:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 257
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
ОБРАТНИ РАЗПИСКИ

Калашникът няма да ни излекува

Щях да пиша нещо друго, когато внезапно прочетох – отново има инцидент с пребит от роми медик. В град Раковски тумба цигани докарали дете, което се било натровило с нещо, 65-годишната лекарка установила, че няма опасност и ги проводила в друг кабинет, но циганите не харесали това и настояли тя да лекува детето, а за повече убедителност я набили.

Първо нека кажем, че това е ярко поредно безобразие, което изисква реакция на цялото правителство, включително различните и многобройни НПО-та. Тази реакция не следва да е заплашително говорене, а методични дългосрочни мерки, които настойчиво и неотклонно да бъдат провеждани от сегашното и всички следващи управления. Какви ще са мерките сега няма да изброявам, пък и не ми е работа. Знам само, че са преди всичко просветителски, освен това задължителни.
А второто е как никак не се чувствам добре от факта, че излязох прав –


речите на Москов няма да спрат нищо.


Министърът бе заявил преди няколко дни, че „с цената на каквото и да било“ няма да позволи повече насилие над лекари. Оказа се, че не е вярно. Пази боже, да смятам, че лекарката е бита с негово позволение, но случилото се само показа каква голяма пропаст зее между патетичната реторика и грозната действителност. Тя е такава, че ничий популизъм не може да я запълни, дори да е министерски. Особено ако е министерски.

Министър Москов е вече атакист, нещата ще се оправят, когато всички станат такива – заключиха форумни радикали. Но изводът „циганите са лоши“ не може да удовлетвори приличния човек, защото е чист расизъм. Той може да донесе само бегло и мимолетно удовлетворение на някоя семпла глава, усетила внезапна екизстенциална радост от факта, че не е върху раменете на циганин. Расизмът не е нещо лошо, защото тъй е повелила „политическата коректност“. Расизмът е нещо лошо, защото дели хората на по-пълноценни и по-непълноценни раси. Примерно по-белите – по-пълноценни, а по-черните – по-низши. А това не е вярно, опровергано е от сериозната наука. Много сериозно е опровергано. Хората са на различно дередже не поради цвета на кожата и формата на очите, а поради ред географски, климатични и прочее фактори, които правят човешкото развитие неравномерно в социален, политически, икономически, културен план*. Но ако цивилизацията има някакъв смисъл, той е в това, че по-напредничавите носят факлата на просвещението в гетата, а не живеят редом с тях без съприкосновение – както живеят мишките и рибите. Този, който управлява, има задължението и грижата да издигне тези, които управлява, до своето образователно равнище. Дори само заради това, че така ще е истински свободен, понеже само равенството в този план прави едно съжителство наистина свободно**.

Аз съм виждал скромни и читави цигани, както съм виждал мързеливи и необразовани българи, някои направо


оскотели от пиянство.


Виждал съм и западноевропейци на това дередже. Всеки е виждал. Някой ще възкликне - но процентът, процентът е различен! И ще бъде прав. Само че процентът е функция тъкмо на неравномерното развитие, на неумението да управляваме света и нежеланието да се замесваме с такава тегава и трудоемка работа.

Друг радикалист ще каже - лесно ти е да пишеш от кабинетчето, иззад компютъра. Нещата ще се оправят само с калашник и телени мрежи! Впрочем ще го каже също иззад компютъра.

Нему ще поясня, че съм походвал насам-натам, и съм имал гюрюлтия с цигани, дори на по-млади години дваж-триж съм се послупвал с такива братя. Помня обаче как посетих в едно изцяло циганско село местния здравен медиатор Захари. Захари води своите съселяни на доктор, прави връзката между тях и лекарите, защото недоверието между двете страни е огромно. Скромен и целеустремен мъж с две деца - Самуил и Десислав, който ми каза какви надежди възлага на образованието:

- Който знае малко, ще поиска да узнае още повече. Който не знае нищо, той не знае, че не знае, и нищо не иска и да научи. А такъв е по-буен, по не можеш да се разбереш с него за нищо.

Това е пътят, а не този на калашника.

-----

*Професор Джаред Даймънд например добре илюстрира това в „Пушки, вируси, стомана“, преведена и на български.

**Ръдиард Киплинг има емблематично стихотворение по темата, нарича се The white men burden - Бремето на белия човек.
93
11397
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
93
 Видими 
15 Декември 2014 20:11
Мерките хич не трябва да са просветителски, а неизбежно наказателни. На максимум. Те тогава ще се кротнат.
15 Декември 2014 20:21
Расизмът е нещо лошо, защото дели хората на по-пълноценни и по-непълноценни раси.

Защо да е лошо нещо, което отразява реалното положение на нещата?

Примерно по-белите – по-пълноценни, а по-черните – по-низши.

Факт.
Объркването идва от това, че Майкъл Джордан, Чарлз Баркли, Майкъл Джонсън, Алисън Филикс, Арета Франклин, Ал Жеро, Стиви Уондър, Хърби Хенкок, Куинси Джоунс, Дензъл Уошингтън, Хали Бери и много, много други погрешно са олицетворявани с останалата част на расата.
15 Декември 2014 20:22
15 Декември 2014 20:38
Авторе, нямаш 'абер от цигани и цигания! Фантазията ти е бедна. Думите излишни. Не калашник, а бой, обикновен, милиционерски, як, български бой. Всеки ден. По най-малкия повод. И естествено трябва да им се намери малко работа. Ако не си съгласен, облечи една бяла манта, качи се в линейката и да те видя колко струваш. Най-вероятно нищо! Извинявай.
И недей да се нахъсваш на хората във форума, това е по табиета на друг един многознайко...
15 Декември 2014 20:48
taidzi
15 Дек 2014 20:38

Е сега вече
15 Декември 2014 20:59
А второто е как никак не се чувствам добре от факта, че излязох прав – речите на Москов няма да спрат нищо.
***
Само на мен ли ми се струва, че второто е първо?
15 Декември 2014 21:03
Министър Москов е вече атакист, нещата ще се оправят, когато всички станат такива – заключиха форумни радикали. Но изводът „циганите са лоши“ не може да удовлетвори приличния човек, защото е чист расизъм.
***
Е, дойдохме си на думата - Москов е расист, пък и лъжец щото добрите цигани пак биели лекарите. Вече не знам кое е писано сериозно и кое е каламбур, но гадния привкус остана трайно.
15 Декември 2014 21:14
Наверно десетки пъти съм го писал, а заедно с други форумци хиляди пъти: "Защо неприлагането на закона към една група винаги намира оправдание с расизъм, "срещал съм и щастливи цигани", медиатори, ама и сред българите има такива и т.н. аберации?" Неприлагането на закона е причина номер 1 за циганското "правораздаване". А, то постоянно убягва на политкоректните криминалозащитници. И явместо това калшници, телени мрежи, сапуни и т.н. Автора няма ли чувството, че косвено поощрява линчуване на хора изпълняващи своите служебни задължения, при това ЛЕКУВАщИ БЕЗПЛАТНО и то от неграмотни имбецили?!
15 Декември 2014 21:15
погрешно са олицетворявани с останалата част на расата.
Те туй да го бе казал на Касиус Клей преди да го съсипе паркинсона.Опс....то пък да му речеш че е Клей,а не Али и ....Ма ако искаш тук си имаме един общински....Преди европейски,сега тренира аматьори.Общински съветник.Треньор.По-познат в Русия и от Стоичковв.Преди няколко години по време на турник извадил езика на техен проснат на ринга докато съдията и лекаря се паникьосвали....и все още може да ти отвинти главата с десен прав Сущий Чембърлейн си ми Лофкий.Стюарт,не Невил.Да си чувал "битието определя съзнанието" и че циганизацията вече подхвана и точно гласуващите са СКАТ и АТАКа?Че точно разделителната линия ,че са "повече" от циганите ,им дава кураж че не са тотално зад чертата? След 2-3 поколения на минимална в семействата се раждат само "цигани"...Разходи се по улицата.Погледни лицата на хавелите.Чуй диалекта на който бръщолеват-с речник от 200 думи(има и кучета изпълняващи повече команди)....
15 Декември 2014 21:21
Жесток побой над пътници в столичен автобус
Дата: декември 13, 2014
Цигани се катерели по дръжките и скачали върху главата на младеж, опитал се да защити останалите пътници.
Група от над 20 цигани е извършила погром срещу пътниците на столичен автобус. Мелето е станало в автобус по линия 310, около 22:00 часа.
Циганската банда се качила на спирка „Орион” в столичния квартал „Люлин”. След влизането си в автобуса, извергите започнали да блъскат и обиждат на ред пътуващите жени, деца и възрастни хора. Две момчета опитали да защитят хората, при което циганите се нахвърлили срещу тях и им нанесли жесток побой.
„Беше жестоко. Завлякоха момчетата на колелото на рейса, събориха едното на пода и започнаха да скачат по главата и тялото му. Катереха се по дръжките и скачаха отгоре му“, разказва свидетелка на случката. По думите й е настъпил голям хаос, а шофьорът им отворил вратите да излязат, за да не изпочупят рейса.
„Тази компания се качва редовно в рейса от месец насам. Имаме подадени сигнали в полицията и градския транспорт, но никой не им обръща внимание. Обикновено трима седят при шофьора на седалките, а други обикалят между хората и оглеждат кой какво носи. Дори се опитаха да ме последват, когато слязох от рейса преди седмица, но успях да се изплъзна”, споделя младо момиче, също свидетел на жестокия побой.
От полицията потвърждават, че снощи около 22:00 часа, техни служители са се отзовали на подаден сигнал. Задържани са 16 от циганската банда. Но повечето от тях се оказали малолетни, което означава, че най-вероятно ще се отърват за побоя без сериозни последствия.
Двамата , опълчили се на извергите са на възраст 21 и 24 години. По-младият е бил откаран в болница, след побоя, но е бил освободен за домашно лечения по-късно през нощта.
15 Декември 2014 21:22
Калашникът няма да ни излекува

В град Раковски тумба цигани докарали дете, което се било натровило с нещо


Г-н Ламбовски, без калашник няма да има кой да ни лекува!

Тумба цигани са докарали дете, което се е натровило с ПЕРИЛЕН ПРЕПАРАТ, не с НЕЩО!!!

Натам е същата боза!
15 Декември 2014 21:25
renegad, мислиш ли че някой в САЩ би цепил басма на Касиус Клей (Джордж Форман, Джо Фрейзър и т.н.) ако отупа някой лекар дето му лекува паркинсона? Имаше едно О'Джей дето си повярва че с много пари е недосегаем. Намериха му цаката и на него! И никой не ги е обвинил в расизъм за това. Моля без спекулации за случаите с необосновано застреляни или задушени от полицаи.
15 Декември 2014 21:25
каквато е държавата и културата-такива са и и циганите,при едни чалга....при други бохема или

http://vbox7.com/play:08a7c03a

15 Декември 2014 21:27
Споко! Човекът трябва някак да ни сложи упойката преди самите ние да сме яли лобута от мангалите. Просто бизнесът му е такъв. Така се доказва като голям анализатор-медиатор. То ние, разбира се, не сме половината свят. Камо ли пък - по-добрата половина. Та тая именно, по-добра половина, която е и същевременно скришна, ще аплодира бравурно въпросното авторово мнение, като впечатляващо успешна кампания по умиротворяване на обществото. Ние, както винаги, нищо не разбираме и не сме в състояние да се ориентираме. Трябва някой непременно да ни води за юларчето. Към транжорната, естествено.
Четох съвсем отгоре-отгоре, щото изложението е само вариант на предходни подобни изложения, по сходни теми. И най-вече - защото съзнанието ми е изцяло в плен на сакралния въпрос - това естествена проява на авторовата инвенция ли е или симулативна!? Всъщност, все тая.
15 Декември 2014 21:29
Фалшивата "интеграция" или за правото да пердашиш лекари с винкел!
227към175 -Съотношение на общия брой нападения над спешни екипи и тези, извършени от цигани.
БХК твърди, че идеята лекарите да не бъдат изпращани без полиция в гетото, за да не бъдат пребивани, трябвало да бъде погребана с Хитлер. Тоест, защитата на здравето, живота и достойнствата на лекарите, при изпълнение на служебния им дълг от неинтегрираните питомци и клиенти на БХК е хитлеризъм, расизъм, ксенофобия и фашизъм.
Нов ураган от лицемерие и полит-коректност залива социалните мрежи. Поводът – възмущението на д-р Москов от набиращата сила практика спешни лекари да бъдат млатени като животни в циганските махали, когато отидат на адрес, за да спасяват живота и здравето на млатещите ги.
Говорителите на „либералното“ лицемерие надигат глас за защита на правото на обитателите на махалите да пребиват спешни лекари. Наричат отказа от това право дискриминация.
Наглостта на циганските барони също няма край. Всичките барони, „председатели“ на по същината си противоконституционни (защо противоконституционни, виж КРБ) цигански партии, обясняват, че докторите били системно бити, защото закъснявали… Няма съжаление, няма извинения, напротив има обвинението, че за системните побоища, виновни са…битите лекари.
Обитателите на катуните и махалите ползват предимно Бърза помощ, дори за температура и не-спешни случаи, защото са в огромната си част здравно неосигурени. Лекарите ги лекуват и им оказват помощ и заради Хипократовата клетва, и защото ги е страх от побой, нападение и унижение.
Това е още една от невидимите, от тихите социални помощи, които българското общество изплаща и дава на голяма част от тази общност, наред с правото и да се ползва от градски транспорт, ток и вода почти безплатно.
В махалите и гетата има зверска битова престъпност. Тя се превръща в етническа. Насочена е срещу всеки отвън. Всеки дръзнал да „влезе“ в гетото, катуна, махалата.
Изпитали са я стотици, ако не и хиляди полицаи, лекари, служители на енергото, общински служители, горски, пощаджии. Български граждани, които са бити, гонени, хулени, пребивани от обитателите на гетото и катуна.
Обитателите на катуна стават все по-нагли, по-агресивни и по-арогантни. Това е битието, естеството на всеки катун, всяко гето, всяка махала.
Катуните трябва да бъдат разрушени и премахнати, битовата престъпност трябва да бъде унищожена, всяко престъпление трябва да бъде наказвано.
Същевременно излезе отвратителната „новина“ за гнусна извратенящина, извършена от представител на упоменатата общост над дете, в училищна тоалетна. Същият е бил известен с това, че системно бие, тормози и притиска всички малки деца в училището, а отговорните лица не смеят нищо да му направят, за да не се срещнат с родата му.
Да чухте реакция от БХК? От другите правозащитници. От възмутените либерали? От противоконституционните цигански партии, фондации, организации?
Не, няма и да чуете. За тях тази отвратителна гнусна гавра не е новина. Защото жертвата не е от подзащитната им общност.
От тях ще чуете следното либерално, толерантно, политкоректно умозаключение – „Е какво толкова е станало, нима българите не вършат престъпления?“
15 Декември 2014 21:31
ако отупа някой лекар дето му лекува паркинсона?
съществува такова нещо ,като "равни пред закона".Не циганите или Клей създават системата на дискриминация.Дискриминация е и кога политици оставят гетото да прави какво си иска за няколко гласа повече.Да припомням ли "опрощаването" на сметки преди избори?Като търсите кой да провесите на клона-търсете в парламента и съда,не в маалата.Биячите са регистрирани-най-малко са записани данните на детето(макар че остава въпрос-ква е тая система дето уж натровено ,уж няма опасност....пък му казват да отиде в спешна за промивка....то не само циганите бият след подобно разтакаване)Защо вече не са в ареста?Като изкарвате "бит лекар",следва "извършителите са задържани".Ако не са-да ти пикая на държавата.
15 Декември 2014 21:32
"Не ме е страх, унизена съм от случилото се". Това заяви пред журналистики нападната от роми лекарка от Раковски Божидара Пеевска, пише БГНЕС.

Д-р Пеевска успя и да разкаже какво точно се е случило предната нощ.

Към 21.30 часа в кабинета са влезли майката и бабата на момиченце на около 3-4 години, което е отпило препарат за пране. Д-р Пеевска преглежда детето, което е в добро общо състояние и казва на близките, че трябва да му се направи промивка на стомаха. Това може да стане в Пловдив - в клиниката по токсикология. В това време бабата на детето повишава тон, започва кавга, настоява промивката да се направи на място.

Д-р Пеевска, която е имала намерение да вика линейка от Пловдив, за да закара детето, вече се обръща към полицията за помощ, защото, по нейните думи, оттук нататък никакъв преглед не е възможен. Щом чуват, че звъни в полицията, двете жени грабват детето и хукват с клетви по коридора. Тя излиза навън след тях и настоява детето да бъде заведено в токсикология. В този момент от тъмното в коридора излиза мъж, според нея баща на детето, пристъпва учтиво към нея. Д-р Пеевска решава, че той ще поеме нещата и започва да му обяснява къде точно да заведат детето, защото след два часа може да се почувства зле. В този момент мъжът я удря силно по главата.

За д-р Пеевска, оказва се, това не е първото нападение. Тя дава десет дежурства месечно в кабинетите на спешна помощ и твърде често е била обиждана. Преди 2-3 години в Столипиново някой посегнал да я души, както си стояла в колата.

Лекарката с дълъг стаж казва, че не се страхува. Чувства се обидена и унизена от снощното нападение. За нея подобни преживявания ще спрат, когато "има държава".
15 Декември 2014 21:33
...или в циганският автономен район полицията чака мешерето да им позволи да влязат,щото някой политик има гласове да получава?Отписахте маалите ли?Признахте им право на самоопределение и автономия?
15 Декември 2014 21:38

taidzi
15 Дек 2014 20:38


15 Декември 2014 21:41
"циганин" не е етнос,а състояние.По последни данни -към 30% в България се циганизират.Под чертата на бедността процесът е неизбежен.И това трябва да е основен проблем на политиката.Жална ни майка....
15 Декември 2014 21:43
карта на абсолютната бедност

http://www.investor.bg/ikonomika-i-politika/332/a/nad-edna-peta-ot-naselenieto-na-bylgariia-jivee-pod-liniiata-na-bednostta-185681/

прибавете поне 50% на чертата.....
15 Декември 2014 21:44
Относителният дял на децата с материални лишения (лишени от поне един от 11 показателя) е 70.2%. През 2013 г. почти половината от децата не могат да си позволят едно хранене, включващо месо, пиле или риба поне веднъж дневно (45,4%), пресни плодове и зеленчуци веднъж дневно (42,8%) и подходящи книги за възрастта им (47,4%).това са "биячите" след 5 години.....
15 Декември 2014 21:46
Автора е прав! Само образоването на тези същества ще ги очовечи! Друг е въпроса, че той не казва как да се постигне това образоване. А аз казвам - само след като се основат Трудово-Обучителни лагери (ТОЛ) в които нарушилите законите ще работят до изтърпяване на присъдите си и не издържат успешно матура за 12 клас.
Това е! "Учение и труд, труд и учение!" (Е и малко кютек, но това е за затвърждаване на наученото през деня)
15 Декември 2014 21:49
Биячите са регистрирани-най-малко са записани данните на детето(макар че остава въпрос-ква е тая система дето уж натровено ,уж няма опасност....пък му казват да отиде в спешна за промивка....то не само циганите бият след подобно разтакаване
***
renegad, сигурен ли си че си наясно с това което искаш да кажеш? Щото звучи "и така, и вака". Как си представяш лекар без съответните средства да прави стомашни промивки на дете? Имаш ли медицинско образование, обследвал ли си детето заедно с лекарката та имаш мнение по правилността на взетото от нея решение? Имаш ли си понятие от разликата между участъков лекар, педиатър и токсиколог? А ако лекарката беше направила стомашна промивка на детето и то бе умряло по време или след манипулацията?
15 Декември 2014 21:52
...и за разлика от повечето пишещи тук -аз съм влизал в Маалата да прибирам човек.Като "пляснеш" с палката с "изтегляне" първо се чува звук като да удариш с лопата мокър бетон....Веднага след това ,не през ушите,по костната...."чуваш" като че трошиш спагети ....отидете в кухнята и пробвайте с един пакет.Просто рязко го "скуршваш".Поне не е толкова мръсно и цапащо.Но и двете не са решение ...Другото е "окончателно решение"-кой от вас ще го предложи?
15 Декември 2014 21:53
renegad,Тогава рекох: Мъдростта струва повече от силата; А при все това, мъдростта на сиромаха се презира, И думите му не се слушат.
Думите на мъдрите тихо изговорени се слушат Повече от вика на онзи, който властвува между безумните.
(Еклесиаст, 9:16-17)


15 Декември 2014 21:54
пращайте повиквателните и да влизаме.После ще пледирам "изпълнявах заповед".Не ви трябва концлагер-в Руанда изклаха към два милиона с мачете.Давайте бе-нали искате бързо и евтино решение?!
15 Декември 2014 21:57
Ей, Бойко! Дай личен пример как в качеството си на управляван се издигаш с помощта на Бат' Сали, в качеството му на управляващ, до неговото образователно ниво. И всички ние, дето сме под неговото образователно ниво, тутакси ще те последваме! За мангалите обаче не зая как точно ще стане, щото те са си изначално равни нему в образователно отношение. Ние сме тия дето трябва да бъде подравнени по него. Ние ли?!
15 Декември 2014 21:59
renegad, къде в закона са препоръчани описаните от теб манипулации? И ти тълкуваш закона, като дявола евангелието! Излиза, че оправдаваш побоищата извършвани от цигани над служебни лица с липсата на добро материално положение. Ами тенденцията е обратна на желаната от всички ни - на влошаване на икономическото състояние на цялата популациоя, с изключение на тези дето я тласкат надолу. Значи ли това, че определена група има правото да се самозапалва от отчаяние, а друга имунитет да бие и линчува наред членовете на първата?
15 Декември 2014 22:04
има си закон и той се прилага за всики.би трябвало.В момента се отказваме от половин България.Няма цигани в НК.И не само те бият.За чий плащаме на полиция?Къде е съда?Кога обявихме апартейд?Що има межда?Кой раздели и сепарира България?
15 Декември 2014 22:04

duzov
15 Дек 2014 21:46

Само образоването на тези същества ще ги очовечи! Друг е въпроса, че той не казва как да се постигне това образоване. А аз казвам - само след като се основат Трудово-Обучителни лагери (ТОЛ) в които нарушилите законите ще работят до изтърпяване на присъдите си и не издържат успешно матура за 12 клас.
Това е! "Учение и труд, труд и учение!" (Е и малко кютек, но това е за затвърждаване на наученото през деня)


Има логика и в това.
Имала съм съученици, цигани. Няколко човека бяха. Родителите им работеха, наравно с моите. Плащаха си за всичко,такси, данъци. С едно от момичетата ходехме на музикална школа. Това беше друго време, обаче.
Сега духът от бутилката е изпуснат. Циганите в данъчно не влизат, не работят, осигуровки не плащат, а ток, вода, социални помощи получават от всички работещи българи!
И единствената им грижа е да се размножават! Циганията е на път да помете България!
Фактът, че всичко това отново се случва, че посягат и бият лекар дни след като България се превърна в кошер заради тези случаи, говори колко малко може да бъде постигнато с уговорки и отстъпки.
Да, учение и труд са начин да се реши този проблем в дългосрочен план.
Но утре? Когато поредният лекар бъде пребит? Циганите и циганията се увеличават, а лекарите намаляват? Какво правим?


15 Декември 2014 22:05
квот за сите турци,таквоз и за гол Хасан!Дори да е Пеевски!Това е идеята за правова държава!
15 Декември 2014 22:13
Да "влезем" е лесно. Трудно и полезно е с търпение да приучаваш към законопослушание и приличие. Дали този побойник - ром, българин, турчин, ескимос - е посегнал на лекарка, учителка, продавачка в бакалията или на лелката, дето мие гаровия кенеф, НЯМА НИКАКВО ЗНАЧЕНИЕ. В нормална правова държава неотвратимо като Божия гняв ще си плати с цялата строгост на закона. ТУК НЕ БИЕМ ЖЕНИ! Точка!

НУЛЕВА ТОЛЕРАНТНОСТ! При това НЕИЗБИРАТЕЛНО НУЛЕВА ТОЛЕРАНТНОСТ! Кокетирането с една или друга гилдия е също така отвратително, както и пренебрегването на сигурността и достойнството и избирателно. Нима българският лекар има по-голямо право на сигурност и достойнство от българския учител? Или пък учителят повече от работника, а работникът от селянина, българинът - от турчина, а двамата - от рома? Това са тъпни! НЕОТВРАТИМОСТ И НУЛЕВА ТОЛЕРАНТНОСТ! Методично, настоятелно, търпеливо и професионално. Върховенство на закона!
15 Декември 2014 22:13
Това е идеята за правова държава!


Идеята е хубава. Едва ли има нормален човек, който да иска да живее в хаос и беззаконие! За съжаление е само гола идея!
15 Декември 2014 22:14
renegad
15 Декември 2014 22:04
има си закон и той се прилага за всики.би трябвало.В момента се отказваме от половин България.Няма цигани в НК.И не само те бият.За чий плащаме на полиция?Къде е съда?Кога обявихме апартейд?Що има межда?Кой раздели и сепарира България?
***
А, добре дошъл!

П.С. Аз пък като стажант в Пирогов съм наблюдавал картината пиян циганин нокаутира медицинска сестра с думите: "Ти ли шми играйш курвачката, ма?"
15 Декември 2014 22:18

Firmin
15 Дек 2014 22:13

Методично, настоятелно, търпеливо и професионално. Върховенство на закона!


Така е, законът прави хората различни. Под всички "цигански" теми го коментираме. Хората са почти еднакви по света, но законите ги правят различни.
15 Декември 2014 22:19
Едва ли има нормален човек, който да иска да живее в хаос и беззаконие! За съжаление е само гола идея!
***
Сакън, да не излезе, че си нарекла биячите ненормални. Хем ще те бият, хем ще им платиш за "расизма" си. Кеф им в Стразбург, кеф им в Хелзинки, а може и на двете места.
15 Декември 2014 22:23
"циганин" не е етнос,а състояние.По последни данни -към 30% в България се циганизират.Под чертата на бедността процесът е неизбежен.И това трябва да е основен проблем на политиката.Жална ни майка....

Когато чуеш за безработен българин, който наместо да си търси работа, да си кротува вкъщи, помагайки на работещата си съпруга, и изобщо налягайки си парцалите, тръгне да коли и изнасилва старци, да задига решетки от уличните шахти, релси, чиято липса може да убие десетки хора, реколтата на хиляди работливи
свои съселяни и пр. и пр. и пр., ела ми се обади.
15 Декември 2014 22:33
Само образоването на тези същества ще ги очовечи! Друг е въпроса, че той не казва как да се постигне това образоване. А аз казвам - само след като се основат Трудово-Обучителни лагери (ТОЛ) в които нарушилите законите ще работят до изтърпяване на присъдите си и не издържат успешно матура за 12 клас.
Това е! "Учение и труд, труд и учение!" (Е и малко кютек, но това е за затвърждаване на наученото през деня)

15 Декември 2014 22:39
За бой са не толкова циганите (не че не си го заслужават), но трижди повече бой заслужават онези от много НПО, дето уж ги "интегрират". Те са главните виновници, защото внушиха безнаказаността у циганите, докато лапаха мангизи от чужди правителства!
15 Декември 2014 22:40
Значи първо беше да им се оправи материалното положение (алоу, ренегада какво стана с мезонетите?!), след това образованието (алоу, ренегада какво стана с детските, закуските и т.н.?!), а дотогава - дотогава по двойка кебабчета за глава на участъков плюс бира за глава на специалист. На който не му изнася Терминал 2.
15 Декември 2014 22:48
Su38
15 Дек 2014 22:39

За бой са не толкова циганите (не че не си го заслужават), но трижди повече бой заслужават онези от много НПО, дето уж ги "интегрират". Те са главните виновници, защото внушиха безнаказаността у циганите, докато лапаха мангизи от чужди правителства!


Не са само неправителствените, Su38. Продажните ни политици в стремежа си да управляват ги толерират и поставят над закона, затова сме на този хал. Много по-изгодно им е да не ги обучават и интегрират, прост и беден електорат най-лесно се печели /купува/.
15 Декември 2014 22:51
Не, не е съвсем така, последна... Циганите са нужни на политиците сравнително рядко...
На продалите на дявола душите си адвокати те са нужни всяка минута, както слънцето и въздуха.. Те са главните виновници. И понеже са проводници на волята на господарите, нашите продажни политици се вслушват в тях. А те им се отблагодаряват с гласове...
15 Декември 2014 22:54
227към175 -Съотношение на общия брой нападения над спешни екипи и тези, извършени от цигани.

В останалите 52 случая биячите на лекари от марсианския етнос ли са?
15 Декември 2014 23:11
Когато чуеш за безработен българин, който наместо да си търси работа, да си кротува вкъщи, помагайки на работещата си съпруга, и изобщо налягайки си парцалите, тръгне да коли и изнасилва старци, да задига решетки от уличните шахти, релси, чиято липса може да убие десетки хора, реколтата на хиляди работливи
свои съселяни и пр. и пр. и пр., ела ми се обади.
обадих ти се.Същото и за турчин.Мизерията няма етнос....
15 Декември 2014 23:24
Много турци по селата са бедни като циганите, ровят нефелните си планински нивички или се гърбят като роби над тютюна.
Гонят козички по чукарите, нямат ток и течаща вода в къщите си, мизерните им пенсии едва стигат за хляб и лекарства, но никога, никога няма да посегнат на чуждото.
Не смятат, че някой им е длъжен, приемат смирено немотията си и се гордеят, че живеят по Божиите правила, макар че почитат Аллах.
15 Декември 2014 23:29
Преди години бях назначил за охрана "българин" душил леля си ,обрал я и само щото е решил че е мъртва и се разминало.После изкарал още 15 години по затворите за други золуми.Общо 32(изнасилване,грабеж и опит за убийство,,,,две амнистии-едната на Жельо).На 55 бе сух као каиш и цяла община му трепереше,пък кога наистина загрубяха нещата пръв офейка....но то друга тема.Тъй че не е до етнос.
15 Декември 2014 23:32
за същият се предполагаше че са вързали с арматура(осмица) ръцете на пазач на язовир с двама турци и после са го удавили за да разфасоват един фургон за вторични...ма не го доказаха,затуй пък турската банда влезе в затвора за няколко доказани грабежа и едно убийство.
15 Декември 2014 23:38
ще ти го кажа и така ,Лофкий....Ася Петрова си бе прокурор на повикване на всяка власт.Компенсира липсата на правни познания и вътрешно убеждение с пословична усложливост и не е единствена.Не са ти прблем циганите.Макар че мнозина имат нужда да се чувстват "горни" и да ги сочат с пръст.Затънали сме в собствената си цигания.
15 Декември 2014 23:44
стотици милиони в България са усвоени за "ромско включване"

http://www.osf.bg/?cy=33&lang=1&a0i=222672&a0m=read&a0p_id=140

това е само пример за "усвояване" и дискриминация.А е просто-квот за сите турци,таквоз и за гол Хасан.Разберете го.И да ги избиете,след това ще трябва да "селектирате" следващата група.До кога?Докато има "според зависи"?В България законите трябва да са едни и за Мамин и за Манго.Иначе ще трябва просто да затрием всички.Ма е несъвместимо с идеята за "елит".

Синекръвите ми октоподчета.....
... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД