:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 235
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
Проблем

Руската мафия е превзела Германия

Десетки хиляди престъпници от бившия СССР създават фиктивни фирми за точене на здравната каса, рекетират, предизвикват бум на битовите кражби и поемат поръчкови убийства
СНИМКА: http://www.welt.de
Германските власти подозират руската мафия в източване на стотици милиони евро от социалната и здравната система на страната.
През последните няколко години редица германски спецслужби бият тревога за наплива на руски престъпници в страната, като засега властите не успяват да преборят тази нова тенденция. Истината е, че след падането на комунизма над 3 милиона руски немци - руснаци, които успяха да докажат, че са с германски корени, успяха да се заселят във ФРГ. Както стана и в други държави по света, заедно с тези имигранти пристигнаха и хиляди престъпници, като в момента руската мафия в Германия действа на практика из цялата страна. Различни кланове се занимават с пране на пари, изнудвания и нелегални казина. Има и не малък брой, които са наемни убийци, сочи дори последният доклад на Федералната криминална служба (ФКС).

Най-новото разкритие е, че руската мафия управлява стотици фирми, които се грижат за болни хора и инвалиди. По данни на ФКС и на ведомството по криминални дела в провинция Северен Рейн-Вестфалия те действат с помощта на фиктивни договори, които сключват с лекари и пациенти, при което престъпните групи източват милиони от здравните каси. В схемата са замесени най-малко 230 фирми, които са създадени от граждани на бившия Съветски съюз. Те действат координирано във фалшифицирането на сметки за оказани услуги, които на практика не са били извършвани, и тази схема съществува в значителната част от ФРГ. Тази престъпна мрежа се ръководи предимно от рускоговорящи престъпници от столицата Берлин. Техни фиктивни компании получават големи суми пари от здравните каси и са особено активни в Северен Рейн-Вестфалия, Берлин, Долна Саксония, Бранденбург и Бавария. Почти две трети от тези фирми са свързани помежду си чрез различни сложни схеми по цялата територия на Германия, се казва в доклада. В него също така се отбелязва, че много от заподозрените компании, които би трябвало да се грижат за болни хора и инвалиди, както и тяхното ръководство едновременно с това се занимават и с други престъпни дейности.



Германия губи годишно около 1 милиард евро,



които са част от средствата, отпуснати на пациенти за грижи по домовете им. Според експертите от ФКС измамите са извършени предимно от фирми за амбулаторни грижи, основани от руски преселници в Германия. Те твърдят, че руски престъпни структури са разработили множество способи за източване на осигурителните фондове. Един от най-разпространените начини включва представяне на фалшиви отчети за извършени услуги. В случаите с пациенти, нуждаещи се от постоянни грижи, на престъпниците им се удавало да получават до 15 000 евро месечно за услуги, които никога не са предоставяли на клиентите си. Предполага се, че всяко пето евро, отпуснато от здравните каси за обгрижването на болни и възрастни хора по домовете им, е влизало в джобовете на тези престъпни структури.

Федералната криминална служба, която е работила по случая шест месеца, стига до следното заключение: "Разполагаме с информации, според които руско-евразийската организирана престъпност е превърнала инвестициите във фирми за амбулаторни грижи в доходоносен бизнес модел". Обществената телевизия А Ер Де цитира Доминик Ширмер от здравната каса AOK, според когото измамата е извършвана систематично години наред на територията на цяла Германия. А фактът, че толкова дълго тази схема не е била разкрита, се дължи на обстоятелството, че фирмите, предлагащи подобни услуги, не се контролират достатъчно надеждно. В резултат от скандала управляващата коалиция в Берлин вече сигнализира готовност за законодателни промени. "Фирмите за амбулаторни грижи трябва да могат да бъдат проверявани без предупреждение", смята говорителят на фракцията на управляващите консерватори в Бундестага Щефан Майер. Грижите за възрастни и болни хора са огромен пазар, който през последните години постоянно се разраства. По данни на германското Министерство на здравеопазването здравноосигурителните каси и социалните служби харчат годишно повече от 20 милиарда евро за обгрижване на пациентите както в специализирани заведения, така и по домовете им. По данни на Федералната статистическа служба около 2.6 милиона души в Германия се нуждаят от постоянни грижи. От тях 764 000 са настанени в специализирани здравни заведения, а останалите разчитат именно на фирми, които предлагат грижи по домовете. Към края на 2013 г. в Германия е имало 13 000 специализирани заведения и почти толкова фирми, предоставящи здравни услуги по домовете.

Наскоро шефът на ФКС Холгер Мюнх директно призна в интервю за в."Велт ам зонтаг", че руско-кавказката организирана престъпност продължава да разширява своето влияние на Запад и е отговорна за бума на битовите кражби в Германия през последната година. "Тези групи имат невероятен потенциал за кражби, което засяга вече и магазини", разкри той. Мюнх уточни, че например един грузински крадец си докарва до 500 евро дневно от подобни престъпления. Само през м.г. са били установени престъпления от този вид, които възлизат на 500 000 евро. "Това обаче е само една част от престъпната дейност на руската мафия и загубите от нея са за милиарди евро", обясни Мюнх.

Една от най-опасните и тайнствени групировки са т.нар. "Вори в законе", които представляват един вид престъпно братство, което здраво се е укрепило и в Германия. Те са създадени през миналия век в наказателните и трудовите лагери на съветския диктатор Сталин. Освен руснаци сред тях има абхазци, грузинци, кавказци, туркмени и други представители от бившите републики на Съветския съюз. Според данни на ФКС между 20 000 и 40 000 членове от тази организация се намират в Германия. От службата признават, че броят им може дори да е повече, тъй като членовете на тази организация спазват "железен кодекс на мълчание" и е много трудно в нея да се внедрят агенти под прикритие. Те дори вече са



установили свои железни правила и в немските затвори,



както сториха преди това в Русия. "Около 10% от осъдените в нашите затвори са рускоговорещи, което е около 5000 души. Това показва колко голям е потенциалът им за набиране на нови членове", призна Холгер Мюнх. Именно от затворите обаче се организират и различните видове престъпления. Влизането зад решетките всъщност помага на даден член да се издигне в тази престъпна йерархия. Те имат установени правила на поведение и действия, при което всеки отделя една част откраднатите пари в "обща каса". Освен с влизане с взлом и кражби те се занимават с проституция, рекет и измами със стоки.

В последно време основната цел на полицията и спецслужбите в Германия е да спре един нов вид измами. Те са свързани с получаването на убежище, което много руски мафиоти използват, за да се закрепят в страната. "Именно след като получат това убежище, те се развихрят и започват своята криминална дейност. Точно затова сме насочили своите усилия за справяне с този вид измами, което да ни позволи по-бързо да екстрадираме даден престъпник от страната", каза Мюнх. След наплива на бежанците от 2015 г. федералното правителство в Берлин и парламентът приеха редица законови мерки, които би трябвало да ускорят подобни екстрадиции. Това обаче е само капка в морето, като руската мафия е известна, че много бързо се адаптира към новите условия по време на безкрайната война с нея.

СНИМКА: http://www.dw.com
Представители на руските и кавказките престъпни кланове са отговорни за бума с влизания с взлом в жилищата и кражбите по магазините.
Снимка: ЕПА/БГНЕС
Германски спецчасти провеждат редовно операции срещу руските престъпни кланове, но засега губят войната с тях.
26
3638
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
26
 Видими 
11 Юни 2017 20:20
Забравил си да напишеш за руските хакери бе, г-н Амбросов!
11 Юни 2017 20:21
Я, каква излезе тя! Свалил си Фриц (Ханс) кожените гащи, и какво да види - ОТВЪТРЕ насрани! Помирисал, близнал даже, и рекъл: това лайно е само от РУСКАТА МАФИЯ, не от мен!!!!
11 Юни 2017 20:44
близнал даже, и рекъл

"Добре че не го настъпих"
11 Юни 2017 20:59
Танте Меркел на ауденция при Жужо.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=24&v=QOIo9Hyv1Kw
11 Юни 2017 21:04
Руски производители,позиционирани в Германия произвеждат почти всички хранителни продукти за руските Берёзки.
Други руснаци се занимават с възстановяване на справедливостта по извънсъдебен път.
Неотдавна мой познат им ползва услугите. Беше платил авансово на немска фирма печатна техника. Собственикът му предложил машина с други характеристики и на повисока цена. На призива да върне парите,отговорил,че веднага не може,ама в течение на 36 месеца щял да го направи ,на части. Познатият намерил контакти на русские ребята там ,отиде в Германия и срещу 5% му върнаха сумата. А немският хитрец едва не се е н..рал от страх.
11 Юни 2017 21:05
Почнал е изтъничко от "бившия СССР", после хитричко преминава към "руските немци" и накрая дебелашки обобщава че всичко това е РУСКАТА престъпност.

Никога не е късно да се изложиш, бате-е-е-е.
11 Юни 2017 21:06
Немската мафия е яла пердаха, май...
11 Юни 2017 21:26
Ноо слаб опит на комсомолката Танте да се похвали и тя с хибридна война.
Доколкото знам, не руската мафия а руснаци с немски корени имат солиден бизнес в Германия и правят сериозни обороти с Русия. По первый канал е пълно с реклами оттам, цени в евро и система за доставка в Русия.
11 Юни 2017 21:32
Колега,Первый канал ,оригиналният руски Первый,показва само руски реклами с цени в рубли.
Извън Русия има ,това което съм видял, два канала Первый. Единият с център в Германия и вторият е от Ню Йорк,некъв интернешънъл . И двата показват сборная солянка от предавания в различни руски канали плюс включвания на Ехо Москвы и Дожд,ако не се лъжа. Единият с цени в евро и предимно реклами на немски фирми,а другият в дол.с израелски фирми.
11 Юни 2017 22:21
Тва е. Каквото и да правят руснаците - правят го добре. Война ли не щеш, Космос ли не щеш, музика, литература, кино.

Що се учудвате , че мафията им също е на ниво. Дето стъпят - сицилианци, корсиканци, албанци, че и българските мутри - всичко бяга и се крие. Нема шес-пет !
11 Юни 2017 23:18
Ако се научат и печатни машини да правят, нема да им се налага да цакат на немските мошеници.
12 Юни 2017 02:11
Ако се научат и печатни машини да правят, нема да им се налага да цакат на немските мошеници.




И да си ги внасят от Русия в Германия ли?
Мнооо евтино ще им излезе
12 Юни 2017 06:39
Радостна новина.
12 Юни 2017 07:17
Щом ти е радостно ,Уилт - ОК.
12 Юни 2017 08:54
Рекетьори, крадци, измамници - щом са руски, болшинството тук силно ги люби и милее.
12 Юни 2017 08:58
Нещо разлики - руска, украинска, грузинска, чеченска ...мафия - не прави ли авторът?
12 Юни 2017 09:01
О-о-о-о, празниците след прайда най-после са завършили.
Разкажи повече за прайда, натуралчо, щото на нас тука нищо не ни казаха - нито къде да се съберем, нито откъде да минем, и не можахме да участваме и даже просто да погледаме.
12 Юни 2017 09:11
NATURAL 12 Юни 2017 08:54
Рекетьори, крадци, измамници - щом са руски, болшинството тук силно ги люби и милее.
Търговци на органи, търговци на момичета, ядачи на сърца .. абсолютно ги люби и тачи седерастката паплач!
NATURAL 12 Юни 2017 08:54 Вече коментирахме ..

Под "руска мафия" в Германия разбират чечените..
Ето за тези борци за свобода и против диктатурата на Кремъл , дето живеят с бежански статут ..
http://www.segabg.com/article.php?id=812914
Руско-кавказката организирана престъпност продължава да разширява своето влияние на Запад и е отговорна за бума на битовите кражби в Германия, заяви шефът на немската Федерална криминална служба (ФКС) Холгер Мюнх, цитиран от в. "Велт ам зонтаг".

Като Сим4о, на няколко пъри е обяснявал, с конкретни имена, що е то "руско-кавказка" престъпност.

Това са БОРЦИ ЗА СВОБОДА!

(снимка: натиснете тук)

(снимка: натиснете тук)



Шефът на ФКС обясни, че основната му цел е да спре измамите с получаването на убежище, което много руски мафиоти използват, за да се закрепят в Германия. "Именно след като получат това убежище, те се развихрят и започват своята криминална дейност."
Не!

Ще им ДАВАМЕ убежище!
Вир шафен дас!

Те са борци срещу Путин и са прозападно настроени! .. нима искате да се даде убежище, на някакви си православни майки с деца, бягащи от Косово или Донбас!
12 Юни 2017 09:14
Теофил_Харизанов 12 Юни 2017 09:01
О-о-о-о, празниците след прайда най-после са завършили.
Разкажи повече за прайда, натуралчо, щото на нас тука нищо не ни казаха - нито къде да се съберем, нито откъде да минем, и не можахме да участваме и даже просто да погледаме.


Мога да разскажа за този и другите ти профили, там където трябва, ако си непослушен. Иначе лявоазиатските ти ориентации не ме вълнуват.
12 Юни 2017 09:27
Немската мафия е яла пердаха, май...

Основно албанската.
12 Юни 2017 09:37
Kole
12 Юни 2017 09:27
Немската мафия е яла пердаха, май...
Основно албанската.
Косоварите почти си поделиха с чечените пазара за дрога и момичета!

Немците се радват, щото и едните и другите са бежанци и борци за свобода!
Вир шафен дас!

(снимка: натиснете тук)
12 Юни 2017 10:42
Руската мафия е превзела Германия

Имеет си хас.
То Поморие падна , та некаква си Германия ли ще им се опре ?
12 Юни 2017 10:46
То Поморие падна , та некаква си Германия ли ще им се опре ?

Аааа... що??? Държим съ йощ... Ама ни е трудно нощем - вардим за подводничарите...
12 Юни 2017 11:18
Ако затворят денонощните за алкохол - нема да има нужда да вардите И нощем.
12 Юни 2017 22:26
Рекетьори, крадци, измамници - щом са руски, болшинството тук силно ги люби и милее.

Може и да са боклуци, ама са наши - славянски.
13 Юни 2017 20:01
nicho
12 Юни 2017 22:26 Р
екетьори, крадци, измамници - щом са руски, болшинството тук силно ги люби и милее.


Може и да са боклуци, ама са наши - славянски.
Чечените са славяни ???????????
Верно ли беееее ..?? .. жива да не бях!
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД