:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 363
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

НСО се оправда за инцидент на "Тракия"

Националната служба за охрана (НСО) обвини в неспазване на закона младо семейство, което през почивните дни се оплакваше по медиите как е било засечено от кортеж на магистрала "Тракия". През последните години това е поредният инцидент, в който участници в движението съобщават, че са избутани от НСО.

Съпрузите, които пътували в различни коли, а в едната возели малкото си дете, твърдят, че са се озовали пред пилотните коли на държавната охрана. Случило се така, че карали с висока скорост и се налагало да изпреварят бавен тир в дясната лента. Това станало причина кортежът да ги застигне и дори да се опита да избута от пътя колата, шофирана от жената. Коста Костов, който вчера се представи в телевизионен ефир като бивш военен пилот, летял на изтребител, призна, че след случката му "паднало пердето", затова дал газ и се опитал да догони колоната, за да иска обяснение. "Исках да разбера защо засякоха жена ми. Като се доближих до ескортиращата кола, се отвори прозорец и отвътре се показа мъж, който държеше автомат. Не беше насочен срещу мен, но го показа през прозореца няколко пъти", разказа той.

В официалната позиция на НСО се казва, че двете коли са предприели опасни маневри и по този начин са нарушили разпоредбите на Закон за движение по пътищата, като не са освободили достатъчно място за безпрепятствено преминаване на кортежа. Според службата съпрузите са създали предпоставки за катастрофа - кортежът ги изчакал да завършат маневрата си, след което предприел изпреварване.

От службата отричат да са заплашвали мъжа и да са размахвали оръжие. Оперативен работник само бил свалил стъклото и направил знаци с ръка на Костов да намали скоростта и да се отдалечи. Припомня се и че е забранено на другите участници да се движат непосредствено зад колите със специален режим на движение. От съобщението не става ясно дали по случая е направена проверка и дали са снети обяснения и от потърпевшите.

6
1769
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
6
 Видими 
27 Юли 2015 22:47
Случило се така, че карали с висока скорост и се налагало да изпреварят бавен тир в дясната лента. Това станало причина кортежът да ги застигне

Страшно!
28 Юли 2015 09:48
А кортежа е имал реактивни двигатели...

Спомням си как преди година - две пак имаше някаква магария с изхвърляне на простосмъртен автомобил в бъзето. И то за какво?
- За да прелетят от т.А до т.Б някакви СЛУГИ на народа. Не се ли вземат Тези много на сериозно с цялата тази галимация и циркаджилъци от скорости, сирени, светлини, разблъскване на движението - все едно дедо ви Господ преминава!

Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ?

Щото съм бил свидетел как се вози и води цял Президент без всякакви маймунджилъци, да не говорим за мин-преди и пр. полит-планктон. Нека допълня - не Тук, а из други Места - които са уж все Цел и Пример за тъдявашните Статисти.
28 Юли 2015 11:25
Още веднъж - в крайно неприятна и опасна ситуация е попаднало семейството, добре, че всичко се е разминало и дано втори път да не им се случва...
-----------------
И понеже много глупости се изписаха в "Горещите" по адрес на мъжа, ето още няколко думи от него:
„В края на краищата те са мъже под пагон. Държа да го отбележа, че съм бивш военен пилот. 10 години съм служил на тази държава и съм летял с изтребители. Всички мъже под пагон са ерудирани и знаят какво е реална заплаха. Дали тази кола, която вървеше по средата на магистралата, е истинска заплаха? И какво виждам аз, тези хора искат да убият моето семейство и нормално – ускорих да ги догоня, за да ги попитам кому е нужно това, защо?”, пита Коста Костов.

Как мислите - чия оценка на ситуацията е правилна - на летеца-изтребител, често взимал решения при надзвукови скорости, пазейки родното небе 10 години, или на често предизвикващите проблеми ескорти?...
28 Юли 2015 12:27
Не е учудвящо поведението на тези охранители. Регистрираха се много случаи на непрофесионално поведение от НСО и катастрофи по тяхна вина,колко са нерегистрираните случаи един Господ знае........Лъжливото оправдаоние от службата не е нужно да се коментира. Мога да споделя случай в една азиатска държава преди много години. На посещение там беше Хелмут Кол с голяма делегация. Намирахме се в кола на една от големите градски магистрали с натоварено движение каквото няма в нито една градска част на София по никое време. В далечината зад нас се видя кортежа на делегацията с около петнадесетина коли,голяма група. Отпред вървяха две пилотни коли със светлинна сигнализация. Всички участници на пътя бавно и внимателно се отделяха,кой както може вдясно тъй като полотните коли бяха до мантинелата и това определяше движението на кортежа. Пилотните коли се движеха много бавно и изчакваха спокойно отместването на огромният брой коли на градската магистрала. През цялото време не се чу клаксон или пришпорване от страна на пилотните коли на кортежа, форсиране на двигатели или присветване на фарове от участвиците в кортежа! Кортежа премина в тишина! Бях силно впечатлен сравнявайки с поведението на убовците в България. Сегашните от НСО са още по-смешни и нагли. Със сигурност, според мен, може да се вярва на мъжът,който се е оплакал,че някой от тъпаците в кола на кортежа е показал автомат. Толкова им е акъла на тези тикви. Има и нещо,което трябва да се знае – с кортеж може да се движат:Председателя на НС, Президента,Министър председателя. Кой мислите е пътувал с този кортеж? Най-тъпия и с най-просташко поведение е Бойко Борисов и поведението на простачетата около него в негово присъствие не е трудно да се разгадае. Някой от форумците в друга тема също предположи присъствието на „този тъпак“ по думите на друг тъпак......В този случай би трябвало охраняваната,по закон, персона да излезе с официално изявление и да обясни този „слуга на избралия го тъп народ“ за къде е бързал толкова много,че се е наложило ескортиращите го да се държат толкова нагло и опасно на пътя. Такова агресивно поведение от ескорта може да има при индикация за терористична атака към ескортираната кола на някой от движещите се на пътя /или друг/,каквато не е регистрирана. Обикновена простащина на простаци охраняващи простак.
28 Юли 2015 12:41
Не намирам никаква причина да се избута леката кола в аварийната лента от кола от кортежа. Не е имало никаква опасност за возещите се персони в кортежа.
Определено е злоупотреба с власт!
Второто - да покажат автомат на преследващата ги кола - по го разбирам.
Но избутването на автомобил от пътя, защото ще ги забави малко никак не е правилно!
А ми ако жената се беше паникьосала и обърнала колата? Да не говорим, с жертви?
Тези от НСО са се взели за нещо много над обикновенните граждани.
28 Юли 2015 13:38
В.Каменов 28 Юли 2015 12:27
В този случай би трябвало охраняваната,по закон, персона да излезе с официално изявление и да обясни този „слуга на избралия го тъп народ“ за къде е бързал...

Мечтайте си... Без пари е и е безопасно... все още...
Слагат камери в колите на НСО след екшъна на магистрала "Тракия"
Началникът на службата (Ангел Антонов) н пожела да разкрие кой от държавнитиците е пътувал по аутобана и обяви, че е забранил на гардовете да правят каквито и да е изявления по случая. От службите на премиера и президента съобщиха, че държавниците не са ползвали кортеж във въпросния 20 юли.

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4894445
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД