:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 280
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
ТЕНДЕНЦИЯ

Войната в Донбас се превърна в ад за обикновените хора

В същото време всички враждуващи страни твърдят, че се борят именно за народа си
Местни жители палят свещи в памет на загиналите на 24 януари в град Мариупол, който е под контрола на украинските военни. Тогава загинаха най-малко 31 души, а над 100 бяха ранени при обстрел срещу града. Двете враждуващи страни взаимно се обвиниха за трагедията.
Зимата в украинския град Дебалцево тази година е жестока - докато проруските опълченци се опитват да разбият обкръжените там хиляди украински войници, жителите му са принудени да търсят укритие, където могат. Част от тях са се скрили в мазета на различни домове, училища и държавни институции, сочат репортажите на украински, руски и западни медии. Да живееш под земята, означава да разчиташ на щедростта на останалите. Така изглежда днес домът на тези нещастни и обезверени хора. Юрий разказа пред американската телевизия Си Ен Ен, че няма измъкване: "Всеки ден нечий дом бива унищожен от снаряди. Днес бе ударена къщата на наш приятел. Не можем да излизаме, защото дори нямаме пари. Освен това родителите ми са възрастни, майка ми е инвалид и трябва да се грижа за нея. Затова се налага да оцеляваме." И те правят, каквото могат, докато пристигат съобщения за гибелта на поне дузина цивилни през поредното денонощие. Отвън е тъмнина, чуват се само оръдейните залпове отгоре. "Полицията ни донесе малко помощ", разказва друга местна жителка. "Дадоха ни и печка на дърва, опитваме се да я монтираме някак. Много дими, но поне е топло", допълва тя.

Подобна е ситуацията в повечето населени места в Донбас, включително и метрополията Донецк. На практика по-голямата част от населението на тези засегнати от войната райони живеят в мазета и бомбоубежища, в



нов съвременен ъндърграунд



Хората почти не излизат на улицата, освен за храна и продукти. Именно тогава някои от тях стават жертва на поредния артилерийски снаряд или минохвъргачка. Ток, течаща вода и парно вече се смятат за лукс, за който едва ли някой е мислил преди една година, когато започнаха протестите и размириците в Киев (известни като Евромайдан) и последвалите ги кървави събития в Източна Украйна.

Дебалцево е ключово място за достъпа до разбунтувалите се Донецка и Луганска област и се намира точно на границата между двете самопровъзгласили се Донецка народна република (ДНР) и Луганска народна република (ЛНР). Градът е само поредният фронт.

В един от бившите бастиони на бунтовниците - Славянск, който сега е под контрола на украинските военни, постоянно пристигат автобуси и автомобили с бежанци от Авдеевка, където също в момента се водят едни от най-ожесточените битки. От ДНР твърдят, че именно от подобни селища украинските военни постоянно обстрелват Донецк. Според тях именно това е една от причините за новата офанзива на въстаниците срещу позициите на украинската армия. Повечето бежанци в Славянск биват изпращани в Киев или Харков, като много други избират да дочакат края на войната в съседните райони като Днепропетровска област. Сред тях най-голям е



броят на самотните пенсионери,



много по-малко са мъжете и жените с деца. Повечето семейни двойки вече отдавна са напуснали Донецка и Луганска област, като по данни на ООН най-малко 1 милион души са бежанците, като от тях 600 000 са избягали в Русия. Загиналите в конфликта вече достигат почти 5400 души, има над 10 000 ранени. "Транспорт от Авдеевка няма вече повече от десет дни. Хората ги е страх да напускат със собствените си коли, защото могат да бъдат обстреляни както от украинските военни, така и от опълченците", разказа пред Би Би Си Наталия, която пристигна от Авдеевка с автобус, организиран от една от многото организации на доброволци. Тя смята заедно с мъжа си и родителите си да се преселят в Русия, където имат роднини. "В нашия град няма електричество, вода и телефоните не работят. В магазините почти няма хранителни стоки. Хляб докарват веднъж седмично и той веднага свършва. Цените постоянно растат", разкри Наталия. Нейната съседка Светлана разкри, че в града по някакво чудо все още работи местният Авдеевски химически завод, където работниците спят на работното си място, тъй като имат по-голям шанс да не бъдат убити по време на артилерийските обстрели.

"По улиците срещам повече кучета, отколкото хора", така описва ситуацията в Иловайск младият Игор. През миналото лято там се стигна до много тежки сражения между украинската армия и проруските бойци. В боевете загинаха стотици хора. Игор също е отчаян, защото войната е съсипала не само малкото му предприятие, но и семейството му. Ситуацията в Донецк не е по-различна. Голяма част от младите и трудоспособни хора напуснаха града, когато започнаха военните действия. По данни на киевския Институт за социологически проучвания в края на миналия октомври населението на Донецк е било малко над 600 000 души, или с 400 000 по-малко в сравнение с началото на м.г. Хората продължават да бягат от града.



Останали са болни и стари хора



По данни на социолозите 70% от жителите на Донецк изпитват остра нужда от хранителни продукти. По площадите на града всеки ден се събират възрастни хора, които чакат хуманитарна помощ от фондации като тези на местния олигарх Ринат Ахметов, който също е напуснал обстрелвания град.

Бъдещето на Донбас става все по-неясно, тъй като и двете враждуващи страни отново подеха войнствената риторика и пак открито говорят за война до победен край. В момента опълченците повтарят своя успех от лятото, когато за по-малко от две седмици разбиха украинските части край Иловайск и на практика можеха да развият настъплението си към съседните области, които засега са под контрола на Киев. Последва спиране на огъня, мирни преговори и споразумението от Минск през септември. Сега отново се повтаря същият сценарий, но този път сраженията стават все по-кръвопролитни и жестоки. Затова и трагедии като във Волноваха, Донецк и Мариупол, където само за миналия месец загинаха почти 100 души при различни обстрели и за които взаимно се обвиняват двете страни, ще се увеличават.

Както тогава, така и сега украинските лидери не престават да повтарят, че на практика се бият с армията на Русия. Пред дни обаче началникът на Генералния щаб на въоръжените сили на Украйна генерал Виктор Муженко хвърли истинска "медийна бомба", като призна, че в бойните действия в източната част на страната не участват регулярни части на руската армия. Седмица преди това украинският президент и главнокомандващ Петро Порошенко заяви в своя реч пред Световния икономически форум в Давос, че в Източна Украйна се намират 9000 руски военни, които подкрепят местните опълченци.

Войната в Донбас на практика се превръща в



поредния "замразен конфликт"



като Приднестровието в Молдова, отцепилите се грузински области Южна Осетия и Абхазия, както и постоянно тлеещият спор за Нагорни Карабах между Армения и Азербайджан. Друг пример е Босна и Херцеговина, където 20 години след мирните Дейтънски споразумения бошняци, сърби и хървати си поделят властта, но не спират да враждуват помежду си. Украйна може да последва съдбата на босненците и да се впусне в дълга кръвопролитна война, особено ако САЩ изпълнят заканата си да изпращат оръжие на Киев, а нанесените тежки рани от конфликта със сигурност никога няма да заздравеят.

СНИМКА: http://www.1tv.ru
Повечето останали жители в градовете на Източна Украйна живеят с месеци в мазета и малкото на брой бомбоубежища.
73
6018
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
73
 Видими 
09 Февруари 2015 20:47
Войната в Донбас

Моля-моля, подбирайте си приказките по-евроатлантично, ако обичате.
Никва война няма в Донбас, а има АНТИТЕРОРИСТИЧЕСКА ОПЕРАЦИЯ! Операция срещу терористи, не война!
09 Февруари 2015 20:54
Абе някой може ли да ми обясни как някакви си опълченци, които по принцип нямат достъп до оръжие, успяват да се бият успешно срещу съвременна редовна държавна армия и да жънат успехи, без Русия да ги подпомага в това?!?!?!?!?
Откъде идва техниката, знанията тя да бъде употребявана, боеприпасите и продоволствието за тези т.нар. опълченци?
09 Февруари 2015 21:14
Англосаксонците са с най-мотивирана грижа, за своите народи ...
09 Февруари 2015 21:19
Мимозке,
ако беше ходила войничка - щеше да знаеш да се биеш. А снабдяването на противниците на превратаджиите е противовес на ония 5 милиарда, дадени за хунтата...
--------------------------------------
Сайтът на Генек

09 Февруари 2015 21:54
mimoza73
09 Февруари 2015 20:54

В Украйна има оръжие и за едните и за другите.
09 Февруари 2015 21:59
А снабдяването на противниците на превратаджиите е противовес на ония 5 милиарда

А то откъде идва? Пада от небето?!?
И ще може ли някой тук да се закълне, че през източната част на законната украинско-руска граница не е минала нито една бойна единица руска техника в посока изток-запад?
В крайна сметка не е ли Путин тоя, който воюва срещу украинската армия?
09 Февруари 2015 22:05

mimoza73
09 Фев 2015 21:59
А снабдяването на противниците на превратаджиите е противовес на ония 5 милиарда

А то откъде идва? Пада от небето?!?
И ще може ли някой тук да се закълне, че през източната част на законната украинско-руска граница не е минала нито една бойна единица руска техника в посока изток-запад?
В крайна сметка не е ли Путин тоя, който воюва срещу украинската армия?

Няма начин да не е лично Путин! Сам юнак на коня на танка!
Досега се обсъжда поне петдесетина пъти само в този форум къде се намират оръжейните заводи на Украйна, колко оръжие е имало на склад преди да започне кошмарът, колко е оставено от редовната армия (чети пленено). Наистина не ми се рови - но материал бол, стига човек да е наистина заинтересован.
Но ако ми обясниш по какъв начин дори една бойна единица руска техника ще мине в посока изток-запад незабелязано от поне един спътник, поне един граничар, поне един селянин с мотика и мобилен телефон за близо година време - наистина ще слушам със същото удоволствие, което си пазя в специална кутийка за любимката ми Псаки! Толкоз ли никому не трябват пари, да щракне едно кадро, да го продаде на СиЕнЕн, вероятно срещу златен еквивалент в теглото поне на телефона!
Сетих се защо - никой не знае къде е законната украинско-руска граница, мей би?
09 Февруари 2015 22:06
В Украйна има оръжие и за едните и за другите.

Да, а пък има и непрекъснати свежи доставки...... познай от къде?
09 Февруари 2015 22:12
В крайна сметка не е ли Путин тоя, който воюва срещу украинската армия?


Не, не е ,ако беше той всичко да е свършило за дни и сега порошенковците да са в килиите във военния затвор в Ростов на Дон. Видя как протече операцията в Крим, укрите не посмяха да стрелят срещу руски войници, сложиха оръжието и си заминаха.Ак се намесят в Новорусия ще протече пак така...
09 Февруари 2015 22:12
Мимоза , появят ли се пара-военните не можеш му хванеш края да изброявам ли ? Настава касапница ! Горките хора !
09 Февруари 2015 22:15

Да, а пък има и непрекъснати свежи доставки...... познай от къде?


Във всеки конфликт има, къде безплатни, къде платени...от всякъде, но какво трябва да означава това според теб????
09 Февруари 2015 22:21
познай от къде?

От република Южна Осетия, която призна ДНР и ЛНР. Други въпроси?
09 Февруари 2015 22:46

Без думи
Артём Гришанов - Мобилизационный ролик / Mobilization video war in Ukraine (English subtitles)
http://youtu.be/bIPCvCERghQ
09 Февруари 2015 23:17
Брутален 13-ти коментар !
09 Февруари 2015 23:27
от всякъде, но какво трябва да означава това според теб????

А какво ще стане, когато на путин му свършат мангизите?
Щото не знам Южна Осетия да са силни в производството на оръжие.....
09 Февруари 2015 23:30

mimoza73
09 Фев 2015 23:27
Мнения: 480
От: Zimbabwe
Скрий: Име,IP
от всякъде, но какво трябва да означава това според теб????

А какво ще стане, когато на путин му свършат мангизите?
Щото не знам Южна Осетия да са силни в производството на оръжие.....

Ето ти една кутийка попкорн на теб , аз вземам една и сядаме да чакаме да видим!
09 Февруари 2015 23:30
Не, не е ,ако беше той всичко да е свършило за дни и сега порошенковците да са в килиите във военния затвор в Ростов на Дон.

Тогава щяхме да го докараме до филма" Светът срещу путин", първа и последна термоядрена серия....
09 Февруари 2015 23:32
А мимоза, откъде украинската армия намира боеприпаси, знаеш ли?
09 Февруари 2015 23:32
А какво ще стане, когато на путин му свършат мангизите? Щото не знам Южна Осетия да са силни в производството на оръжие.....


Вероятно тогава укрите ще работят в руските оръжейни заводи, както работеха едни други нацистки военнопленници след 1945, под строг , но справедлив надзор .
09 Февруари 2015 23:34
Тогава щяхме да го докараме до филма" Светът срещу путин", първа и последна термоядрена серия....

Термоядрена война може да започне този, който няма какво да губи... Ако имаш какво да губиш, освен живота си, ще си налягаш парцалите...
Айде сега разстави ролите между актьорите...
09 Февруари 2015 23:36
Ето ти една кутийка попкорн на теб

Мно-о-о-го си щедра!
Мерси, ама не ям от тия американски дивотии....
А за чакането - ще почакам - заслужава си да видиш наследниците на ЦК на КПСС отново на колене пред гадните капиталисти.....и до нужда от хуманитарни помощи може да ги докара путинчо....
И ти ще дочакаш, ама доста от тия пущини ще трябва да изрупаш...
Ха наздраве!
09 Февруари 2015 23:38
Термоядрена война може да започне този, който няма какво да губи...

Ами затова светът не бърза да я започва.....
Чии самальоти биват постоянно гонени от чужди въздушни пространства напоследък?
09 Февруари 2015 23:38
Тогава щяхме да го докараме до филма" Светът срещу путин", първа и последна термоядрена серия....


Тоя не го ли гледахме в Грузия? И тогава "светът " беше срещу Путин....и всичко приключи доста по различно.Вероятно скоро ще има и Балтийски римейк на този филм , ще видиш че пак така ще свърши..
09 Февруари 2015 23:41
Чии самальоти биват постоянно гонени от чужди въздушни пространства напоследък?

Чии?
09 Февруари 2015 23:50
За войната... Светът ГО Е СТРАХ да я започне, а врагът на твоя свят не се кани да я почва, освен ако не го принудят...
Чии самальоти биват постоянно гонени от чужди въздушни пространства напоследък?

Хайде, кажи - борт, време на нахлуване в чуждо въздушно пространство и чие?
Давай, навярно имаш информация, щом така намекваш...
Правиш ли разлика между това да се вдигнат самолети за евентуален прехват и реален такъв? И имаш ли представа докъде се простира въздушното пространство на една страна???
09 Февруари 2015 23:50
Мимозке, главната причина за поръженията на укропската армия е много проста.Както казват Рашаните "Зри в корен".След толкова катиоли ,за мене друго обяснение освен тъпотата на пиндоските съветници и инструктори няма.Извинявам се предварително за цинизма,но моля ви пратете кадърни генерали ,че то много еднообразно и скучно взе да става.
09 Февруари 2015 23:57

mimoza73
09 Фев 2015 23:38Мнения: 483
От: ZimbabweСкрий:

Моме в ядреното въоръжаване света не е в паритет , РФ има превъзходство, избухне ли ядрена война американците ще я загубят.Нямат ракети в ядрена бойна глава с въздушно базиране, тези на ракетите със земно базиране са прекалено остарели, от 50 години ръждясват и нито се модернизират нито се тестват....остава им малко в подводниците способно да нанесе много поражения и загуби, но съвсем недостатъчно срещу страна с размерите на РФ.
09 Февруари 2015 23:58
Вижте, всичко, включително и пропагандата, трябва да се прави професионално - трябват си специални познания и разбирането им, смесени с полуистини. Само с лозунги от Наръчник на агиторатора работата не става - дрънчи на кухо.
Това е проблемът на съвременна България - дипломи много (особено политолози), специалисти малко... Учете природни и технически науки - отварят очи...
09 Февруари 2015 23:59
Мно-о-о-го си щедра!
Мерси, ама не ям от тия американски дивотии....
И ти ще дочакаш, ама доста от тия пущини ще трябва да изрупаш...
Ха наздраве!

Наздраве! Ама защо американски дивотии? Аз нали съм от село, на мен дядо ми ми е пукал пуканки в тиган! Ако не искаш в кутийка, може в купичка! Каквото остане, ще го нанижем на герданчета за сурвачки!
10 Февруари 2015 02:16
За донбасци може да е ад, ама за миролюбивото нобеловото лауреатче Обама и за секретаря му от Череп и Кости - Кери е рай душевен!

10 Февруари 2015 02:57
И за "отпускарите" е рай - хем бият укрофашистите за слава на батюшката и на империята, хем им плащат във валута. Рай за тези които успеят да се върнат живи по родните си места де, щото може и в сандък, а тогава даже почести няма възхвала няма - същи "незнайни воини"...
А в същото време хората в Донбас ако и да не са привръженици на Яценюк или Тимошенко, да не говорим за Ярош или Тягнибок, в никакъв случай не се блъскат да станат "опълченци", та сега са почнали да им пращат повиквателни позоваващи се на закон на руската федерация.
10 Февруари 2015 05:28
Важното е, че украинците се блъскат да стават АТО-вски воини. Защото това е тестовия етап за да станат после и НАТО-вски такива.
Или поне такава е паралелната реалност в нечии глави.
10 Февруари 2015 06:57
Абе ако не се бяха подлъгали укрите навремето да си продадат атомното оръжие - сега Вовата щеше да е кротък като дефлорирана девственица.
10 Февруари 2015 07:28
Войната в Украйна започна с така наречената АТО / антитерористична операция / на управляващата хунтаНатисни тук - военни действия на редовна армия за унищожаване и прогонване на цялото население и за разрушаване на цялата инфраструктура на отделилите се с референдум ДНР и ЛНР . Такава война няма начин да не е ад за населението,
подложено на унищожение.
Защо се заговори за ад чак сега?
Защото имаме котел Дебалцево, в който има 6 000 украински военни и 1500 чужди наемници . Украинските военни- кучета ги яли, но наемниците са живо или мъртво доказателство за западната намеса в гражданската война. За да изкарат от котела наемниците,Меркел и Оланд опитват да спечелят време . Планът на хунтата е при евакуирането на наемниците от котела да бъдат използвани като жив щит мирните терористи, пардон ,жители на Дебалцево.
За жителите на Донецк, бомбардирани десет месеца с артилерия ,ракети, фосфорни боеприпаси, касетъчни боеприпаси, точка У- всичко това забранено за използване срещу граждански обекти , никой не забелязваше адът.
За жителите на Дебалцево, които трябва да станат жив щит на наемниците, адът се появи и на запад, и у нас.
10 Февруари 2015 07:33
Интересни понятия за честност...
Значи - американците подготвят, финансират, контролират преврат, слагат на власт откворено фашистка хунта, започват наказателни акции срещу несъгласните с погазването на Конституцията и законите, убиват наред с цел сплашване...
И някакви дребни демагозчета врякат: "Ма нема да питаме защо, кажете КОЙ им дава оръжие?"...
Оръжие им дава всеки, който има все още съвест, морал и разбиране, че той ще е следващият...
Други тъпи въпроси откъм магистралата да звучат?
-----------------------------
Сайтът на Генек
10 Февруари 2015 08:27
^Това са пълни глупости, генерирани от руската пропаганда.
В Украйна нямаше преврат. Падането на предишното правителство не беше подготвено и контролирано от САЩ. Не власт сега не е хунта, още по-малко фашистка.
10 Февруари 2015 08:33
Това са пълни глупости, генерирани от руската пропаганда.В Украйна нямаше преврат. Падането на предишното правителство не беше подготвено и контролирано от САЩ. Не власт сега не е хунта, още по-малко фашистка.

Помощник госсекретаря США по делам Европы и Евразии Виктория Нуланд в интервью телеканалу CNN подтвердила, что Вашингтон выделил 5 миллиардов "на поддержку стремления народа Украины к более сильному, демократическому правительству"Натисни тук и пакНатисни тук- не е генерирано от руски източници
Да представите някакви доказателства на тезата си?
10 Февруари 2015 09:02
Да представите някакви доказателства на тезата си?

Тезите на ораклите по дефиниция не се нуждаят от доказателства, а и т.нар. теза по-скоро прилича на заклинание по съдържание, та задачата е непосилна.
10 Февруари 2015 09:22
Теза ли? Няма теза - има истеричен детски писък: "Ма мойто е по-хубавоооо..." И инфантилни заклинания...
-------------
Сайтът на Генек
10 Февруари 2015 09:22
Приемам мнението на Oracle за сарказъм.
10 Февруари 2015 09:52
Руснаци, украинци, абхазци, осетинци, чеченци - бившите народи на СССР - нецивилизовани, войнолюбци. Като си избират такива вождове, това ги чака.
10 Февруари 2015 10:26
Помощник госсекретаря США по делам Европы и Евразии Виктория Нуланд в интервью телеканалу CNN подтвердила, что Вашингтон выделил 5 миллиардов "на поддержку стремления народа Украины к более сильному, демократическому правительству


И какво означава това, според теб?
Отколешна американска политика е да спонсорират НПО и дори политически организации, които прокарват демократичните ценности (колкото и клиширано да е това) в различните страни. Разбира се, трябва да се има предвид, че една значителна част от тези дадени средства се връщат обратно в САЩ, защото са похарчени за американски лектори, които пътуват в съответната страна, за обучение на кадри в САЩ, за офис техника, купена в САЩ и доставена на местните организации.
Това е малко по-различно от снабдяването с военна техника и оръжия, което прави РФ за сепаратистите.
Впрочем, любопитно ми е защо Русия, например, не оповести публично средствата вложени в различни страни, като например тези за организациите за приятелство с Русия, за медии, или пък руските ансамбли участващи в предизборни кампании...
10 Февруари 2015 10:30

Тина92
2015-02-10 09:52:49
Руснаци, украинци, абхазци, осетинци, чеченци - бившите народи на СССР - нецивилизовани, войнолюбци. Като си избират такива вождове, това ги чака.


Така, така! Някои в Сибир още ходят и по дърветата, и имат опашки! А ние тук сме просто върха на цивилизацията. Най-паче вождовете ни!
10 Февруари 2015 10:34
Това е малко по-различно от снабдяването с военна техника и оръжия, което прави РФ за сепаратистите.


Бонго, върху гражданите на Донецк падат 155мм американски снаряди , залива ги с огън хеликоптер"Апачи", наемник тича и вика " No in my face... No in my face..."- все неща, дето ги няма из складовете на бивша Украйна.
10 Февруари 2015 10:42
докато проруските опълченци се опитват да разбият обкръжените там хиляди ... войници

Пропуснатата дума е "ХИЛЯДИТЕ ПРОАМЕРИКАНСКИ ВОЙНИЦИ"
Да се учим, да се учим и да се учим от CNN без да проявяваме много-много ненужна инициатива!
Срещу проруските опълченци воюват естествено проамерикански!

http://versii.com/photos_new/2015/bank_41080_44321.jpg
10 Февруари 2015 11:06
Бонго, върху гражданите на Донецк падат 155мм американски снаряди , залива ги с огън хеликоптер"Апачи", наемник тича и вика " No in my face... No in my face..."- все неща, дето ги няма из складовете на бивша Украйна.

Аз не зная за подобни американски снаряди, но зная, че Обама все още не е успял да прокара в Конгреса на САЩ разрешение за снабдяване на Украинското правителство с оръжие.
10 Февруари 2015 11:10
Помощник госсекретаря США по делам Европы и Евразии Виктория Нуланд в интервью телеканалу CNN подтвердила, что Вашингтон выделил 5 миллиардов "на поддержку стремления народа Украины к более сильному, демократическому правительству


И какво означава това, според теб?
Отколешна американска политика е да спонсорират НПО и дори политически организации, които прокарват демократичните ценности (колкото и клиширано да е това) в различните страни. Разбира се, трябва да се има предвид, че една значителна част от тези дадени средства се връщат обратно в САЩ, защото са похарчени за американски лектори, които пътуват в съответната страна, за обучение на кадри в САЩ, за офис техника, купена в САЩ и доставена на местните организации.
Това е малко по-различно от снабдяването с военна техника и оръжия, което прави РФ за сепаратистите.
Впрочем, любопитно ми е защо Русия, например, не оповести публично средствата вложени в различни страни, като например тези за организациите за приятелство с Русия, за медии, или пък руските ансамбли участващи в предизборни кампании...


Всъщност петте милиарда долара за Украйна, които споменава Нюланд, включват всички финансирани от американския бюджет програми от 1991 година насам, включително освобождаването от ядрения арсенал.
Руската пропаганда се опитва да изкара че след като това са пари от САЩ, значи те са за цветни революции, укрофашизъм, преврат, хунта и снайперистина покрива на американското посолство.
В действителност средствата които американски държавни агенции са отделили за различни програми в Украйна през 2013 г. са около 13 милиона долара.
10 Февруари 2015 11:14
Бонго, върху гражданите на Донецк падат 155мм американски снаряди , залива ги с огън хеликоптер"Апачи", наемник тича и вика " No in my face... No in my face..."- все неща, дето ги няма из складовете на бивша Украйна.


На това може да има само един коментар: на страха очите са големи.
10 Февруари 2015 11:14
cisco
09 Февруари 2015 22:12
В крайна сметка не е ли Путин тоя, който воюва срещу украинската армия?


Не, не е ,ако беше той всичко да е свършило за дни и сега порошенковците да са в килиите във военния затвор в Ростов на Дон. Видя как протече операцията в Крим, укрите не посмяха да стрелят срещу руски войници, сложиха оръжието и си заминаха.Ак се намесят в Новорусия ще протече пак така..

Глей сега. Трябва малко да се Фнимава какво се пише. Щото официално за операция на руската армия в Крим се отрича. Видите ли "Крим станал наш" по други причини, един вид.
Ще има набиване на канчета на следобедния инструктаж в руското посолство.
10 Февруари 2015 11:17
Su38
09 Февруари 2015 23:58
Вижте, всичко, включително и пропагандата, трябва да се прави професионално - трябват си специални познания и разбирането им, смесени с полуистини. Само с лозунги от Наръчник на агиторатора работата не става - дрънчи на кухо.

Правилно, ама така и не се научихте да ползвате нещо друго, освен наръчник на агитатора и, разбирасе, опорните точки, сведени в кварталните Партийни клубове по интереси.
... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД