:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 439,692,707
Активни 391
Страници 11,325
За един ден 1,302,066

Експерти предлагат ниско застрояване в парк "Бедечка"

Ниско строителство и улица през южната част на старозагорския парк "Бедечка" препоръчват експертите от съвета по устройство на територията към община Стара Загора. Решението на експертния съвет е от 1 март и предстои да бъде подложено на обществено обсъждане, а след това да бъде разгледано от местния парламент. След протести м.г. общината реши да преразгледа общия устройствен план на града и подробния план за парка. Според двата документа в парка може да се строи. Докато се обсъждат и изготвят промените обаче, действа временна забрана за всякакво строителство.

През почивните дни около националния празник обаче в парка са дошли багери и са започнали да копаят, сигнализираха от сдружението "Запазете Бедечка". "Вероятно някой се опитва да се възползва от струпването на почивни дни, за да останат изкопните работи незабелязани", пишат от "Запазете Бедечка". След сигнала на гражданското сдружение общинските органи са накарали собственика на парцела да спре изкопните работи. "Днес е извършена проверка. Имотът е частен, но няма разрешение за разкопаване. Действията са спрени, а на собственика ще бъде наложена глоба", обяснява в неделя кметът на Стара Загора Живко Тодоров във "Фейсбук" групата "Запазете Бедечка".

Предложението на експертния съвет е ул. "Августа Траяна" да бъде продължена през парка, а територията на юг от нея да се отреди за ниско строителство. Във връзка със заварени строежи, разположени по продължението на ул. "Христина Морфова", експертният съвет решава новият подробен устройствен план на парка да включва устройствена зона за обществено и делово обслужване. Параметрите за застрояване в тази зона са височина на сградите до 10 метра, плътност на застрояването 40%, озеленяване - най-малко 30%. Проектът трябва да бъде подложен на обществено обсъждане само в преработената част.
876
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД