:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 329
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

В соцпартията има разнобой за натовския команден център

Ангел Найденов
Експертите на БСП са разделени по въпроса за разполагането на натовски команден център на българска територия. Бившият военен министър Ангел Найденов недвусмислено подкрепи това решение, докато колегата му Кристиан Вигенин - бивш министър на външните работи, изрази сериозни резерви. Според Найденов не бива въпросът за натовския център да се драматизира излишно, тъй като не застрашавал по никакъв начин националната сигурност. Тъкмо обратното.

"Струва ми се, че с това, което се прави, заплахите за нас стават повече, отколкото обратното", защити противната теза Кристиан Вигенин. Някогашният шеф на МВнР поясни, че за разлика от Евросъюза решенията на НАТО не са задължителни за всички държави членки и всяка има правото сама да преценява какви ангажименти да поеме с оглед на своята специфика. Вигенин припомни, че въпросът за разполагането на допълнителни сили на НАТО в Източна Европа е бил поставен още миналата пролет от прибалтийските страни и Полша. "Аз и военният министър Ангел Найденов подчертахме тогава, че България не се чувства застрашена и не иска разполагането на допълнителни сили. Не знам какво се е променило от тогава до сега, но е добре да ни се обясни дали това не е поискано от сегашното българско правителство, а може би и от президента на срещата на върха на НАТО в Уелс", каза Вигенин.

-------- СЪПРОТИВА

От Патриотичния фронт поискаха вчера президентът Росен Плевнелиев да свика Консултативния съвет по национална сигурност във връзка с решението за разполагане на контролно-команден център на НАТО в София. Според коалиционните партньори на управляващите разрешението за това трябва да мине през Народното събрание.
 Кристиан Вигенин
5
1968
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
5
 Видими 
06 Февруари 2015 19:25
"Бившият говорител на военния министър Ангел Найденов недвусмислено ..........................................." Дали този е бил министър?
06 Февруари 2015 19:43
Спекулира се с понятието „натовски център“. Досега България и МО действително работеха за изграждане на натовски център за управление на кризи, каквито има и в други държави, който да повиши оперативно техническите възможности на страната. Онова, което от САЩ и НАТО сега искат да ни бацнат обаче е съвсем нов тип натовски център, каквито започват да се правят за пръв път в историята на организацията, и вместо да допринесе за възможности на България, допълнително ще й отнеме от възможността за самостоятелна отговорност
06 Февруари 2015 21:36
Всичко е добре за нас нооооо: 1. Ако не се декларираше от всички НАТО-вски шефове, че това е в следствие на заплахите от страна на Русия; 2. Ако се покаже "агриймана" за центъра и в него пише, че той има функции САМО и ЕДИНСТВЕНО за защита при атаки срещу членки на НАТО. Защото Украйна не е член на НАТО и нямаме задължение нито да я защитаваме, нито през наша територия да минават "украйнски НАТО-защитници". Е, позицията ни може да се промени, ако НАТО и ЕС - шефовете разкрият истината и поискат международен съд за тези които организираха и извършваха снайперските разстрели на Майдана, които със забранените касетъчни боеприпаси избиват мирни хора, които свалиха малайзийския самолет и пр. и пр. Ама това не го виждам в близките 30-40 години.
07 Февруари 2015 09:44
Боже! Не мислех че ще дойде ден да поискам да вдигна палец за Вигенин!
08 Февруари 2015 08:25
Вегенин явно се стреми да се поправи след издънката си.
БСП трябва да разберат,че ако искат електорат, трябва да откажат тези центрове.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД