:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 431,895,708
Активни 109
Страници 12,994
За един ден 1,302,066
Писмо от “България” 1

Супа. Ах, вий спомняте ли си, госпожо

Димитри Иванов
Графоманите прозаици просто не ги четеш. Но от поетите няма отърване. Те бяха досадно искрени още преди "Лунната пътека" и пр. "Вий спомняте ли си, госпожо" е лигаво сантиментална песен от българския градски фолклор. Пееха я в софийската пивница "Гамбринус". Gambrinus е европейски фолклорен герой на бирата. Привечер песента огласяше и триъгълната градинка на улица "Иван-Асен", срещу сегашната Райфейзенбанк. Отсреща живееше колегата ми в БТА Асен Агов, който още не беше номиниран за посланик в САЩ на мястото на "Хубавото Ленче", тогавашната ми колежка в синхронния превод - Елена Поптодорова.

После аз написах в българския седмичен вестник за книги "АБВ" поредица колонки, озаглавени "Груви". Всъщност то беше моят предговор към книгата на Пърсиг "Зен или изкуството да се поддържа мотоциклет". С удоволствие узнах, че в крайморската кръчма Groovy Миро, когото не познавам и който вече бил на втората бутилка уиски, в ръкопашен бой размазал американските "тюлени", които понечили да му закачат госпожата.

"Ах, вий спомняте ли си, госпожо ..." Госпожите Ангела Меркел, Хилъри Клинтън, Сара Пейлин и други политически дами не си спомнят, каквото аз си спомням, понеже те са се родили десетилетия след мен. Моника, която премиерът Бойко Борисов нарече мъжа на Сергей Станишев, беше невръстното момиченце на колегата ми Любомир Янов.

Не съм ловувал елени, на Сара Пейлин очите й не съм виждал. На Жан-Клод Юнкер, люксембуржоазкия шеф на Европейската комисия Кристалина Георгиева не само му виждала очите, ами и под кожата му влязла, написа Andy Carling в меродавното US издание "Politico". За да имало ред, Гърция можело да бъде наказана с фалит. За да имало нов ред в света, САЩ наказват Русия с разбунване на Украйна, наказват Европа с нашествието на пришълци, което САЩ предизвикаха. България бе наказана и от Русия, и от ЕС, и от САЩ.

От Русия: по-малко руски туристи, спънки в българския износ за Русия поради контрамерките на Русия. От ЕС: субсидирани европейски производители, отрязани от руския пазар, търсят outlet в България; несубсидираните български производители заляха с мляко Дунав мост. САЩ и ЕС превърнаха България в outlet да им купува летящи бракми, след като Гад Зееви "лапна" авиокомпания "Балкан" с всичките нейни slots по света и "as a parting kick" осъди България. Върви ни като на краставо куче тоягите, откакто начело излязоха наивници като философа Желю Желев и грабители като Иван Костов. Навъдиха се политици, политолози, социолози всякакви "лози" и журналисти. Субсидираме нашите партии по-щедро отколкото в Европа и по света. Имаме в парламента 240 кърлежи, които смучат от народната снага, политическото дърдорене стана най-доходният занаят. Пропорционално на US Congress нашите депутати би трябвало да са не 240, а 11.92. Ама хайде, САЩ си имат и щатски законодатели, те са федерална държава. Турция не е федерална. В меджлиса са 550 души. Турците са 75 милиона, ние сме 10 пъти по-малко, значи полагат ни се 55 парламентарни дърдорковци. Медиите ни също са 10 пъти повече от нормалното за България. Загробваме България.

Ах, вий спомняте ли си, госпожо, как Рим, Берлин и Токио налагаха нов ред на Земята и докъде доведе това? Не. Вий, госпожо, още не сте била родена.

Алчността на победителите в Първата световна война довели Германия до фалит, пред който бледнеят сегашните кризи. Поръчваш си печен джолан с картофено пюре и го плащаш, преди да ти го донесат, щото, докато го изядеш, той струва не 3, а 4 милиона марки. Аз знам това от баща ми, вие го знаете от романите на Ерих Мария Ремарк, ако сте ги чели. Вижте неговото умно, красиво лице и го сравнете с ... не знам кой.

Цар Борис III е единственият държавник през Третата българска държава, която е от 1878 г., когато Русия в собствените си имперски интереси ни освободила от османското иго. Цар Борис III забрани парламента, забрани на собствения си баща Фердинанд да се върне в България, след като Фердинанд недалновидно въвлече България в злополучните за България балкански войни. Притискан от Хитлер България да воюва с Русия, цар Борис III устоя: Винаги с Германия, но никога против Русия. Май че това му струваше живота през 1943 година. Сравнете Цар Борис III със сегашните български политически плюнки.

Не отидох на неговото погребение, бях в Несебър. Като се върнах, отидох в кино "Роял" vis a vis на военния клуб, там, където е сега военният театър. Преди филма имаше кинопреглед на Die Deutsche Wochenschau. На избледнелия кадър забележете как българите чакат часове; пред сградата на БАН опашката от чакащи се разделя на две.

"Ein Volk, ein Reich, ein Fuhrer" стана девизът на Хитлерова Германия през1938 година. Гьобелс го доразви: Един народ, една империя, един водач и една супа за всички германци. Хитлер даде работа на всички, той беше Nazy, националсоциалист. Немците построиха autobahns, сто пъти по-добри от скапаните автомагистрали, на които Бойко Борисов ден през ден реже лентички. Нашите бързо се продънват, за да може едни наши хора да ги кърпят и пак да вземат едни пари. След като червеноармейците превзеха Берлин, СССР измъкна от Германия цели заводи, а US измъкнаха хора. Вернер фон Браун знаете защо. Икономистът Валмар Шахт, защото беше подучил Хитлер как да преодолее безработицата. Тях ги нямаше на Нюрнбергския процес. Но супата я има още от арийската цивилизация, трябва да си цивилизован, за да си направиш гърне за супа.

После Гоя нарисувал как старците ядат супа.

Всички се обединяваха около супата. Хитлер беше въздържател, непушач и вегетарианец и ядеше постна супа. А пък аз предпочитам шкембе-чорба.DI copyright
Уикипедия
"Старци ядат супа", Франсиско Гоя (1819-1823)
Кадър от немска кинохроника
Погребението на Борис III
 Ерих Мария Ремарк
Арийски блог
Хитлер яде арийска супа в компания на висши нацисти
Арийски блог
Арийско глинено гърне за супа
Арийски блог
Военизирани младежи от Хитлерюгенд ядат супа
120
35265
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
120
 Видими 
16 Юни 2015 20:07
Отсреща живееше колегата ми в БТА Асен Агов, който още не беше номиниран за посланик в САЩ на мястото на "Хубавото Ленче", тогавашната ми колежка в синхронния превод - Елена Поптодорова.
Все "елит на нацията".
Втора серия.
16 Юни 2015 20:09
Госпожите Ангела Меркел, Хилъри Клинтън, Сара Пейлин и други политически дами не си спомнят, каквото аз си спомням, понеже те са се родили десетилетия след мен.
Хилъри?
За баба ѝ ли става дума?
16 Юни 2015 20:16
US измъкнаха хора

Измъкнаха и всички патенти на Германия.
И продължават.
16 Юни 2015 20:17
откакто начело излязоха наивници като философа Желю Желев и грабители като Иван Костов.

Изобщо не искам да защитавам човек като Костов, когото не мога да понасям и когото надали някой споменава, без да добави ДЕПМ.
Иде реч за друго.
Кои са големите грабители и големите виновници? И защо ги премълчаваме? Вече близо дведесет и кусур години? Защото вероятно умеят да плащат. Да плащат на когото трябва и да плашат, твърде убедително, ако изобщо има някой за плашене... Аз не вярвам да има.
16 Юни 2015 20:24
Аз знам това от баща ми, вие го знаете от романите на Ерих Мария Ремарк, ако сте ги чели.

Е и? Чии разкази и разказвания струват повече!? Ха-ха...
16 Юни 2015 20:27
Даде им да `апнат (супичка), г-н Иванов
16 Юни 2015 20:31
n/m
16 Юни 2015 20:34
После Гоя нарисувал как старците ядат супа.

Франсиско Гоя е сложна работа. Супа!
16 Юни 2015 20:55
Нещо Чичовото ми липсва в цялата супена писаница. "Старци духат супа"
Ялмар ?
16 Юни 2015 21:13
16 Юни 2015 21:15
Кърлежи - друг път.

Кърлежите като се насмучат пък паднат...
Какво правят после не знам - спят ли, преживят ли, размножават ли се - това са си техни лични въпроси!

А 240-те - няма отърване, не пускат дори с риск да се спукат!
16 Юни 2015 21:18
романите на Ерих Мария Ремарк, ако сте ги чели. Вижте неговото умно, красиво лице и го сравнете с ... не знам кой.

Това ме натъжи, Майсторе. Не ми се сравнява. Иначе както винаги:

Всъщност има много такива лица но... все са в миналото:

https://www.youtube.com/watch?v=JFvhK4MS4jM
16 Юни 2015 21:21
Този пречупен кръст на гърнето изглежда като детинско упражнение с Photoshop.
16 Юни 2015 21:22
Най-доброто от Джимо в последните месеци
16 Юни 2015 21:43
И умно и хубаво, но и това ще си остане безполезно. Кой ще го чуе, и кой ще направи нещо реално? Осъдени сме да ни смучат кърлежите. Никаква светлина в тунела.
16 Юни 2015 21:50
Кой ще го чуе, и кой ще направи нещо реално?

Кухни за бедни, където поднасят топла супа, има много, но не знам дали работят през лятото.
16 Юни 2015 22:06
Ех този Джимбо. Голям е хуморист! С какъв весел стил пише разни нещица, обединени в цикъла "Да изпълним завета на Др. Живков, ДС филиал на КГБ". Ту възхвалява съветски предатели като Заимов (за когото е по лесно да се каже за кого не е шпионирал), ту бръщулеви за това как запада провокирал Русия. Е, школата на Второ и Шесто главно, за които под артистичен псевдоним Стафан, се е трудил един наш приател си казват думата. Но да се върнем към статиийката и по-точно Hjalmar Schacht. Той е бил на подсъдимата скамейка Джимбо, но не е обвинен в престъпения срещу човечеството а само в "подготовка на война", в последствие е оправдан. Оправдан, защото още по времето на Хитлер лежи в затвора, противопоставя се на превъоражаването и участва в заговора на von Tresckow, Beck и един млад Oberst именуващ се Graf von Stauffenberg. Та за какво ви пиша всичко това? Защото ми писна агентите в мисия, но не тези на de Robespierre да ни заливат с фекалните води на соц-пропагандата. Нито Заимов е герой, нито запада провокира Русия, нито M. Albright e казла, че ще преразпределя богатствата на Русия, нито пък Джимбо знае кой е Hjalmar Schacht. Дано поне едно време, Заимова щерка му е изсвирила нещо в пещерата край морето ... А на вас читетели, "Then you will know the truth, and the truth will set you free". Що ли го пиша на западни езици ... имитирам Джимбо май...
За Джимбо пък - Молчи, за умного сойдешь!
16 Юни 2015 22:08
Ми пише човека. Може - пише.

Ти като не можеш - едно и също повтаряш под всяка тема.
16 Юни 2015 22:16
като прочетох заглавието първата ми асоциация беше за спомените на госпожа петрова (18+)
16 Юни 2015 22:16
Специално за Джимбо - Паказаният на Hjalmar Schacht от Nürnberg

https://www.youtube.com/watch?v=BTZvEGINCKA
16 Юни 2015 22:22

Schacht Yalmar.
За спомените на госпожите
16 Юни 2015 22:25

И е Джимо. Но ти, стефане_26, не си яли и пил с него, че да си толкова фамилиарен.
16 Юни 2015 22:28
За госпожата не ми хареса песента, но тубето предлложи хард-ориенто-ориентиерана песен по истински случай от това време.
https://www.youtube.com/watch?v=k_5EWhnlDxU&list=PLAA6BCD15291A4584

нямало кой да приватизира манастира, та така... малко е антисемитска.
16 Юни 2015 22:30
От где знаете Милостивый сударь, може да сме пердолили млади агентки заедно.
16 Юни 2015 22:32
Hjalmar Schacht се пише госпожи и господа фенки и фенове на Джимбо.
16 Юни 2015 22:40
Неподправена гордост лъха от споменаването на предговора на „Зен...“. Основателно. И до ден днешен за всички галфони и полуинтелигенти това е единственото, което са успели да прочетат в книгата. Написано като за тяхното ниво от автор, който е превеждал, но също като тях нищо не е разбрал.
Текстът на статията съдържа препратка към хиперинфлацията в Германия. Нито дума обаче за българската хиперинфлация през ‘96 - ’97 и за комуноидите, предизвикали я без загубена световна война и без репарации. Двеминутката на омразата традиционно е посветена на Желю и Костов.
Димитри е квинтесенциалният реален комунистически културтрегер. Не идеалният, който те искаха да моделират, а реалният, който системата създаде серийно и който е все още наоколо. Претенциозен, суетен, винаги недооценен, заорал обширни полета на познание на милиционерска дълбочина. Най-важното - ненавиждащ „връщането на земята в реални граници“, което разруши старото чудесно разделение на труда: хора, които садят, копат и берат доматите, хора които ги изнасят, и хора, които биват пращани в „творчески“ командировки с получените пари.
16 Юни 2015 22:47
Хитлер яде арийска супа в компания на висши нацисти Арийско глинено гърне за супа
сватбената носия на баба ми (която баща ми подари на музея '80 година) престилката и бе извезана със свастики.Червени на бял кенар-макар че това у наше село значеше свилена основа и памучен вътък,не просто памук.Кротко с грънците.Иначе ми хареса "и после Гоя...".Май Историята наистина не е линейна.
16 Юни 2015 22:50
omzuman - не с лошо за Джимбо. Той е национална светиня. Сега съм го пратил да учи кой е Hjalmar Schacht, че нито шесто нито второ са го научили. Иначе да, комунистически културтрегер, ама са му дали трибуна и той като луд с картечница или жена с пари в мол, действа без умора. Печати тъпизми на мах
16 Юни 2015 22:52
16 Юни 2015 22:59
***
16 Юни 2015 22:59
***
16 Юни 2015 23:01

стефан_26

16 Юни 2015 22:50
Мнения: 6
От: Aruba
omzuman - не с лошо за Джимбо. Той е национална светиня. Сега съм го пратил да учи кой е Hjalmar Schacht, че нито шесто нито второ са го научили.

Иначе да, комунистически културтрегер,
ама са му дали трибуна и той като луд с картечница или жена с пари в мол, действа без умора. Печати тъпизми на мах

И друг път съм казвал :

критически самоАнализи
след 18:00 -

NEIN !
16 Юни 2015 23:02
Неподправена гордост лъха от споменаването на предговора на „Зен...“. Основателно. И до ден днешен за всички галфони и полуинтелигенти това е единственото, което са успели да прочетат в книгата. Написано като за тяхното ниво от автор, който е превеждал, но също като тях нищо не е разбрал.
Текстът на статията съдържа препратка към хиперинфлацията в Германия. Нито дума обаче за българската хиперинфлация през ‘96 - ’97 и за комуноидите, предизвикали я без загубена световна война и без репарации. Двеминутката на омразата традиционно е посветена на Желю и Костов.
Димитри е квинтесенциалният реален комунистически културтрегер. Не идеалният, който те искаха да моделират, а реалният, който системата създаде серийно и който е все още наоколо. Претенциозен, суетен, винаги недооценен, заорал обширни полета на познание на милиционерска дълбочина. Най-важното - ненавиждащ „връщането на земята в реални граници“, което разруши старото чудесно разделение на труда: хора, които садят, копат и берат доматите, хора които ги изнасят, и хора, които биват пращани в „творчески“ командировки с получените пари.


16 Юни 2015 23:11
Що ли го пиша на западни езици ... имитирам Джимбо май...

Да ти кажа честно, Стефане 26, и мен понякога много ме е яд на Джимо и се мъча да пиша като него, но не става. Големи глупости се получават - по-големи от твоите даже. Другите завистници по-добре са се ориентирали от нас. Ровят из уикипедията и хващат фактически грешки на Джимо, след което го правят на пух и прах. Мисля и аз натам да се ориентирам, и теб те съветвам същото. Това че сме глуповати няма да ни попречи - ще видиш, лесно е. Просто не бива да се отчайваш ако в началото не потръгне.
16 Юни 2015 23:21
За да имало ред, Гърция можело да бъде наказана с фалит. За да имало нов ред в света, САЩ наказват Русия с разбунване на Украйна, наказват Европа с нашествието на пришълци, което САЩ предизвикаха. България бе наказана и от Русия, и от ЕС, и от САЩ.


Поредната порция смях за мен, но пак през сълзи. Пак сме най-великите, ама ни наказват. Пак обреченост ни внушава "интелектуалният елит". Пак ще е юнашкото страдание на Самуила от преди 1000 години, а не държавността на Крума преди 1200. Или за да е по темата трябва да кажа за "мъжеството" на Бориса и да премълча Съединението на Батенберга?

О, неразумни и юроде!...
16 Юни 2015 23:28
Нито дума обаче за българската хиперинфлация през ‘96 - ’97 и за комуноидите, предизвикали я без загубена световна война и без репарации
Кратко с две изречения.Виденов освободи търговията със зърно и след като постигнахме споразумение за "брейдитата" с МВФ се поддаде на пазарният фундаментализъм на модната и сега неоконсервативна (неолиберална) школа и изплати близо два милиарда за 1 година.Ударно.БНБ остана само с 300 милки резерв и предвождани от руски евреи соросоиди ,с благословията на посланника и Газпром, Зъбчо и Мултака спекулираха срещу Лева с пари назаем от БНБ.В резултат Сорос изкяри милиард от "капичването" на лирата 1991-ва и 800 000 (само за него0 от бутането на лева.Сложи Костов и с лихвите още плаща на ИПИ и раданчовци да пишат по форуми."Хипр инфлацията" на Виденов е нищо , сравнено с Ваймарска Германия.
16 Юни 2015 23:33
Почва да става неинтелигентно. Едно такова поддакване на масовите вкусовете ...
16 Юни 2015 23:45
Ми пише човека. Може - пише.


Че пише човекЪТ - пише. Спор няма.
16 Юни 2015 23:52
Едно такова поддакване на масовите вкусовете ...Добави в списъка за пазаруване2 филии бял хляб
Добави в списъка за пазаруване2 парчета говеждо филе
Добави в списъка за пазаруванесол
Добави в списъка за пазаруванечерен пипер
Добави в списъка за пазаруванепастет от гъши дроб
Добави в списъка за пазаруване2 бр. домати
Добави в списъка за пазаруване2 резена лимон
Добави в списъка за пазаруване2 стръка магданоз
Добави в списъка за пазаруванемасло
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Филето се пече на скара или се изпържва в масло от двете страни, поръсва се със сол и черен пипер и се сервира върху запържените в масло филии бял хляб. Отгоре се поставя парче гъши пастет. Украсява се с четвъртинки домати, резени лимон и магданоз.


бих ви дал и женевска супа ,но се боя че едва ли ще чукате бяло кокоше месо с жълтъци в хаванче,а да обяснявам какво е "пържен лешник' от тесто само за да заместите кокошата чорба не си струва.
16 Юни 2015 23:53
Тука гледам някои козяци са се превъзбудили много. Щом не ви харесва Джимо мое да си четете и препрочитате Огито Минчев. Той пише точно за такива като вас. Е, тва му е последното ако. наслаждавайте му се.

Нека Орбан и Ципрас получат своите 30 сребърника. Думата има Брюксел.

В Будапеща се проведе среща на външните министри на новата „малка Антанта“, конструирана от Москва срещу България. Турция, Гърция, Македония, Сърбия и домакините от Унгария се договарят за строителство на тръбопровод, заобикалящ България в преноса на природния газ по т.нар. „Турски поток“ към европейския пазар. Нека припомним, че българското правителство на Орешарски замрази строителството на предходния проект на Газпром – „Южен поток“ – след категорична заплаха за санкции от ЕК, поради очевидната заплаха за заобикаляне на Третия енергиен пакет на ЕС при реализацията на проекта на българска територия. Путин „наказа“ България с едноличната отмяна на „Южен поток“ и заместването му с „Турски поток“. Когато и както да се реализира турския поток, на границата на ЕС този нов проект ще срещне същите рамки на Третия енергиен пакет. Демонстративната липса на покана към българските власти за участие на конференцията в Будапеща е акт на арогантно пренебрежение към България от страна най-малкото на Унгария и Гърция – страни членки на ЕС и НАТО, както и на няколко други български съседи, които иначе декларират своя интерес от добросъседство с нашата страна. Тези наши съседи зависят и от подкрепата на България за осъществяване на своето членство в ЕС. С участието си в този формат на конференцията в Будапеща всички тези страни се солидаризират с претенциите на Москва да заобикаля европейското законодателство и правила в прокарването на своята стратегия за монополизиран контрол върху енергетиката на Източна Европа. Присъединяват се към „наказанието“ на Москва над София заради спазването на европейското законодателство от страна на България – макар и под натиск.

Нека припомним, че първата „малка Антанта“ бе създадена под патронажа на страните победителки в Първата световна война, които създадоха т.нар. Версайска система на международни отношения в Европа – система на „санитарни кордони“ около победените страни. „Санитарните кордони“ трябваше да предотвратят ревизионизма на победените страни, изгубили територии и население в полза на своите съседи. Версайската система, основана на несправедливост и потенциален конфликт оцеля около 20 години и се срути под напора на нацистката агресия в цяла Европа. Какво правят Унгария, Гърция, Сърбия и Турция днес? Търсят изолация на своята съседка България под патронажа на Русия, преследваща нов имперски проект на подчинение на Източна Европа? Сърдечно благодарим! Кремъл очевидно успява да осъществи своята цел за разбиване единството на европейските страни чрез съблазън да изоставят принципите на европейското партньорство в полза на повече или по-малко дребни бонуси. Нека Орбан и Ципрас получат своите 30 сребърника. Думата има Брюксел. Ако „Турски поток“ действително се осъществи – при какви условия ще влезе на територията на ЕС. Ще заобиколи ли България? Ако отговорът е ДА – съобразяването на България с Третия енергиен пакет в казуса с „Южен поток“ ще бъде последния жест на уважение към това, което се нарича Acqui communautaire.
17 Юни 2015 00:12
omzuran
16 Юни 2015 22:40
от написаното от лицето omzuran може да се направи обосновано предположение, че нямаше да загубим нищо, ако... не беше написано. каква деветминутка на омразата, каква връзка между инфлацията в германия в началото на века и на територията в самия му край. определенията в писаницата за желев и костов, макар и неизчерпателни (може още, все в тази тоналност, да се каже и за двамата), са верни. пък за отношението към бате джимо не ща да коментирам. че може и да ме фризират. не, че той се нуждае от моята точно защита.
p.s. моето копие на "дзен" е без предговор. но този към "лайла" си ми харесва, макар и две страници само.
17 Юни 2015 00:12
автора
седерастката смръдня
17 Юни 2015 00:14
как Рим, Берлин и Токио налагаха нов ред на Земята и докъде доведе това?

Както винаги, оядени кръвопийци и изцедени кръводарители!
Другото е духане на супа в особено големи размери!!!
Лука 23:34
А Исус каза: Отче, прости им, защото не знаят какво правят. И като разделиха дрехите Му, хвърлиха жребие за тях.
17 Юни 2015 00:31
Супата се проверява дали е топла , ако е . Кеф ти да я духаш , кеф ти да я чакаш да изстине , но внимаваш да не се париш . И понеже прочетох groovy ще почерпя ДИ с малко groove музика https://www.youtube.com/watch?v=earBakicmt0 и ще изпия чаша студен таратор , който е чудесна супа за жегите .
ДИ
17 Юни 2015 00:41
Какво ти groovy, то направо си е creepy ...

Като почнем с вярното, то вече не е и предвещание за развитията в Европа, с "черната" картина на Гоя и тази супа.
Май Старият Континент ще остане на едната постна супа, пък дано да е за ядене ...

Джимо, мерси за "Дзен ..." дори и за самото му споменаване.
17 Юни 2015 02:02
По принцип съм фен на Джимо, но днеска му пиша оценка 3.5.
17 Юни 2015 02:04
По принцип съм фен на Джимо, но днеска му пиша оценка 3.5.
17 Юни 2015 03:52
Хитлер [...] беше Nazy, националсоциалист.
Nazi - да. Но nazy - в никакъв случай. Напротив - пълен к*пут, if you'd excuse my French.

17 Юни 2015 04:09
Притискан от Хитлер България да воюва с Русия, цар Борис III устоя: Винаги с Германия, но никога против Русия.
Колкото полицията търсела Тодор Живков, толкоз и Хитлер притискал Борис да воюва с Русия. А кой притискаше Борис да воюва с Обединеното кралство и САЩ? Държавническата му мъдрост, може би.
17 Юни 2015 04:12
вече бил на втората бутилка уиски, в ръкопашен бой размазал американските "тюлени", които понечили да му закачат госпожата.
И след това отишли в Констанца да си сменят памперсите и да се уволнят поради травмирана психика. Знаем.
... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД