:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 264
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Алберт Попов ще поднови тренировки до два месеца

За първи път България ще е домакин на 4 старта за Европейската купа в един сезон от алпийските ски
СНИМКА: SPORTAL.BG
Президентът на ски федерацията Цеко Минев и сноубордистката Александра Жекова представиха вчера очакванията си от новия зимен сезон.
Пострадалият при тежка автомобилна катастрофа в Австрия скиор Алберт Попов се очаква да поднови тренировки на сняг в средата на януари. Това съобщи Иван Каневчев, директор на направление "Алпийски дисциплини" в българската федерация по ски (БФС). Състезателят претърпя операции на фрактури в десния глезен и дясната скула, след като бе ранен в инцидента на 17 ноември, при който загина главният треньор на националния отбор Драго Грубелник, а пом.-треньорът Димитър Христов пострада тежко.

"Очакванията са Алберт да бъде възстановен напълно след 6-8 седмици. На 15 декември той ще се подложи на тестове на оперирания глезен и на очния нерв, който беше засегнат от фрактурата на скулата. Около 15 януари го чакаме на сняг - заяви Каневчев. - Митко Христов също има сериозно подобрение в последната седмица. Той вече е буден, не е в медикаментозна кома. Все още има болки в белия дроб, но очакванията са да се възстанови напълно до 2-3 месеца."

На пресконференцията вчера стана ясно, че за първи път България ще бъде домакин на четири старта от календара за Европейската купа в алпийските дисциплини в рамките на един ски сезон. Пампорово ще организира два слалома за жени на 9-10 февруари, а на 12-13 февруари ще се проведат два гигантски слалома при дамите в Боровец.

"Четири старта за Европейската купа у нас не е имало никога - подчерта шефът на БФС Цеко Минев. - Подготовката върви по план. Вече минаха първите инспекции и от международната федерация FIS са много доволни."

На срещата с медиите присъства и най-добрата ни сноубордистка Александра Жекова, за която сезонът в бордъркроса се открива със стартове в Монтафон (Ав) от 10 до 14 декември.

"Освен за Световната купа, ще се състезавам и на зимните екстремни игри в Аспен в края на януари - сподели Сани. - Смятам, че съм готова за новия сезон. Проведох доста интензивни тренировки с три лагера на сняг в Алпите. За цели не искам да говоря. Винаги се боря да бъда най-добрата."
668
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД