:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 439,692,036
Активни 352
Страници 10,654
За един ден 1,302,066

Симон Аман обмисля оттегляне от ски скоковете след инцидента

Един от най-успешните състезатели по ски скокове в историята - Симон Аман, обмисля оттеглянето си от спорта след ужасяващото падане, което претърпя във вторник. 33-годишният швейцарец получи мозъчно сътресение и множество тежки охлузни рани по лицето, след като в последното състезание от веригата "Четири шанци" в Бишофсхофен (Ав) загуби равновесие при приземяването в последния си опит и удари главата си в заледената повърхност.

Четирикратният олимпийски шампион бе в безсъзнание, със силно подута лицева страна и кървяща уста, когато бе откаран по спешност в болница в Залцбург. Когато Аман се свести, лекарите установиха, че състоянието му не е толкова тежко, колкото сочеха първоначалните прогнози, но все пак му предписаха няколкодневно болнично наблюдение. Преки свидетели на страховития инцидент на шанцата станаха съпругата на скиора Яна Яновская и малкият им син Теодор, който се роди миналото лято.

Според близки до семейството на швейцареца именно г-жа Аман е настояла той да сложи край на кариерата си, уплашена от видяното. Засега не е ясно дали ски скачачът ще участва в световното първенство във Фалун (Шв) от 18 февруари. Симон Аман беше в много добра форма и си бе поставил високи цели.
818
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД