:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 233
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Страните от ЕС трябват да спрат продажбите на 700 лекарства от Индия

СНИМКА: http://www.ctvnews.ca
Индия е един от най-големите производители на генерични лекарства в света.
Страните от ЕС трябва да прекратят до 20 август продажбите на около 700 генерични лекарства, произведени в Индия. Европейската комисия налага мярката, след като се оказало, че индийската фирма, наета от производителите да провежда тестовете на медикаментите, е подправяла резултати.

Миналата година проверка на място в клиничната база на компанията GVK Biosciences в Хайдерабад е показала нередности във всичките 9 теста, които били избрани за проверката от Европейската агенция по лекарствата. Според експертите на агенцията проблемите в клиниката били от години и разкриват огромни недостатъци в качеството на работата в клиниката. Това е записано в заключенията на доклада на агенцията от май т.г., в който се препоръчва прекратяване на продажбите на тестваните там лекарства. Компанията проверява дали генеричните версии на лекарствата действат като оригиналните.

Страните от ЕС, които декларират, че някое от лекарствата в списъка е особено важно за местния пазар, могат да отложат мярката с 24 месеца.
2
1126
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
2
 Видими 
28 Юли 2015 22:20
В Македония да се продават- хайде холан, КОЙ учи Индия на фармация ...
29 Юли 2015 01:52
Въпросът не е да ги учат на фармация, а за качеството на клиничните изпитвания. Фалшифицирането им е престъпление, а резултатите могат да са смърт не незнаен брой хора. Страничните ефекти трябва да са ясно обозначени, а не да се прикриват. В последно време в България се допуска продажба на лекарства, чиито странични ефекти са недопустими с добрата медицинска практика. Мисля, че контролът от страна на АЛ е много снижен и небрежен. Не се спазват основни правила на ЕС за одитиране на базите, одобрени за извършаване на клинични изпитвания. Мониторингът от страна на спонсорите е възложен на хора, които на първо място не отговарят на критерий образование. Причините за текучеството са ми неизвестни, но подобно подценяване на дейността е недопустимо.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД