:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 161
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
КОМЕНТАР

Тази работа не е за всеки!

В „Левски” продължават да доказват, че нямат никаква идея какво да правят
"Левски" започна със загуба в пролетната част от първенството, което само по себе си не би трябвало да бъде кой знае каква изненада на фона на случващото се в клуба през последните години. Дори това, че "сините" паднаха от "Пирин", също не е сензация, тъй като в Благоевград по принцип не се играе лесно. Проблемът е, че тази загуба дойде след хаотично представяне на терена, което за пореден път доказа - кризата на "Герена" е тотална и никой в клуба няма идея как да се излезе от нея.

Първата работа на новия собственик Спас Русев бе да изсипе торбата с обещания, от които стана ясно едно - "Левски" ще стане голям клуб и отбор, ама някой друг път. И най-вероятно при някой друг чорбаджия, защото този пари няма да даде. А идеята на Русев, че клубът трябва сам да се издържа и да носи приходи, е неосъществима. Най-малкото защото, за да има приходи от билети и продажба на играчи, трябва преди това да бъде предложен качествен и привлекателен продукт. А "Левски" предлага всичко друго, но не и това. И за да се промени, трябват... пари.

Най-вероятно точно заради липсата на средства клубът гласува доверие на треньора Елин Топузаков под благовидния предлог, че му дава възможност да реализира идеите си. След което му постави и нов началник - Даниел Боримиров, който неизвестно по каква причина се оказа и вторият най-голям акционер. Защо и как си даде акциите, Спас Русев така и не обясни, а както изглежда, няма и намерение да го направи.

Общо взето, до момента решенията на новия собственик са си "греда", както се казва във футбола. Но пък и Русев не е виновен за това, че се е озовал в "Левски" по някакви други причини. Нито, че си гледа собствените интереси, които в някакъв момент ще наложат той да се спасява поединично и да си тръгне от клуба. Това сме го виждали често през последните 20 години - не само на "Герена", но и в други отбори.

По-странното е поведението на останалите в клуба. Да вземем например треньора Топузаков, който и в Благоевград показа, че има още много, ама много да учи. Факт е, че негова работа е да смени схемата, по която играе отборът, но пък не е нужно да си Капело или Фъргюсън, за да знаеш, че схемата се променя, ако разполагаш с нужните играчи, а такива в "Левски" няма.

Люпко Петрович отлично разбираше това и неговият отбор през есента не беше най-атрактивният, но беше ефективен. Сърбинът бе наясно, че няма необходимите изпълнители, и гледаше да се подсигури - здрава защита отзад, а напред - каквото стане. И това сработваше в повечето мачове. Неговият помощник Топузаков обаче разбърка напълно състава и логично в събота бе наказан от "Пирин", който се бори за оцеляване в елита.

Иначе лозунгът "Левски" трябва да играе атрактивно и нападателно" наистина звучи добре, но трябва да имаш и играчи за това. А в "Левски" такива няма - когото и да махнеш от този състав, няма да е фатално. Някой ще каже, че отборът беше без двамата си титулярни централни защитници в Благоевград, но това не е оправдание. Ами другите какво правят там? Защо са привлечени? Защо взимат огромни заплати?

Все въпроси, на които няма кой да отговори, защото в "Левски" е пълно с хора, които нямат идея какво правят. Като започнем от собственика, минем през изпълнителния директор - вероятно много умна и опитна в бизнеса жена, която обаче си няма понятие от футбол. Продължим през спортния шеф - бивш играч и директор, който уж трябваше да даде малко акъл на треньора по време на подготовката. И стигнем до самия треньор и играчите му, които също са пълно разочарование.

Общо взето, нищо ново под слънцето. На "Герена" така я карат през последните 7-8 години (с малки изключения). Днес предстои поредно Общо събрание на клуба, на което наред с прокарването на промяната в Надзорния съвет ще бъдат изговорени поредните обещания. Впрочем те започнаха още вчера с тв изявление на Спас Русев, от което отново стана ясно едно - пари няма. Но на Русев и без това вече никой не вярва и доказателство е все по-намаляващият брой на феновете, които си правят усилието да идат на мач.
994
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД