:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 417
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

КОНКУРСИ

Латвия предоставя стипендии за наши студенти и преподаватели



Два вида стипендии предоставя Латвия за наши студенти, докторанти, изследователи и преподаватели. От началото на този месец могат да се подават документи за стипендии за обучение или изследвания. Това става чрез онлайн системата за кандидатстване на Държавната агенция за образователно развитие (VIAA). На сайта й - http://www.viaa.gov.lv/scholarships, е публикувана и цялата информация за програмата. Стипендиите за бакалаври, магистри и докторанти са с продължителност 10-11 месеца, а стипендиите за изследователи са с продължителност до 5 месеца. Крайният срок за подаване на документи на латвийската страна е 1 април 2017 г.

Необходимите документи за летните училища за студенти и академичен състав пък трябва да бъдат изпратени директно до организаторите на летните училища. Тези дни на сайта на агенцията трябва да бъде публикуван списък с училищата, които ще организират семинари тази година. Срокът за подаване на документи за кандидатстване е 1 март - 4 май 2017 г. Списъкът с одобрените кандидати ще бъде публикуван на сайта на агенцията в началото на юни. Всички кандидати ще получат официалното решение по електронна поща през юни 2017 г.



----



Остават 9 дни за конкурса за стипендии в Китай



Остават 9 дни за кандидатстване в една от атрактивните програми по споразумения за сътрудничество с други страни на МОН - с Китай. По нея се предоставят 33 стипендии за едногодишна специализация по китайски език или за придобиване на степен "бакалавър" и "магистър". Допуска се обучение по всички специалности без регулираните професии медицина, дентална медицина и фармация. Разпределението на стипендиите по видове обучение и специализация ще се извърши по време на конкурса от комисиите, които го провеждат. В стипендията за обучаващите се в бакалавърски и магистърски програми е включен едногодишен подготвителен курс по китайски език. Изискванията са публикувани на сайта на МОН, в раздел "Конкурси", а срокът за кандидатстване е 7 март.



----

Докторанти имат шанс за 2 изследователски стипендии за Хановер



Хановерският институт за философски изследвания (Forschungsinstitut fur Philosophie Hannover) отпуска две изследователски стипендии за периода 1 октомври 2017 - 31 юли 2018 г. Институтът подкрепя научноизследователски проекти в областта на философията, хуманитарните и социалните науки и предоставя тази възможност с цел осъществяване на научноизследователски проекти в креативна, интердисциплинарна и международна среда. Кандидатите трябва да са докторанти или постдокторанти. Институтът предлага грант в размер на 1500 евро месечно за 10 месеца, работно място/офис, асистент и научни консултации в подкрепа на научноизследователския проект. Документи се подават в самия институт до 15 март - подробности на сайта на МОН.
1492
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД