:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 439,691,862
Активни 337
Страници 10,480
За един ден 1,302,066

Марсел Хиршер направи дубъл в алпийските ски

Алберт Попов е с най-добро представяне от българите на първенството на планетата
Носителят на Световната купа по ски в последните 5 сезона - Марсел Хиршер, спечели втори златен медал на първенството на планетата по ски алпийски дисциплини в Сен Мориц (Швейц). След като в петък триумфира в гигантския слалом, вчера 27-годишният австриец бе най-добър и в последната дисциплина - слалома. Хиршер поведе след първия манш, а във втория даде трето време и това му бе напълно достатъчно. С общо 1:34.75 мин. той изпревари с 68 стотни своя сънародник Мануел Фелер и с 0.93 сек. Феликс Нойройтер (Гер).

Австрийският триумф в слалома можеше да бъде пълен, но Марко Шварц и Михаел Мат, които бяха 2-ри и 3-ти след първия манш, допуснаха грешки във втория и се наредиха съответно 7-и и 8-и.

19-годишният Алберт Попов пък постигна най-доброто си класиране на световно първенство въобще и най-добро от всичките ни участници в Сен Мориц. Той стана 27-и с общо изоставане 4.33 сек. от Хиршер, което е най-предно класиране на наш алпиец от 25-ото място на Любомир Попов преди 20 години. Дебютантът Камен Златков, преминал през квалификациите на слалома, пък се нареди 36-и от успелите да завършат 47 скиори.

Предния ден в Сен Мориц премина под знака на Микаела Шифрин, която спечели трета поредна световна титла в слалома при дамите. Американката имаше смазващо превъзходство и общото й време от двата манша бе с 1.64 сек. по-добро от това на сребърната медалистка Венди Холденер (Швейц) и с 1.75 от бронзовата Фрида Хандотер (Шв).

Мария Киркова остана 45-а с огромно изоставане от Шифрин - 13.86 сек., а младата Вера Асенова (21 г.) не успя да завърши втория манш.

В крайното класиране по медали на световното първенство Австрия завърши на първа позиция с 9 (3-4-2), следвана от домакините от Швейцария със 7 (3-2-2). Французите са трети с 2 златни отличия, а с по 3, но по-малко златни, са САЩ и Канада (по 1-1-1).
783
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД