвах да прочета интервюто и не успях. Интересно, какво толкова възхити Султана!
26 Септември 2005 06:03
Некви се питат докъде ше го докара украинчето станишев, сякаш не е ясно. Досега от двама комунисти министърпредседатели единия го застреляха като куче а другия свърши като колбасар в бони идеал или не знам кво си. Как мислите, колеги форумци, тоя дали ше го застрелят, както застреляха луканов или ше свърши като колбасар както приключи кариерата си на народен трибун Виденов?
Аз предлагам да се обзалагаме.
Залагам че ще го застрелят като Луканов.
Всъщност отмятам се от залагането . По-скоро ше стане колбасар в Бони М Идеал.
И ше прави колбаси за диктатурата на пролетарята.
Аз лично с пионерски плам символично връчвам на другаря станишев моя личен, персонален колбас с пожелание за успех в нелекия политико-колбасарски занаят.
Успех другарю Станишев! И В Двете!!!

Редактирано от - Rednik South O.Z. на 26/9/2005 г/ 06:06:18

26 Септември 2005 06:47
*****

Натиснете тук, за да се запознаете с Правилата на форума

Редактирано от - bot на 26/9/2005 г/ 10:02:36

26 Септември 2005 07:29
Въпросите пълни с негативизъм, но отговорите с комсомолски плам и оптимизъм...Проблеми имало, но правителството ще даде всичко от себе си да ги реши. Спокойно деца, и на нашата улица ще изгрее слънце...
26 Септември 2005 07:30
*****

Натиснете тук, за да се запознаете с Правилата на форума

Редактирано от - bot на 26/9/2005 г/ 10:02:53

26 Септември 2005 07:35
Тц, тц, Милчето е оптимист и отраден камуниз
Къде ще огрее слънце бе Mилче , *****

Натиснете тук, за да се запознаете с Правилата на форума

Редактирано от - bot на 26/9/2005 г/ 10:03:21

26 Септември 2005 07:43
Че мнозина форумци са духовити-духовити са...А ако се беха усетили, че на Серго му е през онаа работа за техното духане-цена немаше да имат.
Дерзай, братко Gasparini...
26 Септември 2005 07:56
Милчо е свястно момче, но малко трудно възприема. Учих го един ден как да псува, без до го усети редактора, но нищо не излезе. Не може да запомни една псувня.
26 Септември 2005 08:00
Станишев казва така
Направихме редица мозъчни атаки,
, а съм някъде че след такива мозъчни атаки се стига до Хематомия и след това беше май клинична смърт , ако не се разсеят !
Може да му се вярва , а и защо не тъкмо ще се стигне до нови избори ?!?!
26 Септември 2005 08:08
Незнайко,
понеже не мога да го прочета, казал ли е на кого са провеждали съответните мозъчни атаки? Да не се окаже, че е някой, който издържа на такива атаки?
26 Септември 2005 08:21
Зую, навремето имаше една песничка: Две дечица малки, в детската градина намерили ги притиснати до скрина и т. н. Та гаспаринчо квот да прочете все за скрина си мисли, а песента по нататък има и припев: Ний сме слонове, бродим по света, бродим по света, скитаме се ...Да, Да, Да...Тогава немаше Интернет, а само ББС не заглушаваха и от там пък чувахме, О, плийс Дайяна... Та младостта е хубав сезон, но някои прекаляваха...
26 Септември 2005 08:22
*****

Натиснете тук, за да се запознаете с Правилата на форума

Редактирано от - bot на 26/9/2005 г/ 10:04:29

26 Септември 2005 08:31
*****

Натиснете тук, за да се запознаете с Правилата на форума

Редактирано от - bot на 26/9/2005 г/ 10:04:15

26 Септември 2005 08:37
*****

Натиснете тук, за да се запознаете с Правилата на форума

Редактирано от - bot на 26/9/2005 г/ 10:05:06

26 Септември 2005 08:51
Интервюто си е супер, но най-важната част са последните няколко изречения. Истината е, че в момента единствената нормална политическа партия е БСП, колкото и това да не се харесва на хора като Костов, Симеон и др.п.
И от нейното по-нататъшно нормализиране зависи бъдещето на България. Защото десните партии след 2001 г. се доказаха като неспособни да управляват, а НДСВ, разбира се, не е партия.
Жалкото е, че във форума на "Сега" ще изпълзят "демократите", които ще изсипят кофи с нечистотии по адрес на Сергей, неговото семейство, Елена Йончева и т.н. Българите са странно племе - като видят, че някой има гадже, каквото те никога не биха могли да имат, веднага се наточват срещу него и почват да го обвиняват в какво ли не.
Задачата на Станишев е всъщност да реформира не само БСП. Цялата държава трябва да се реформира. И да се сменят чиповете на голямата част от народа.
26 Септември 2005 09:11
Много ми стана интересно. "БСП е единствената нормална", която се нуждае от по-нататъшно "нормализиране"!
Колко ли степени има нормалността?
Милчо,
тази песничка от теб я чувам. Сигурно е по-нова. От моето време детските вече не ги помня. Помня едни други, ама те са само за маса. Остави ги тези детски песнички! Мъж си вече.
26 Септември 2005 09:21
Точно до президентските избори ще изтрае тази тъй изстрадана коалицийка. А там ще видим - гласовете на турците едва ли ще помогнат на Първанов за втори мандат - негативите от управлението на Серьожката вече няма как да бъдат игнорирани. А и идиотът от Мадрид откога напира за президенското кресло.
26 Септември 2005 09:23
Между Карлович и Дмитриевич БКП/БСП се изпразни от съдържание, загуби читавите си хора и сега бързо ще се стопи покрай отвращението на българите от продажничеството на гейчо и първанчо.
26 Септември 2005 09:47

Само ще дебна днес, дали ще се престрашат комуни... пардон, социалистите да застанат зад кандидатурата на Татяна Дончева.
Единствената избираема, впрочем; щом и Стоян Александров, който е сладур отсекъде не успя, само жена може да превърти настройката в главите на софийския избирател. Не си пада той по социтата и това ти е.


Не ща да гласувам повече за кметове.
Видяхме ги, резил за мъжкия пол.


Искам кметица тоя път. Татяна Дончева ми пасва. Ако женорята я харесват, тя ЩЕ е. Нямам им много вяра на женските акъли, ама може и да са втасали след толкова опити с хитреци и използвачи и в личен план, и в обществен...


С Танчето ще си отживеем, предчувствам. Тая ще го даде амбициозно и реалистично едновременно. Тя разбира се не е вода ненапита, но толкова по-добре. Има си начин хем далаверата да върви, хем градът да се развива на добре.

Бе това е град дето рядко има подобнои дадености. Обичам си го, затва искам кметица, стопанка. Шопето сме малко на е.бем страна, ама Ако. Кое си сака, оно си требе.


Давай, Тано моме! Ти си.





26 Септември 2005 09:51
Нищонеказващо интервю, пълно с егомански психоотклонения. Дет са вика още не са е изпърдял два пъти на Дондуков и мисли за след 2007-ма.

*****

Натиснете тук, за да се запознаете с Правилата на форума

Редактирано от - bot на 26/9/2005 г/ 10:05:41

26 Септември 2005 09:57
какво прави другарят жан виденов сега, знае ли някои? в българия ли е, мемоари ли пише, от какво се изранват тои, другарката му и дечицата им?
оня дето провъзгласи елена йончева за красавица, много ти е селски вкуса бе драги, наречи я по скоро интелектуалка, би и прилягало. аз съм я виждал само на снимка, може в живота да е още по грозна
26 Септември 2005 10:11
Я! Модераторът е на своя пост!
26 Септември 2005 10:22
И като ги гледам тия "озвездени" коментари под интервюто на Серьожата... каква простотия!
26 Септември 2005 10:28
Що така никой не обръна фнимание на снимката на стр.12!?!
Особенно погледа...
Стреса си казва думата...май
26 Септември 2005 10:29
Не ръководя временен кабинет, който да "добута" до януари 2007 г.


Уви, точно такъв кабинет ръководиш. Ако мислиш, че имаш място за творчество ще отхвърчиш по-бързо дори от другаря Виденов.
26 Септември 2005 10:34
Аaa, степен, репутето на премиера от бекапето требе да се брани. Това не е като да напишеш, че некоя дама от опозицията била курва
Номинирам за темата на бгтопидиота следния модернолев цитат:
--------
"Направихме редица мозъчни атаки, чиято цел бе търсенето на баланс..."
--------
Подозирам, че това е буквален превод на "brainstorming", научен от некой модерен курс за разтегане на тесни задници.
26 Септември 2005 10:34
Преди време тук писах, сега пак ще повторя със свито сърце-пускайте си фризерите и почвайте да ги зареждате с хляб.Това при Жан помогна
26 Септември 2005 10:35
Зую, тя детска, ама тука много мунчовци бе човек, требе и да им се пее, даже и за: "елате хиляди младежи, на родната страна надежда", нали строят сега живота ноФ, илюзиите не са от вчера, а от 2000 години и кусур... Нейсе и Серьогата ще построи живота СИ нов, а ние ще дъвчем просеник... и каугуми от УСА-та.
26 Септември 2005 10:39
Мето, есенцията на моя постинг е запазена. Корекцията на модератора се отнася до една моя забележка към редакцията. Човека си бди за правилата бай дифолт - нищо лошо. Кой прочел - прочел.
26 Септември 2005 10:42
Отговорите могат да се характеризират с една дума - шаблонни. Нищо ново не казва. Поне Йончева можеше да му помогне с отговорите за да не се излага така. А това за мозъчните атаки искрено ме разсмя. Събират се умни глави, мислят, обсъждат и готово! Ако така се решават държвните въпроси, то било много лесно!
Ако това, което пишеше преди няколко дена в "Новинар" за деорганизираността в правителството и свръхбюрокрацията е вярно, нищо добро не чака държавата. Така е защото всяка партия от коалицията трябвало да има представител!? Демек, да се контролирали един друг. По вероятно е да се сдушат и да си разпределят облагите. Сега и новите висши чиновници като си назначат приятелите и роднините - стой та гледай!
То още тогава си беше ясно, че тройна коалиция е пълна тъпотия, ама кой да слуша!
26 Септември 2005 10:48
Колко думи има изречението:
"На Партията аз съм благодарен, че тя води моята страна към живота хубав, лъчезарен и ни пази зорко от война."
26 Септември 2005 10:57
Сега чак видях... в "После" - Прелет над газетите..."24 часа" клюкарства...
Ма Ленчето му пристанала бе, затуй човеко гледа така ошашавено
Е, а честито!
26 Септември 2005 11:17
сега какво искате от човека той не води временен"кабинет" а си мисли че може би е за постоянно.да ама не , нека си мечтае, обаче на народа скоро ще му писне и няма вече да си трае.Да човека не е правил семейство, не е строил къща, и другите нормални работи за средния човек, ама той какво е виновен ......друг е хората са си го избрали и сега май всички ще му сърбаме попарата
... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД