:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 348
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Анев завърши световното по биатлон с 12-о място

Снимка: ЕПА/БГНЕС
Лаура Далмайер ликува, пресичайки като победител финала на масовия старт на 12,5 км. 23-годишната германка се превърна в мегазвездата на световното, като спечели общо 5 златни медала и не победи само в една от 6-те дисциплини, оставайки втора в спринта на 7,5 км. Далмайер вече има 7 златни, 3 сребърни и 3 бронзови медала от последните три световни първенства. Вчера тя не сбърка в стрелбата и финишира на 4.6 сек. пред Сюзан Дънклий (САЩ, 0 гр.) и на 20.1 сек. пред Кайса Макарайнен (Фин, 1 гр.).
Най-добрият ни биатлонист в момента - Красимир Анев, приключи световното първенство в Хохфилцен (Ав) с 12-о място. В последната дисциплина - масовия старт на 15 км, той сгреши само един изстрел и беше 6-и след последната стрелба, но в последната обиколка не издържа атаката на преследвачите и приключи с изоставане от 53 сек. след шампиона Зимон Шемп (Гер). Другият българин в състезанието - Владимир Илиев, не свали две мишени на последна стрелба и с общо три грешки пристигна на финала 20-и, изостанал с 1:21.9 мин. от шампиона.

Шемп бе един от тримата, които успяха във всички 20 изстрела и спечели своя първи медал от световно първенство. А титлата му е общо 7-а за Германия в Хохфилцен. Пет от тези златни медали спечели Лаура Далмайер при жените, а още един добави Бенедикт Дьол в спринта на 10 км.

Вчера втори се класира Йоханес Тингнес Бьо (Нор, 1 гр.), който в последната обиколка бе много бърз и изпревари излезлия пръв от стрелбището Симон Едер (Ав, 0 гр). Австриецът донесе втори медал за домакините след бронза на мъжката щафета в събота. Там пък титлата взе Русия пред Франция, а Анев, Антон Синапов, Михаел Клечеров и Илиев завършиха 9-и.
756
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД