:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 439,692,711
Активни 390
Страници 11,329
За един ден 1,302,066

ЦСКА връща в А група двама чужденци

Бивши играчи на "Берое" и "Черноморец" са очаквани в лагера на "армейците" в Турция
СНИМКА: БГНЕС
Давид Каядо (с топката) дебютира в А група през 2012 г., като първият му мач бе срещу бъдещия шампион "Лудогорец".
Двама чужденци с опит в А група са следващите трансферни цели на ЦСКА. В следващите дни лидерът може да се подсили с бившия краен нападател на "Берое" Давид Каядо и с ексхалфа на "Черноморец" Жугурта Хамрун-Жужу. Очаква се двамата да пристигнат в лагера на "армейците" в турския курорт Сиде до края на седмицата, като и двамата биха излезли без пари на клуба.

27-годишният португалец Каядо в момента е играч на "Витория" (Сетубал), където обаче е резерва и от началото на сезона е играл само в 5 мача. Според медиите в родината му крилото има уговорка с шефовете да напусне отбора със свободен трансфер при лична оферта, която го устройва. За две половини и един пълен сезон в България - от началото на 2012 до края на 2013 г., Каядо изигра 59 мача и отбеляза 17 гола за старозагорци.

Жужу пък игра в А група през сезон 2011/2012, когато вкара 6 гола в 14 мача за "Черноморец", преди да бъде продаден в турския "Карабюкспор", който все още държи правата му. Ситуацията на полузащитника е сходна с тази Каядо и той също е свободен да си търси нов отбор. В края на миналото лято алжирецът изкара неуспешни проби в "Левски", след което бе пратен за половин сезон под наем в родината си.

Същевременно елитният руски "Кубан" прояви интерес към халфа на ЦСКА Стивън Сънди. Нигериецът е харесан от треньора Курбан Бердиев, но засега клубът не е склонен да плати исканата от София цена от 1 млн. евро за бившия играч на "Валенсия". Затова представители на руснаците ще пътуват до Сиде, за да гледат Сънди на живо и евентуално да преговарят на място.

Късно снощи в Турция се очакваше да пристигне и румънският голмайстор на ЦСКА Серджиу Буш, който през последните дни се подлагаше на възстановителни процедури в родината си заради леки болки в бедрата. Лидерът при реализаторите в А група този сезон ще се включи в подготовката наравно със съотборниците си, но най-вероятно в следващите седмици ще трябва окончателно да се раздели с тях. Би трябвало преди края на трансферния прозорец на 31 януари Буш да бъде продаден в Италия, където вариантите засега са "Дженоа" и "Парма".
1
1104
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
1
 Видими 
09 Януари 2015 07:36
Тия не са лоши играчи.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД